Samsung Redwood GT-I8805, Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του Tizen high-end smartphone;

Οι πληροφορίες και το ενδιαφέρον για το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen (προφέρεται Τάιζεν) ολοένα και αυξάνονται. Πλέον θα πρέπει να είμαστε σχεδόν σίγουροι για την άφιξη δύο μοντέλων smartphones με κασκευαστή τη Samsung το ένα αναμένεται να είναι το high-end με κωδική ονομασία Redwood GT-I8805 (4G) και το άλλο λίγο πιο πίσω σε τεχνικά χαρακτηριστικά και ονομασία Melius GT-I8800 (3G).

Τις πληροφορίες έχει η ελληνική κοινότητα του λειτουργικού συστήματος Tizen.

Samsung Redwood GT-I8805 Tizen, Samsung Redwood GT-I8805, Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του Tizen high-end smartphone;

Πηγή: Tizen.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Δεν έμαθε η Samsung από την Microsoft; Εκτός και αν νομίζουν πως τα Galaxy S μοσχοπουλάνε επειδή είναι τόσο υπερmαμάτα smartphones σε σχέση με τα άλλα και όχι λόγω Android…Βέβαια αν καταφέρουν και εκμεταλευτούν στο έπακρο το momentum τους μαγκιά τους, αλλά βλέποντας την πορεία της Nokia-Microsoft τα τελευταία 3 χρόνια, δεν ξέρω κατά πόσο ένα ακόμα mobile OS (μετά τα iOS, Android, WP8 και τα επερχόμενα FirefoxOS, Ubuntu, Blackberry και όποιο ξεχνάω) θα πιάσει στην αγορά.

H Samsung καλώς ή κακώς πάει να αποστασιοποιηθεί από το Android. Ένα καλό θέμα για poll θα ήταν αν οι κάτοχοι Galaxy S κινητών θα αγόραζαν ένα Galaxy S με Tizen. Εκεί θα φανεί αν οι αγοραστές είναι πιστοί στην Samsung κατά τα πρότυπα της Apple ή στην Google.

geohot

Καλα ξεκινανε λειτουργικο με high-end συσκευες; Θα φανε τα μουτρα τους χειροτερα απο τη ms, και δικαιολογιμενα. Ποιος θα παρει 500+€ κινητο με ενα ασταθες, πιθανον, λειτουργικο.

makis88

Δεν θα σπάσουν ταμεία σίγουρα αλλά αν έχουν μια θετική αποδοχή θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για τη smasung. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους άρεσε ένα galaxy s4 με πολύ καλύτερη τιμή και ας ήταν με tizen. Γιατί λογικά κάτι τέτοιο θα δούμε. Κάτι με παρόμοιο ui της samsung στο android, τις αποκλειστικές εφαρμογές που έχουν και στο android και κάποιες δημοφιλείς που σίγουρα θα κάνουν ντεμπούντο μαζί με games.. Είχα διαβάσει οτι η samsung πληρώνει γνωστές εταιρίες software για να γράψουν τις εφαρμογές τους για tizen και ξέρουμε οτι δεν είναι καμια εταιριούλα που δεν έχει λεφτά, έχει κέρδη γύρω στα 7 και κατι δις το τρίμηνο, περίπου διπλάσια απο την google δηλαδή.

sosimple

Η samsung καλά θα κανει να βγάλει κάνα σοβαρό, ολοκληρωμένο κινητό, που όλο πατάτες κανει τελευταια και να αφήσει τις χαζαμαρες, τιζεν, τεντζερηζεν και τα σχετικα. Παει και βγάζει ναυαρχίδα 750€, μας έχει πριξει τα @@ στο μάρκετινγκ οτι έρχεται το σούπερ ντουπερ τηλέφωνο που θα ψήνει και καφέ, και παρουσιάζει τελικά ενα sgs3+ ουσιαστικά.. Ολόιδιο, πλαστικουρα όταν ο ανταγωνισμός έχει φτασει στα ύψη και οι ανταγωνιστές φτιάχνουν Κούκλια απο αλουμίνιο.. Και έχει 3 μηνες να μας πρίζει για των υπερεπεξεργαστη των 8 πυρήνων, και το ποσο ανώτερος είναι αυτός, ειδικα σε κατανάλωση απο τους απλούς 4πυρηνους, για να βγάλει τελικά στην Ευρώπη 4πυρηνους λεγοντας μας οτι είναι το ίδιο.. Βγάζει συσκευή με ανέτοιμο software, που υπερθερμενεται, λαγκαρει και δεν έχει ούτε ραδιόφωνο. Ενω το έχει γεμίσει με ενα καρό άχρηστα εφεντζιλικια, που το μονο που κανουν είναι να πίνουν σαν νερό τη μπαταρία, με αποτέλεσμα το htc one με μικρότερη μπαταρία να έχει μεγαλύτερη αυτονομία.. Τη σώζει μονο το hardware που είναι καλό, και η ανεπίσημη υποστήριξη.. Καθώς και οι χαζομαρες που κανουν οι ανταγωνιστές. (Κάτσε να έπαιρνε sd το htc one και θα βλέπαμε πόσοι θα παίρνανε sgs4..) Και αυτά τα γράφει ένας φαν της samsung με sgs2..… Συνέχεια »

Kostas K.

Δεν νομίζω ότι η Samsung ρισκάρει και πάρα πολύ με αυτί την κίνηση και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την πορεία που έχει πάρει η Nokia τα τελευταία χρονιά και τα ρίσκα που έχει πάρει και φυσικά δεν της βγήκαν… Η Samsung δεν είπε ποτέ ότι θα αφήσει το android και όσο υπάρχουν οι σειρές S και Note με το hype που έχει δημιουργήσει θα βαδίζει εκ του ασφαλούς.. Πόσο μάλλον όταν το νέο λειτουργικό που ετοιμάζει θα μπορεί να τρέξει και android εφαρμογές.

stelios_GR

Απο την μια σκεπτομαι κι εγω κατα ποσον υπαρχει χωρος για αλλο ενα λειτουργικο… απο την αλλη, επειδη θελω να ειμαι αισιοδοξος, θελω να πιστευω οτι μπορει και να προκειται για ενα “εναλλακτικο android” χωρις τα πιθανα (λιγα) μειονεκτηματα του… μιας που θα γραφτει απο την αρχη, και εμπλεκονται εταιριες οπως η sammy, κι εφ οσον εχει κανει τοσο καιρο να γινει πραξη, δεν μπορει, σιγουρα θα ειναι καλο.. και το bada που ειχε βγαλει παλια, μπορει να μην εγινε διασημο, αλλα ηταν πολυ καλογραμμενο…

GUADANAMO

μακαρι να ειναι σαν το bada (μακραν το πιο αδικημενο λειτουργικο λογω εφαρμογων) ουτε μπαγκ ουτε λαγκ ουτε καν τζετλαγκ…!!!

greg

Δεν ειναι μαρκετινγκ η προωθηση προιοντος ή η διαφημιση. Εχω κουραστει να το βλεπω! Ωραια η λεξη μαρκετινγκ, συγχρονη αλλα ειναι διαφορετικη απο τη διαφημιση.
Ως προς το κινητακι, ισως δεν ειναι ο,τι καλυτερο να βγει ενα τουμπανο με τιζεν. Ισως το κανουν για να φανει smooth το λιγισμικο βαζοντας του πολυ καλο hardware. Θα ηθελα παντως να το δω απο κοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.