Samsung: Με δικές της mobile GPU από το 2017;

Η Samsung έχει δείξει ότι μπορεί να φτιάξει τους δικούς της επεξεργαστές, τους οποίους μάλιστα ενσωμάτωσε στις ναυαρχίδες του 2015, με αφορμή το στραβοπάτημα της Qualcomm με τον Snapdragon 810. Όμως οι Κορεάτες δεν σταματούν εκεί, καθώς οι φήμες λένε πως στο μέλλον θα χρησιμοποιήσουν τις δικές τους GPUs ή επεξεργαστή γραφικών.

Σύμφωνα με το νέο roadmap της Samsung που διέρρευσε, από το 2017 με 2018 θα ξεκινήσει να ενσωματώνει τις δικές της GPU στα Exynos chipsets.

Πριν γίνει αυτό, αναμένεται να χρησιμοποιήσει το Heterogeneous System Architecture (HSA) στους Exynos επεξεργαστές προκειμένου να επιτρέψει στην CPU και την GPU να βρίσκονται στον ίδιο δίαυλο, έτσι θα μοιράζονται την ίδια μνήμη και τα ίδια tasks. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι μια συσκευή με HSA chip θα έχει συνολικά βελτιωμένη απόδοση και βελτιωμένη απόδοση γραφικών.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι για ένα με δυο χρόνια τα Samsung Exynos με HSA θα έρχονται με Mali GPU και στην συνέχεια θα αντικατασταθεί από την GPU που θα αναπτύξει η ίδια. Οι αλλαγές δηλαδή θα γίνουν στα Galaxy S8/S9 (αν δεν έχει αλλάξει ονομασίες μέχρι τότε).

Προς το παρόν η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει την είδηση, οπότε κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

Samsung: Με δικές της mobile GPU από το 2017;, Samsung: Με δικές της mobile GPU από το 2017;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Για του λόγου το αληθές η samsung δεν ενσωμάτωσε τους δικούς της επεξεργαστές λόγω της qualcomm. Από πάντα η samsung χρησιμοποιούσε και τους δικούς της επεξεργαστές σε hi end κινητά. Και μάλιστα είχαν και πολύ καλή απόδοση, αντάξια ή ίσως και καλύτερη από αυτούς της qualcomm. Απλά για το 2015 επέλεξε κατά αποκλειστικότητα τους δικούς της και καλά έκανε και έβαλε ένα soc και όχι διαφορετικά. Έτσι ίσως βοηθήσει και στα καλύτερα και πιο ποιοτικά update των κινητών χωρίς να χρειάζεται να γράφει διαφορετικούς κώδικες για κάθε έκδοση. Αυτό βέβαια θα αλλάξει εάν ισχύουν οι φήμες για το S7 που το θέλουν να έρχεται με ένα τσουβάλι διαφορετικές εκδόσεις…

rose

Updates ? Υπαρχει αυτη εννοια για την samsung …

KostasB

Αν με τις καινούργιες της συσκευές έχει αλλάξει, όπως μας θέλει να πιστεύουμε, τότε ναι μπορεί να υπάρξει και αυτή η έννοια.

shadgr

Αν δεν επιστρέψουν όσα αφαίρεσε στις τελευταίες ναυ@@ες για μένα η samsung δεν υπάρχει πλέον.. LG G4 Και ξερό ψωμί!
Στο θέμα μας.. Πάει να καθετοποιήσει την παραγωγή της.. Αυτό είναι και δίκοπο μαχαίρι, υποθέτοντας το πως κινείται τόσον καιρό.!!

Λευτερης

Το Galaxy S2 που ουσιαστικά έκανε δημοφιλή την σειρα, φορούσε τον exynos της Samsung και διέλυε τον Qualcomm (Snapdragon S3) του κυρίως τοτε ανταγωνιστή της στο Android που ηταν το HTC Sensation. Επίσης αρκετοί από τους επεξεργαστές των iPhone ηταν κατασκευασμένοι από τη Samsung. Οποτε η Samsung δεν έδειξε τώρα με το S6 οτι μπορεί να φτιάχνει επεξεργαστές…

Γιωργος Παππας

Ενα καλο σεναριο θα ηταν η samsung να θελει να παει στην “ετοιμη λυση” της qualcomm για να αφιερωθει στην αναπτυξη των gpu mobile. Κατι τετοιο νομιζω στεκει. Παντως εκανε μεγαλο μπαμ η samsung με τον exynos και μακαρι να συνεχισει ετσι μπας και υπαρξει ανταγωνισμος στους επεξεργαστες (αν και παει κατι να γινει με τους mtk)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.