Το iPhone δημιουργήθηκε από τη… “σάρκα” ενός concept iPad!

Αυτή η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung έχει να μας αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα! Το τελευταίο στοιχείο που έχει προκύψει προέρχεται από την κατάθεση του Scott Forstall, ο οποίος έχει τον τίτλο του Senior Vice President στο iOS και ο οποίος δήλωσε ότι η ιδέα του iPad είχε προηγηθεί του iPhone.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το 2003 η ομάδα του είχε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να συλλάβει την ιδέα για ένα tablet, χωρίς πληκτρολόγιο, ενώ το 2004 άρχισαν να σκέφτονται πως θα ήθελαν να δουν κάτι διαφορετικό και στον τομέα των κινητών τηλεφώνων. Έτσι, προσπάθησαν να ενσωματώσουν την τεχνολογία με την οποία πειραματίζονταν για το tablet σε μία μικρότερη συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Ένα κομμάτι της οθόνη του concept tablet μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βλέπει κανείς τις επαφές του και να αλληλεπιδρά με αυτές με την αφή και έτσι σκέφτηκαν ότι μπορεί αυτό να γίνει ένα πλήρως λειτουργικό κινητό τηλέφωνο.

Ο Forstall δημιούργησε μια ομάδα στελεχών της Apple, η οποία ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο iPhone, αλλά έπαψε να ασχολείται με όλα τα άλλα projects προκειμένου να δοθεί όλη η έμφαση στο νέο smartphone που θα προέκυπτε.

, Το iPhone δημιουργήθηκε από τη… “σάρκα” ενός concept iPad!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peavey XXX

Η apple ξεφτιλιζεται συνεχως μερα με τη μερα. Μαλλον φταιει οτι η samsung την εχει φαει λαχανο σε ποιοτητα πωλησεις ακομη και value for money στην κινεζικη κορεατικη κτλ αγορα.

Παρεμπιπτοντως ολη αυτη η παρωδια της apple με τις μηνυσεις εχει κανει δυσδιακριτα τα ορια στο πρεπει/μπορει να πατενταρεται και τι οχι…Οκ πατενταρετε το home button, το ελατηριακι απο κατω και το ψευτο αλουμινε περιβλημα. Εδω μπαινει υποτιμητικο επιθετο της επιλογης σας που μπορειτε να το πατενταρισετε για ιδιωκτητη χρηση τυπου νταλλαρας νταλλαρας νταλλαρας.

Δλδ επρεπε να φωναζει η LG που ειχε βγαλει το prada πριν το iphone με ρολογακι widget κτλ?

GiannisWST

Δεν αποτελει τοσο μεγαλο νεο αυτο γιατι αναφερεται ηδη στην βιογραφια του jobs. Αν καποιος την διαβασει θα το μαθει ξεκαθαρα αυτο. Αναφερεται οτι μαλιστα σε ενα τραπεζι/δειπνο που ηταν και ενας υπευθυνος της ms κοκορευοταν για το νεο touch interface των τοτε mobile windows και ο jobs δεν ηθελε να κανει η ms κατι καινοτομο, συνεπως εβαλε ολες τις ομαδες να δουλευουν φουλ για το ios προκειμενου να τους περασουν.

Ετσι οπως το βλεπω θα κρατησει πολυ η δικαστικη διαμαχη… Σταματησε ο αποκλεισμος και πριν λιγο καιρο για το galaxy nexus (το οποιο μοιαζει πολυ στο iphone και το αντιγραφει??ελεος τι αλλο θα δουμε) και κατεθεσε παλι εφεση η apple για να σταματησει να πουλιεται (δεν ειναι το μονο της samsung που ζηταει αποκλεισμο απο τα καταστηματα). Κριμα γιατι δε βλεπω καμια ομοιοτητα με iphone και οσες πατεντες καταπατα το galaxy nexus καταπατανε και τα αλλα android. Απλως κυνηγα οτι την φοβιζει και κανει πωλησεις. Κριμα αυτη δεν ηταν η εταιρια που ηξερα.

Apostolos Vlahopoulos

@GiannhsWST ο λόγος που είχε σταματήσει το Gnexus δεν ήταν ο σχεδιασμός που μοιάζει με iPhone αλλά για το software καθώς η αναζήτηση στο android γίνεται και Local δηλαδή στις επαφές στις εφαρμογές κτλ..Μ…κιες…αυτό το κάνει και το Ubuntu μου…:Pμήπως να περιμένουμε μηνύσεις και εκεί…για τις πατέντες δεν νομίζω ότι φταίει η Apple πάντως φταίει το σύστημα καταχώρησης πατεντών της Αμερικής…είναι δυνατόν το πρόβλημα με το Galaxy S και το Galaxy tab να είναι ότι είναι ένα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες άκρες…?????

vasilis.

Η πιο ξεφτιλισμενη “εταιρια” με διαφορα.

Panos7GR

Αυτά που μαθαίνουμε για την ιστορία του iPhone, iPad και γενικά για το iOS, πολύ μου αρέσει. Η Apple πάνω σε αυτά τα θέματα δεν είχε ποτέ αποκαλύψει από το πότε εργάζονταν πάνω σε αυτά. Προσωπικά επειδή θέλω και μου αρέσει να ξέρω την “ιστορία” που κρύβει κάθε συσκευή τεχνολογίας, το βρίσκω ενδιαφέρον.

Για το ότι σαν πρώτη ιδέα ήταν η κατασκευή του iPad, ομολογώ πως το περίμενα. Ήδη το 2001 η Microsoft είχε παρουσιάσει το πρώτο tablet, το Microsoft Tablet PC, που για την εποχή του ή και ακόμα και σήμερα είχε φοβερά specs. Οπότε η αρχική ιδέα για μια full touch συσκευή από την Apple θα ήταν αναμενόμενα το iPad για να “χτυπήσει” την Microsoft.

Το θέμα του άρθρου δεν ειναι η υπόθεση των πατεντών, αλλά η αποκάλυψη του κ.Forstall για για το ποτέ άρχισαν να ασχολούνται με την κατασκευή των iPad, iPhone και κατά συνέπεια του iOS.

GiannisWST

Φιλε αποστολε, αυτο εννοω και εγω. Στο θεμα λογισμικου ανετα κατηγορουσε ολους τους κατασκευαστες android πλεον, αλλα κυνηγαει μονο συγκεκριμενες συσκευες. Απλως προσπαθει μεχρι να βγαλει την επομενη συσκευη να μην εχουν τροπο να αγορασουν ή να εμποδισει να πωληθουν περισσοτερες συσκευες που την πονανε. Μονο στο κομματι του google now, υπαρχει θεμα-που πραγματικα δεν ισχυει-, αλλα πλεον το σ3 και αλλες συσκευες -πχ το ελληνικο mls- εχουν κανονικα φωνητικη αναγνωριση με περισσοτερες λειτουργιες και δυνατοτητες αναζητησης. Οι περισσοτεροι κατασκευαστες ειχαν local αναζητηση στις εφαρμογες, απο εποχη android 2.3 μεσω του google search στα κινητα ή μεσω των δικων τους launchers. Το θεμα ομως ειναι οτι κυνηγησε το galaxy nexus (μεταξυ αλλων), γιατι στην αμερικη μετα την μειωση τιμων πουλαγε σαν ζεστο καρβελι…και ειχε μεγαλη διαφορα η εμπειρια χρησης του με την τεραστια οθονη απο το 4s. Αν η σονυ ηταν πρωτη σε πωλησεις ή εβγαζε αυτη το σημερινο google κινητο, αυτην θα κυνηγαγε η apple τωρα. Πραγματικα το πιστευω πλεον αυτο. Μαλιστα το τετραγωνισμενο σχεδιο και το slide to unlock των σονυ περισσοτερο εδαφος θα εβρισκαν σε κατηγοριες. Διαβαστε την βιογραφια του jobs παντως, τωρα που ειναι και καλοκαιρακι, αναφερονται πολλα σχετικα με το πως λειτουργουσαν τα πραγματα στην… Συνέχεια »

Πανος Σομπολος

οι μισοί εδώ μέσα πέρσι ότι και να παρουσιαζόταν γραφατε οτι μοιαζει με iphone
ακομα και ποδηλατο να παρουσιαζε ο Bλαχακης απο κατω θα ειχε σχολιο οτι ειναι ιδιο με το iphone…φέτος το παίζεται Καραγκουνιδες
Υπάρχουν 10αδες reviews που αποδεικνύουν αυτο που λεω

Katerina

Παιδιά γιατί κατακρίνετε τόσο πολύ την apple…το αν κάνει εφέσεις και δικαστήρια στην samsung έχει απόλυτο δίκαιο γιατί η αντιγραφή δεν κρίνεται μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.Οι πατέντες της apple είναι όλες τουλάχιστον 2 γενιές μπροστά και γι αυτό όλες οι εταιρίες ανταγωνίζεται την apple και όχι μεταξύ τους.Το αν είναι ευχαριστημένοι οι χρήστες συσκευών apple θα το κρίνεται από τα νούμερα των πωλήσεων !! που συνεχώς αυξάνονται..πόσο μάλλον που το 85 % των χρηστών που αγόρασαν apple επιλέγουν την ίδια μάρκα και το υπόλοιπο 15% απλώς είναι παροδικά εντυπωσιασμένο από ”παντόφλες” άλλων εταιριών.Όταν καταφέρουν να εφεύρουν κάτι πρωτότυπο πρώτοι τότε θα αξίζουν συγχαρητήρια..αλλά με ένα samsung voice που αποτελεί καραμπινάτη αντιγραφή του siri,με ένα δανεικό λειτουργικό (android ) με αβέβαιη έστω και μία αναβάθμιση και υποστήριξη που αντιγράφει το ios,με οθόνες που αντιγράφουν την πατέντα της apple (retina) > (amoled) και άλλες πολλές νομίζεται πως το κοινό θα παραμείνει εντυπωσιασμένο για πολύ καιρό με την samsung? Ο κόσμος θέλει την τεχνολογία ζεστή ζεστή και όχι πιατό που τρώγεται κρύο όπως τα σερβίρουν οι άλλες εταιρίες…Το ότι οι πωλήσεις σε κίνα και κορέα έχουν αυξητική τάση είναι καθαρά ένα φαινόμενο διαμαρτύριας για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της foxconn κυρίως…Απλώς… Συνέχεια »

Ντινος

@Katerina Νομιζω οτι καπου εχεις μπερδεψει τα πραγματα….Ας τα παρουμε απο την αρχη.Η Apple κανει μηνυσεις στη Samsung απο φοβο και μονο επειδη ειναι η ανερχομενη δυναμη(μην πω οτι πλεον ειναι η κυριαρχος δυναμη γιατι καποιοι θα με φανε)και μεγαλο ποσοστο των χρηστων iPhone αλλαξανε στρατοπεδο και πηγαν στη Samsung.Για να σε ενημερωσω το iPhone μονο Apple δεν ειναι…επεξεργαστες Samsung καμερα Sony μπαταρια απο αλλον κατασκευαστη θυρα ακουστικων επισης απο 3ους και παει λεγοντας.Το οτι ειναι επιλογη του καθενος εχεις απολυτο δικιο αλλα μην τρελαθουμε οτι το iPhone το αγοραζουν γι αυτο που ειναι και γι αυτα που μπορει να κανει….το90% το περνουν για ποζερια και μοστρα, με οσους εχω συζητησει και τους ρωταω τι εχει παραπανω το iPhone απο ενα Samsung HTC και Sony λενε τα γνωστα:ειναι το καλυτερο κινητο…ναι γιατι ειναι??εεε ρε ειναι iPhone….αυτες ειναι απαντησεις χρηστων iPhone.Το 90% απο αυτους δεν ξερουν καν ποσα GB μνημη εχουν, μην αναφερθω στο αν ξερουν στα ποσα GHz ειναι χρονισμενοι οι επεξεργαστες του….Το iPhone ειναι για χαζο παιχνιδακια και facebook-instagram για τα κοριτσακια.Επισης πως ειναι δυνατον να σαρεσει ενα λειτουργικο τοσο περιορισμενο,bluetooth κλειδωμενο ραδιοφωνο κλειδωμενο λειτουργια copy past δεν υπαρχει συνδεση αποκλειστικα με iTunes και πολλες αλλες χαζομαρες λειτουργειες που… Συνέχεια »

antonis

+1 @Ντίνος

η apple μηνύει τη Samsung γιατί βλέπει το κακό που έρχεται.Η Samsung είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός,που κατασκευάζει hardware κυρίως αλλά και software.
To ότι στηρίχτηκε στην αρχή σε κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του iphone είναι γεγονός.
Γεγονός επίσης είναι ότι δεν είναι η μόνη που το έχει κάνει,αλλά είναι αυτή που το έχει κάνει πιο επιτυχημένα!

το iphone ήταν ένα προϊόν που όταν παρουσιάστηκε έφερε την επανάσταση στον κόσμο των smartphones.
Λογικό λοιπόν ήταν οι υπόλοιποι να έχουν σαν αφετηρία αυτό στην προσπάθεια τους να αναπτύξουν κάτι δικό τους.
Το ίδιο γίνεται σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας, αλλά και γενικότερα της ζωής.

@Κατερίνα

η APPLE είναι ο καλύτερος πελάτης hardware της Samsung με μερίδιο 8.8%.
Για να καταλάβεις τα μεγέθη,ακολουθεί η ΗP με 3.2%

και όταν λέμε hardware, εννοούμε επεξεργαστή,μνήμη flash και μνήμη ραμ!!!
ναι, το αγαπημένο σου μηχανάκι αποτελείται από 25% Samsung parts!!!

Ντινος

+1 @antonis

Δεν διαφωνω πως το πρωτο iPhone ηταν επανασταση, ηταν και εχει γραφτει στην ιστορια αλλα και η Motorola εβγαλε το πρωτο κινητο τηλεφωνο αλλα πλεον οι πωλησεις ειναι πιο κατω και απο τα κινεζικα και οχι τοσο γνωστα τηλεφωνα.Οι καιροι αλλαζουν και πρεπει και εμεις να αλλαζουμε μην κολλαμε σε μια ετερεια λες και δεν υπαρχει αλλη.Εγω για παραδειγμα ημουν και ειμαι φαν των παλιων συσκευων Νοκια εχω τουλαχιστων 153310.8210.8310.6260.6600.7610.n73.n81.n95 8gb.n86.n82.n97 αλλα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με Windows phone η με τους μικρους επεξεργαστες αλλαξα στρατοπεδο και ειδα οτι η Samsung με καλυπτει απολυτα εχω και δυο τηλεορασης και μπορω να κανω πολλα πραγματα απο αναπαραγωγη ταινιων μουσικης εικονων ακομα και ιντερνετ να μπω αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αμα η HTC η η Apple βγαλει κατι καλυτερο που να με ικανοποιει δεν θα το παρω, κοιταω να περνω αυτο που μαρεσει οχι αυτο που ειναι μοδα!

GiannisWST

Δυστυχως κατερινα το θεμα ειναι οτι η σαμσουνγκ μου δινει κατι πολυ διαφορετικο απο την αππλε. Το αν εισαι ευχαριστημενη με το iphone ειναι δικο σου θεμα, αυτο δε σημαινει ομως οτι οι υπολοιποι που δε θελουν να χρησιμοποιουν itunes και θελουν να ανοιγουν με οτι εφαρμογη επιθυμουν τα αρχεια που εχουν στη συσκευη τους πρεπει να σταματησουν επειδη η αππλε δε το κανει. Ακομα και το σιρι στη τελικη ειναι μια υλοποιηση φωνητικης αναγνωρισης. Αν δηλαδη η σαμσουγκ ή η μοτορολα ή η σονυ καθισουν και λιωσουν στους προγραμματιστες και βγαλουν ενα αντιστοιχο προγραμμα που κανει περισσοτερα και καταλαβαινει και φαρσι τα ελληνικα τι πρεπει να γινει? να μη το βγαλουν μεχρι η αππλε να υποστηριξει τα ελληνικα? και αν δε το κανει? ή το κανει σε 5 χρονια? αυτα ειναι πισωγυρισματα και αποτελουν μονο εμποδιο για την τεχνολογια και την εξελιξη συνολικα. Εξαλλου και το σιρι ηταν μια εφαρμογη για το ios πριν την αγορασει ο jobs, το ξεχασαν πολλοι απο τους ios χρηστες. Δεν ηταν/ειναι κιολας η μονη, αλλα δε βλεπω να πεφτουν μηνυσεις στους devs που φτιαχνουν τετοια apps, παρα μονο σε μια μονο εταιρια την σαμσουγκ και αυτο τα λεει ολα οπως ειπαν τα παιδια… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.