Samsung, ετοιμάζεται να κατασκευάσει δικές της GPU

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα κορεάτικα media, η Samsung ετοιμάζεται να φτιάξει δικές της κάρτες γραφικών, πληροφορίες οι οποίες έρχονται να συμπληρωθούν σε αυτές που είχε ανακοινώσει η Samsung πέρσι για δικές της CPU. Η GPU λέγεται ότι θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2015, που σημαίνει ότι ίσως τη δούμε μέσα στο Samsung Galaxy Note 5 του χρόνου το φθινόπωρο.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν οι κάρτες γραφικών θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα all-Samsung chipset.

Ο Κορεάτικος γίγαντας έχει ήδη τη δική του σειρά Exynos chipsets που βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, όπως οι περισσότεροι mobile επεξεργαστές αυτή τη στιγμή, αλλά οι CPUs και GPUs είναι ARM-designed. Στην περίπτωση λοιπόν που οι παραπάνω πληροφορίες είναι τελικά αληθείς, η Samsung μπαίνει στην ίδια γραμμή με Qualcomm, Intel και Nvidia, εταιρίες οι οποίες κατασκευάζουν chipsets από δικά τους κομμάτια, άρα έχουν καλύτερο έλεγχο.

Για παράδειγμα η Qualcomm, στην οποία βασίζεται κυρίως η Samsung, φτιάχνει τα Snapdragon chipsets με Adreno GPU που είναι δικός της σχεδιασμός και επομένως έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην αποδοτικότητα.

Αν τελικά οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και benchmark αποτελέσματα.

samsung gpu, Samsung, ετοιμάζεται να κατασκευάσει δικές της GPU

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Αν ισχύει είναι κάτι που έπρεπε να είχε κάνει απο το s4, ένα από τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει το s3 ήταν και ο επεξεργαστής exynos.
Αυτό χάθηκε με το 4αρι, αντί να το εξέλιξη παραπάνω και να βάλουν και gpu, τώρα θα μου πείτε ότι εδώ δεν μπόρεσαν να βγάλουν έναν exynos που θα περνάει τους qualcomm σε επιδόσεις… τεσπα έστω και αργά ας ελπίσουμε σε κάτι καλό!

Solon

Τα κολλήματα που είχα φάει με τον Exynos στο S2 δεν τα ξεχνάω με τίποτα. Qualcom και πάλι Qualcom.

kostas_falcon

Εγώ πάλι βλέπω ότι αντέχει ακόμη μια χαρά ο exynos 4412 του note2 μου.

lucifer1507

Μην κρίνετε με παλιά μοντέλα επεξεργαστών, όλα έχουν εξελιχθεί από τότε και έχουν κάποιες βελτιώσεις.
Ελπίζω να κάνει αυτή την κίνηση καθώς όπως γράφει και στο άρθρο θα έχει καλύτερο έλεγχο.

tech21man

Καλυτερα κερδη θα εχει. Αλλα το μεριδιο της πιτας (και τη συμβατοτητα με τις εφαρμογες που πανω κατω ισως φερνει) το εχει η qualcomm. Παντως νομιζω στο s4 λογω LTE ειχε γινει η ιστορια?

Αστειο και μη πρεστιζ να κατασκευαζεις τα τσιπ της αντιπαλου σου και στα δικα σου να βαζεις αλλουνου!

Sot11

Και επειδή ως γνωστόν όλα τα χε η μαριορη η gpu της έλειπε, και εφόσον η σαμσουνγκ τα κάνει όλα τέλεια και έχει λυμένα ολα της τα προβλήματα είπε δεν φτιάχνω και μια gpu(την οποία ποτέ δεν θα βάλει σε κινητό της, και αν την βάλει αυτό κινητό δεν θα πάρει ποτέ ενημέρωση λογισμικού όπως ακριβώς και με τους επεξεργαστές της! Θυμίζω Galaxy s3 με exynos)…

Konomi21

Ποιο s3 με exynos δεν πήρε update ;;;
Γιατι εγω αυτο είχα τότε και μια χαρά update επερνε .
Μην λέμε οτι θέλουμε εδώ πέρα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.