Sharp Pantone 5, Smartphone με μετρητή ραδιενέργειας [hands-on]

Πριν μερικές ημέρες βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πραγματοποίησα ένα ταξίδι που είχα βάλει στόχο από πολυ μικρός. Ανάμεσα στα περίεργα ή μάλλον στα διαφορετικά που συνάντησα εκεί ήταν και το smartphone Pantone 5 με ενσωματωμένο μετρητή ραδιενέργειας. Οι Ιάπωνες πληγώθηκαν απίστευτα πέρισυ με το τσουνάμι που προκάλεσε την διαρροή ραδιενέργειας από τα εργοστάσια της Φουκουσίμα και το Pantone 5 προσφέρει μια λύση για του ανήσυχους Ιάπωνες.

, Sharp Pantone 5, Smartphone με μετρητή ραδιενέργειας [hands-on]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
greeceandroid

Κινητό με μετρητή Geiger, τι άλλο θα δούμε!
Σε κάτι τέτοιες συσκευές φαίνεται η δύναμη του Android, που μπορεί ο κάθε κατασκευαστής να βάλει ότι (παράξενο) hardware θέλει στην συσκευή του. (fm transmitter, mpeg4 receiver, geiger counter, irda port (για τηλεκοντρολ) κλπ)
Ωραίο hands-on btw Κώστα.

Giorgos

+1

Και εγω αυτο ηθελα να αναφερω. Οτι με το android μπορεις να ξεπερασεις τα ορια και να φτασεις ως εκει που φτανει η φαντασια σου… Απο ψυγειο, μεχρι ψηφιακες μηχανες, κορνιζες και και και, ολα αυτα εχουν ενα universal λειτουργικο συστημα που μπορει να τα υποστηριξει. Και μετα μας νοιαζει εαν το iphone 5 εκανε καλυτερα brnchmarks…………

kostas

Με ολα γινονται αυτα… Δεν ειναι κατι δυσκολο… Το δυσκολο ειναι να εφαρμοσεις τον Geiger-Muller παρα τα drivers… Ας πουμε στην Αφρικη επειδη γιατροι δεν ειχαν χρηματα για να αγορασουν μικροσκοπια χρησιμοποιουσαν την camera του I phone… Πολλα μπορεις να κανεις με ολα τα λογισμικα που κυκλοφορουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.