Sharp, Δημιούργησε οθόνη 5 ιντσών Full HD 1920×1080 pixels και 440 ppi

Μετά την LG τον περασμένο Ιούνιο και η Sharp δημιούργησε οθόνη αφής 5 ιντσών με ανάλυσης Full HD 1920×1080 pixels και 440 ppi (pixels per inch). Αυτή τη φορά όμως τα νέα είναι πιο καυτά μιας και ακούγεται ότι οι πρώτες παραγγελίες έχουν δωθεί από τη Samsung και δεν αποκλείται από τον Οκτώβριο και μετά να ανακοινωθεί ένα μοντέλο που θα φοράει αυτή την οθόνη. Να θυμίσουμε ότι το iPhone (4/ 4S) έχει οθόνη 3.5″ με 330 ppi και το Sony Xperia S οθόνη 4.3″ με 342 ppi.

, Sharp, Δημιούργησε οθόνη 5 ιντσών Full HD 1920×1080 pixels και 440 ppi

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

440 ppi 1080p σε 5” ????
Omg!!!!!!!!
Πιο πολλά δεν υπάρχουν??
Επίσης το νέο iPhone που θα έχει μεγαλύτερη οθόνη θα έχει τα ίδια ή λίγα λιγότερα ppi!

azriel84

Μπα, θα αφήσει η Samsung τις δικές της Amoled Super Duper HD+ Plus 😛

Μαριος

Διόρθωσε το FULL HD 1290Χ1080 που σου ξέφυγε στη αρχή του άρθρου

panos13

Πάνω από 330ppi δεν αναγνωρίζει το ανθρώπινο μάτι οπότε αυτό το βλέπω μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού που ίσως υιοθετηθεί από την samsung σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα της, ίσως το samsugn galaxy s4 για να πει ότι κάνει την διαφορά. Προσωπικά πιστεύω ότι στα κινητά τηλεφωνά η hd οθονη είναι υπερ-αρκετή.

Anastasios

χωρις να θελω να υποτιμησω το επιτευγμα να πουμε οτι πλεον αυτα τα ppi ειναι τεχνολογικη επιδειξη απο τις εταιρειες και δεν αφορουν τοσο πολυ τον καταναλωτη. Οχι ποια. Απο ενα σημειο και μετα φτασαμε να μην αντιλαμβανομαστε τοσο πυκνα pixels. Βλεπεις βιντεο και λεει “αν φερεις την οθονη κοντα θα δειτε οτι φαινονται τα pixels”. Ε μην την φερνεις κοντα! Ποιος χρησιμοποιει το κινητο του σα να θελει να το γλυψει.

Διαβαστε αυτο το εξαιρετικο και κατατοπιστικοτατο αρθρο:
https://www.theverge.com/2012/8/10/3226295/news-flash-surface-pro-has-a-better-retina-display-than-the-ipad
Το σημαντικο που αναφερει ειναι οτι τελικα απο ενα σημειο και μετα το να εχει μια οθονη τοσο υψηλο ppi ειναι και κακο (υψηλη καταναλωση ενεργειας χωρις πρακτικα οφέλη)

azriel84

Εντυπωσιασμός θα υπάρχει όταν μας δώσουν σωστό HD 3D σε μερικά χρόνια χωρίς ζαλάδες και προβλήματα στη γωνία θέασης…και την αντίστοιχη μπαταρία βεβαίως βεβαίως 🙂

Ante_geia

Κοίτα να δεις από εκεί που αντέγραφαν όλοι την Apple τώρα αντιγράφουν όλοι την Samsung ( Galaxy Note ) …!!! Έλα όμως που το Galaxy Note έχεις έναν λόγο παραπάνω να το πάρεις !!! Γιατί το να πάρεις ένα τηλέφωνο το οποίο είναι 5” και κάτι έγινε … Καμία διαφορά με ένα απλό smartphone τις αγοράς …!!!

Ιωάννης Π.

@Anastasios, απλά φοβερό το άρθρο,
Η sharp είναι απο τις κορυφαίες στο χώρο δεν θα μπορούσε να μην εντυπωσιάσει.

Tony Cool

Anastasios,azriel84 +1

καποιος

εχουν βρει και 1500 ppi σε…μην αγχωνεστε….απλα σε 15 χρονια θα την λανσαρουν…για να τα αρπαζουν σιγα σιγα….

καποιος

και η πλακα ειναι πως τσαμπα λεφτα δινετε…το ανθρωπινο ματι, δεν μπορει να διακρινει τη διαφορα μετα απο καποιο οριο…σκετο μαρκετινγκ ειναι ολα αυτα με οθονες καμερες κλπ…(εκτος ελαχιστων περιπτωσεων που ο χρηστης ειναι επαγγελματιας και αναγκαστικα θελει κατι πιο εξελιγμενο….αλλα αυτα ειναι σπανιες περιπτωσεις..και ο επαγγελματιας δε θα εχει κινητο η ταμπλετ…….)

Panos7GR

@κάποιος: Τι σου είναι ο Λιακοπουλος;;;

καποιος

Εσυ εχεις βγαλει λυκειο??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.