Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;

Η Samsung φέτος έκανε στροφή στο design των Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, χρησιμοποιώντας premium υλικά όπως γυαλί και μέταλλο. Ωστόσο, αυτό δεν τη βοήθησε να πετύχει τους αριθμούς πωλήσεων που ήθελε. Όπως φαίνεται θα επιδιώξει μέσα στο 2016 να κυκλοφορήσει ένα smartphone το οποίο θα είναι πραγματικά καινοτόμο και θα τραβήξει την προσοχή.

Πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει ότι δημιουργεί ένα εύκαμπτο (bendable) κινητό, κάτι σαν flip phone με συνεχή οθόνη η οποία καλύπτει την εσωτερική πλευρά και των δυο “κομματιών”.

Σήμερα, διάσημος leaker μέσα από το Weibo έδωσε πληροφορίες για το ονομαζόμενο Project Valley (Project V) της Samsung. Οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung δοκιμάζει Snapdragon 620 και 820 για το καινοτόμο smartphone, χωρίς να επισημαίνεται αν θα κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις. Το εύκαμπτο smartphone αναμένεται με μνήμη RAM 3GB, μη αποσπώμενη μπαταρία αλλά θα έχει υποδοχή για κάρτες microSD για να επεκταθεί η ενσωματωμένη μνήμη, κάτι που δεν έχουν οι φετινές ναυαρχίδες της. Η οθόνη θα είναι OLED, καθώς δεν υπάρχουν εύκαμπτες LCDs.

Το Project Valley αναφέρεται ότι θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2016, κάτι που αν ισχύει σημαίνει ότι θα το δούμε στην MWC του Φεβρουαρίου από κοντά (το Techblog θα είναι εκεί!).

Ένα παρόμοιο project είχε κάνει η Sony με το Sony Tablet P πριν από κάποια χρόνια, το οποίο χρησιμοποιούσε 2 ξεχωριστές οθόνες (με μεγάλα bezel), αλλά φανταζόμαστε ότι από τότε έχει εξελιχθεί πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες είναι σωστές, τότε έχουμε περίπου ένα τρίμηνο μπροστά μας μέχρι να δούμε τι έχει ετοιμάσει η Samsung.

Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;, Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;

Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;, Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;

Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;, Samsung Project Valley: Το εύκαμπτο κινητό έρχεται τον Ιανουάριο του 2016;

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Το είχα δει στο YouTube αυτό μακάρι να γίνει τηλέφωνο και tablet μαζί παντού χωρίς να κουβαλάς μια μαούνα που δεν χωράει στην τσέπη…ας ελπίσουμε με κάποιο τρόπο να κάνουν και κάτι για την μπαταρία σαν τα ρολόγια για παράδειγμα automatic με την κίνηση να φορτίζουν…

giannis

Bendable;;;; αμαν ρε Sammy εχεις ταραξει το μηλο στην αντιγραφη….

Σοβαρα τωρα ΑΥΤΟ ειναι καινοτομια.

9gag

ελπιζω να ειναι και απο αλουμινιο για να ειναι Must και Mainstream!!

prankster

μακαρι να γινει ειναι φανταστικο

Alexis

Παλι αντιγραφή το μήλο. Αυτο το εκανε πρωτη ω Apple πριν το πρωτο iphone.

anwnymous

Αυτό περιμένουμε εδώ και καιρό.
Περιμένω μια συσκευή σε μέγεθος note που να ξεδιπλώνει σε 8 ως 10 ιντσών tablet.

Thodoris

FM ραδιόφωνο θα έχει;

NtinosMD

Αδιαφορο… flexible screens οπως το youm θελουμε.Οχι bendable.

bilybo

για να μ εξηγησει καποιος τι λενε τα νουμπια οτι το εκανε η απλε πριν το πρωτο αιφον?
ΑΧ0ΑΧ0Χ0ΑΧ0ΑΧ0Χ0ΑΧ0Χ0ΑΧ0Α0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0ΧΑ0ΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0Α
ΚΛΑΙΩ ΑΣΧΕΤΟΙ

bilybo

γιατι ως μη μηλοδουλος κ με αρκετο καιρο στα πραγματα θυμαμαι αυτο https://www.youtube.com/watch?v=pU0hb-2Srj4
οπως επισης ξερω κ αυτα
https://en.wikipedia.org/wiki/Flexible_display

πραγμα που ασχετοι μηλολατρες που ερχονται εδω κ δν εχουν ιδεα τι λενε πρωφανος δν ξερουν γτ το μονο που ξερουν ειναι τι θα τους πουλησει η μαμα αππλε για χρυσο ασχετα αν ειναι καμια 10ετια στην αγορα..

VasilisA3

Ρε bilybo μην γίνεσαι bibibo πλάκα κάνουν τα παλικάρια. Η Samsung σίγουρα έχει κάτι να δείξει και να ταράξει τα νερά. Άλλωστε η τεχνολογία θέλει κάτι διαφορετικό για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου και αυτό είναι διαφορετικό.

Νικος

δεν με ενθουσιασε ειναι η αληθεια.. παντως αν η σαμσουνγκ βγαλει το 2016 τετοιο κινητο, δεν θα εχει καμια σχεση εμφανισιακα με το συγκεκριμενο στο βιντεο πιστευω…. αντε να δουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.