Samsung Z1: Το πρώτο Tizen phone ξεπέρασε το 1 εκατ. πωλήσεις

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε και επίσημα το Samsung Z1, το πρώτο smartphone με λειτουργικό σύστημα Tizen, οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 800×480 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz, μνήμη RAM 768 MB, κάμερα 3.1 Megapixel και δεύτερη μπροστινή κάμερα VGA. Mεταξύ άλλων στόχος της Samsung είναι να κάνει την αρχή και να μην έχει απόλυτη εξάρτηση από το Android της Google.

Όπως φαίνεται η πρώτη προσπάθεια με το δικό της Tizen ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες της ίδιας. Το Samsung Z1 κατάφερε μέσα στο διάστημα των 6 μηνών να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις. Ο Asim Warsi, vice president του τμήματος marketing της Samsung India, αναφέρει ότι πήγε καλύτερα απ ότι περίμεναν. Η Samsung σχεδιάζει πλέον να κυκλοφορήσει και χρυσό χρώμα του Samsung Z1 τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον, ο Warsi αποκάλυψε ότι το Tizen Store έχει διπλάσιο αριθμό apps σε σχέση με τον Ιανουάριο και θα προστεθούν ακόμη περισσότερα τον τέλη Ιουλίου.

Η Samsung φέτος κυκλοφορώντας το πρώτο της Tizen smartphone και βάζοντας τον δικό της Exynos επεξεργαστή στην ναυαρχίδα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge (όποιοι και να είναι τελικά οι λόγοι), δείχνει ότι θέλει να λειτουργεί όσο το δυνατόν ανεξάρτητα από τρίτους όπως η Google ή η Qualcomm.

Samsung Z1: Το πρώτο Tizen phone ξεπέρασε το 1 εκατ. πωλήσεις, Samsung Z1: Το πρώτο Tizen phone ξεπέρασε το 1 εκατ. πωλήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Man

Αντίστοιχο λογισμικό με τα WP. Πλάκα θα εχει να γίνει καλύτερο απο το Android.

Chris

Φημες λενε οτι 1 εκ. ανθρωποι ακομα ψαχνουν το playstore

Che ke faggot

Κάτι είχα ακούσει για κάτι εκατομμύρια σε διαγωνισμούς για τον εμπλουτισμο του tzeni markrt
Κ τελικά δεν έδωσε τίποτα
Το θεωρώ κορυφαίο λειτουργικό καθώς ξεχωρίζει από τη μάζα και θυμίζει λίγο σταθερά Widows Ufone
Τα έχω μπουταρει ημιγλυκο ξηρο galaxy 3 μίνι μου και ρολλαρει απροβλιματιστα βάζοντας κάτω ακόμη και Τιτάν όπως το lumia 535

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.