Συμμαχία Samsung και Sharp για τις οθόνες LCD (IGZO)

111 εκ. δολάρια Αμερικής θα επενδύσει η Samsung στις τεχνολογίες οθονών LCD της Sharp συμπεριλαμβανομένης και της IGZO όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη δεύτερη. Η συμμαχία-συνεργασία ενδυναμώνει τη σχέση των δύο εταιρειών και δίνει προτεραιότητα στη Samsung να έχει πρώτη και στις ποσσότητες που ζητάει οθόνες LCD για τα smartphones της.

Samsung Sharp IGZO, Συμμαχία Samsung και Sharp για τις οθόνες LCD (IGZO)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

η Samsung μπαίνει γερά! κώστα αν δεν κάνω λάθος την τεχνολογία δεν ήταν να την έχει το ipad 3 η κάτι τέτοιο

jimakos1976

να δώ τώρα τους φανατικούς της όλεντ οθόνης τι θα λένε ! ρε ότι σας πασαρουνε τρώτε

Darth

επιτέλους οθόνες της προκοπής γιατί τα τα amoled είχαν αρκετά αρνητικά εκτός από θετικά
βλέπε φωτεινότητα και υπερκορεσμενα χρώματα

Panides

Απο την στιγμη που δεν μπαινει ευρω στην τσεπη ας πανε και να πνιγουνε μαζι με τις οθονες….
Φθηνα κινητά μπορουνε να μας δινουνε χωρις υπερτιμολόγηση;
Αλλα κλασσικα ο μαλ.. ο ελληνας θα αρχιζει να φαγωνεται με ποια εταιρια ειναι…

Panos7GR

Επιτέλους!!! Μετά από αυτή την συνεργασία με τον γίγαντα των οθονών Samsung, δεν βλέπω να αργεί να έρθει η τεχνολογία IGZO! Έχουμε διαβάσει πολλά εγκωμιαστικα σχόλια για αυτήν την τεχνολογία, καιρός να την δούμε στην πράξη… 😉

Αλλά το τρομερό της είδησης ήταν ότι η Samsung ζήτησε ποσότητα LCD οθονών!!! Τι γίνεται εδώ ρε μάγκες; Samsung χωρίς AMOLED; Ποιός φούρνος γκρεμίστηκε;

pk

φιλε πανο λογω κοστους των amoled αλλα και λογω μη δυνατοτητας παραγωγης κομματιων για ολα τα μοντελα της εδω και καιρο στα low end βαζει lcd(για τον ιδιο λογω που σε αυτα τα μοντελα δε βαζει exynos).στις ναυαρχιδες θα συνεχισει με amoled καθως εχει ηδη κανει τεραστια επενδυση για να την πεταξει στα σκουπιδια

Panos7GR

Πολύ σωστός! Αλλά θα δώσει τέτοια τεχνολογία σε low-end συσκευές της;; Μην ξεχνάς πως είχε ακουστεί και πως η Apple ήθελε να κάνει συμφωνία με την Sharp για την τεχνολογία IGZO.

texnikos

Επρεπε να βαλει ο ιαπωνας το χερι του

mike

θελω να δω τα προβατακια της samsung που λενε για τις amoled,οπως λεει και ενας φιλος πιο πανω οτις σας πασαρουνε τρωτε αν ηταν καλες θα εβαζε και η apple amoled οθονες..IGZO οποιος ξερει απο οθονες ξειρει και ποσο μπροστα ειναι

Ζαφειρης

@mike Διαβασε ξανα το σχολιο σου και θα καταλαβεις μονος σου ποιος ειναι το προβατο.
Amoled γουσταρουμε και αμα δε σας αρεσει μην ασχολειστε.Ακομα γελαω με το “επιχειρημα” σου χααχαχαχα

Silender

“αν ηταν καλες θα εβαζε και η apple amoled οθονες”

Νταξ τι να λέμε… πολύ μπροστά σκεπτικό ναούμε.

jimakos

το θέμα είναι ότι η απλ οθόνες igzo ετοιμάζει εδώ και κάτι μήνες θυμάστε την μείωση παραγγελθεί ας που έκανε για οθόνες πριν 3 μήνες ήτανε για να βγάλει τις igzo και συζητούσε τότε με σαρπ

εγώ λέω να ξεστραβοθουνε μερικοί με την σαμαουνγκ γιατί είναι μια εταιρία που από Μονή της σας παραδέχεται ότι έκανε λάθος με τις όλεντ οθόνες και τώρα ψάχνει LCD και εσείς που τρελενοσασταν να την στηρίξετε μένετε κρεμασμενοι

να δώ τι άλλη δικαιολογία θα βρείτε να καλυψατε τα άπλυτα σας

πραγματικά κλαίω από τα γέλια με τα galaxy sheep

είστε το λιγότερο τραγοκοι

crzbrn

Και πώς βγάλατε όλοι σας το συμπέρασμα ότι η samsung δεν συνεργάζεται με τη sharp προκειμένου να εξελίξει τις OLED οθόνες της? Αν ρίξετε μια ματιά σε βασικές πληροφορίες για την τεχνολογία αυτή θα διαπιστώσετε ότι η τεχνολογία IGZO μπορεί να εφαρμοστεί και σε OLED οθόνες και όχι μόνο σε LCD.

Panos7GR

Φυσικά και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ότι η Samsung θέλει την τεχνολογία να εξελίξει τις AMOLED οθόνες τις, κι εκεί πήγε το μυαλό μου με το που διάβασα την επικεφαλίδα, όμως στο άρθρο δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο… Αντιθέτως λέει “111 εκ. δολάρια Αμερικής θα επενδύσει η Samsung στις τεχνολογίες οθονών LCD της Sharp” και το πιο σημαντικό “και δίνει προτεραιότητα στη Samsung να έχει πρώτη και στις ποσσότητες που ζητάει οθόνες LCD για τα smartphones της”, άρα έχουν συζητήσει μεταξύ τους για τις LCD. Και σε συνδυασμό ότι η Sharp ασχολείται μόνο με τις LCD, βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα. Ωστόσο μπορεί να έκανε και την συμφωνία για να βάλει IGZO LCD σε μια γκάμα τηλεοράσεων… (παίζει κι αυτό, αν κι εκεί η Samsung επιμένει με OLED)

GiannisWST

Αντε παλι και εδω… Γελαω με μερικα σχόλια.

Μ’αρεσει αυτη η ελληνική επιβολή απόψεων. Ξεκαθαρα πανω απο ολα. Μετα λένε για πασαρισματα στους καταναλωτές. Όχι οτι η τεχνολογία της sharp ειναι η αντίπαλη τεχνολογία του ips της Lg. Λέμε τώρα… Τι την συμφέρει την Samsung άραγε, ξέρουμε εμείς καλύτερα απο αυτους γιατι είμαστε ειδικοί.

Η μήπως συγκρίνουμε το amoled/oled με το LCD? μερικοι συγκρίνουν και την χρωματική απόδοση με την τεχνολογία του πάνελ. Μπερδεύουν έννοιες και εκει.

Και η ιδια η lg φτιάχνει oled αλλα ειναι πιο πίσω γιατι δεν ασχολήθηκε μαζι του απο την αρχη. Αν βγάλει κανένα τούμπανο oled πανελ ΜΗΝ το αγοράσετε αν δεν σας αρέσει. Ελεος πια. Έχετε βγάλει σπυρια με την Samsung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.