Samsung, Πουλά σχεδόν τα διπλάσια smartphones από την Apple

Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων που έκανε η IDC, οι Κορεάτες κάνουν περισσότερες αποστολές smartphones από όσες κάνουν και οι τέσσερις βασικοί τους ανταγωνιστές μαζί. Σε απόλυτα νούμερα, η Samsung απέστειλε αυτό το τρίμηνο 72.4 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Η Apple από τη μεριά της πούλησε 31.2 εκ. συσκευές, η LG 12.1 εκ., η Lenovo 11.3 εκ. και τέλος, η ZTE 10.1 εκ. smartphones. Μπορεί, πάντως, όλα τα παραπάνω να σκιαγραφούν ένα σκηνικό κυριαρχίας της αγοράς από την Samsung και την Apple, αλλά σε ποσοστιαία μεταβολή, οι δύο κολοσσοί είδαν πτώση στο μερίδιό τους σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, καθώς οι μικρότεροι κατασκευαστές δείχνουν εμφανή σημάδια ανόδου.

Συνολικά, πάντως, φέτος είχαμε αύξηση πωλήσεων smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2013 κατά 52.3% σε σχέση με εκείνο του 2012, με 237.9 εκατομμύρια μονάδες να πωλούνται στο σύνολο.

, Samsung, Πουλά σχεδόν τα διπλάσια smartphones από την Apple

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geohot

αφου πουλαει και κινητα <100€ λογικο ειναι

Χρήστος

Η Sony που είναι οεο??

tech21man

Ναι αλλα, το πιο καλοπουλημενο ηταν το s III

andreas kor

Aφου εχει τα 20πλασια μοντελα παραπανω η samsung απο την apple λογικο ειναι…

Θοδωρής

Εχει σχέση και το πόσα μοντέλα βγάζει.Η Samsung έχει τα 2πλασια-3πλασια μοντέλα απο htc,apple ίσως και άλλες.Όποτε είναι αναμενόμενο.
Και ‘γω αν βγάζω 2 κινητά την βδομάδα,έκει να δεις πωλήσεις..
Ουσία είναι τι πωλήσεις και κέρδη κάνουν οι εταιρίες ανάλογα με το bugdet που διαθέτουν.Πίστευω η apple και η htc (πχ) πρέπει να είναι ευχαριστημένες γιατί με 4-6 smartphones το χρόνο κάνουν αξιοπρόσεκτες πωλήσεις. 😉

Ανδρέας

Η ουσια μια είναι… Για εμενα μαζι με την htc ειναι απο τις πιο καινοτομες εταιρίες που υπαρχουν σήμερα στο ειδος! Η apple πλεον εχει καταντήσει αηδία που το μονο που κανει ειναι να αναβαθμιζει σε τεχνικα χαρακτηριστικα της συσκευές της και τελος! Ολοι κραζατε την Samsung για το s4 ομως αν δεν το δουλεψετε δεν μπορείτε να καταλάβετε τις άπειρες διαφορές που εχει απο το s3 και αυτο το λεω σαν κάτοχος του s4! Το μέγεθος του για εμένα ειναι το ιδανικότερο για τα πάντα! Η ποιότητα κατασκευής ειναι η μονη μου σηκώνει λιγη βελτίωση αλλα ενταξει δεν ειναι και κατι το τραγικό! PEACE :’)

Apostolis Vlv

Η Nokia που είναι;

Someone

Για την lenovo κάνεις δεν λέει τίποτα, έχω το a820 έχω και 3 μήνες, το κινητό απλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το Nexus 4 που είχα πριν, ο 6589 mediatek που φοράει δεν σκαλώνει πουθενά.

Dimitris

Ανδρέα την καινοτομία της Samsung που την είδες για να καταλάβω .

thanos

Όπως προείπαν και κάποια άτομα πιο πάνω, έχει τεράστια σημασία ο,τι η Samsung (και όλες οι άλλες εταιρίες) έχει πολύ περισσότερες συσκευές στην αγορά απ’ ο,τι η Apple (η οποία έχει 3 συσκευές, δε συμπεριέλαβα το 3G και το 3GS, τα οποία έχουν σταματήσει να παράγονται και να πωλούνται). Οπότε αυτή η έρευνα είναι για τα σκουπίδια, δεν αντικατοπτρίζει κάτι πραγματικό και ουσιώδες.

nikos

το θεμα ειναι οτι πουλαει απο 100 εως 750 ευρω μεγαλη γκαμα πελατων και οι πελατες εχουν παντα δικιο

Jacob

Παίδες οι απόλυτοι αριθμοί δεν λενε και πολλα.
τυχαίο πχ. Εκστρατεια της Samsung Tcost=1.000.000
Apple T cost=500.000. ΠωλήσειςSamsung=2ΠωλησειςApple. Κερδη τα ίδια.
Διαβαζω απο χρηματιστήριο ανησυχητική πτωση των δύο κυρίαρχων παιχτών. Άνοδος σε Κίνα και Ιαπωνία (σε αξία παραγωγής και R&D στις Zte, Sony, Huawei) που παλεύουν για την καταλυτική 3η θέση (καθότι δεν έχει επέρθει κορεσμός) . Δείκτες δυναμικής πτωτικές πάλι στο Μήλο και Σαμμυ, ειδικά στο μήλο.
Ας μη μιλάμε λογιστικά.. αυτά ερχονται και παρέρχονται αρκετές των φορών.
(Economics ΑΠΘ 😛 )

dark-side

ναι τα 20πλασια μοντελα της σαμσουνκ φταινε.. και η σονυ τα ιδια κανει αλλα γιατι δεν ειναι εστω στους πρωτους 5 ??

tasos

iphone=400+ samsung=90+ λογικο ειναι

TheoYoBro

Αφού η samsung έχει μεγαλύτερη γκάμα σε συσκευές ενώ η apple έχει μόνο το iPhone είναι φυσικό επακόλουθο να έχει καλύτερες πωλήσεις ,καθώς εκτός των high end ασχολείται και με πιο προσιτές συσκευες .

jim

διαβαζω που καποιοι λενε οτι ειναι λογικο να πουλαει περισσότερες συσκευές επειδη εχει περισσότερα μοντελα. που ναι το κακο δλδ? καλη εταιρια δλδ ειναι μια που βγαζει ενα κινητο καθε χρονο και αυτο με ελλείψεις και με μεγαλο κοστος? καλα κανει η samsung και βγαζει πολλα κινητα. ετσι εχει επιλογες καποιος.

tech21man

Να το θεσω αλλιως η apple δεν μπορει να το κανει. Δεν ξερει, δεν εχει τις ικανοτητες και στο τελος θα της κανει και κακο. Οταν υπερχρεωνεις καλυτερα κατσε στα αυγα σου…Αν δειτε apple 100 κατι ευρω να τρεχει ios τοτε συγχαρητηρια αν μαντεψετε τη λεξη καννιβαλισμος πωλησεων.

iceman

εχοντας την πολυτελεια των πολλων εσοδων απο τα s2,s3,s4,note1,2, ριχνει στην αγορα πολλα μοντελα, για καθε τσεπη ειναι η αληθεια, χωριςτο φοβο χασουρας. για αλλες εταιριες ειναι αποτρεπτικος παραγοντας….(η χασουρα)

gtar13

και η tata motors πουλαει τα 2πλασια αυτοκινητα απο τη mercedes….

mixtri

Ψάχνοντας τη ΝΟΚΙΑ στον πίνακα απογοητεύτηκα… Είναι πραγματικά κρίμα με απίστευτα φθηνά μοντέλα για τις επιδόσεις τους (520/620/720) να μην έχει πολλές πωλήσεις. Ειδικά το 520 είναι μοναδικό για την τιμή του.
Η Samsung παρέχει υποστήριξη μόνο στις ναυαρχίδες της. Για εμένα είναι τραγική εταιρεία από πολλές πλευρές. Θα έλεγα ότι το S4 αξίζει (σε γενικές γραμμές πάντα, γιατί σε αυτή την τιμή κανένα smartphone δεν αξίζει) αλλά η εταιρεία σαν σύνολο είναι μ….. Την έχω πατήσει 3 φορές με φθηνότερα μοντέλα (wave, ativ s, s3 mini), μακρυά και αγαπημένοι!!! Καμία εμπιστοσύνη… Και χαμηλή ποιότητα και χάλια υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.