Sesame, hands-free smartphone ελέγχεται με κινήσεις του κεφαλιού

Θα θυμάστε το παιδικό παραμύθι όπου κάθε φορά που ο Ali Baba έλεγε δυνατά “Άνοιξε σουσάμι” άνοιγε η πόρτα για το κρησφύγετό του. Κάτι αντίστοιχο αλλά στην σημερινή εκδοχή του προσπαθούν να κάνουν οι εμπνευστές του Sesame phone το οποίο θα ανοίγει όταν ακούει τη φράση “Open Sesame” και θα λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται κάποιο άγγιγμα με το χέρι.

Το touch-free smartphone απαιτεί από τον χρήστη μόνο το κούνημα του κεφαλιού για να ελέγχουν τον κέρσορα που βρίσκεται στην οθόνη του κινητού. Με τον τρόπο αυτό άτομα τα οποία έχουν κινητικά προβλήματα μπορούν να κάνουν ότι κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι με το κινητό μας. Να στέλνουν μηνύματα, emails, να πραγματοποιούν κλήσεις, να κατεβάζουν εφαρμογές ακόμη και να παίζουν παιχνίδια όπως Angry Birds και Candy Crush χρησιμοποιώντας τις κινήσεις του κεφαλιού. Όταν τελειώσουν αρκεί να πουν “Close Sesame” για να κλείσει η οθόνη του κινητού.

Στην πραγματικότητα το touch-free Sesame phone είναι ένα τροποποιημένο Nexus 5 με Sesame software που βασίζεται στην πλατφόρμα του Android και μπορεί να αναγνωρίζει την φωνή και τις κινήσεις του κεφαλιού μέσω της μπροστινής κάμερας. Προς το παρόν το software λειτουργεί μόνο με το Nexus 5 αλλά στα σχέδια είναι να έρθει και σε άλλες συσκευές.

Το project δημιουργήθηκε από τον Ισραηλινό βετεράνο Giora Livne ο οποίος είναι τετραπληγικός εδώ και 9 χρόνια, και τον Oded Ben Dov που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν ένα gesture-controlled mobile game.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από τετραπληγικά άτομα αλλά και ανθρώπους που υποφέρουν από άλλες ασθένειες όπως ALS, εγκεφαλική παράλυση, σοβαρή νόσο του Πάρκινσον ή αρθρίτιδα αλλά σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το project μπήκε στο Indiegogo για να ζητήσει χρηματοδότηση 30.000 δολαρίων προκειμένου να ολοκληρωθεί, έχει καταφέρει να μαζέψει 10.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 30 μέρες για να λήξει η καμπάνια. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει ένα Sesame phone (Nexus 5 με Sesame software) αρκεί να στηρίξει την καμπάνια με τουλάχιστον 350 δολάρια. Αν όλα πάνε καλά, οι πρώτες συσκευές θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2015.

Δείτε το project στο Indiegogo

sesame hands free phone, Sesame, hands-free smartphone ελέγχεται με κινήσεις του κεφαλιού
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Android Smartphones Nexus 5 Nexus 6

Android 6.0 Marshmallow αναβάθμιση για Nexus 5, 6, 7 και 9

Κάτοχοι των Nexus 5 και Nexus 6 smartphones και Nexus 7 και Nexus 9 tablets μπορείτε από σήμερα να αναβαθμίσετε σε Android 6.0 Marshmallow. Συγκεκριμένα θα πρέπει να είστε σε θέση να flasάρετε τη συσκευή σας αλλά αυτό είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο στους περισσότερους Nexus users.

News Android Android Marshmallow Nexus 5

Android 6.0 Marshmallow: Αναβάθμιση από τις 5 Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telus από τον Καναδά τα Nexus 5 και Nexus 6 θα ξεκινήσουν την αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow από τις 5 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίασει την νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android που θα πραγματοποιηθεί σε event της Google.

News Google Google Nexus 5 LG Nexus 5

Nexus 5: Η Google σταματά μια από τις καλύτερες Android συσκευές

Ακόμη πωλείται μέσω παρόχων και καταστημάτων λιανικής, αλλά όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Google στο The Verge, η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί πλέον στη νέα της ναυαρχίδα Nexus 6. To Nexus 5 κυκλοφόρησε τέλη του 2013 με την υπογραφή της LG και ομολογουμένως οι δυο τους είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η 4.95 ιντσών οθόνη είναι […]

News Android LG Nexus 5

Nexus 5 με Android 5.1;

Η Google φαίνεται να δοκιμάζει την έκδοση Android 5.1 στο Nexus 5 όπως μαρτυράει screenshot από το δημοφιλές λογισμικό Geekbench από όπου πέρασε για τον σχετικό έλεγχο. Με Android 5.1 έχουν κυκλοφορήσει προσιτά μοντέλα smartphones και συγκεκριμένα μέσα από τη σειρά Android One. Μένει να δούμε πότε θα ανακοινωθεί επίσημα ο ερχομός του 5.1 για […]