Samsung, Κλείνει με “patch” σοβαρό κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy S4 και Galaxy Tab 3

Αν έχετε στην διάθεση σας το Samsung Galaxy S4 ή το Samsung Galaxy Tab 3, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας στην Samsung (Samsung account). Για καλό και για κακό. H εταιρεία ασφάλειας φορητών συσκευών MediaTest Digital, κατάφερε να “αποσπάσει” ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από λογαριασμούς Samsung. Ονόματα, διευθύνσεις email, και passwords, όλα εκτεθειμένα και σε κίνδυνο.

Αφού η εταιρεία εντόπισε το ιδιαίτερα σημαντικό κενό ασφάλειας που έβαζε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα χρηστών με λογαριασμό Samsung, επικοινώνησε με την εταιρεία Heise Security, ένα ειδησεογραφικό οργανισμό που καλύπτει κυρίως θέματα που αφορούν στην ασφάλεια.

Η Heise Security που έχει την έδρα της στην Γερμανία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κενού ασφαλείας, και της “εξαγωγής” προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς χρηστών Samsung, και στην συνέχεια επικοινώνησε με την Samsung. Έστειλε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες στην Κορεάτικη εταιρεία, η οποία κινήθηκε αστραπιαία κλείνοντας το κενό ασφαλείας, πέντε μέρες αφότου της κοινοποιήθηκε το πρόβλημα.

Το κενό ασφαλείας, επιτρέπει σε κάποιον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του κατόχου για παράδειγμα ενός Samsung Galaxy S4, εφόσον και οι δύο είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Όσο αφορά στα δεδομένα που “συμβιβάζονταν”; Όνομα, διεύθυνση email, κωδικός πρόσβασης, τοποθεσία, IMEI ενώ αν ήθελε, ο κακόβουλος χρήστης μπορούσε να ανακατευθύνει κλήσεις, να αποστείλει μηνύματα στην συσκευή, να την “κλειδώσει”, να καταγράψει κινήσεις στον χάρτη κ.α.

Η Samsung υποτίθεται ότι “έκλεισε” το κενό ασφαλείας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όπως και αν επηρεάζονται και άλλες συσκευές της εταιρείας. Για καλό, και για κακό λοιπόν, όσοι έχετε λογαριασμό Samsung, αλλάξτε το password σας.

Samsung Galaxy S4 Κενό ασφαλείας, Samsung, Κλείνει με “patch” σοβαρό κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy S4 και Galaxy Tab 3Samsung Galaxy S4 Κενό ασφαλείας, Samsung, Κλείνει με “patch” σοβαρό κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy S4 και Galaxy Tab 3

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vkrd

Ευχαριστώ.

jimo

μα ετσι κι αλλιως το android εχει τρομερα κενα ασφαλειας απο μονο του δεν φταιει μονο η samsung !!

theo

ναι αλλά η samsng έχει κενά ασφαλείας απο adnroid και απο τις δικές τις εφαρμογές. οποτέ διπλό το ρίσκο για να έχει πρόβλημα

Darth

@jimo και όμως. 95-98% κενών που είχε μεχρι τώρα (για σοβαρά κενά μιλάω όχι bugs) ήταν στο λογισμικό κατασκευαστών……… (με ότι συνεπάγεται αυτό)
τα μεγαλύτερα κανε ειχε ios μετά android για το wp δεν ακούστηκε τπτ όχι επειδή δεν έχει άλλα με τόσο μικρο μερίδιό δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του

με το android καλό είναι ότι όλοι έχουν τον κωδικά (όποιος θέλει έστω) ετσι τα κενά και βρίσκουν πολύ γρήγορα και τα κλείνουν το ίδιο γρήγορα (σε σχεσι με κλειστού τύποι λειτουργικά όπου άμα και όταν το βρει προγραμματιστής εταιρείας η το αποκαλύψει κάνας “hacker” και δεν το κρατήσει μόνο για τιν πάρτη του

μεν αντιπαθώ αρκετά το android αλλά όχι για αυτό (καθαρά και μόνο για τις πρόσφατη πολιτικοί της google)

Αλεξανδρος

Και ποια ακριβως ειναι αυτα jimo;

panos

Πηρα ενα το ταμπλετ 3 πριν απο 5 μηνες ενω δουλευε ξαφνικα επαθε μπλακ αουτ το πηγα στα παμπλικ και μου ειπαν οτι οτι θα το κλεισουν μεσα για επισκευη αν με καλυπτει βεβαιως η εγγυηση 15 με 20 μερες ενω το πληρωσα αμεσα μετριτοις 470 ευρω την ιδια στιγμη αυτο ειναι απαραδεκτο και δυσφημιστικο για την εταιρια να μου το στερει τοσες μερες τα συμπερασματα δικα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.