Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Παρουσιάστηκε επίσημα το Samsung Z1, το πρώτο smartphone με λειτουργικό σύστημα Tizen (προφέρεται Τάιζεν) και θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα από την αγορά της Ινδίας. To Z1 ενσωματώνει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 800×480 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz, μνήμη RAM 768 MB, κάμερα 3.1 Megapixel και δεύτερη μπροστινή κάμερα VGA.

Το Samsung Z1 διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 4GB, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB, η μπαταρία του είναι 1500 mAh, δέχεται δύο κάρτες SIM και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Tizen 2.3.

Samsung Z1 Tizen smartphone revealed, Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Samsung Z1 Tizen smartphone revealed, Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Samsung Z1 Tizen smartphone revealed, Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Samsung Z1 Tizen smartphone revealed, Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Samsung Z1 Tizen smartphone revealed, Samsung Z1, Επίσημα το πρώτο smartphone με Tizen

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιουστινιάνης

Βρε παιδιά λίγο βοήθεια, με ποιό άλλο τηλέφωνο της samsung μοιάζει;;

john

Αχαχαχαχαχαχα με κανένα @Ιουστιανιάνης … Έχει “τετράγωνο” Home Button τα άλλα 1298 μοντέλα έχουν “ορθογώνιο” :Ρ

Δημλητρης

Ιουστινιάνης με κανένα, είναι πρωτότυπο σχέδιο, βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια !!!!!!

thomas

Είσαι η Samsung, έχεις κάτι χρόνια που όλο προγραμματίζεις να βγάλεις μια συσκευή με το δικό σου λειτουργικό σύστημα, το tizen, και όλο το αναβάλεις.

Και έρχεται το 2015 που επιτέλους λανσάρεις το σύστημά σου…και το χαντακώνεις (γνώμη μου) με αυτή τη γελοία συσκευή με specs πενταετίας και βάλε.

Θες κυρία samsung να πάρει στα σοβαρά ο τεχνολογικός κόσμος την προσπάθεια αυτή; Φόρα το σε ενα πιο δυνατό μηχάνημα να μπορέσει να περπατήσει, φόρα τη στο galaxy s4 έστω.

Αλλά μάλλον δε θες
Η
Δε μπορείς…

VasiliS5mini

Δηλαδή αν έχει 99€ και τρέχει το ίδιο καλά με ένα windows phone και μπορεί να τρέχει android εφαρμογές τι μας χαλάει. Το σχέδιο μια χαρά είναι.

Sot11

Απο που να ξεκινήσω; Απο το ευφάνταστο σχέδιο, απο τους χρωματικούς συνδυασμους(εμετός), απο την τεχνολογια αιχμής ή απο το ‘καινουριο’ λειτουργικό που ειναι ίδιο με το android? ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι οι τύποι προσπαθούν να φαλιρισουν!

panos

Ρε παιδιά, μοιάζει με το Samsung galaxy y απλά με καλύτερα specs.

Parastas

Πιστεύω θα είναι κάτι ανάλογο με το Asha της Nokia.

Ρε πάμε καλά; μερικοί αυτά που γράφετε τα σκέφτεστε πρώτα; ξέρετε τι σχολιάζεται και για πιο λόγο;
Βγάζει η Samsung ένα μοντέλο με δοκιμαστικό λειτουργικό που η τιμή του κινητού θα είναι γύρω στα 100 ευρώ για να συναγωνιστεί το project Android One της Google, που θα είναι για αναπτυσσόμενες χώρες που δεν έχουν smartphone μέχρι σήμερα.Γι’ αυτό και θα κυκλοφορήσει στην Ινδία.
Αν εσείς θεωρείτε ότι ένα τέτοιο project πρέπει να έχει High-end χαρακτηριστικά και ωραίο σχεδιασμό για ένα Beta phone, τότε κάνετε λάθος.
Θέλετε να κράξετε και ψάχνετε αφορμή, αλλά πριν το κάνετε ψαχτείτε λίγο, διαβάστε λίγο, ενημερωθείτε, γι αυτό μπαίνετε εδώ. Όχι να κράζετε!
Με αυτόν τον τρόπο γίνεστε γελοίοι!!!
Θέλετε να μας δείξετε ότι ξέρετε, αλλά με λάθος τρόπο.
@Thomas Ρε φίλε να σε ρωτήσω θα έπαιρνες εσύ κινητό αξίας 500€ και άνω με ένα λειτουργικό που είναι στα πρώτα του βήματα. Και θα έχει και τα προβλήματα του.
Δηλαδή άντε και το αγοράζεις, θες να έχεις ένα τέτοιο λειτουργικό σε μια συσκευή που κάνει 500€ και άνω;

Δημητρης

Ενδιαφέρον θα έλεγα!!!!

thomas

@Μιχάλης Μπαρναμπά

Φίλε, αφού παραβλέψω το ύφος του ποστ σου, δε βλέπω λόγο στην ερώτηση που μου κάνεις. Αφού μου λες οτι είναι beta και προορίζεται να ανταγωνιστεί το android one (κάτι θα ξέρεις που εγώ όχι) δεν υπάρχει λόγος να μπει σε high end μηχάνημα γιατί δεν το θέλει ούτε η ίδια η εταιρεία.

Αν ήθελε να το ανεβάσει θα το έκανε πολύ άνετα με το μάρκετινγκ που διαθέτει.

Συμφωνείς μαζί μου αλλά δεν το ξέρεις.

Nick

Καλησπέρα και από εμένα, Επειδή βλέπω πως κάποιοι εκφράζετε τη γνώμη σας με λανθασμένη βάση θέλω να σας τονίσω κάποια σημεία: 1) Το Tizen είναι ένα από τα project του Linux Foundation, δεν ανήκει στη Samsung και στην ανάπτυξή του συνεισφέρουν εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Samsung. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Tizen https://www.tizen.org/about Εδώ μπορείτε να βρείτε τις μεγαλύτερες εταιρίες που συνεισφέρουν στο Tizen https://www.tizenassociation.org/members/ 2) Θεωρείτε beta ακόμα, καθώς είναι προϊόν σε εξέλιξη και δεν είναι ώριμο όπως π.χ. το Android που αναπτύσσεται από το 2003, πριν το αγοράσει η Google το 2005. 3) Δεν είναι σε θέση να βγει στον ανταγωνισμό με “σοβαρές” συσκευές καθώς όπως ήδη είπα είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει ακόμα ένα μεγάλο σε πλήθος εφαρμογών Software Repositoy όπως π.χ. το Googe Play Store. 4) Με χαμηλών προδιαγραφών συσκευές μπορεί να γίνει κάποια δοκιμή για την απόδοση του Tizen ώστε να βελτιώνεται, ενώ ταυτόχρονα να διαδίδεται λόγω του χαμηλού κόστους του. Αν δινόταν με High End συσκευή κατά πάσα πιθανότητα θα απογοήτευε λόγω της μη πληρότητάς του, με αποτέλεσμα την αρνητική προκατάληψη εναντίον του. Με συγχωρείτε για το μακροσκελές σχόλιο, απλά θεώρησα πρέπον να τονίσω κάποια σημεία που δεν… Συνέχεια »

JohnWave

Όπως είχα ξαναγράψει αρκετά παλιότερα , όταν θες να προωθήσεις ένα άγνωστο λειτουργικό τότε κατά τη γνώμη μου πρέπει :
1.Να το βάλεις μέσα σε μια πολύ όμορφη και ποιοτική συσκευή ώστε να δελεάσεις τον καταναλωτή τουλάχιστον ως προς το κομμάτι “εμφάνιση” ( μέταλλο, bezels, πάχος )
2.Αν δεν το δελεάσεις με την εμφάνιση τότε να προσπαθήσεις να τον δελεάσεις με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
3.Να συνδυάσεις ένα από τα παραπάνω δύο με μια καλή τιμή χωρίς να κυνηγάς ως εταιρία το ποσοστό κέρδους που σου δίνουν τα δυνατά χαρτιά σου.
4.Να ενισχύσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα το store του νέου λειτουργικού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεκινήσαμε στραβά ως προς το πρώτο και το δεύτερο κομμάτι. Το 3ο χάνεται εξαρχής λόγω απουσίας του 1 και 2.

giannogeorge

Χμ… Δεν ξέρω το τι μπορεί να έχει στο μυαλό της μια τεράστια εταιρεία σαν την Samsung (αν και τελευταία φαίνεται ότι δεν έχει και πολύ το μυαλό της στο σωστό σημείο) αλλά αν το εν λόγω λειτουργικό με αυτά τα χαρακτηριστικά τρέχει πραγματικά απροβλημάτιστα ή, ακόμα καλύτερα, πάει σφαίρα, τότε σαφώς αυτό θα δείξει στους χρήστες το τι θα μπορεί να κάνει στο μέλλον μια συσκευή high-end με Tizen και θα τους προϊδεάσει θετικά. Και ίσως από αυτήν την άποψη, να ήταν μια καλή κίνηση της εταιρείας.

@Thomas ρε φίλε πες μου λίγο τι δεν κατάλαβες; Η εταιρεία δεν θέλει να το βάλει High-end χαρακτηριστικά για τον λόγο που σε είπα. Ότι και να κάνει με το marketing δεν μπορεί ένα τέτοιο λειτουργικό που είναι ακόμα στα πρώτα του στάδια να είναι σε ένα High-end μοντέλο. Το ότι συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν το ξέρω, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική το λες!

@Nick Διάβασε αγόρι μου λίγο τι γράφω στο σχόλιο μου πιο πάνω, που λέω πρέπει να ψαχτείτε και να διαβάσετε πριν σχολιάσετε κάτι. Διάβασες εσύ να λέει κάποιος εδώ μέσα και συγκεκριμένα εγώ να γράφω ότι το Tizen ανήκει μόνο στην Samsung? Αλλά ανήκει και στην Samsung. Όμως εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Και από το 3 που λες ότι είναι σε πρώιμο στάδιο και μέχρι το τέλος τα ανέφερα εγώ πιο πάνω, τι το διαφορετικό είπα;

@JohnWave Σε παρακαλώ ρε φίλε διάβασε το σχόλιο μου πιο πάνω και εσύ, γιατί δεν βγάζουμε άκρη εδώ μέσα!
Θέλω να δω τι άλλο θα βρείτε να πείτε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.