Samsung, ετοιμάζει Windows Phone smartphones για το 2015;

Όπως φαίνεται η Microsoft δεν είναι η μόνη που θα κυκλοφορήσει οικονομικά Windows Phone smartphones μέσα στο 2015, αλλά οι πληροφορίες θέλουν και τη Samsung να δοκιμάζει την τύχη της και σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Korea Times, επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Samsung τρέχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο δοκιμάζει τη σταθερότητα του Windows Phone 8.1 στα κινητά της.

Όμως οι δυο τους πρέπει να λύσουν τα νομικά ζητήματα, να έρθουν σε συμφωνία και στη συνέχεια η Samsung να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις μετά την μήνυση της Microsoft κατά της Samsung το καλοκαίρι, όπου η δεύτερη σταμάτησε να πληρώνει τα συμφωνηθέντα για την χρήση πατεντών, μετά την εξαγορά της Nokia.

Το τελευταίο Windows Phone που είδαμε από τη Samsung ήταν το Samsung ATIV S. Η Samsung έχει δείξει εδώ και καιρό τις προθέσεις τις να αποδεσμευτεί κατά κάποιο τρόπο από την Google και την απόλυτη εξάρτησή της από το Android, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχει καταφέρει ακόμη να κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό με το δικό της Tizen OS.

Αν Samsung και Microsoft τα βρουν τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι θα δούμε τα πρώτα οικονομικά Windows smartphones μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015, πολύ πιθανό να τρέχουν τα νέα Windows 10 που θα λανσάρει η Microsoft.

samsung windows phone smartphones, Samsung, ετοιμάζει Windows Phone smartphones για το 2015;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Πιστεύω ότι με ένα δυνατό windows phone με 2gb μνήμη, 5,2” οθόνη, καλή μπαταρία και dual sim, ευχαρίστως θα άφηνα το android…

Νίκος

@Λεωνίδας ήδη κυκλοφορούνε κινητά με αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάς, απο Nokia και HTC. Και με 1GB, μια χαρά είσαι.

Τώρα στο θέμα μας, επιμένω στην άποψη μου ότι η Samsung είναι η χειρότερη εταιρία σε αυτό που λέμε σχέση απόδοσης – τιμής. Πάντα ζητούσανε πολύ περισσότερα απο αυτά που μπορούσανε να σου δώσουνε και ειδικά τα φθηνά της μοντέλα, σε συνδιασμό με το Android πάντα, ήτανε άστα βράστα.

Ωστόσο, αυτή την στιγμή είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής με το μεγαλύτερο όνομα μαζί με την Apple, και μόνο η σκέψη του ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια συνεργασία στο μέλλον, ειδικά με την κυκλοφορία των Windows 10 στο τέλος του χρόνου, είναι ικανή να εκτοξεύσει το λειτουργικό εκεί που δεν θα το περίμενε κανένας. Με την λογική βέβαια της Microsoft να χτυπάει τους υπόλοιπους με τα πολύ φθηνά, σταθερότατα, ταχύτατα και αξιόπιστα κινητά που κυκλοφορεί, σε αντίθεση με την Samsung που τα ψιλοαξιόπιστα μοντέλα της χτυπάνε διακοσάρες και βάλε, αμφιβάλω αν θα καταφέρει να προχωρήσει αυτή η συνεργασία για καιρό, το πιθανότερο είναι να πατώσει και φυσικά να ρίξει την αποτυχία στο κακό λειτουργικό και όχι στίς τιμές της.

VasiliS5mini

Η σχέση απόδοσής τιμής της Samsung είναι μέτρια σε καταστήματα λιανικής και κορυφαία σε skroutz. Το Samsung ativ είναι υπέροχο τηλέφωνο. Η Samsung σε θέμα αξιοπιστίας είναι η καλύτερη παγκόσμιος και πάντα στο θέμα του hardware. Εκεί που χωλαίνει είναι στο λειτουργικό. Ελπίζω με το Tizen να μάθει κάποια πράγματα. Όσο για το λειτουργικό της Microsoft κάνει κάθε συσκευή να πετάει πραγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.