Sharp, ετοιμάζει 4K οθόνες για smartphones το 2016

Το τελευταίο διάστημα το tend στα smartphones επιτάσσει όλο και υψηλότερη ανάλυση οθόνης. Πριν από 3 χρόνια οι ναυαρχίδες ήταν στα 720p (1280 x 720) με ppi κάτω από 300. Καθώς οι ίντσες των οθονών άρχισαν να ανεβαίνουν, το ίδιο έκανε και η ανάλυσή τους. Πήγαμε από τις HD (1280×720) στις FHD (1920×1080) και από κει στις φετινές QHD (2560×1440).

Αν και εκφράζονται αμφιβολίες για το πόσο μια τέτοια ανάλυση είναι χρήσιμη σε μια οθόνη 5 ιντσών λόγω του ότι δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις διαφορά και επειδή καίει μπαταρία, οι κατασκευαστές αρχίζουν να τις υιοθετούν. Ακόμη και η Sony που υποστήριξε την απόφασή της να μην βάλει QHD οθόνη το Sony Xperia Z3, φήμες τη θέλουν να ετοιμάζει Z4 με QHD οθόνη.

Σύμφωνα με τα κινέζικα media, η Sharp ετοιμάζεται ήδη να κάνει το επόμενο βήμα. Οι πληροφορίες λένε ότι έχε δημιουργήσει την πρώτη 4K οθόνη για smartphones και θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2016 με μεγέθη από 5 έως 6 ίντσες.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια ανάλυση θα χρησιμοποιήσει η Ιαπωνική εταιρεία, καθώς τα 3,840×2,160 και τα 4,096×2,160 αποκαλούνται 4K. Αλλά δεδομένου του 16:9 aspect ratio στις οθόνες των κινητών σήμερα, λογικά θα είναι 3,840×2,160.

Ο λόγος που προχωρά η Sharp στον σχεδιασμό και την κατασκευή οθονών με τόσο υψηλή ανάλυση, είναι καθαρά θέμα ζήτησης από τους Κινέζους κατασκευαστές. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εταιρείες ζητάνε οθόνες με όλο και μεγαλύτερη πυκνότητα pixels.

Η Sharp είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής LCD panel, πρώτη είναι η JDI που απαρτίζεται από Sony, Hitachi και Toshiba.

sharp 4k smartphone display, Sharp, ετοιμάζει 4K οθόνες για smartphones το 2016

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas13

Η αριστερή εικόνα ούτε vga δεν είναι. Άχρηστα pip που επιβαρύνουν επεξεργαστή και μπαταρία.

Vagelis

Για να βγάλουν 4Κ πρέπει να βγάλουν πρώτα 15.000 mah μπαταρία. Μετά να βάλουν την καλύτερη κάμερα της αγοράς. Ετσι ίσως χρειαστεί το 4Κ στα smartphones

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά είδη στο Xperia z ultra (6.4″) που είναι full hd η οθόνη δεν παίζεται και όταν πάω στην τηλεόραση 40″ full hd και αυτή ξενερώνω από το αποτέλεσμα πάντα σε σύγκριση με το phabletάκι-Ταμπλετάκι.
Τώρα αν αν στις 5-6″ βάλουν 4k ανάλυση δηλαδή στην tv πόσο πρέπει να έχει, 10k;

Έχουμε ξεφύγει, ακόμη και 2k πιστεύω από 8″ και πάνω, σε 5.5 ίντσες όπως το g3 πιστεύω είναι μόνο για εντυπωσιασμό όχι πως αν βάλεις το g pro δίπλα στο g3 δεν θα παρατηρήσεις μια μικρή διαφορά αλλά όπως και να το κάνουμε το αποτέλεσμα είναι άριστο και σε full hd.

Apo

Και ποια θα είναιι η διαφορά; Δεν θα μπορουμε να δουμε καμια διαφορα… σε τοσες λιγες ιντζες.

Vagelis

kostas13, Νομίζω ότι οι εικόνες είναι σε μεγέθυνση.

Conx

Επίτηδες το κάνουν έτσι ώστε μόλις πας να παίξεις game σε 4k οθόνη να κολλάει το σύμπαν λόγω gpu που δεν σηκώνει τέτοιες αναλύσεις….εδώ ο snapdragon 805 σέρνεται με 2560×1440 και είναι το φετινό flagship….κανονικά οι quad hd αναλύσεις έπρεπε να αρχίσουν να μπαίνουν το 2016 όχι οι 4k….είναι ηλίθιοι απλά….

Theo

@Conx σε ποιο κινητο κολλαει ο σναπ 805 ?

Rizo

Εντάξει @Theo, νομίζω οτι ο @Conx θέλει να πεί οτι το ίδιο “game-benchmark” σε:
S801 FullHD και
S805 2K
Δίνει μικρότερη επίδοση fps στον 805. Λίγο, αλλά μικρότερη..

Kostas

Ειναι σε μεγάλο αγώνα οι προγραμματιστές εταιριες που φτιαχνουν Cpu Gpu συνδέσεις ιντερνετ κλπ για το 4Κ 3840×2160x60hz ειναι ακομα όνειρο ποσο μαλον για mobile.

Αντώνης Μαρίνος

Αν σταματήσετε να αναπαράγετε ότι ακούτε, και αφιερώσετε έστω 5 λεπτά για να το ψάξετε μόνοι σας, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα ένα “άριστο” ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί διαφορές μέχρι και σε ανάλυση περίπου 7Κ σε μέγεθος οθόνης μέχρι και 6″ και σε αποστάσεις 30εκ.-50εκ. Αυτό είναι περίπου το πραγματικό όριο σε πραγματικές συνθήκες, αλλά με ιδανικά χαρακτηριστικά ματιού (προφανώς κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές από τα “αναλογικά” χαρακτηριστικά του ματιού στα ψηφιακά χαρακτηριστικά των οθονών).

Επειδή προφανώς δεν είμαστε όλοι αεροπόροι (που εξ’ανάγκης πρέπει να έχουν πραγματικά άριστη όραση), το μέσο ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί διαφορές μέχρι και σε 4Κ ανάλυση (ίδιες ίντσες οθόνη, ίδια απόσταση), οπότε δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο να θέλουν οι εταιρείες να βάλουν και 4Κ οθόνες στα κινητά και τα tablets τους (αρκεί προφανώς να μην το πληρώσουμε έμμεσα εμείς).

Kilplix

Εγω παντως σε 8.4”με 2560 x 1600 ειμαι απολυτα ικανοποιημενος… αριστη αναλυση. Η αληθεια ειναι οτι 4Κ ισως ειναι too much ιδικα σε λιγες ιντσες

Τομ

Σορρυ που θα απογοητευσω αλλα και το QHD ειναι ηδη υπερβολη. Και το FHD υπεραρκετο (που το δεχομαι μονο σε amoled δηλαδη οτι χρειαζεται μιας και η δικια μου η amoled με 720p και θα θελε λιγο ακομα). Δηλαδη δεν καταλαβαινουμε οτι απο ενα σημειο και μετα η εξτρα αναλυση μονο κακο φτανει; Και αυτο το σημειο το εχουμε φτασει και περασει ηδη. Το QHD ειναι πραγματικα αχρειαστο μονο σε πολυ μεγαλη (tablet δηλαδη) amoled οθονη ισως εχει καποιο νοημα. Για LCD οθονη ακομα και σε tablet το FHD ειναι ΥΠΕΡαρκετο. Κραζουμε την apple αλλα να με θυμηθειτε σε λιγο θα λεμε καλα εκανε και κραταγε την αναλυση στα επιπεδα που χρειαζεται και οχι πιο πανω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 4K YouTube

Μείωση τιμής για το YouTube TV 4K Plus

Το YouTube μπορεί να ξεκίνησε ως μία δωρεάν πλατφόρμα μουσικής, όμως πλέον οι επιλογές για τους χρήστες είναι ατελείωτες, όπως το YouTube TV 4K Plus.

Home Cinema LG OLED 4K

Mε κάθε αγορά μιας LG OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar

Απόλυτη οπτικοακουστική αρμονία στον χώρο σας με την OLED GX TV και το κορυφαίο GX Sound Bar της LG. Mε κάθε αγορά μιας OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.