Samsung: Πήρε πίσω την πρώτη θέση από την Apple

Μπορεί η Samsung να μην είναι από άποψη κερδών εκεί που θα ήθελε να είναι, αλλά ο Κορεάτικος γίγαντας έγινε ξανά ο νούμερο ένα κατασκευαστής στον κόσμο, όσον αφορά στον αριθμό αποστολών για το πρώτο τρίμηνο του 2015, θέση την οποία είχε χάσει το τελευταίο τρίμηνο του 2014 από την Apple.

Τα νέα δεδομένα από την Strategy Analytics αποκαλύπτουν ότι η Samsung πούλησε παγκοσμίως 83.2 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την Apple που πούλησε 61 εκατομμύρια.

Ο Executive Director της Strategy Analytics σχολιάζει ότι, “η Samsung συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες πιο συγκεκριμένα στην Ασία αλλά και παγκοσμίως, αλλά η απόδοση της φαίνεται να σταθεροποιείται επαρκώς, παίρνοντας ξανά την πρώτη θέση ως κατασκευαστής smartphone, όσον αφορά στον αριθμό πωλήσεων”.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Samsung κατέχει το 24.1% της αγοράς smartphones σε σχέση με το 31% πέρσι. Την ίδια ώρα η Apple πήγε από το 15.1% πέρσι τέτοια εποχή στο 17.7% φέτος.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014, κάποιοι αναλυτές ανέφεραν ότι η Apple ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις, εξαιτίας κυρίως του iPhone 6, ενώ άλλοι λένε ότι φέρανε ισοπαλία με τις δύο εταιρείες να πουλάνε περί τα 74.5 εκατομμύρια συσκευές η καθεμία.

Συνολικά τον προηγούμενο χρόνο η Samsung πούλησε περισσότερες συσκευές από την Apple, αλλά η Apple είχε μεγαλύτερο κέρδος.

Μετά την Apple και την Samsung για το πρώτο τρίμηνο του 2015, έρχονται η Lenovo-Motorola με 18.8 εκατομμύρια και η Huawei με 17.3 εκατομμύρια συσκευές. Οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν πουλήσει μαζί περί τα 164.5 εκατομμύρια smartphones την ίδια χρονική περίοδο.

samsung πρώτη, Samsung: Πήρε πίσω την πρώτη θέση από την Apple

samsung πρώτη, Samsung: Πήρε πίσω την πρώτη θέση από την Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Ε καλά τώρα… πάντα η Samsung ήταν εκτός απο ένα τρίμηνο που αποφάσησε η apple να κάνει ότι κάνουν και οι άλλοι βγάζοντας και αυτή iphone 6 plus αλα Note 4 και iphone 6 στις 4,7 που υποτίθετε πως δεν θα έβγαζε ποτέ με μεγάλη οθόνη.
Και δεν το λέω απο άποψη ότι αντέγραψε την samsung η άλλες εταιρείες, δεν είμαι αυτής της άποψης περι copy γιατί το θεωρώ προτέρημα να πάρεις κάτι και να θές να το κάνεις καλύτερο.
Αλλα απο την άποψη ότι πολοί χρήστες apple είχαν καεί για μεγάλη οθόνη και ας έλεγαν ότι τους έλεγε η apple ότι δεν χρειάζεται… μόλις τους είπε τελικά είναι ωραία η μεγάλη οθόνη άλλαξαν γνώμη.

eddy

Ε…..αποτυχια ειναι αυτο……η samsung βγαζει 15 smartphone και η apple 2 μοντελα!!!!!
Αρα και σε νουμερα η sammy 83εκ Χ 250ευρω/τεμ. Η apple 61εκ X 550ευρω/τεμ!!!!!

VasilisA3

@eddy να σου διευκρινίσω οτι η Apple πουλάει αυτήν την στιγμή το iPhone 6, 6Plus 5S, 5C,5, 4S(250 ευρω) και ίσως και το 4 σε κάποιες χώρες. Αρα 6 με 7 μοντέλα. Σαφώς έχει την ικανότητα να κρατάει ποιο premium “τιμή” και αυτό κάνει την διαφορά στα κέρδη. Άλλωστε μιλάμε για το πρώτο τρίμηνο που οι πωλήσεις της Samsung αφορούν τις σειρές Α ,Note .S5 (οχι το S6)κλπ.

prankster100

@eddy μετοχε της apple πληροφοριακα να σου πω iphone 6/6plus εχει 66 εκατομμυρια. To s6 edge εχει 70 εκατομμυρια πωλησεις.

Μιχάλης Μπαρναμπά

@VasilisA3 Σωστά τα λες!
@eddy Το πρώτο τρίμηνο δεν είχε κυκλοφορήσει καν το S6, κάτσε να δεις αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο!
@prankster100 Το διατύπωσες λάθος ή λάθος το κατάλαβες, τα iPhone 6 & 6 Plus έχουν πουλήσει περίπου 66 εκατομμύρια μέχρι στιγμής, τα S6 & S6 Edge δεν ξέρουμε πόσα κομμάτια έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής αλλά είναι πολλά εκατομμύρια, τα 70εκ. που λες εσύ είναι τα κομμάτια που θα πουληθούν περίπου μέχρι το τέλος του 2015! 😉

Και κάτι ακόμα τα 61εκ. συσκευές που πούλησε η Apple το πρώτο τρίμηνο μην ξεχνάτε πως εκτός από τα iPhone 6 & 6 Plus, 5S, 5C, 5, 4S, πουλήθηκαν και iPad όπως και iPod, που βρίσκεις και κάτω από 250€.!

j

Η Apple κυκλοφορεί (επισήμως) 4 μοντέλα στην παγκόσμια αγορά (5c,5s,6,6+) ενώ η Samsung 76 (επισήμως) (https://www.samsung.com/gr/consumer/mobile-devices/smartphones). Άρα εχει δικιο ο eddy.

eddy

@@@Μπορεί η Samsung να μην είναι από άποψη κερδών εκεί που θα ήθελε να είναι, αλλά ο Κορεάτικος γίγαντας έγινε ξανά ο νούμερο ένα κατασκευαστής στον κόσμο, όσον αφορά στον αριθμό αποστολών για το πρώτο τρίμηνο του 2015, θέση την οποία είχε χάσει το τελευταίο τρίμηνο του 2014 από την Apple.@@@@

Λεει ‘όσον αφορά στον αριθμό αποστολών για το πρώτο τρίμηνο του 2015’ αυτο σημενει οτι σαν παραγωγει και αποστολει το πρωτο τριμηνο του 2015….!!! Η APLLE αυτο το τρημινο μονο το 6 και το 6plus κατασκευαζει!!!

prankster100

επειδη ποτε δεν κανουν λαθος τα προγνωστικα και για κανεναν λογο η σαμσουνγκ δεν θα ανοιγε και αλλα εργοστασια κυριως μονο για το edge για αυτο το βαζω σαν να εγινε. ξερω πολυ καλα οτι για την σαμσουνγκ ειναι απλα προβλεψεις, οσο ξερω καλα οτι τα 60 εκατομυρρια που λενε για την apple δεν ισχυουν. ειναι ποσα κομματια εχει στειλει σε καταστημαατα δεν σημαινει οτι ομως βρισκονται στα χερια καταναλωτων οποτε αν το παμε με το ΕΑΝ ποσα το σαμσουνγκ εχει περισσοτερα. και να το πω διαφορετικα παλια οπου και να πηγαινα εβλεπα iphone οπως και εσυ αν παρατηρησεις σημερα δεν υπαρχουν iphone τα περισσοτερα ειναι σαμσουνγκ και αυτο με χαροποιει επειδη δεν υπαρχουν iphone το ποιο υπερτιμημενω προιον που υπαρχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.