Samsung, Σταματάει να “κλέβει” στα αποτελέσματα benchmarks

Σάλος είχει προκληθεί πριν μερικούς μήνες όταν είχε αποκαλυφθεί ότι η Samsung βάζει τους επεξεργαστές των smartphones Galaxy S4 και Note 3 να τρέχουν στο φουλ για να καταγράφουν υψηλά αποτελέσματα στις μετρήσεις των benchmarks. Φαίνεται όμως ότι με την αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat άφησε στην άκρη αυτή τη “στρατηγική” και οι εν λόγω συσκευές συμπεριφέρονται νορμάλ.

Τα νέα μας φέρνουν τα παιδιά από το ArsTechnica που είχαν αποκαλύψει αυτή την αμφιλεγόμενη μέθοδο της Samsung.

, Samsung, Σταματάει να “κλέβει” στα αποτελέσματα benchmarks

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Δηλαδή για να καταλάβω… μιλάμε για μια εταιρία που βγάζει πλαστικές συσκευές, τις κοστολογεί 750 € και κλέβει και στα benchmarks! Και έχει και το μεγαλύτερο πελατολόγιο στα Android! 😛 😛

kostas80

την τρίχα, την καναμε τριχιά ως συνήθως…πόσοι αγοραζουν κινητό με βάση τα benchmarks? Δύο κινητά που έχουν τον 800αρη snapdragon (στα ίδια ρολογια) τι διαφορές μπορέι να έχουν? Το 90% των high end android μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά πανω κατω….κουβεντα να γίνεται…

dimpep

@kostas80

Αγοραζει αρκετός με αυτό το κριτήριο, ξεχνώνοτας βέβαια την καθημερινή χρήση, που αρκετές φορές δεν πάει μαζί με τα benchmarks

Dimitris

Αν δεν είναι σημαντικα τα αποτελέσματα των benchmarks τότε δεν θα χρειάζεται να “κλέβει” η Samsung.οι εταιρείες ξέρουν τι θέλει ο πελάτης και πως να τον κερδίσουν.

machineman

kostas80 αυτο που λες δεν ισχυει,αγοραζουνε με βασει των benchmark!μια χαρα ειναι και ο 400 αρης για το s4 mini καλητερος και απ του sp

jonjon

Θα ήθελα να μας κάποιος φίλος αν έχει πάρει ένα κινητό , επειδή είχε υψηλό σκορ στα benchmarks!

konstantine73

Έλεος ρε παιδιά που αγοράζουν με βάση τα bench! Techblog διαβάζω ή καμία άλλη ιστοσελίδα με άσχετους χρήστες?
Αυτό που είπε το παλικάρι παραπάνω έχει δίκιο. Όλες συσκευές με τον σναπ 800 είναι ίδιες σε απόδοση και η διαφορά έχει να κάνει μόνο πόσο ελαφρύ η βαρύ το έχειη εκάστοτε εταιρεία στο θέμα του bloatware & του launcher….

dimitris

@Γιαννης συμφωνω μονο με το τελευταιο αν και το ειπες ειρωνικα… Και έχει και το μεγαλύτερο πελατολόγιο στα Android!….. Και έχει και το μεγαλύτερο πελατολόγιο στα Android!…..και για να το καταλαβουν καποιοι….. Και έχει και το μεγαλύτερο πελατολόγιο στα Android!

Τομ

Πιστεύω τα benchmarks ότι είναι βλακείες αρχικά και ότι όλοι κλέβουν. Για μένα τα benchmarks είναι μόνο αν απασχολεί κάποιον πολύ το gaming στα κινητά, που νομίζω δεν απασχολεί κανέναν ιδιαίτερα αυτό το πράγμα.

Ποτέ δεν με απασχολούσαν αυτά τα κριτήρια. Μάτια έχω, αίσθηση της ταχύτητας και το lag έχω και μπορώ να κρίνω μόνος μου αν η απόδοση ενός κινητού με ικανοποιεί.

Το μόνο στατιστικό που με απασχολεί είναι η μετρημένη απόκριση της οθόνης στην αφή.

Λευτέρης

Ηρθε το 4.4 kitkat στο galaxy s4 I9505!!!!

Tom

Ξέρουμε αν θα την πάρει το GS3?

fedox

Περίμενα τουλάχιστον από το techblog ένα καλύτερο τίτλο.
Ο σωστός τίτλος είναι “Samsung, Σταματάει να υπερχρονίζει τα κινητά της στα benchmarks”.

Από όσο θυμάμαι αυτό έκαναν και όχι να πειράζουν το αποτέλεσμα προς το πάνω με κάποιο τρόπο. Όπως και να χει, λίγο με απασχολεί μιας και αυτά παίζουν τον τελευταίο ρόλο.

Γιαννης

@Dimitris πολύ λογικό ακούγεται βάση τιμών και υλικών κατασκευής! 😛 Πάντα η Apple και κάποιες άλλες εταιρίες Android,θα έχουν ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Αλλά όταν σκαλώνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τότε υπάρχει πρόβλημα! 😛

eee....no

Ζηλια ζηλια ζηλια….και γω απανταω ξυδακι..

JohnWave

Όντας οδηγός στους ελληνικούς δρόμους, αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο που πιάνει τα 250χλ την ώρα και ένα που πιάνει 240χλμ , δεν θα ασχολούμουν καθόλου με τη μέγιστη ταχύτητα αλλά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά. Η όλη ιστορία με τα benchmarks στοχεύει στο μικρό παιδί που έχουν οι άντρες μέσα τους, το οποίο τους κάνει να ανταγωνίζονται σε ανούσια πράγματα.

Kostas K.

Φοβερο αρθρο συγχαρητήρια..Μονο που απ οτι θυμάμαι με την ιστορια τότε, ΟΛΕΣ οι συσκευες του Test πλην των Νexus της Google έκλεβαν με τον ενα η με τον αλλο τροπο και οχι μονο της Samsung..Και τωρα που η Samsung δεν υπερχρονιζει την GPU για τα benchmarks αντι να μην γίνει τιποτα βγαίνει και παλι είδηση οτι η Samsung σταμάτησε να κλέβει.. ΕΛΕΟΣ όχι άλλο κάρβουνο!

nikos

Περί πλαστικού,όσους δεν σας αρέσει αγοράστε ένα τενεκε, ένα κονσερβοκουτι η ότι άλλο έχει μέταλλο! Για προϊόντα τεχνολογίας μιλάμε, μην τρελαίνεστε.. Αν είναι έτσι βάλτε και στην οθόνη του υπολογιστή σας μια ανοξείδωτη λαμαρίνα έτσι για να μοιάζει ποιοτική.

Νικος

άσχετο, ναι εχει εδω και ενα μήνα το 4.4.2 στο s4, δεν αλλαξε σχεδόν τιποτα μονο λιγότερη καταναλωση ραμ

sot

@nikos
Πέθανα στο γέλιο ρε φίλε!!! Χα χα χα.
+1000

νικ

Μεροληπτικο αρθρο κ μεροληπτικος τιτλος. Κατι που ισχυει σε ολες τις εταιριες, καυτηριαζεται σε μια. Εξαλλου αυτο ειναι το αωστο σε ενα κινητο, να τα δινει ολα εκει που χρειαζεται:games benchmarks κ.α Λεγεται σωστη ρυθμιση.

Τομ

Σωστος ο Kosta K. Ολοι κλεβουν και για αυτο τα nexus εχουν παντα μικροτερα benchmark ασχετα αν ειναι πιο γρηγορα. Και μαλιστα υπαρχει η δικαιολογια οτι τα νεα λογισμικα τα οποια ερχονται με τα nexus δεν ειναι ακομα optimised για τα benchmarks. Το οποιο βεβαια ειναι παπατζα. Ολοι κλεβουν αυτο ειναι αποδεδειγμενο για μενα.

Γιαννης

Έχω μπροστά μου το φυλλάδιο τιμών της wind… Το galaxy s4 το κοστολογούν 689 €, ενώ το LG G2 599 €. Το LG G2, αν και πλαστικό και αυτό, ανώτερης εμφάνισης βέβαια, κοστολογείται 90 € λιγότερα στη wind απ το s4. Επίσης το Huawei Ascend P6 με κατασκευή από αλουμίνιο, κοστολογείται 399 €. Αν η Samsung δεν το παρακάνει στις τιμές με τα πλαστικά της, τότε τι κάνει? Έχετε δικαίωμα να παθαίνεται ορισμένοι πλύση εγκεφάλου με όποια εταιρία θέλετε, αλλά τη λογική σκέψη δεν μπορείτε να αφανίσετε.

Kostas K.

@ Γιάννης με την λογική σου (που την θεωρείς και λογική σκέψη κ ολας) ένα αλουμινένιο κονσερβοκουτι πρέπει να ειναι ακριβότερο απο το S4 επειδή ειναι απο αλουμίνιο και μόνο και το S4 απο πλαστικό..Πέρα απο το περιτύλιγμα, σημασία εχει και το περιεχόμενο , το R&D των εταιρειών και πολλά άλλα..Το να συγκρίσεις το Ascend P6 (ενα όμορφο κινητο αλλα τουλάχιστον μετριων επιδόσεων) με το S4 μόνο ως αστείο μπορώ να το χαρακτηρισω

mitsos 789

Φιλοι μετα απο τοσους μηνες οσα καινουρια κι αν βγηκαν(galaxy5 xpeeiaz2 ) το note 3 που επιασα τελαυταια στα χερια μου για μιση μερα,ειναι οτι κορυφαιο σε χαρακτηρηστικα δυναμη μπαταρια specs.Εχω το εξαιρετικο htc one με πολυ καλη κατασκευη, αλλα τις δυνατότητες των τρομερων συσκευων τις αναγνωριζω. Ειναι ατοπο να στεκομαστε σε ενα χαρακτηρηστικο πχ lumnia_καμερα,huawei_παχος και να χανουμε την ουσια.

xtekto

φιλέ @Γιάννης εσύ πως αισθάνεσαι ως υπέρμαχος της apple και του εκπληκτικού αλουμινίου..??? είναι ωραία η πλύση εγκεφάλου?

Wolf

Και το δικό μου s4 μόλις πήρε την kit-kat…!

giannaras

Είμαι κάτοχος note3 και ναι είναι πλαστικό αλλά δεν με πειράζει όμως. Πρέπει να δούμε ότι η Samsung είναι μια εταιρεία που δαπάνη πολλά εκατομμύρια σε έρευνα για να φτιάξει το πρώτο κομμάτι η Hwawei είναι ένας απλός συναρμολογητης παίρνει όπως άλλες κινεζικές εταιρίες την τεχνολογία από τους άλλους και βάζει και αυτή την πινελιά της .Πιστεύω ότι χάρη σε κάποιες σοβαρές εταιρίες έχουμε εμείς στα χέρια μας αυτά τα εργαλεία που δαπανούν πολλά χρήματα για εξέλιξη εεε πρέπει να πληρωθουν

Tom

Αυτα που λενε οι προλαλισαντες προς απαντηση του Γιαννη. Επισης το τριπακι που εχουμε μπει ολοι να λεμε αυτους που παιρνουν apple και samsung να σταματησει, δεν βγαζει πουθενα. Θα μπορουσα να πω γιατι μεχρι στιγμης προτιμω το Galaxy S5 απο ολα τα ανταγωνιστικα κινητα για να αποδειξω οτι δεν ειμαι προβατακι αλλα βαριεμαι να γραφω ωστοσο αν θελει καποιος να με ρωτησει ας το κανει. Ναι το samsung πουλαει παραπανω λογω πιο γνωστης και πιο δαπανηρης σε διαφημιση εταιριας. Αλλα εχει και πολλα καλα επισης. Ακομα και το GS5 εχει καλες αναβαθμισεις απο το GS4 η μαλλον θα εχει πανω κατω τις ιδιες με το HTC One M8 σε σχεση με το M7, το Ζ2 σε σχεση με το Ζ1 κλπ. Απλα οταν η samsung βγαζει το ιδιο σχεδιαστικα πανω κατω με τα ιδια χαρακτηριστικα πανω κατω νεο της κινητο ειναι μαλακυνση και πληση εγκεφαλου ενω οταν το κανει η sony η LG και η HTC ειναι για καποιο λογο καινοτομια. Το Z2 εχει πολυ καλυτερη οθονη απο το Z1 ναι αυτο ειναι μεγαλη αναβαθμιση αλλα εξ’ αρχης το Z1 ειχε κακη οθονη επομενως ηρθε απλα στα ισα τωρα.

v ambos

Μπράβο στη Samsung. Κανένα πρόστιμο θα πέσει?? Σε ενα μέτρο συγκρισης σαν αυτό που μπορει νε μεν να δείχνει της δυνατότητες συσκευης όταν χρειάζεται ανώτερη επεξεργαστική ισχύ κανουμε cheating????? Ουστ απο εδώ..
Χαστούκι Nr 2 απο μένα. Παρολο που γράφω και απο Galaxy

Γιαννης

Δε μου απαντήσατε ακόμα για το LG G2.. 😉

Tom

Η LG προσπαθει να κερδισει πελατες χρονια τωρα βαζωντας τα κινητα της 100 ευρω φθηνοτερα (τιμες καταλογου). Επισης καλα κανει γιατι εχει την χειροτερη μακραν υποστηριξη σε λογισμικο οποτε σου λεει κανω 600 ευρω αλλα μην περιμενεις και πολλα μετα την αγορα.

Και τα δυο παραπανω ειναι αληθεια και δεν λεω μπαρουφες. Καλα κανει και τα βαζει στα 600 ευρω μακαρι να εκαναν ολοι ετσι.

makismali7

Αυτες τις κουτοπονηριες μόνον η Samsung τις εκανε… Καμία άλλη εταιρεία δεν τα έκανε αυτά …αυτή η εταιρεία έχει καταντήσει γελοία δυστυχώς…

Γιαννης

@makismali7 έτσι πες τα κι εσύ! Σοβαρή εταιρία κοστολογεί 750 € το πλαστικό S5 που μοιάζει με τσιρότο! Tragic!

Kostas K.

@ giannaras k ομως φιλε μου η Huawei ειναι απο τις λιγες Κινεζικες εταιρίες που δεν παιρνουν μονο εξαρτήματα και συναρμολογουν..αλλά φτιάχνουν και δικά του οπως το Chipset του P6 που λεγαμε πιο πάνω.
@ Γιαννης όλα ειναι θέμα προσφοράς και ζήτησης φιλε μου..Το LG είναι πιο φθηνό γιατί η LG σε αυτη την τιμή έχει πουλήσει με ολον αυτο τον ντόρο περίπου 3 εκατομμυρια κομμάτια μέχρι σήμερα νούμερο απογοητευτικό.. Επίσης να σου θυμίσω οτι το optimus g φοράει ακόμη 4,1 ενω το S4 απο σημερα 4,4..Όλα παίζουν τον ρόλο τους.. δεν νομιζεις?

Rantaplan

Μην τρωγεστε ουτως η αλλως πρωτη ηταν πρωτη μενει παντα ενα βημα μπροστα

MANOS

@makismali7
Τις κάνει και η HTC, για τις άλλες δεν ξέρω…

Επίσης πολοί γράφετε για overclocking, μάλλον δεν ξέρετε τι σημάνει αυτό.
Overclock θα ήταν αν τον πουσαρε πάνω από τα 1.9 που είναι η μέγιστη ονομαστική συχνότητα του Snap600, αυτό το πουσαρισμα στην μέγιστη συχνότητα δεν το κάνει μόνο όταν βλέπει bench αλλά και όταν ανοίγεις συγκεκριμένες εφαρμογές όπως camera/gallery κτλ.

Enki

Δεν νομιζω να κλεβει η samsung με τα antutu.. ειναι μια κερδοφορα εταιρια κ δεν νομιζω να στηριζεται σε αυτες τις βλακειες..απλα στην 4.4 θελει καποιο update το benchmarks..το i9500 στο antutu δεν υποστηριζει open gl 2.0 οπως το i9505 που..υποστηριζει..βαλτε μια custom rom κ τρεξτε το antutu να δειτε τι θα σας βγαλει…

pavlos

Ναι αυτο περιμέναμε απο τη samEsung για να δουμε οτι κλέβει….οταν πουλάει την πλαστικούρα σε τιμές που για να τις δικαιολογησει επρεπε οι συσκευες της να ειναι φτιαγμενες απο χρυσάφι και πονταρει μονο στο μαρκετινγκ.Καποια στιγμη ομως βλεπεις βγαινουν ολα στη φορα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.