Samsung: Υπάρχουν σκέψεις για πώληση refurbished συσκευών

Έχοντας ανακάμψει τόσο η μετοχή όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung την έχουν φέρει στο σημείο αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισης των χαμηλών τιμών των Κινέζων κατασκευαστών και υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για πωλήσεις refurbished συσκευών.

Η Samsung έχει ανακάμψει το τελευταίο διάστημα με τη μετοχή της να ανεβαίνει από την αρχή του έτους και τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι δυνατά. Το σημαντικό πρόβλημα της είναι οι Κινέζοι κατασκευαστές.

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters υπάρχουν σκέψεις στη Νοτιο Κορεατική εταιρεία να ξεκινήσουν τις πωλήσεις refurbished συσκευών από κορυφαία μοντέλα της με στόχο βέβαια να ανταγωνιστούν τιμολογιακά τις Κινέζικες λύσεις. Μάλιστα το πλάνο θέλει οι πωλήσεις των – πρακτικά – μεταχειρισμένων αυτών smartphone να ξεκινούν από το επόμενο έτος.

Οι συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν για πωλήσεις ως refurbished αρχικά αναμένεται να είναι εκείνες που επιστρέφονται από τους καταναλωτές με βάση το πρόγραμμα που έχει η εταιρεία σε ΗΠΑ και Νότιο Κορέα και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αναβαθμίζει τη συσκευή του κάθε έτος. Αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές.

Σημαντικές πληροφορίες όπως ο αριθμός των διαθέσιμων συσκευών ή η έκπτωση που θα γίνεται δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Σύμφωνα πάντως με την BNP Paribas ένα μεταχειρισμένο Samsung ενός έτους πωλείται στο 51% της αρχικής του τιμής στις ΗΠΑ, ενώ ένα αντίστοιχο iPhone στο 69%. Αυτό όμως είναι ικανό να δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη Samsung μιας και θα διαθέσει αυτές τις συσκευές της σε αρκετά χαμηλές τιμές.

Samsung, Samsung: Υπάρχουν σκέψεις για πώληση refurbished συσκευών

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Να αγορασω μεταχειρισμένο Samsung ενός έτους στο 51% της αρχικής του τιμής ????
ΟΧΙ. Ειμαι στην Ελλαδα και εχουμε το SKROYTZ !!!!!!!!!

Jorge

αναρωτιεμαι, του Skroutz αν ειναι ετσι θα το εγραφε;

Gvirginia

Εδώ είχα πάρει δύο feature phones με επιδότηση από γνωστή αλυσίδα (το όνομά της παραπέμπει σε κάτοικο βόρειας χώρας). Τα κουτιά σφραγισμένα με το αυτοκόλλητο της εγγύησης και όταν άνοιξα το ένα είδα να μην έχει ζελατίνες – σακουλάκια.
Κάνω πρώτο boot και να σου μέσα μία επαφή, κοιτάω τις κλήσεις και να σου καμιά δεκαριά τηλέφωνα.. Βαριόντουσαν να κάνουν και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τα τζιμάνια…

Babadook

@Gvirginia Και εγώ σε άλλη γνωστή αλυσίδα είχα πάει να αγόρασω κινητό και πήγαν να μου δώσουν συσκευασία με σχισμένο αυτοκόλλητο. Όταν το είδα τους είπα ότι θέλω σφραγισμένη συσκευασία, οπότε σκύβει στο ντουλαπάκι, κάτι κάνει για ένα λεπτο και μου δίνει σφραγισμένη συσκευασία. Πάω σπίτι, την ανοίγω και βλέπω ότι η ζελατίνα της οθόνης ήταν γεμάτη φουσκάλες, που σημαίνει οτι απλά έβαλε καινούργιο αυτοκόλλητο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.