Samsung: Εκτός πεντάδας των κορυφαίων κατασκευαστών στην Κίνα

Η Κίνα δεν είναι Νότιος Κορέα και η Samsung αναφωνεί “Houston we have a problem”, μιας και η εταιρεία βγήκε εκτός της πεντάδας με τους κορυφαίους κατασκευαστές στην Κίνα, σύμφωνα με την κατανομή του μεριδίου αγοράς το οποίο έκρυβε πολλές εκπλήξεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 αλλά και συνολικά για ολόκληρη την περσινή χρονιά.

Στα πλαίσια της ερευνάς των εταιρειών Canalys και Strategy Analytics για την Κίνα, οι αριθμοί έδειξαν ότι η Samsung κατρακυλά ενώ η Xiaomi φαίνεται πως βγαίνει ο μεγάλος νικητής για όλο το 2015 αναφορικά με το μερίδιο αγοράς των smartphone στη χώρα. Ρίχνοντας μια ματιά στην πρώτη πεντάδα θα παρατηρήσουμε πως για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 έχουμε τη Huawei πρώτη με 15.2%, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκουμε τη Xiaomi με 14.8%, την Apple με 13.1% ενώ τις υπόλοιπες θέσεις τις κατέλαβαν η Vivo και η Oppo με ποσοστά 10% και 9.2% αντίστοιχα.

Η Samsung, πληρώνοντας τις επιλογές της, βγήκε εκτός πεντάδας στο μερίδιο αγοράς της Κίνας, κάτι που σαφώς προβληματίζει, ενώ βλέπουμε ότι η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση και είναι η μόνη εταιρεία εκτός Κίνας που έχει μερίδιο αγοράς στη συγκεκριμένη αγορά στην οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζεται και επενδύει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στον αντίποδα, εντυπωσιάζει η Xiaomi η οποία στο μερίδιο αγοράς για ολόκληρο το 2015 στην Κίνα, “σκαρφάλωσε” στην κορυφή με ποσοστό 15.2%, αφήνοντας πίσω τη Huawei με 14.7% και την Apple στην τρίτη θέση με 12.5%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Xiaomi συνεχίζει να προσφέρει συσκευές με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλές τιμές όχι μόνο για την Κίνα αλλά και για τις παγκόσμιες αγορές, κάτι που φαίνεται πως οι καταναλωτές “αγκαλιάζουν” όλο και περισσότερο.

Samsung: Εκτός πεντάδας των κορυφαίων κατασκευαστών στην Κίνα, Samsung: Εκτός πεντάδας των κορυφαίων κατασκευαστών στην Κίνα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
shadgr

Σε ένα άλλο σχόλιο έλεγα μακάρι να ξυπνήσουμε σιγά σιγά..
Προφανώς ο κόσμος αρχίζει και σκέφτεται “αλλιώς” πλέον..

VasilisA3

@shadgr η αλλιώς αρχίζουν να κοιμούνται περισσότεροι.

Gpapa

Και οι 5 πρώτες εταιρείες είναι Κινέζικες ή έχουν στενούς δεσμούς με την χώρα (όλα τα προϊόντα της Apple τα φτιάχνει ως γνωστόν η HonHai-Foxconn) , είναι προφανές ότι θέλουν να υποστηρίξουν τα τοπικά προϊόντα.

Stef

@shadgr +1
Όλα εδώ πληρώνονται κ γρήγορα μάλιστα..
Εύχομαι κ οι fan της Apple να το καταλάβουν κ να αντιδράσουν αναλόγως κάποια στιγμή..

dim8

Ειναι γεγονος οτι οι android users ειναι πιο συνειδητοποιημενοι κ με πιο πολλες επιλογες,ωστε πολυ ευκολα εγκαταλειπουν εναν κατασκευαστή για να πανε σε καποιον αλλο που τους δινει πιο πολλα με λιγοτερα χρηματα.Καιρος ηταν να αρχισει να γινεται.Και μιας και η huawei και η xiaomi κανουν συσκευαρες φτηνες,μακαρι να συμβει το ιδιο για οσες εταιριες πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

tarif16

όσο πιο κάτω πάει το βελάκι και σε παγκόσμιο επίπεδο,τόσο θα ευνοείτε ο καταναλωτής.
τα ολιγοπώλια ποτέ δεν ήταν προς το συμφέρον μας…η samsung είναι το κλασσικότερο παράδειγμα προς αποφυγή.όσο πούλαγε τρελά,φάτε κόσμε πλαστικούρα…μόλις ζορίστηκε λίγο,ας δώσουμε κάνα μέταλλο-τζάμι!!!…αν ζοριστεί κι άλλο,ας κατεβάσουμε και τις τιμές εκεί που πρέπει.
πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς,οι καταναλωτές,μπορούμε να κατεβάσουμε τις εταιρίες από το καλάμι.
τα ίδια βέβαια και προς μήλο πλευρά.

@papaki

Αν δεν αγόραζαν οι άνθρωποι κάθε χρόνο κινητό τηλέφωνο και το πρόσεχαν με το σωστό τρόπο, οι εταιρείες θα ήταν πιο χαλαρές, γιατί δε θα εξελίσονταν τόσο γρήγορα σ’αυτόν τον βαθμό. Και θα ήταν πιο προσεκτικές σε ότι θέλουν να κάνουν.

ChrisG

@papaki συμφωνώ.εάν ο κόσμος δεν άλλαζε apple συσκευή και android συσκευή κάθε χρόνο τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.ο κορεσμός βέβαια ήδη ήρθε και θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο.η αλλαγή συσκευών γίνεται περισσότερο απο εθισμό και όχι απο πραγματική ανάγκη.απλά να έχω τελευταία αναβάθμιση και μούρη του τελευταίου μοντέλου.

vkrd

@papaki πόσο να χαλαρώσει ο κόσμος? Αφού είμαστε δισεκατομμύρια. Το 1/4 να άλλαζε κάθε χρόνο πάλι οι εταιρείες δε θα προλάβαιναν…
Το θέμα είναι πως η αγορά αποδίδει καρπούς σε όποιον το αξίζει, αργά ή γρήγορα. Κάποιοι λοιπόν σπουδαγμένοι που το παίζουν μεγαλοστελέχη και δήθεν παρακολουθούν τις αγορές, ας φροντίσουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Αν και προσωπικά τους βλέπω σαν απατεώνες. Ειδικά τους οικονομολόγους ανα την υφήλιο.

Κώστας

Kαλά huawei μόνο τα πρόβατα αγοράζουν με τέτοια ακτινοβολία που έχουν απλά απαράδεκτα.

mixtri

Τι λες μωρές Κώστα. Προσέξτε πως τα πετάτε αυτά.

Λευτέρης original

Vivo και oppo περασαν samsung .,lg, sony, htc μιλάμε για τραγωδια, αλλα τι περμενεις απο λαο που τρωει σκυλους

Γιώργος

Όταν βλέπω πρώτη την Xiaomi και δεύτερη την Huawei που το User Interface τους είναι σαν καρνάβαλος και τρίτη την μάρκα των ποζεράδων Apple καταλαβαίνω και το γούστο των Κινέζων.

Ιωάννης jb

Κατρακύλα για lenovo και καλά να πάθει διότι βγάζει πολλές προβληματικές συσκευές και με πολύ κακό ui… Η samsung καλά να πάθει!!!! μέχρι και οι Κινέζοι την παρατάνε.. χαχαχαχα!!!! Σιγά μη δώσουν οι μάγκες στο Πεκίνο μια περιουσία για να πάρουν galaxy s6 το άλλο με το τοτο το ξέρετε?? Και γιατί με τα ιδια λεφτά να πάρουν συσκευή με πολύ καλύτερα specs απο τα μικρομεσαία και πανάκριβα στη κατηγορία τους galaxy a??? Οι δυο εταιρίες που είναι στη κορυφή το αξίζουν και με το παραπάνω!!! Βγάζουν συσκευές με πολύ καλά χαρακτηριστικά αρκετά όμορφες με μέτριο ui αλλά χωρίς lag… και φυσικά φθηνές… Οτι θέλει ο μέσος Κινέζος… Δεν είναι χαζοβιόλιδες οι Κινέζοι σαν και εμάς να τρέχουν να παίρνουν το ποιο ακριβό η το galaxy που είναι στη μόδα και ας κάνει 800 ευρώ!!!! Οι κινέζοι είναι μάγκες και σίγουρα δε τους λες ποζεραδες σαν εμας τους Ελληνες… Και μη γελιέστε με το μεγάλο ποσοστό που εχει η apple, ολοι ξέρουν πολύ καλά και πιο πολυ οι ίδιοι οι Κινέζοι αφου εκει κατασκευάζονται, (είναι και αυτός ενας extra λόγος για να προτιμήσει iphone κάποιος που θα δώσει κάτι παραπάνω…) οτι iphone = εγγύηση!!!! Τοσα χρόνια κορυφή η apple σε… Συνέχεια »

Λευτέρης original

Ιωαννης @ το iphone ειναι κορυφη και το s6 edge μαπα? Χαχαχαχαχσ

ChrisG

Οι Κινέζοι δεν είναι χαζοβιολιδες και δεν αγοράζουν Samsung 800 ευρώ αλλά αγοράζοντας iPhone 1000 δίνοντας σπερμα πνευμονι νεφρό κλπ…κρατούμε δικαίως την Apple πρώτη αφού τα προϊόντα της κατασκευάζονται εκεί…
Εντάξει…τι να λέμε τώρα…

Ανακιν

Δεν έχουν γούστο οι Κινέζοι τι να λέμε τώρα σαμσουνγκ και ξερό ψωμί ρεεεεεε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.