Samsung: Τρολάρει την Apple και τα καλώδια φόρτισης

Η αιώνια κόντρα μεταξύ Apple και Samsung είναι η αγαπημένη συνήθεια του τμήματος marketing των δυο εταιρειών, και στην προκειμένη περίπτωση της Samsung. Στο νέο promo video επισημαίνει ότι τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge είναι ανώτερα από άλλα smartphones (μεταξύ των οποίων είναι και το iPhone 6).

Το promo video δείχνει τους χρήστες να ζορίζονται καθημερινά με συσκευές που δεν υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και πρέπει να στηρίζονται ακόμη σε καλώδια για να φορτίζουν τα κινητά τους. Αντιθέτως, τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge κάνουν την ζωή των χρηστών πολύ πιο εύκολη με την ασύρματη φόρτιση (όποιος έχει το charging pad, το οποίο πωλείται ξεχωριστά).

Στο παρακάτω video (0:14) εμφανίζεται το iPhone 6 μαζί με τον ταλαιπωρημένο κάτοχό του που δεν μπορεί να βρει τρόπο να το φορτίσει.

Εσείς θεωρείτε σημαντική την ασύρματη φόρτιση;

Δείτε το video:

Samsung: Τρολάρει την Apple και τα καλώδια φόρτισης, Samsung: Τρολάρει την Apple και τα καλώδια φόρτισης


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
qwerty

ο μόνος που καταφέρνει να τρολάρει η samsung είναι ο εαυτός της δυστυχώς…

Sotiris

Σημαντική δεν είναι με την έννοια ότι πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το pad. Στο Note 5 βέβαια θα σκεφτόμουν σοβαρά να την χρησιμοποιήσω. Η διαφήμιση όπως και οι υπόλοιπες ανάλογης αισθητικής απευθύνεται στην αγορά της Αμερικής όπου συνηθίζεται τέτοιος πόλεμος. Η Samsung καλύτερα θα ήταν να συνεχίσει να βγάζει τις εξαιρετικές διαφημίσεις που αφορούσαν τη σειρά Note και να μην σπαταλάει χρόνο και χρήμα για να ξυπνήσει τα πρόβατα. Από την άλλη η επιθετική της πολιτική την έχει μετατρέψει σε αιχμή του δόρατος του android μέσα στις ΗΠΑ.

Vagelis

Προσωπικά η ασύρματη φόρτιση δεν με απασχολεί. Χρησιμοποιώ το κινητό ακόμα κι όταν φορτίζει, οπότε δεν με βολεύει να είναι ακίνητο πάνω στη βάση, αλλά προτιμώ την κινητικότητα που προσφέρουν τα απλά καλώδια.

Impressive-Instant

Ας κάνει και μια κοντά με Xperia Z3 στον τομέα της μπαταρίας, θα είχε πολύ γέλιο…

peristeri

Ετσι ακριβως οπως στο βιντεο ειναι!!! πως ζουσαμε τοσα χρονια χωρις ασυρματη φορτιση απορω

One

Το ότι η ασυρματη φορτηση είναι πολύ αργη και καταστρέφει τις μπαταρίες λογω θερμότητας δεν το λεει το βίντεο. Αληθεια ποση η διαρκεια ζωη θα εχει αυτή η μπαταρια σε σχεση με τη απλη φορτιση?? Και ποσα θα πληρωσουν οι καταναλωτές για αλλαγη μπαταριας??

Πιο αξιόπιστη τεχνολογία είναι το dock φόρτισης που βαζω στο Ζ3 Compact παρα το τηγάνι για μπαταρίες που πλασαρει η Samsung.

Λευτέρης

Χαζομάρες, το wireless charging δεν ειναι τίποτα το καινοτόμο.
Απλά με το μάρκετινγκ η Samsung έχει καταφέρει να δημιουργήσει τέτοιο hype γύρω από αυτό.
Καινοτομία ειναι να φτιάξεις καλώδιο που μπαίνει και από τις δυο πλευρές χωρίς να κουράζεσαι να βρεις πως μπαίνει. Αυτό νομίζω ξερεται ποιος το έχει δημιουργήσει 🍎

Γιώργος

Αφού ακομα και η βάση με καλώδιο ειναι.. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.. Παλι ρεζίλι έγινε αυτή η εταιρία..

Γιάννης

Εγω λέω η samsung να βγάλει των σκασμό και να κοιτάξει λίγο το κόλο λογισμικό της που κολλάει συνέχεια. Και να αφήσει τις άλλες εταιρίες τι κάνουν.
Λογικό το βρησκω να εχει βγάλει η Samsung ασύρματη φόρτιση γιατί πολλά από τα smartphone πηγαίνουν για service γιατί η υποδοχή πολλαπλών χρήσεων εχει πρόβλημα! Αντί να κοιτάξουν πως θα λύσουν αυτά τα προβλήματα βγάζουν νέες τεχνολογίες.

kyriakos

Τελικα εκει στη Samsung εχουν πολυ πλακα ….

GoGos

Ναι, όταν τα έκανε η Νόκια αυτά την κορόιδευαν, τώρα ξαφνικά έγινε καινοτομία. Έ ρε ξεφλούδισμα που σας χρειάζεται…

Paul

Βλακείες στο ανάγνωσμα . Δηλ να μη κουβαλάω το καλώδιο αλλα το….τουβλάκι, ποιο το κέρδος ;

A-lex

Τα δυο τελευταια τηλεφωνα μου στο σπιτι, στο αυτοκινητο και στο γραφείο τα φορτίζω αποκλειστικά με qi charger δε θα το έλεγα σημαντικό αλλά σιγουρα εξυπηρετικό τρόπο φορτισης.

Manolis

τι ώρες ρε παιδιά;;; αν δείτε στο βίντεο (που ΣΙΓΟΥΡΑ λέει την αλήθεια) το φορτίζει ασύρματα αστραπιαία!!! ή μήπως δεν είναι έτσι;;;;;; :p :p :p

χαχαχαχα!!!!!!

ddr2

@headache
Για την ακρίβεια, η αιώνια κόντρα είναι αγαπημένη συνήθεια του τμήματος μάρκετιγκ της σάμσουγκ ΜΟΝΟ. η άπλ δεν έχει βγάλει τέτοιες διαφημίσεις κατά της σάμσουγκ, ούτε και ασχολείται μαζί της.

Και ναι, συμφωνώ, δεν θα υπήρχαν πολλά site αν δεν υπήρχε κόντρα

Χρήστος Β.

Η κοπέλα έβγαλε τα καλώδια από τη τσάντα της στο βίντεο, υποθέτω πως έξαχνε τον ασύρματο φορτιστή της Samsung.

GoGos

@ddr2
Για την ακρίβεια (και για την ιστορία), η Apple ξεκίνησε τέτοιου τύπου διαφημιστικές καμπάνιες to 2006 με το σλόγκαν “Get a Mac”. Γκουγκλαρε το.

Theo

@ddr2 Κουράζεις φανατικέ της apple. Ξέρουμε τα αρνητικά της σάμσκυνγκ και γι αυτό κράζουμε όμως μην μου λες ότι μόνο η σάμσουνγκ το κάνει. Όταν το έκανε η μηλοεταιρία σου ήταν θρησκεία ξέρω.

ddr2

@Theo
Το ξέρω, έχεις απόλυτο δίκιο. Γι αυτό εγώ εστίασα στην κόντα άπλ – σάμσουγκ. Όχι γενικότερα. Γενικότερα και η άπλ έχει κάνει τέτοιες διαφημίσεις, όπως τις get a mac που είπες (αν και αυτές ήταν έξυπνες και με πολύ χιούμορ, καθώς επίσης – σημαντική διαφορά – δεν σχολίασε τους χρήστες, μόνο τα λειτουργικά).

@headache
Έχεις δίκιο σε όλα, συμφωνώ 100%.

ddr2

Σόρρυ, η παράθεση παραπάνω δεν πήγαινε στον theo, αλλά στον Gogos
Εσένα theo δεν σου απαντάω κάν. :p

parastas

Μπράβο ρε @πονοκέφαλε! Πες τα να ‘γιασ’ το στόμα σ’

Γιάννης Κ.

ε μα ναι,φυσικα, γιατι η samsung τα εχει καταργησει τα καλωδια,ουτε θυρα για ακουστικα δεν εχει πλεον στα κινητα της.

Γιάννης Κ.

Ε μα ναι,φυσικά, γιατί η samsung τα έχει καταργήσει τα καλώδια,ούτε θύρα για ακουστικά δε βάζει πλέον στα κινητά της

Alexis

Πολυ τους πειραξε καποιους φαινεται η διαφήμιση! Χαλαρώστε. Το βρηκα αστειο και το μονο σιγουρο ειναι οτι καλο ειναι να εχεις επιλογες! Γτι να μην εχεις και την επιλογη της ασύρματης φορτισης; Αν το εκανε αυτο η apple θα ηταν Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (που σιγουρα σε 2-3 χρονια ετσι θα το παρουσιασει) .

Nick

Πληροφοριακά για όσους (και είναι και πολλοί) έχουν ‘τσιμπήσει’ και κυριολεκτικά ξετρελαθεί με την “Next is Now” διαφημιστική καμπάνια της Samsung όσον αφορά την ασύρματη φόρτιση, το Qi charging υπάρχει καιρό πριν λανσαριστεί το S6. Από τις πιο γνωστές premium συσκευές που ξέρω ότι το υποστηρίζουν είναι και το τηλέφωνό μου, το Z3. Με μια μικρή υποσημείωση βέβαια, φορτίζει πάνω στο ‘στρογγυλό πιάτο’ μέσα στην ειδική του θήκη, που όμως πωλείται αναγκαστικά πακέτο με το charging plate της Sony και είναι και πολύ καλή θήκη για το Z3 έτσι και αλλιώς. Αλλά η πλειοψηφία που δεν ασχολείται βλέπει την διαφήμιση στην τηλεόραση και λέει κοίτα τι έβγαλε η Samsung, είναι πολύ μπροστά αυτή η εταιρεία. ΓΙΑ ΑΥΤΟ λοιπόν αξίζει και παρααξίζει το ριξιμο χρήματος σε διαφήμιση και μάρκετινγκ.

Agnostos13

Η ασυρματη φορτιση ειναι ακομα σε πρωιμο σταδιο. Η πραγματικη ασυρματη φορτιση δεν ειναι να γεμιζω πιατελες τα τραπεζια συνδεδεμενες στην μπριζα για να φορτιζω ενα κινητο που πρεπει να εφαπτεται με την επιφανεια της πιατελας. Πραγματικη ασυρματη φορτιση ειναι οπως ειχε πει μια ψυχη συνδεω τον ασυρματο φορτιστη στη μπριζα μου και με μικροκυματα φορτιζει οσες συσκευες ειναι στην εμβελεια του ανεξαρτητως την κατασταση που βρισκονται. Κατι σαν το wifi η το bluetooth αλλα αντι να στελενει δεδομενα θα στελνει ενεργεια που θα φορτιζει την μπαταρια!

pazzo

Η σαμσουμγκ πριν λίγο καιρό κορόιδευε αυτούς που δεν είχαν αποσπώμενη μπαταρία και υποδοχή για sd card, αλλά και αυτούς που δεν ηταν αδιαβροχοι.. Ότι νανε. Πλασάρει την ασύρματη φόρτιση για πατέντα λες και αλλα κινητά όπως το 930 δεν τα έχουν εδώ και 1 χρόνο.. Μπράβο της παντός γιατί ξέρει να διαφημίζει τα προϊόντα της.. Φαντάσου κινητά σαν το G4 της LG να είχαν τέτοια διαφήμιση και το S6 όχι..

APPLEFTW

Κραζει οπως εκραζε και με το βιντεο Samsung Galaxy S5 – Wall huggers οτι στο samsung αλαζεσ μπαταρια οποτε ηθελες αλλα αυτα που κραζει αυτα κάνει στο Σ6 ουτε η μπαταρια βγαινει σαν το iPhone που το εκραζε μερα νυχτα ουτε ΣΔ περνει…
(Apple be like)
Με κράζεις? Με θαυμάζεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.