Τα superphones μέσα από τα μάτια της Samsung

Πως θα πρέπει να είναι ένα “superphone”; Ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληρεί; Στο συνέδριο MobileBeat στο San Francisco, ο Omar Khan, chief strategy officer της Samsung ετοίμασε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά ενός δυνατού smarthphone και προέβλεψε διπύρηνους επεξεργαστές ακόμα και μέσα στο έτος!

, Τα superphones μέσα από τα μάτια της Samsung

Τα μεταφέρω στα Αγγλικά για να μην έχουμε παρανοήσεις με τη μετάφραση.

Software specifications
– High definition video capture and playback (720p minimum)
– High quality 3D gaming
– Rich social networking apps
– True multitasking without stopping or restarting apps as you go back to them
– Combination of native and Web apps to emulate the desktop experience
Hardware specifications
– 4 inch screen or larger
– Super AMOLED screen or similar
– 1GHz processor or higher
– 3D graphics accelerator
– Multipoint motion sensors (like a gyroscope, geo-magnetic sensors)
Network
– “Superphones” will also all use 3G or 4G minimum – for the latter, LTE or WiMax-capable

Όπως αναφέρει και το cnet, από όπου πήραμε την είδηση, με τα περισσότερα από αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά κυκλοφορούν ήδη το Samsung Galaxy S και το HTC EVO.

Εσείς ποια τεχνικά χαρακτηριστικά θα θέλατε να έχει το επόμενο superphone σας;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Μπορεί να δουλεύει χωρίς προβλήματα;

giorgio

Πες τα panagiotis, πες τα.

Fadasma

– Web εφαρμογές και “τέρατα επεξεργαστές”;; για ποιο λόγο χρειάζονται αυτοί οι επεξεργαστές αφού οι εφαρμογές θα είναι web; κάπου τα έχει μπερδέψει το μάρκετινγκ.
– για τις τεράστιες οθόνες τα έχουμε πει σε προηγούμενο post: σκοτώνουν τη φορητότητα ενός τηλεφώνου (underlined).
– 720p playback δεν έχει νόημα αφού τα μάτια δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά σε τόσο λίγες ίντσες και τόσο μικρή απόσταση
ξέρω οτι ακούγομαι ο ξενέρωτος της παρέας αλλά από ένα smartphone που κοστίζει όσο ένα λαπτοπ θέλουμε smart χαρακτηριστικά όχι μαρκετινγκ κόλπα.

isidorosr20595

Έτσι όπως τα λέει και η Sammy. 🙂 Εκτός της οθόνης. 3.5-4″. Όχι παραπάνω γιατί καταντάει υπερβολή και βλακεία.

Antreas Psyntrides

Παιδιά, πρώτα απ’ όλα είναι να έχει καλή υποστήριξη (support), να είναι εύχρηστο, γρήγορο και φυσικά χωρίς κολλήματα, restart κτλ. Μετά πιστεύω πάνε και όλα τα άλλα 🙂

Κωνσταντίνος Κ

εγώ θα ήθελα να βγάζει τέλειες φωτογραφίες. να έχει μπόλικη ενσωματωμένη μνήμη. Να έχει ένα λειτουργικό έξυπνο, με εφαρμογές καλές(και όχι να χει 200.000 από τις οποίες η 199.000 είναι άχρηστες 😛 😉 ) και έξυπνες. Να αναπαράγει άψογα μουσική, με πολύ καλό ηχείο. και τουλάχιστον 120 ώρες μουσικής συνεχόμενης(βλέπε Nvidia Tegra) Να έχει wimax(καλά,αυτό αν βγεί στην Ελλάδα, θα ναι απλά τέλειο!εδώ όλη η Θεσσαλονίκη είναι 30 κάτι χιλιόμετρα,ε σκεφτήτε τώρα να μπορώ να το συνδέσω όπου και να είμαι, με το modem του σπιτιού μου! απλά θεικό για μένα.τζάμπα ίντερνετ παντού ουσιαστικά,αφού με το wimax έχει 30 κάτι χιλιόμετρα εμβέλεια το wifi) να έχει άψογη οθόνη(οι Super Amoled με καλύπτουν απόλυτα, ο ήλιο δεν με απασχολεί και τόσο αφού περισσότερη χρήση του κάνω σε εσωτερικούς χώρους ή χωρους με σκιά να μπορεί να ενσωματόνεται με το περιβάλλον, δηλαδή(τι εννοώ τώρα 😛 ). Θα ήθελα το κινητό, να αναγνώριζε με την κάμερα του το περιβάλλον στο οποιό είμαι(για παράδειγμα γραφείο, σπίτι, εξοχή,σε εξωτερικούς χώρους, στο αμάξι) και να άλλαζε μόνο του, προφιλ (αφού πρώτα τα είχα ρυθμίσει εγώ…μμμ αυτό πιστεύω μπορεί να γίνει και τώρα.πάλι ιδέα έδωσα! φαντάζεστε να κερδίσει κανείς βραβείο με αυτήν την εφαρμογή; 😛 😛 😛… Συνέχεια »

Spyroscesarsc

Αντρέα το κινητό που περιγράφεις (καλή υποστήριξη, να είναι εύχρηστο, γρήγορο και φυσικά χωρίς κολλήματα, restart κτλ) υπάρχει. Και είναι αυτό εδώ: https://www.gsmarena.com/samsung_e1120-2711.php 😀 😛

Τώρα πέρα από την πλάκα, γιά εμένα το τέλειο κινητό εξαρτάται από την τομή του. Αν το Galaxy S κόστιζε 450-500 ευρώ θα ήταν το τέλειο κινητό! Τώρα δεν είναι. 😀
Το Desire στα 499ευρώ ίσως και να είναι το τέλειο κινητό.
Και το iphone 4 αν έκανε 200 ευρώ θα ήταν σίγουρα το τέλειο κινητό! 😛 -πλακίτσα-

Τί κι αν είχε ένα κινητό επεξεργαστή 4πύρηνο στα 2.66GHz, 1GB μνήμη και άλλα χίλια καλούδια… Αν κόστιζε 1 δισεκατομμύριο απλά δεν θα ήταν το τέλειο κινητό. Το θέμα πιστεύω είναι να υπάρχει καλή απόδοση χαρακτηριστικών/τιμής…

Ben

Πάρτε μάτι και αυτό…!
https://designfabulous.blogspot.com/2010/07/htc-1.html

Antreas Psyntrides

Φίλε Σπύρο καλό το κινητό που μου προτείνεις αλλά η κατασκευάστρια εταιρία τπυ δεν φημίζεται για την καλή υποστήριξη 🙂
Φίλε Κωνσταντινο, μπες μια μέρα λίγο msn να τα συζητήσουμε αυτά γιατί κάπου τα χαλάς λίγο 😉

giannis

πάνω-κάτω συμφωνώ με τα παραπάνω απλά να πώ και γώ τη γνώμη μου για τις οθόνες
Απο 3.5 μέχρι 4.3 είναι τα όρια για μένα.Προτιμότερες 3.7-4 περίπου
Μετά Κώστα(μια και απο ότι βλέπω εσύ θα σου άρεσε άντετα μία πεντάρα έχεις πρόβλημα με τη φορητότητα και δεν θα έπρεπε καν να ονομάζεται κινητό.Καταρχάς απο τόσες ίντσες και μετά και να υπάρχει δυνατότητα κλήσης αυτή θα γίνεται με hands free και όχι πέρνοντας αγκαλιά το τηλέφωνο

Και για να πώ τον πόνο μου:Το ξέρω ότι δεν είναι δουλειά των συγκεκριμένων εταιρειών αλλά ας προχωρήσουν οι μπαταρίες.Δεν γίνεται όλα τα άλλα να προχωράνε και να πονάνε τα τηλέφωνα εκεί

giannis

@Antreas Psyntrides ποιά είναι η κατασκευάστρια που δεν φημίζεται για την καλή υποστήριξη και εσύ ποιά προτείνεις και βλέπεις στο μέλλον?

Κωνσταντίνος Κ

Αντρέα : https://blogs.consumerreports.org/electronics/2010/07/apple-iphone-4-antenna-issue-iphone4-problems-dropped-calls-lab-test-confirmed-problem-issues-signal-strength-att-network-gsm.html
διάβασε 🙂
οκ,όταν μπορέσω θα μπω msn 🙂
και συμφωνώ! μπαταρία μπαταρία μπαταρία!!!

Tek
Marios Basileiou

Και εγω ενα περιπου θα συμφωνησω με ολους,μπαταρια που να αντεχει μερες,γρηγορος επεξεργαστης και μη ρατσιστικο λειτουργικο!!! Επισης το εως 4 ιντσων οθονη ειναι σημαντικο για να συνεχισει να λεγεται κινητο!
!¨¨υπάρχει εφαρμογή στο Android Market, δεν θυμάμαι το όνομα που με το GPS καταλαβαίνει που βρίσκεσαι π.χ. Σπίτι, Γραφείο και το ρυθμίζεις να αλλάζει το profile του κινητού ;)¨¨
αν δεν κανω λαθος ειναι το locale που για καθε τοποθεσια του λες τι προφιλ θες!!

Κωνσταντίνος Κ

Tek, σχόλιο χρήστη: Ηe is wrong. The CR engineers used a RF proof chamber and also tested other AT&T hand sets which surprisingly “worked”, while the iphone had issues or did not work. He’s coming to the defense of apple with unknown motives.
Remember, this is also a little egg on CR’s face to retract their approval. Many, many people hold them in high regard for their insight.
Too many engineers and professors of EE are saying it’s a design flaw. This clown does not sway me.
Sorry Apple. Do right by your customers and replace their phones. They will forgive you….
ο νοώ νοήτω

Tek

Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου απαντήσω…… Ο νοών νοείτω
Υ.Γ. Πάντως, συγχαρητήρια. Έψαχνες όλη μέρα να βρείς ένα σχόλιο που μειώνει τον Bob Egan… και το βρήκες….

Marios Basileiou

@Tek γιατι εσυ δεν εψαχνες μπας και βρεις κανενα αναλογο τεστ που να βγαζουν σκαρτα και αλλα κινητα εκτος απο το iσημακαμπανα σου?

Tek

Όχι φίλε μου, το κάνουν άλλοι για μένα. Εγώ απλά ενημερώνομαι. Δεν είμαι παιδάκι για να ασχολούμαι σε τέτοιο επίπεδο.

Spyroscesarsc

χαχαχα…! Ωραίος ρε tek. Αν δεν είσαι ανήλικο και σπαμάρεις τόσο άγρια (αναφέρομαι στα ποστ με το βίντεο-αποτυχία-απόπειρα απόδειξης της αποτυχίας του Galaxy S) για να υπερασπιστείς ένα κινητό που στο κάτω κάτω έχει όντως προβλήματα εμφανή και η apple σκέφτεται να το κάνει ακόμη και recall, ομολογώ ότι λυπάμαι. Αν ήσουν ανήλικο τί έκανες δλδ?
Κάτι τέτοιο: https://www.youtube.com/watch?v=KKAblticWJg ? 🙂

giannis

καλά Tek αν δεν εισαι παιδάκι τότε χάνω την τελευταία δικαιολογία που έψαξα για να βρω για να σε δικαιολογήσω

Κωνσταντίνος Κ

xaxaxa…you people have fun 😀
Let’s face it! They F-A-I-L-E-D!!!!

by they, i mean apple!

Κωνσταντίνος Κ

https://www.gsmarena.com/apple_gets_all_defensive_free_iphone_4_cases_for_everyone-news-1817.php
για γελάστε λίγο!
παραδέχεται το ένα από τα δύο τεράστια σχεδιαστικά λάθοι του Iphone(το δεύτερο είναι με τον proximity sensor-δηλαδή τον αισθητήρα που απενοργοποιεί την οθόνη του Iphone όταν πλησιάζει στο αυτί μας κατά την διάρκεια μιας κλήσης ουτως ώστε να μην πατηθεί κάποιο κουμπί)
αλλά και πάλι δεν παραδέχεται το δεύτερο!!!
ΑΠΟΤΥΧΙΑ το Iphone!

Spyroscesarsc

Αυτός το παραδέχτηκε το πρόβλημα με το σήμα! Ο Tek θα το παραδεχτεί ποτέ άραγε? 😀
Με τζάμπα θήκες ο Stevάκος γλύτωσε το μαζικό recall! 😛

‘Αντε αλάνια μου… Τον πιάστε κότσο τον Steve! Του πήρατε την θήκη τζάμπα! LoL

Marios Basileiou

Μαρεσε ομως και καλα οτι ολα τα κινητα εχουν προβλημα!!!Δοκιμασα ολα τα κινητα στο σπιτι και δεν πεφτει το σημα τι γινετε????Και καποιος θα απαντησει Its in a certain areas ε Τεκ?
Ακομη μαρεσε το αλλο που λεει οτι δεν καταλαβα γιατι ”κτυπανε” την Google και οτι εμεις δεν ειμαστε κορεατες που ηρθαμε να βγουμε πρωτοι στην Αμερικη!!!Ηδη η Nokia απαντησε οτι υπαρχουν εδω και χρονια και εκαναν πολλες ερευνες και δεν τιθετε προβλημα με τα κινητα τους,να δω τι θα απαντησει η Htc μετα την προσβολη και οσα ειπε ο Σταυρακης.

Κωνσταντίνος Κ

έχει πολύ πλάκα ο άνθρωπος!
στο πρόβλημα (όπως ξανα είπα) με τον proximity sensor, λέει ότι θα βγάλει Update αν και ξέρουμε όλοι(ακόμη και αυτός,απλά δεν το παραδέχεται) ότι έχει πρόβλημα ο σένσορας αλλά όχι το software.Έχουν κάνει τεστ με 3GS και το 4, και τα δύο έτρεχαν την ίδια έκδοση λογισμικού. Κι όμως, στο 4 παρουσίαζε πρόβλημα ενώ στο 3GS όχι!
εμένα με πείραξε που επιτέθικε στους άλλους!(βέβαια και η Νόκια έκανε τις επιθέσεις της,αλλά οκ)
όπως είπε τεχνικός, το Iphone είναι τα Vista της Apple! 😀

παίδες,δείτε και αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=uBSIFNWaMzg

George

Για εμένα το smartphone του αύριο πρέπει να έχει μια 1500mAh μπαταρία,μια οθόνη capactive με μεγάλη ευκρίνεια,αισθητήρες όπως επιταχινσιόμετρο,γυροσκόπιο κτλ…μια καλή κάμερα των 5mp ίσως και μεγαλύτερη,επεξεργαστή το πολύ 1ghz και μνήμη ram γύρω στο 1gb και να έχει δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων όπως δίκτυα 4g ωστέ να είναι συνεχώς συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή,ίσως και τον προσωπικό μας υπολογιστή ο οποίος θα μπορεί να παρέχει αρκετά μεγάλη επεξεργαστική ισχύ όταν το κινητό μας την χρειάζεται…
Έτσι θα κερδισουμε μεγάλη αυτονομία και άπιαστα γραφικά στην οθόνη του κινητού μας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.