Samsung OMNIA, Όλα με ένα άγγιγμα

, Samsung OMNIA, Όλα με ένα άγγιγμαMε Windows Mobile 6.1 Professional και οθόνη αφής 3,2 ιντσών που λειτουργεί με autorotation οριζόντια και κάθετα, ξεχωρίζει αμέσως από τα υπόλοιπα κινητά της αγοράς. Αν είστε από αυτούς που ζητούν προσωπική οργάνωση των δεδομένων τους, λειτουργίες διασκέδασης, γρήγορη πρόσβαση στο internet, αλλά και έξυπνες εφαρμογές widgets που ζωντανεύουν με ένα άγγιγμα σε μια πλήρη οθόνη αφής, τότε το ΟΜΝΙΑ είναι το κινητό που ψάχνατε.

Με optical mouse στην μπροστινή του πλευρά, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και με εξελιγμένη κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel στην πίσω πλευρά, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά εφάμιλλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών όπως Auto focus, Smile Detection, GPS Tagging, το ΟΜΝΙΑ θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Όσον αφορά στη σύνδεση σας με το internet, το Omnia i900 υποστηρίζει το εξελιγμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας HSDPA 7,2 Mbps και διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Ο ενσωματωμένος δέκτης GPS θα σας βοηθήσει να μην χάσετε ποτέ το δρόμο σας, ενώ για την ψυχαγωγία σας το νέο i900 διαθέτει ραδιόφωνο με RDS, ευέλικτο touch Media Player με ενσωματωμένη μνήμη έως 16 GB (δυνατότητα επέκτασης στα 32GB) και υποστήριξη αρχείων DIVX και XVID. Ταυτόχρονα υποστηρίζει όλα τα γνωστά αρχεία μουσικής.

Το νέο Samsung ΟΜΝΙΑ i900 μπορεί να «αντικαταστήσει» το γραφείο σας, καθώς διαθέτει Windows Mobile 6.1 Professional και σουίτα Microsoft Office. Επιπλέον, μέσα από το Microsoft Outlook, έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να τροποποιήσετε αρχεία Word, Excel και Powerpoint αλλά και να διαχειριστείτε και να συγχρονίσετε τα email σας.

Το νέο OMNIA i900 ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπατε τα κινητά τηλέφωνα μέχρι σήμερα. Με το ΟΜΝΙΑ i900 τα κινητά τηλέφωνα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΕΛΕΙΟ ΚΙΝΗΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΘΕΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!
ΤΟ ΟΜΝΙΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!ΒΕΒΑΙΑ Κ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ;)

PANTELIS

TELEIO KINHTO

gorgonitsa

εμένα αυτό το κινητό με έχει εντυπωσιάσει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο…

mesasola

Τελικά πολύ δύσκολη η επιλογή στην κατηγορία. Να δούμε τι άλλο θα βγει μέχρι τη νέα χρονιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Καλο ειναι, αλλα εγω εχω προβλημα με την μπαταρια του,δεν κραταει ,με 20 λεπτα συνολικα τηλεφωνα, μετα απο γεμισμα 8 ωρων ,η μπαταρια του επεσε στη μια γραμμη. Το εχω μια εβδομαδα καμια αλαγη στην μπαταρια ,επισης πολυ μικρη γραματοσειρα .

mike

Οποιος το εχει ηδη αγορασει ας μας γραψει εδω την γνωμη του για την καλυτερη ενημερωση μας. Παντως το κινητο φαινεται απιστευτο.
Ευχαριστω.

Kostask11

Φίλοι μου, εγώ δεν το αγόρασα(ακόμα) αλλά πήγα και του έριξα μία ματιά στο πλαίσιο.Το κινητό είναι τέλειο.Πραγματικά.Στην αρχή κολούσε ρε σεις, και πάω και το λεω στον υπάλληλο και μου λέει το έχω ανοικτό 2 βδομάδες.Σκέψου λέει και τι κάνει ο καθένας όταν το βλέπει, ότι δεν κλείνει τις εφαρμογές που ανοίγει ο κάθε επισκέπτης και λέει εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ γιατί είμαι πωλητής.Ε, με το που το είπε αυτό, πάω στο Omnia του κάνω ένα reset,χιχι, και μετά πραγματικά το κινητό πετούσε(ρε σεις,βλέπω ελεύθευρη μνήμη μόλις σχεδόν 20 mb από τα 128!ΕΦΤΙΞΑ) και μετά το τέσταρα λίγο.Σαν κινητό του βάζω 9.5 στα 10. Είναι υπέροχο πραγματικά.
Α φίλε ΓΙΩΡΓΟ απλά απενεργοποίησε το 3G δίκτυο.Εκτός του ότι σου καίει μπαταρία, είναι σχετικά άχρηστο στην Ελλάδα λόγο της υπέροχης κάληψης δικτύου που έχουμε!
Και αν συνεχίσει το πρόβλημα νομίζω φταίει η μπαταρία γιατί το κινητό σε κανονικό δίκτυο έχει τουλάχιστον 6 ώρες αυτονομία.Απλά δεν είναι λογικό ε…σωστά;

Παύλος

Γιωργος για πιο κινητο εχεις προβλημα με τη μπαταρια? εγω εχω με 660 SE.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Μιλαμε για το samsung i900 16gb , που ο κατασκευαστης ,του δινει ,Battery Standard battery, Li-Ion 1440 mAh Standard μπαταρία, Li-Ion 1440 mAh
Stand-by Stand-by Up to 500 h Έως 500 ώρες
Talk time Συζήτηση χρόνο Up to 5 h 50 min Μέχρι 5 ώρες 50 λεπτά .Εδω μου κραταει 10 ωρες με 20 λεπτα ομιλια ,κλειστα ολα και 3G κλειστο ,το μονο ανοικτο το bt και οταν εχω εισερχομενη κληση για να συνδεθη , θελει τουλαχιστον 5δευτερα δηλαδη φωναζεις παρακαλω ο αλλος σε ακουει εσυ τιποτα ,αντιλαμβανομαι επισης οτι εχει χαμηλο σημα.Η οθονη του τελεια η αφη του ,η κινηση ,η ανταποκροιση σε ολα αυτα ΑΡΙΣΤΑ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΑΛΟΝ ΒΑΣΗ.

Γιώργος

Μια ματια για μια πολυ ωραια παρουσιαση https://tmobile.modeaondemand.com/htc/g1/
Θα ηθελα οι εταιριες να μας δινουν περισσοτερα για τις συσκευες ,ωστε να ξερουμε τι αγωραζουμε (π.χ για την ενταση του ηχου , ακουγεται η θελεις ακουστικα κλπ ) Αυτο για ολες της εταιριες.

ΤΑΣΟΣ

ΕΧΩ ΤΟ ΟΜΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΚΙΝΗΤΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΩΣ ΔΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕΣΩ bluetooth….ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΙΣΕΙ?

Παύλος

Τασο μπες στο sait της Samsung , τα λεει ολα αναλυτικα και αν ακομα εχεις προβλημα στειλε εδω. καλο βραδυ

Kostask11

@ΤΑΣΟΣ αν η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου… ή ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ, ή είναι ελατοματικό(δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο, δηλαδή για ελατοματικά samsung omnia)!
Εχει τεράστια αυτονομομία μπαταρίας και μεγάλο μέγεθος (1440 mAh) οπότε δεν παίζει φίλε Τασο να μην κρατάει η μπαταρία.
Α,δοκίμασε να του τελειώσεις την μπαταρία ΕΝΤΕΛΩΣ(να το αποφωρτίσεις δηλαδή) και να το φωρτίσεις για 12 ώρες
ΟΣΟ για το bluetooth όταν βλέπεις ένα αρχείο, επέλεξε “επιλόγες” και αποστολή.Μετά μέσω bluetooth.

Δημήτρης Τ

Το εχω 2 ημέρες. Ειχα τέτοιου είδους κινητά με windows mobile εδώ και 8 χρόνια (ξεκινόντας απο το πρώτο SIEMENS)..
Το βασικότερο πρόβλημα μου παραμένει ακόμη άλυτο: Με 2.500 περίπου επαφές απο το OUTLOOK (και τον exchange), η αναζήτηση επαφής για κλήση είναι πολύ δύσκολη. Περισσότερο την δυσκλολέυει δε το γεγονός ότι δεν έχει ενσωματωμένο πενάκι, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις δάχτυλο – νυχάκι ..! Ο χρόνος αναζήτησης διαρκεί πολύ (για να πληκτρολογήσεις 3-4 γράμματα του ονόματος θέλεις στην καλύτερη 8-9 δεπτ. διότι κολλάει ανάμεσα ψάχνοντας να ‘sortάρει’ την λίστα. Εχει μία έξυπνη αναζήτηση βάση εταιρίας, αλλά και πάλι εκεί δεν έχει δυνατότητα ‘ανέυρεσης’…,οπότε πρέπει να ρολάρεις κάτω την λίστα..
Το πρόβλημα της μπταταρίας όντως ισχύει.. το προηγούμενό μου HTC C6600 διαρκούσε τουλάχιστον 2πλάσιο χρόνο..
Δημήτρης

Kostas Koufoudakis

τι να σου πω,εγώ τέτοιο πρόβλημα δεν έχω ακούσει να υπάρχει.
Επίσης σε όποιο κινητό βάλεις τόσες επαφές λογικό είναι να ψιλοκολάει.
επίσης,είχε πενάκι στο πακέτο,μπορείς να το βάλεις στο πλάι…
τέλος…το κινητό έχει πολύ μεγάλη μπαταρία και καλή αυτονομία.προβληματικά Omnia δεν υπάρχουν οπότε…το καλύτερο είναι να κοιτάξεις τι έκανες με την μπαταρία…γιατί απο προσωπικής πείρας…το omnia κρατάει γερά…

Kostis X.

Η μπαταρία κρατάει μια χαρά! Σίγουρα μετράει και η πρώτη φόρτιση. Τις πρώτες μέρες που το είχα, το έλιωσα για να το μάθω, να το συγχρονήσω (επαφές, μουσική, εικόνες), να δω τις δυνατότητές του. Είχα ενεργά 3G, bluetooth, Wi-Fi και μου έβγαλε ένδειξη χαμηλής μπαταρίας μετά από 1,5 μέρα.
Το κινητό είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο. Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να βρω τη θέση μου με τη βοήθεια του GPS χρησιμοποιώντας το Google Maps (που επίσης υπάρχει στο κινητό). Πρέπει να ψάξω και για κανένα καλό προγραμματάκι gps για να είμαι πλήρης.

Kostis X.

Α! Όσο για το ενσωματωμένο πενάκι (που παραπονέθηκε ο Δημήτρης ότι δε διαθέτει), θέλω να πληροφορήσω ότι η συσκευασία περιλαμβάνει πενάκι, απλά δεν κουμπώνει στη συσκευή. Πρέπει να κρέμεται σαν μπιχλιμπιδάκι από το κινητό. Αυτό δε μ’αρέσει τόσο, μα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ανοίγει (το πενάκι)!

Dimitris T.

Αυτό εννοούσα Κωστή.. γενικά δεν μαρέσει που είναι χωριστά (αλλο ένα πράγμα για κουβάλημα και χάσιμο ..) Ειχα συνηθίσει με το HTC στο οποίο εμπαιναι μέσα του και εξαφανιζόταν.
Εν πάσει περιτώσει, βρ’ηκα κι έναν τρόπο για γρήφορη αναζήτηση απο το ‘Κυριο Μενού’ και ..κυλόντας την οθόνη δεξιά.. παρουσιάζεται το εικονίδιο ‘ΕΠΑΦΕΣ’ το οποίο φορτώνει την original λίστα επαφών των windows, στην οποία η αναζήτηση είναι ακαριαία..

anna

paidia geia sas! diavasa osa lete kai epeidi thelw na parw -gia prwti fora- kinhto ipsilis texnologias to epsaksa ligaki..stin arxi imoun psimeni na parw to i-phone to opoio wstoso prosferei perissotera apo osa egw thelw..thelw ena stylato kinhto to opoio den tha me paidepsei idiaitera..ennow den tha xreiastei na kathisw kai na valw egw logismika kai diafora tetoia..
to kinhto apla den uparxei..thewrw oti einai theiko!!!!apantiste mou suntoma giati psaxnw amesa na agorasw kainourio kinhto..
euxaristw!

sotis

paidia..kalispera….exo kai ego to omnia 3 meres tora……eimai arketa gnostis tou menu kai tou perivalontos 6.1….ta dyo provlimata pou eipothikan kai pio pano….einai proton h mpataria,,,,,,,,,tromero provlima autonomias…..gemath mpataria meta apo 10 orh forthshkai me ligh perihghdsh sto intenret h mia kalh klhsh,,,,kateytheian peftei se midenika provlimata…min poi gia to an asxolitheis ligo me camere h na deis kamia tainia,,,,,den yparxei periptosh….k r i m a…….

deytero provlima gps,,,den mporo na entopiso sima….isos na min kano kati kala…alla exo riksei poly prospatheia…..an kapoios thelei na to parei…na skeftei oti tha prepei na exei mazi tou enan fortisth…..panta…..den anafero ta thetika,,einai para polla alla ti na ta kaneis an dne mpories na ta xareis.

Λεωνίδας

Μια χαρά τα λένε τα περιοδικά και οι “ειδικοί” του χώρου. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική. Τα ελληνικά windows (και γενικά τα windows) είναι το χειρότερο λειτουργικό. Το touch screen είναι δύσχρηστο και απαιτείται το pen (που το κουβαλάς εξτρά) για να κάνεις ένα απλό τηλέφωνο. Μερικά μόνο απο τα αρνητικά: δεν υπάρχει πλήκτρο επιστροφής, κομένοι τίτλοι στις επιλογές (λόγω ελληνικού μενου), δύσχρυστος τηλ. κατάλογος – ανοίγουν συνεχώς διάφορες επαφές- μέχρι να πάρεις τηλέφωνο…., ανομοιεγένεια μενού, μπαταρία που διαρκεί λίγο, οι γραματοσειρές που χρησιμοποιεί στην λίστα των εισερχομένων δεν σου επιτρέπουν να δεις στην ουσία ποιος σου είχε τηλεφωνήσει ή το τηλεφωνό του οπότε ανετρέχεις πάλι στηις επαφές. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις φάκελο στα μυνήματα γα διαφύλαξη ορισμένων. Αυτά τα λίγα μπερδεμένα και ανακοτομένα. Υπάρχουν πιο γρήγοροι, εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να κάνεις την δουλειά σου. Video όμως πάιζει καλά – εαν δεν έχεις ήδη…

DEMIS

Έχω εγκαταστήσει το NAVIGATOR 7 αλλά το GPS δεν βρίσκει σήμα , μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω ?

Nikolas

Υπομονή…Αν βγείς έξω και πιάσεις σήμα για πρώτη φορα, μετά θα κάνει πολύ πιο γρήγορα. Επίσης υπάρχει μια εφαρμογή (GpsGate) που υποτίθεται ότι βοηθάει, αν και εγώ δεν την έχω δοκιμάσει. Έμενα συνδεόταν πάντα πολύ γρήγορα, εκτός από την πρώτη φορά!Τέλος, έλεγξε τις ρυθμίσεις σου ξανά!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

to κινητο τα σπαει η μπαταρια μου κραταει 2 μερες με ανοικτο 3G 8 GB EINAI EBALA KAI ALA 8

ΑΝΔΡΕΑΣ

Γεια σας.Εγω που το μελετησα σε καταστημα ειδα οτι σκιζει!!! Αυτο που με προβλιματιζει ομως
πολυ ειναι τα λεγομενα σας με το GPS το οποιο και θα χρειαστω.Δηλαδη μη δωσω 100 ευρω για χαρτες και ψαχνω σηματα μετα κριμα ειναι…..(οντος απο 3G Ελλαδα αισχος) Επισης μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να δω μια ταινια?

kostas

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΩΡΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΟΜΝΙΑ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

MARIA

makran k me diafora ro xeirotero kinito pou eixa pote. meta apo xrono apofasisa na to poulisw oso oso. i batarria den krataei oute 20 wres xwris kan na milisw, menu dusxristo, kollaei sunexei k to teleutaio dimino enw i suskeui einai anoixti apenergopoiei ti leitourgia tou tilefwnou. itan to deutero samsung pou agorazw k nomizw dn tha xanaplisiasw pote ti marka atuti se kinito. Iphone kai pali i phone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.