Samsung, αντικατέστησε τον επικεφαλής σχεδιασμού λόγω του Galaxy S5;

H Samsung η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones αυτή τη σιγμή, αντικατέστησε τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού κινητών συσκευών εν μέσω της κριτικής που δέχεται η εταιρεία τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους ειδικούς για τον σχεδιασμό του Samsung Galaxy S5.

Το Samsung Galaxy S5 το οποίο κυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά πριν από λίγο καιρό δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους καταναλωτές ενώ δέχεται κριτική για το υλικό κατασκευής του το οποίο είναι πλαστικό και το κάνει να μοιάζει φθηνό.

O Chang Dong υπέβαλλε την παρίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα και θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του τμήματος σχεδιασμού φορητών συσκευών, Lee Min-Hyuk, σύμφωνα με πηγή της Samsung την οποία επικαλείται το Reuters.

Βέβαια, η Samsung με δήλωσή της επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για παραίτηση αλλά για αναπροσαρμογή η οποία θα επιτρέψει στον Chang να επικεντρωθεί περισσότερο στο ρόλο του ως επικεφαλής της Στρατηγικής Ομάδας Σχεδιασμού, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σχεδιασμού σε όλες τις συσκευές της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών.

Να πούμε ότι ο Lee στα 42 του έγινε το νεότερο υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung το 2010 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό της σειράς Galaxy χάρη στην οποία η Samsung εκθρόνισε την Apple από την παγκόσμια κυριαρχία στην αγορά smartphones. Σήμερα η Samsung πουλάει σχεδόν διπλάσιο αριθμό συσκευών από την Apple χάρη στην σειρά Galaxy.

Ο Lee ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Μήδας» λόγω της τεράστιας επιτυχίας των Galaxy, ξεκίνησε την πορεία του στην αποτυχημένη συνεργασία Samsung-Renault για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1990.
, Samsung, αντικατέστησε τον επικεφαλής σχεδιασμού λόγω του Galaxy S5;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Οι κατάρες έπιασαν τόπο 😉

stelios

Μπα εχει και τμημα σχεδιασμου αυτη η εταιρια και επικεφαλης.ΑΑΑΑ!!! Στα παιδακια τις Α’δημοτικου στην Κορεα να βαζανε σιγουρα τοσο καιρο θα τους εδιναν καλυτερα σχεδια

Γιάννης

Αφού τα σχεδιάζουν παιδάκια και πουλάνε 2 φορές όσο ο δεύτερος φαντάσου να τα σχεδίαζες εσύ ρε Στέλιο πόσο θα πούλαγαν. Αν και εμένα το S5 μέτριο μου φαίνεται σχεδιαστικά μπροστά στο Oppo 7 , το 1+1 ακόμη και κάποια Xiaomi.

Tasos

η Renault στην Κορέα πωλείται σαν Samsung

JohnWave

Επιτέλους ! Αναρωτιέμαι πάντως :
> Το υλικό που χρησιμοποιεί μια εταιρία είναι απόφαση του διευθυντή design ή του οικονομικού διευθυντή ;
> Τα bezels που βάζει μια εταιρία είναι απόφαση του διευθυντή design ή του διευθυντή του τεχνικού τμήματος;

Τα ρωτώ αυτά, γιατί μου φαίνεται κουφό πχ ο οικονομικός διευθυντής να έχει δώσει το ok για τη χρήση μετάλλου και ο διευθυντής σχεδιασμού να λέει όχι. Επίσης μου φαίνεται κουφό ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος να μπορεί να κατασκευάσει μικρά bezels και ο διευθυντής σχεδιασμού να του λέει “εγώ θα τα μεγαλώσω”.

Johnny

Να δω τι θα λένε οι fans της Samsung για το σχεδιασμό του s5 τώρα που ακόμα και η ίδια η Samsung παραδέχεται ουσιαστικά ότι η ναυαρχίδα της στον τομέα σχεδιασμός είναι χιλιόμετρα πιο κάτω από τον αναταγωνισμό…

Γιάννης

Διάβασες κάπου επίσημα να παραδέχεται τέτοιο πράγμα? Έχετε μπερδέψει τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες/φήμες /κουτσομπολιά και τις θεωρείτε ως πραγματικά γεγονότα. Όχι μόνο στο άρθρο αυτό , γενικά μιλάω.

tiamat

παιδια καλο ειναι να σκεφτομαστε σε βαθος τα πραγματα κα να μη μενουμε στην επιφανεια.

καταρχην εκραξα απο τη πρωτη στιγμη το s5 αλλα δε θα πρεπει να του αναγνωρισουμε οτι σαν σχεδιαστης δημιουργησε κατι μοναδικο και πλεον κλασσικο απο το πρωτο S μεχρι σημερα?

και εναν απο τον σειριο η’ την ανδρομεδα να ρωτησεις τι κινητο εχεις,θα σου πει “μεγαλε εχεις galaxy” ετσι και ειναι samsung. απο κει και περα ας μας το επιβεβαιωσει και ο κωστας που ειναι πιο μεσα στη βιομηχανια των εταιρειων κινητης και ξερει καλυτερα απο εμενα, οι αποφασεις τετοιου ειδους απο εταιρειες τετοιου βεληνεκους παιρνονται συλλογικα και υστερα απο αμετρητες και εξαντλητικες συσκεψεις ,αναλυσεις και μελετες.

και ο @τζον γουειβ εχει απολυτο δικιο σε αυτα που λεει. υπαρχει εξαρχης ενα budget που θεωρει η εταιρεια οτι θελει να διαθεσει και βαση του κερδους που τελικα θελει να εχει διαμορφωνεται μια εξισωση .

με λιγα λογια, αν η samsung δεν ηθελε να κραταει το κοστος υλικων χαμηλα και ο σχεδιαστης ειχε πληρη ελευθερια κινησεων, μπορει ο τυπας αυτος που τωρα ολοι κραζουμε να εφτιαχνε κατι καλυτερο απο το htc one ,ας πουμε για παραδειγμα

Jοhnny

@Γιάννης δεν το παραδέχεται επίσημα αλλά από τις πράξεις της αυτό φαίνεται. Σου παραθέτω και δύο άρθρα στα οποία η Samsung προσπαθεί να δικαιολογήσει την απογοητευτική κατασκευή του s5 γιατί η ίδια κατάλαβε ότι έκανε λάθος και θέλησε να τα μπαλώσει…

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s5-samsung-explains-the-design-of-perforated-cover-9876/
https://techblog.gr/mobile/galaxy-s5-trust-in-plastic-9789/

mimis

Tiamat σε ολα συμφωνω εκτος απο ενα μερος στο τελος. Επειδη ειναι υποκειμενικο το ωραιο βεβαια, το one δεν αρεσει οσο φαινεται και συγκεκριμενα μετα απο καποια χρηση. Οταν μαλιστα το πιανει καποιος στα χερια του, απογοητευεται σπο το μεγαλο κενο και το λογοτυπο που πιανει ολο το κατω μερος. Ρωτα και εμενα που εχοντας το one κοντα ενα χρονο, σε καθημερινη χρηση με δυσκολευει και μου δινει την εντυπωση οτι μου κλεβει οθονη αν βαλεις και τα κουμπια επιστροφης.

chris_aa

‘Οσο ωραίες TV βγάζει αυτή η Samsung, άλλο τόσο άσχημα κινητά….!!!!!
Σίγουρα μπορεί να βγάλει πολύ όμορφα κινητά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνει.

Τομ

Lol καλη φαση. Αντε να δουμε τι θα δουμε στο μελλον. Ενα galaxy με ωραιο και φρεσκο σχεδιασμο θα πεισει ακομα και τους αντι-οπαδους της.

Δημητρης.Κ

Υπαρχει θεος παιδια….:)

Dalinos

Δεν ξερω αν διαβασατε καλα το αρθρο αλλα δεν προκειται περι παραιτησης αλλα περι προαγωγης…Ο φανταστικος αυτος τυπος θα ηγηθει τον σχεδιασμο των μελλοντικων συσκευων της Samsung..επικεφαλής της Στρατηγικής Ομάδας Σχεδιασμού εγινε!!!!

Mimis

Αλληλούια!!
Προτείνω να προσλάβει τον τυπά που σχεδιάζει τα ψυγεία της.
Εκεί Ναι βρε παιδί μου!!!
Σχεδιαστικά σπέρνει!

Ανδρεας

Μου αρεσει που αυτο που ειχα πει για αντικατασταση του σχεδιαστη των Samsung κινητων πριν 2 μηνες γινεται!Επιτελους!

Nio

Και θα ερθει ο καινουριος και θα κανει το κινητο χειροτερο..!!! Φανταζεστε???
καταραμενη ασχημια….

Theo

Το θέμα είναι ότι η Samsung βγάζει τα κινητά σε ένα καλούπι για να ειναι αναγνωρίσιμα από τον κόσμο. Όπως και η Apple βάζει περισσότερο εταιρία παρά προσωπικότητα στην σχεδίαση του εκάστοτε κινητού. Δεν είναι όμως δυνατόν να παιζει η Samsung σε τόσο ακριβές τιμές τα καλά της μοντέλα δεδομένου του πλαστικού και βέβαια του ότι τα φτιάχνει σχεδόν ολόκληρα μόνη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.