Η Samsung φωνάζει “ξυπνήστε” στα… “πρόβατα” της Apple;

Η Samsung και ο ερχομός του Galaxy S3 φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από μια εριστική διαφημιστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία. Έξω από κατάστημα Apple Store στάθμευσε λεωφορείο και “διαδηλωτές” φώναζαν “WAKE UP” (ξυπνήστε) κρατώντας πλακάτ με το ίδιο μήνυμα! Μαζί με τα πρόβατα του 2ου teaser video για το Samsung Galaxy S3, νομίζω ότι η ιστορία δένει.

update: Η διαφημιστική καμπάνια Wake Up ήταν της RIM (BlackBerry).

Συμφωνείτε με αυτή την τακτική της Samsung;
Έχει πλάκα σαν ιστορία, όμως είναι ωραίο να μειώνεις τον αντίπαλό σου;

, Η Samsung φωνάζει “ξυπνήστε” στα… “πρόβατα” της Apple;

Τα προβατάκια εμφανίζονται στο 0:47.

, Η Samsung φωνάζει “ξυπνήστε” στα… “πρόβατα” της Apple;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Πολυ κακο…

Ιωάννης Π.

Δεν έχω δει τίποτα πιο ξεφτίλα απο καμία εταιρία, δλδ τι έχει σειρά τώρα ακτιβιστές να πλακώνονται στο ξύλο με όσους κρατάνε iphone.

Με λένε Γιάννη δηλώνω Fan της τεχνολογίας, μ’αρέσει το android περισσότερο και προτείνω συμφιλίωση εδώ και τώρα με όλους τους φίλους του techblog. Για να σταματήσουμε τα ατελείωτα μαλώματα σε κάθε θέμα που έχει τις λέξεις ios, android κτλ…

Vive la technologie!

kgg07

καμμια σχεση με την samsung τι ειναι αυτα που λετε?αν προσεξατε μετα πηγαν απεναντι και στην loui vuitton…εκτος αν και εκει τους εβαλε η channel…

Δημήτρης

πως μπορείς να βριζεις και να χλευαζεις αυτόν στον οποίο οφείλεις την δημιουργία δυο συσκευών σου δεν το καταλαβαίνω! Όπως επίσης ειναι απαράδεκτο να αποκαλείς πρόβατα κάποιους που δεν αγοράζουν τα προϊόντα σου. Είμαι κι εγω fun της τεχνολογίας και μου αρέσει πιο πολυ το iOS ειδικά σε tablet που το καθιστά πιο εύχρηστο! Και προτιμώ το iPad. Αλλα περί ορεξεως που λενε. Ειναι προσωπική μου επιλογή και δεν κατηγορώ κανένα για το τι θέλει να επιλέξει! Ειλικρινά σκεφτόμουν για το νέο galaxy αλλα έχω ξένερωσει με την διαφημιστική ξεφτίλα της Samsung!!! Φιλικά πάντα…

ΑΡΗΣ

Λοιπόν, για να μην τσιμπάμε και να μη φανατιζόμαστε, όλοι ξέρουμε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Samsung-Apple πίσω από τις κάμερες σε επίπεδο hardware και όχι μόνο, οπότε μερικές φορές είναι καλό να βλέπουμε πέρα από αυτό που μας δείχνουν.
Επομένως, αν κάποιοι εδώ βλέπουν μια απαράδεκτη Samsung που θέλει να επιτεθεί στην Apple μπας και πουλήσει(!) και βγει μπροστά(ενώ στην πραγματικότητα η Samsung ξεπέρασε μέχρι και τη Nokia στην κορυφή της λίστας με τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως), κάποιοι άλλοι βλέπουν ένα διαφημιστικό marketing “συνεργασίας” των δυο εταιριών με σκοπό την ισχυροποίηση της θέσης και των δύο. Με απλά λόγια, στόχος είναι ο κάθε fanboy στο τέλος να τσαντίζεται, να φουντώνει και να υποστηρίζει την APPLE και τη SAMSUNG, και πιστέψτε με, συμφέρει και τις δύο εταιρίες αυτό. Όσο για το βίντεο της διαμαρτυρίας, πιο στημένο πεθαίνεις, ειδικά με τε τις λήψεις μέσα από το Apple Store 😉

Haduuken!

Όλοι αυτοί δε θα ξανά ακουμπήσουν μηχάνημα σαμσουνγκ … ποτέ.

Nickolas

Με τα πρόβατα ήταν κάπως αστείο, αλλά το τελευταίο με τα πλακάτ ε νομίζω το ξεφτίλισαν το θέμα. Είμαι πελάτης και των δύο εταιρειών, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό. Να κοιτάξουν να φτιάξουν ένα πραγματικά ανταγωνιστικό προϊόν που να “μιλάει” από μόνο του και ας αφήσουν τέτοιου είδους τακτικές.

Teo

Θα ήταν καλύτερο να επισημαίνουν τα δικά τους θετικά σημεία ή να ποντάρουν σε κάτι καινοτομικό που αυτομάτως θα έστρεφε όλα τα βλέμματα πάνω τους.
Θυμάμαι την πρώτη διαφήμιση του Galaxy, σε γιγαντοαφίσες στους δρόμους :Έδειχνε ένα iphone χωρίς το μήλο.
Μια εταιρία σαν την Samsung μπορεί σίγουρα κάτι καλύτερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Μονο να χασει έχει η samsung απο αυτην την ηλίθια τακτική που ακολουθεί.. Με τα λεφτα και τον χρονο που σπαταλαει για να κανει όλες αυτες τις βλακειες, δεν κοιταει καλυτερα να καινοτομήσει λιγο και να κανει κατι να διαλύσει τον ανταγωνισμο με θεμιτά μέσα ? Γιατι αν και είμαι χρηστης SGS2 μυρίζομαι μεγάλη πατάτα για το SG3.. Θα δούμε…

MEDS

Ο “ΑΡΗΣ (Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 στις 10:46)” τα είπε όλα.

Θεόφιλος

Αν ποτέ νοιώσουν αυτά τα ξενέρωτα ανθρωπάκια την οικονομική μέγγενη που νοιώθουμε όλοι εμείς τώρα, ξερετε που θα βάλουν τα πλακάτ που κρατάνε? Εκεί που βαλανε και οι περισσότεροι απο εμάς τις πλαστικές σημαιούλες που κρατάγαμε! Να ζητήσω συγγνώμη από τον Κώστα γιατί εδώ είναι site τεχνολογίας και όχι ανταλλαγής πολιτικών απόψεων, αλλά βλέποντας όλους αυτούς τους ηλίθιους….τους συγκρίνω με εμάς τους κάποτε ηλίθιους, συμπεριλαμβανομένου και εμού του κάποτε ηλιθίου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

mixalis

Ο Άρης έχει απόλυτο δίκιο +1000!!! Με λήψεις μέσα απ’το APPLE STORE,αχαχαχαχαχα…Αφού συνεργάζονται οι 2 εταιρίες 😉

ping

Απορω.Ειδε κανενας το βιντεο?.Απο που βγηκε το
το συμπερασμα οτι πισω απο την κινηση αυτη
βρισκεται η samsung δεν μπορω να καταλαβω.
Δεν αναφερεται πουθενα τιποτα. Εγω ειδα
καποιους ακτιβιστες να διαδηλωνουν εναντια
στον καταναλωτισμο. Απλα… Τιποτα αλλο…

kostis

Κατα πρωτον δεν μου αρεσε καθολου το ολο σκηνικο με το wake up….κατα δευτερον συμφωνω οτι οι 2 εταιρειες συνεργαζονται και εχουν πολλα οφελη η μια απο την αλλη. Ισως καποια χρηματα απο τα κερδη τους να πηγαινουν στην υποτιθεμενη κοντρα τους για να αναβουν τα αιματα και να ειναι και οι 2 στο προσκηνιο συνεχως.

Βόγλης Γιώργος

Δεν πιστεύω τίποτα από τις δήθεν αντιπαραθέσεις.
Είμαι λάτρης της τεχνολογίας.
Εχω ένα Samsung ACE (είμαι απόλυτα ευχαριστημένος)
Ερωτώ γιατί να πάρω ένα κινητό με ποσό πάνω από 250 €.
Διότι ποιός περισεύει σήμερα πάνω από ένα ευρώ κάθε μήνα !!!
Αν είσαι και άνεργος (πολύ πιθανόν), δεν θα ασχοληθούμε με τις μαϊμού διαμάχες των δύο εταιριών.
Εγώ προσωπικά δεν θα α΄γόραζα ποτέ προϊόν από την Aple όσο καλό που σιγουρα είναι, διότι είναι μια αιματοβαμένη εταιρία με στιγνή εκμεταλευση από τις τιμές των προϊόντων τους.

Μάριος

Οκ έχει πλάκα η όλη ιστορία, αλλά είναι τραγελαφικό..

Δημήτρης MLO

@ΑΡΗΣ Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 στις 10:46

Όχι απλά +1, αλλά +1000. Αυτή κι εγώ πιστεύω πως είναι η μόνη αλήθεια…
Πρέπει να καταλάβουμε στην εποχή μας ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ πλέον τα πράγματα είναι όπως μας τα δείχνουν…

stavros

και να γινουμαι προβατα της samsung?

Yannis

εγώ στο βίντεο είδα κάποιον τύπο να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ενα προϊόν που “αγόρασε” και μετά να βιντεοσκοπεί το “wake up” με επαγγελματικό τρόπο και με διάφορες λήψεις …………..τυχαίο ; ……….samsung που είδατε ;

lemonde

Πρόβατο είσαι έτσι κι αλλιώς. Είτε αγοράζεις Android είτε iOS.
Μα έχουν τόσο μα ΤΟΣΟ ίδια φιλοσοφία. Μόνο που το ένα μπαίνει σε όλους τους κατασκευαστές ενώ το άλλο μόνο σε έναν.

Φωτης

ειναι λιγο υπερβολικο….

ping

Το ενα blog πηρε το δημοσιευμα απο αλλο blog που
το πηρε απο αλλο και ουτο καθεξης…Πουθενα δεν
επιβεβαιωνεται οτι απο πισω βρισκεται η samsung.
Ας το αποδειξει καποιος και μετα μιλαμε… Α και για
να πω και εγω τη μλκ μου..Μαλλον η apple τους εβαλε
να φωναζουν wake up για να ξυπνανε τον κοσμο το
πρωι να αγοραζουν τα προιοντα τους.. χαχα

Vassilis

Ποιος ειναι το προβατο τελικα? Γιατι οταν φτανεις σε τετοιο σημειο για να υπερασπιστεις μια συσκευη/εταιρεια, προφανως κατι δεν παει καλα. Δε λεω οτι ειναι αρνητικο να εχεις προτιμηση σε μια εταιρεια, αλλα οταν βγαινεις και κανεις τετοια πραγματα, δειχνεις το πραγματικο σου επιπεδο. Ο καθενας εχει το δικαιωμα να επιλεγει οτι θελει. Ελευθερη αγορα, ελευθερη κοινωνια, ελευθερος ο καθενας να κανει οτι θελει με τα χρηματα του. Εγω προσωπικα ας πουμε προτιμω iPhone σαν κινητο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν αναγνωριζω και τα πλεονεκτηματα του Android, ουτε οτι σταματα να με ενδιαφερει τι βγαζουν οι αλλες εταιρειες (ειχα λατρεψει τα Galaxy S και S2 παρεπιπτοντως). Και παντα εχω μια πισω πορτα, σε περιπτωση που καποια αλλη εταιρεια βγαλει κατι -που εγω θεωρω- καλυτερο. Τωρα στην περιπτωση που ολο αυτο ειναι ενεργεια της Samsung (η και της Apple), δηλωνω επισημως ξενερωμενος… :/ Επισης, συμφωνω απολυτα οτι εμεις οι αναγνωστες του Techblog που δεν ειμαστε προβατα κανενος, ηρθε η ωρα -με αφορμη τις παρακμιακες αυτες συμπεριφορες- να σταματησουμε να πλακωνομαστε κατω απο τα αρθρα για το ποιος ειναι καλυτερος, και για το ποια εταιρεια εiναι καλυτερη στο να μας τρωει τα λεφτα, και να αρχισουμε να λεμε τη γνωμη μας… Συνέχεια »

cmvrgr

Οι ξενερωμένοι είστε iphonaκιδες και ντεμεκ ότι σας ξενέρωσε η διαφήμιση. Απόλυτο δίκιο είχε η SAMSUNG απλά η σκληρή γλώσσα ενοχλεί. Ναι πολλά φράγκα για κάτι που δεν είναι μέτριο με καλό μάρκετινγκ.

Και η νοκια το παρά είχε κάνει και είδατε την κατρακυλά.

Το ίδιο συμβαίνει με τα πολιτικά δρώμενα της χωράς μας. Βρίζετε τα δυο μεγάλα κόμματα αλλά αυτά θα ψηφήσετε οι περισσότεροι.

Τασος

Παιδιά μην είμαστε τόσο δημοσιογράφοι…καμια Samsung δεν έχει βάλει το λεωφορείο και όσα “μεγάλα” site βγήκαν και είπαν κάτι τέτοιο το ξεβγάλανε μετά από λίγο…
PS κώστα το link τις GSMarena δεν υπάρχει( και από αλλα site επίσης )

Vassilis

Cmvrgr δε νομιζω πως πρεπει να εισαι χρηστης iphone για να ξενερωσεις… Και το S2 να ειχα σαν κινητο, θα ξενερωνα. Και το iphone να ειναι μετριο οπως λες, -και αχρηστο σου λεω εγω-, αυτο ειναι προβλημα αυτου που το αγοραζει. Σα να μου λες οτι πρεπει να ερθω κατω απο το σπιτι σου με ολους μου τους φιλους, και να αρχισω να φωναζω ξυπνα, επειδη εσυ εισαι χριστιανος και εγω αθεος και θεωρω οτι εισαι ηλιθιος γι’αυτο που πιστευεις. Απλα, ΔΕΝ το κανω γιατι 1) εχω επιπεδο και 2) σεβομαι τις αποψεις σου αν και διαφωνω μαζι σου. Ειναι ενα απο τα πλεονεκτηματα της δημοκρατιας (σου θυμιζει κατι η λεξη?) Αν η Samsung στην επομενη διαφημιστικη της καμπανια αναφερει καποιον πραγματικο λόγο για τον οποιο οι δικες τις συσκευες ειναι οντως καλυτερες, αντι να στιγματιζει τους χρηστες της Apple, (λες και ειναι ποδοσφαιρο, να αρχισουμε να πλακωνομαστε κιολας και να φωναζουμε συνθηματα κρατωντας πλακατ) θα την παραδεχτω. Αυτο με ενοχλησε, και γι’αυτο ξενερωσα. Οχι γενικα. Με αυτη την ενεργεια ομως. Και παλι, ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ αυτο ηταν πραγματικα ενεργεια της Samsung. Αυτο που περιμενω ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 εταιρειες ειναι να συνεχισουν να καινοτομουν και να βγαζουν πρωτοτυπα… Συνέχεια »

το wake up δεν θα έχει κανένα νόημα αν το κινητό που θα “αποκαλύψει” στις 3 μαϊου δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας και των διαφημίσεών τους!!!

cmvrgr

Φιλε Vassilis,

Σε πληροφορώ ότι αν ψάξεις το net μάλλον βρώμικο διαφημιστικό κόλπο της apple είναι. Όταν τα κάνει η apple δεν ξενερώνει ούτε θυμώνει κάνεις.

Όσο για αυτούς που ψηφίζουν δεν είναι μόνο οι βολεμένοι αλλά και οι βλαμμένοι που είναι άνεργοι δεν έχουν να φανέ τους τάζουν και πάλι και εκεί πηγαίνουν και το ρίχνουν για μια άλλη φορά.

Άσε που οι παππούδες στα 85 τους πηγαίνουν και ψηφίζουν πάλι τα ίδια και κρίνουν το μέλλον των νέων.

Ευχαριστώ

Pan

https://youtu.be/pAUawDGycCU o ιδιος εδω λεει οτι ηταν ιδεα της RIM δηλαδη Βlackberry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.