Το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones [Αποτελέσματα]

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones; Την προηγούμενη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε μεγάλη δημοσκόπηση εδώ στο Techblog με απίστευτη συμμετοχή που μέχρι και σήμερα 5 μέρες μετά έχετε ψηφίσει σχεδόν 6000 φίλοι της τεχνολογίας και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

Θυμάστε ποια ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιανουάριο του 2014 αλλά και τον Ιανουάριο του 2013;

Ετοιμάσαμε ένα συγκεντρωτικό πίνακα με τα αποτελέσματα και των τριών δημοσκοπήσεων και σας τα παρουσιάζουμε. Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2013 το ταβάνι ήταν οι 4.7″ και ακολουθούσαν οι 4.3″ με τις 5″ να βρίσκονται στην τρίτη θέση. Ένα χρόνο μετά τον Ιανουάριο του 2014 αλλά και τώρα τον Οκτώβριο του 2014 οι 5″ θεωρούνται οι ιδανικές ίντσες με τις 4.7″ να κατακτούν τη δεύτερη θέση και οι 5.2″ (G2, Xperia Z, Z1, Z2) να αγγίζουν την τρίτη θέση.

Οκτώβριος 2014:
1. 5″ (28.91%)
2. 4.7″ (25.54%)
3. 5.2″ (13.91%)

Ιανουάριος 2014:
1. 5″ (23.57%)
2. 4.7″ (21.77%)
3. 4.5″ (17.75%)

Ιανουάριος 2013:
1. 4.7″ (27.67%)
2. 4.3″ (22.83%)
3. 5″ (20.48%)

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
Το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones, Το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones [Αποτελέσματα]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

Δεν νομίζω να μεγάλωσαν τα χέρια μας μέσα σε ένα χρόνο.
Δεν θα μιλήσω για ίντσες, αλλά καλό και πρακτικό είναι το κινητό να δουλεύεται με το ένα χέρι για τα βασικά και να μπαίνει τσέπη όταν χρειαστεί

Αλέξανδρος

Πρέπει να μουν και εγώ στους κωλοτούμπες 😛

magicweed-7-

Παιδιά τα αποτελέσματα αυτά ναι μεν δείχνουν λίγο πολύ ένα αποτέλεσμα που οι περισσότεροι πιστεύαμε και περιμέναμε αλλά η σύγκριση ενός κινητού με 5 ίντσες του 13 δεν είναι ίδιο σε διαστάσεις με ένα του 14 ίσως και να είναι ο βασικότερος παράγοντας αλλαγής άποψης και κατεύθυνσης….

akis

Size does matter 😉

Than

Πάντως εδω βλέπουμε πως παντα υπήρχε το όριο των 5″ και κανεις δε προτιμάει τα phablets. Μέχρι 4,7 λέγεται, πλέον, τέλειο στο χέρι και γενικότερα στη χρήση!!!

Αντρέας

Τα χέρια δε μεγαλώνουν (υποθέτω), αλλά για το κατά πόσο χρειαζόμαστε μεγαλύτερα κινητά απο 5-5,2″ θα απαντήσω με το μαρκετινίστικο δόγμα: “you don’t need it, because you have not been told you need it”.
Καί όταν η Γλούγκλ αποφασίζει να μας πεί ότι χρειαζόμαστε 5,9″ και η άλλη η ακατανόμαστη 5,5″ να δούμε πόσοι θα αντισταθούν. Να δείτε που θα αρχίσουν να μεγαλώσουν και οι τσέπες…..

lena

Το καινούργιο Ζ3 compact φαίνεται να έχει το ιδανικό μέγεθος οθόνης με 4,6 ίντσες και τα λοιπά πολύ καλά χαρακτηριστικά του

pavlos

Του χρόνου τα 6ιντσα θα είναι τα ιδανικά .Δεν θα έχουμε χώρο να ακουμπήσουμε τους καφέδες στο τραπέζι

sotos

@akis +1

stef

Ουουου… κι ανεβαίνει…. ουουου…

GiorgosM

@pavlos xaxaxa σωστός!

naxxman

@Than, συμφωνώ πως τι μέγεθος μέχρι τις 4.7″ εείναι τι ιδανικό. Όσο ειναιωτ και το IPhone 6. Εγώ πρωσοπικά χρησιμοποιώ Xperia SP στις 4.6″ και με έχει βολέψει πολύ. Το θέμα είναι πως αν το κινητό είναι τόσο μικρό δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για μεγάλη μπαταρία. Που πιστεύω είναι το Α και το Ω σε ενα κινητό. Ιδικά με επεξεργαστές σαν τον S805 με μια μικρή μπαταρία το κινητό θα είχε πανω κάτω 6-7 ώρες λειτουργιας….

bobo1704

Εγώ πάντως με το S4 Mini Duos με custom ROM είμαι υπερ-ευχαριστημένος και με το μέγεθος της οθόνης στις 4,3 ίντσες και με τη διάρκεια της μπαταρίας (γύρω στις 2,5 ημέρες με 24ωρη λειτουργία και νορμάλ χρήση). Απο εκεί και πέρα, είναι σχετικό το τι προτιμάει ο καθένας. Πάντως πάνω απο 4,5 ίντσες μου φαίνεται υπερβολικό κι ανούσιο μέγεθος οθόνης.

Dean

Ρε παιδιά σκέφτομαι ν ας μλλάξω smartphone αλλά είμαι πολύ στο ψάξιμο. Ποιό θεωρείτε εσείς το καλύτερο κινητό στις 5-5.2 ίντσεε τιμή εκεί γύρω στα 450 ευρω (από σκρουτζομάγαζα φυσικά)? Σκεφτόμουν για galaxy s5 ή LG G3 αλλά όπως διαβάζω έχουν κ αυτά τα προβλήματά τους.

gio

@Dean
παρε το moto G 2014 με 200 ευρω που τα κανει ολα και συμφερει
αλλιως s4 LTE γυρω στα 330 που τα κανει καλυτερα ολα
πιο πολλα μη δωσεις για κανενα δεν υπαρχει σοβαρος λογος

Φίλιππος

@naxxman
Δες λίγο το μέγεθος του Z3 compact με διαστάσεις 127.3 x 64.9 x 8.6 mm, οθόνη 4,6″, μπαταρία 2600 mAh και απόδοση μπαταρίας στο θεό!!!
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3_compact-review-1135p3.php.
Μη λέμε κι ότι θέλουμε……..

pavlos

Dean. …ΟΛΑ τα κινητά έχουν τα θέματα τους απλά πάρε ένα που σε καλύπτει καλύτερα

Makis

@ Ο/Η pavlos λέει:
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 στο 15:02

Αααα μπράβο…κανένα μα κανένα δεν είναι απροβλημάτιστο…

dim

Απο τα αποτελέσματα βλέπουμε οτι ενω ναι μεν αυξήθηκε το ποσοστό του κόσμου που θα πήγαινε σε ενα ταμπλετόφωνο, το ιδανικό μέγεθος παρέμεινε σταθερό.

Αυτό δείχνει οτι δέν ισχύει αυτό που λέγανε πολλοί οτι κάθε χρόνο όπως οι εταιρείες βγάζουνε μεγαλύτερα κινητά έτσι και ο κόσμος θα ακολουθεί. Ακόμη και τα μεγέθη 5.2 – 5.5 είναι περισσότερο αποτέλεσμα του πόσο μαζεμένη μπορεί να κάνουν την συσκευή καποιες εταιρείες.

Παράδειγμα φρέσκο είναι το Nexus6 όπου διαβάζω συνεχώς σχόλια στο g+ και γενικά να λέει οτι θα προσπεράσει την συγκεκριμένη συσκευή. Κόσμος που αγόραζε κάθε χρόνο το νέο. Μαζί τους κι εγώ. Ήδη στο Ν5 χρειάζεται να παίξω λίγο τη συσκευή για να φτάσω τα πάντα. Δεν είμαι διατιθιμένος να αυξήσω το πρόβλημα αυτό.

JohnWave

Ακριβώς όπως τα περίμενα βγήκαν τα αποτελέσματα.

Μέχρι το 2013 οι ιδανικές ίντσες κάθε χρονιά αυξάνονταν γιατί ο αντίχειράς μας έδινε αυτό το περιθώριο. Όταν φτάσαμε όμως στις 5 ίντσες ή ειδικά στις 5.2 ίντσες του G2 ( που ουσιαστικά είναι ίδιο με 5άρι σε συνολικό μέγεθος λόγω των ελάχιστων bezels) , μπήκε το όριο σε ύψος και σε πλάτος για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Προσωπικά , όσο και marketing να πέσει, πάντα θα κινούμαι μεταξύ 13.3 – 13.8 πόντους ύψος και 6.5 – 7 πόντους πλάτος και πάντα θα επιλέγω κινητά με μικρά bezels ώστε να απολαμβάνω 4.7-5 ινστών οθόνες σε μαζεμένο συνολικό μέγεθος.

pakakos

Αυτοί που ψήφισαν 3 ίντσες πάντως μου φαίνεται για μεγάλη τρολιά!

JohnGR

Είναι λιγο άκυρο να λέμε για μέγεθος οθόνης. Πιο πολύ έπρεπε να λέμε για τα μεγέθη της συσκευής, όταν πχ το iPhone 6 των 4,7 ιντσών έχει ίδιο σχεδόν ύψος με το G2 των 5,2 ιντσών.

leyteris

όπως είπε και ο Φίλιππος sony Ζ3 compact έχει και ιδανικές διαστάσεις οθόνης αλλά και ιδανική μπαταρία https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3_compact-review-1135p3.php

keysmith

@leyteris
αν είχε και ιδανική τιμή θα ήταν ιδανικό το Ζ3 compact

JonKat

Με την οθόνη του G2 μου στις 5,2 ίτσες έχω πάθει πλάκα και δεν κατεβαίνω για κανένα λόγο σε μικρότερες διαστάσεις οθόνης…

Eaglos

Ιδανικό μέγεθος οθόνης για ποιά χρήση;

Για να παίρνω τηλέφωνα και να στέλνω sms είμαι οκ και
με το απλό Alcaterl των 14 Ευρώ. Ούτε σμαρτ ούτε τίπο-
τα.

Αν θέλω να διαβάζω και κανένα email τότε ένα smart μέ-
χρι 3.5” είναι μια χαρά.

Επειδή όμως πρέπει να μπαίνω internet, να χειρίζομαι το
PC της δουλειάς από το κινητό και γενικά να έχω χώρο
για μεγάλα κείμενα, πήρα το Note 3 στις 5,7”και ένα
bluetooth ακουστικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.