Samsung, Καταγγελία για εργασιακές συνθήκες στη Βραζιλία

Είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε για τις κακές εργασιακές συνθήκες στη Foxconn, κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης των προϊόντων της Apple, αλλά όπως δείχνουν τα στοιχεία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και στα εργοστάσια που παράγονται οι συσκευές της Samsung. Μία υπόθεση που έχει πάει στα δικαστήρια της Βραζιλίας δείχνει ότι οι εργάτες δεν απολαμβάνουν τις καλύτερες των συνθηκών.

Το κύριο στοιχείο που επικαλούνται οι ενάγοντες είναι ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες βάρδιες για πολλές ημέρες συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να επέρχεται η εξάντληση. Οι κατηγορίες αφορούν στο εργοστάσιο της Samsung στο Zona Franca de Manaus, όπου γίνεται συναρμολόγηση smartphones για την εταιρεία. Γίνεται λόγος για βάρδιες των 10 ή ακόμα και των 15 ωρών την ημέρα, χωρίς διάλειμμα, ενώ έχουν καταγραφεί περιστατικά εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει 27 ημέρες συνεχόμενης εργασίας…

Στο εργοστάσιο εργάζονται 5.600 εργαζόμενοι, ενώ 2.018 από αυτούς έχουν εμφανίσει προβλήματα υγείας λόγω κόπωσης. Η μήνυση ζητά την καταβολή αποζημίωσης 110 εκ. δολαρίων από τη Samsung στους εργαζόμενους.

Samsung, Samsung, Καταγγελία για εργασιακές συνθήκες στη Βραζιλία

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsios1998

ποια νομιζει η σαμσουνγκ οτι ειναι?
το ειδε πρωτη στα κινητα και νομιζει οτι ο κοσμος ειναι δικος της

ΑΠ’ ΟΝ ΑΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ οπως λεμε στην κυπρο

*Τα ιδια ισχυουν και για την apple

Darth

δεν έχει σημασία αν είναι samsung apple nokia η lg όλοι τους χρησιμοποιούν σκλάβους για να μεγιστοποιήσουν τα κερδει τους και αν στην ελλαδα πχ τους πουν ότι θα έχει ελάχιστη φορολογία ένα εργοστάσιο χαλαρά θα έρθουν και θα δίνουν 100 δολάρια μήνα 15 ώρες την ήμερα 6 και 7 ημέρες την βδομάδα δεν τους νοιάζει που και πως αρκεί να είναι σκλάβοι

Ηλίας

Καπιταλισμός λέγεται και πείτε ότι θέλετε. Άλλωστε αυτό το σύστημα πασχίζαμε όλοι να έχουμε. Όχι ότι ο κομμουνισμός ήταν σωστός αλλά ως γνωστόν το σωστό βρίσκεται κάπου στη μέση.

Dimitris K.

Συμφωνώ με τους προηγούμενους. Για να απολαμβάνουν κάποιοι προϊόντα ή υπηρεσίες κάποιοι, άλλοι ΠΡΕΠΕΙ να υποφέρουν και να ζουν με υποκειμενικά στάνταρ. Δεν θέλουν να υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Είτε θα είναι μερίδα λαού σε μία χώρα είτε σχεδόν ολόκληρες χώρες όπου δεν τυχαίνει αλλά όπως γνωρίζουμε πλέον μας κατευθύνουν στην κατηγορία που θέλουν. Τα Golden Boys ή managers με παχυλά έσοδα σε όλες τις χώρες σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα δεν έχουν πάψει να υπάρχουν και ούτε ποτέ θα εξαλειφθούν. Ένα μεγάλο μέρος καθαρών κερδών πάει εκεί και αυτό πρέπει να βγει από την πλάτη κάποιων λαών ή μερίδες λαών. Άποψή μου πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.