Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα

Μία νέα πατέντα κατοχύρωσε η Samsung, όπου στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος του λειτουργικού θα μετακινούνται σε μία «ζώνη άνεσης» όπου ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους με ένα μόνο αντίχειρα. Ο λόγος φυσικά της πατέντας δεν είναι άλλος από την όλο και αυξανόμενη τάση της μεγέθυνσης της οθόνης των κινητών τηλεφώνων.

Αρκετές εταιρίες έχουν κάνει βήματα στα μεγάλα τους κινητά, για να βελτιώσουν την δύσκολη κατάσταση χρήσης του κινητού με δύο χέρια όπως η LG, Huawei και φυσικά η Samsung. Ενώ το έχουμε δει και σε μερικές εφαρμογές όπως το TouchPal Contacts, Swiftkey Keyboard κ.α

Η Samsung συγκεκριμένα εισήγαγε στο Samsung Galaxy Note 3 την επιλογή Λειτουργία με ένα χέρι όπου ο χρήστης έχει την επιλογή με ένα σύρσιμο στην οθόνη να μειώσει την όλη οθόνη σε ένα πλαίσιο, περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό hands-on βίντεο του Κώστα που δείχνει την λειτουργία με ένα χέρι.

Φυσικά η Κορεάτικη εταιρία δεν σταμάτησε εκεί και από τι φαίνεται το πάει ένα βήμα παραπέρα, μετακινώντας στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος πιο κοντά στον αντίχειρα του χρήστη. Μερικά παραδείγματα είναι η οθόνη κλειδώματος, ο media player αλλά και το πληκτρολόγιο όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες από την κατάθεση της πατέντας.

Αυτή η πατέντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη έκδοση του TouchWiz για Android γιατί όμως όχι και για το λειτουργικό σύστημα Tizen; Δυστυχώς όμως οι πατέντες δεν είναι καθαρός δείκτης για μελλοντικά προϊόντα καθώς οι εταιρίες καταθέτουν πολλές φορές πατέντες χωρίς κάποιο πλάνο για πρακτική χρήση. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στην επόμενη έκδοση του TouchWiz;

Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα, Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα

Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα, Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimos

Καλά το πάει, θα πατεντάρει και το τηλεκοντρολ σε κινητά όπου ναναι..

Vasilis

Το ξεφτιλίσανε με τις πατέντες… Αν κκάποιος κάνει κάτι πρώτος ο άλλος απαγορεύεται να το κάνει.
Ευτυχώς που ο Αδάμ δεν κατοχύρωσε το περπάτημα γιατί η θα πληρώναμε η θα σερνομασταν σαν τα σκουλήκια… αν δεν το είχαν κατοχυρώσει τα σκουλήκια και αυτό χάχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.