Επιστήμονες του Akron υπόσχονται άθραυστες οθόνες σε smartphones

Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει στην οθόνη του 600-700 ευρώ κινητού σας να παραμένει ανθεκτική απέναντι στις γρατζουνιές από την καθημερινή χρήση. Τι γίνεται όμως αν το κινητό πέσει κάτω και μάλιστα από την λάθος πλευρά; Μάλλον η ανθεκτική σε γρατζουνιές οθόνη του δεν θα είναι ανθεκτική και στην πτώση.

Την λύση έρχονται να δώσουν επιστήμονες από το University of Akron οι οποίοι ανέπτυξαν μια «ταινία» που μπορεί να κάνει την οθόνη σας άθραυστη. Χρησιμοποιώντας ένα διαφανές στρώμα ηλεκτροδίων σε μια πολυμερή επιφάνεια, οι επιστήμονες του University of Akron είδαν ότι η επιφάνεια αυτή γίνεται πιο ανθεκτική και πιο εύκαμπτη.

Τα σημερινά smartphones χρησιμοποιούν επικάλυψη από indium tin oxide (ΙΤΟ), υλικό το οποίο είναι πιο εύκολο να σπάσει, θρυμματίζεται πιο εύκολα και είναι και πιο ακριβό.

Μετά από πολλά τεστ το υλικό έδειξε να μην χάνει ούτε το σχήμα άλλα ούτε την ανθεκτικότητά του ενώ να πούμε ότι είναι πιο διαφανές από το σημερινό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή οθονών και μπορεί να πωλείται σε πιο χαμηλή τιμή.

Οι εφευρέτες του υποστηρίζουν ότι σε λίγα χρόνια το υλικό αυτό μπορεί να βγει στην αγορά να συναγωνιστεί το ITO και να φέρει την επανάσταση στην ανθεκτικότητα των οθονών αλλά και να “λύσει τα χέρια” σε όσους δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

, Επιστήμονες του Akron υπόσχονται άθραυστες οθόνες σε smartphones

, Επιστήμονες του Akron υπόσχονται άθραυστες οθόνες σε smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.aliai

Ενδιαφέρον

ed

Οι φετινές ναυαρχίδες είναι 5+ ίνζτες, του χρόνου 6+ με πολλές εταιρίες να πρωτοπορούν ήδη από φέτος με 7 ίντζες κινητα. Αφού λοιπόν σε κανά 5άρι χρονάκια θα είναι mainstream κινητά 12″,για μένα, ας βάλουν από του χρόνου Plexiglass ή αλεξίσφαιρο 3/4 ιντζών να σώσουμε τα κινητά και σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Dimitris

Χαχαχα πεσ’ τα ed!!!

Trinity

Πραγματικά χρειάζεται όλα τα κινητά μου σχεδόν γιαυτό τον λόγο έχουν καταστραφεί!

Αντρέας

Θυμάμαι ένα βίντεο του Android authority που είχε το ζ1 και έκανε τεστ αντοχής και ενώ το κινητό δεν έπαθε τίποτα δεν λειτουργούσε. Έμεινα και είχα αμφιβολία εάν θα έπρεπε να το πάρω.

Τελικά το πήρα και επιδη δεν ήθελα να χαλάσω την πραγματικά υπεροχη εμφάνισή του δεν πήρα θήκη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :Μετά από 6μήνες και αμέτρητες ΣΚΛΗΡΈΣ ΠΤΏΣΗΣ έχει επιζήσει και όχι μόνο, δεν έχει ούτε ένα ψεγάδι στην οθόνη, μόνο στο αλουμινένιο σασί στην γωνία.

apostolos

Όταν η τιμή στα κορυφαία κινητά είναι 600 ευρώ, απαιτώ να είναι αθραυστη η οθόνη τουλάχιστον από πτώση 2 μέτρων τουλάχιστον (να είναι και αδιάβροχο)

apis

Μέχρι οι επιστήμονες να το κάνουν αυτό…εμείς το έχουμε ήδη κάνει.Εχουμε και διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά ζελατίνες αυθραυστές για όλα τα μοντέλα κινητών ακριβα και φθηνά.Η οθόνη δεν σπαέι σε πτώση απο τα 2 μέτρα και ίσως και παραπάνω.για πήροφορίες στο μαιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.