Sharp, τέλος στα bezels και το ορθογώνιο σχήμα με την Free-Form οθόνη

H Sharp ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παράγει ένα νέο είδος οθονών οι οποίες θα αλλάξουν δραστικά το σχήμα των μελλοντικών ηλεκτρονικών συσκευών. Η νέα οθόνη ονομάζεται «Free-Form Display» και θα μπορεί να έχει διάφορα σχήματα πέρα από το κλασικό ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Πρόσφατα έχουμε δει αρκετά προϊόντα που ξεφεύγουν από το κλασικό design οθόνης, όπως το curved Samsung Gear Fit και το επερχόμενο κυκλικό Moto 360 smartwatch, αλλά η τεχνολογία της Sharp θα δύναται να φέρει πολλά περισσότερα σχέδια.

Οι συμβατικές οθόνες σήμερα έχουν ενσωματωμένα κυκλώματα μέσα στα bezels πράγμα που τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν ορθογώνια σχήματα. Με την τεχνολογία της Sharp όμως, τα κυκλώματα είναι ενσωματωμένα σε όλη την επιφάνεια της οθόνης και όχι στα bezels, επιτρέποντας έτσι πολύ λεπτά bezels στην συσκευή καθώς και απεριόριστο αριθμό σχημάτων.

Παρόλο που η Sharp έκανε επίδειξη μόνο κάποιων σχεδίων προσανατολισμένα για χρήση σε οχήματα, αναφέρει ότι η Free-Form Display είναι κατάλληλη και για μικρότερες σε μέγεθος τεχνολογίες όπως wearable συσκευές ή και για κινητά τηλέφωνα, αν κάποιος κατασκευαστής πάρει το ρίσκο να φτιάξει μια συσκευή με ασυνήθιστο σχήμα.

Ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το που θα δούμε αυτές τις οθόνες αλλά η Sharp υπόσχεται να είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή το συντομότερο δυνατό. Πως σας φαίνεται η ιδέα;

, Sharp, τέλος στα bezels και το ορθογώνιο σχήμα με την Free-Form οθόνη

, Sharp, τέλος στα bezels και το ορθογώνιο σχήμα με την Free-Form οθόνη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killbillgr

Δηλαδή θα φτάσουμε να πουλάνε ένα κώματι γυαλί και θα υπάρχει μόνο ένα μικρό μέρος πλαστικού η κάτι από άλλο υλικό ? Είναι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες όπως παράδειγμα το τελευταίο Robocop? Οι εκεί επιστήμονες είχαν στα χέρια τους κατι διάφανα ταπμλετ και εργαζόντουσαν και καλά. Άντε να δούμε τη θα δούμε

Erevos

Τέλος στα bezel? Πάει δηλαδή κλείνει η Apple και η Sony? Πως θα βγάλουν κινητά που το 40-50% δεν θα είναι περιθώρια? Αδύνατο!

Αλέξανδρος Σ.

@Erevenos χαχαχαχαχαχα προσκυνώ

Chris

Εφυέστατο. Άμα πέσει να χτυπάει απευθείας οθόνη περίφημα!!!! Κάθε μήνα και οθόνη.

Petros

@Chris τρολλαρεις ετσι;;;; νομιζω πως το καινουριο που θελουμε να δουμε ολοι ειναι πολυ μηδαμινα bezel.

dimitris.k

ενταξει προφανως θα τη προφυλαξουν με καποιο τροπο την οθονη απο τις πτωσεις ειτε απο θεμα ανθεκτικοτερων υλικων ειτε με καποια αλλη μεθοδο περιμετρικα της οθονης π.χ.

omg

H Sharp νομίζω ότι φτιάχνει της οθόνες της Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.