Κίνα, ειδική λωρίδα για πεζούς εθισμένους με το κινητό

Έχουμε δει ειδικές λωρίδες για λεωφορεία και ειδικές λωρίδες για ποδηλάτες και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και ειδική λωρίδα σε πεζοδρόμιο για όσους είναι κολλημένοι με το κινητό. Η ιδέα ήταν του National Geographic Channel το οποίο έκανε ένα πείραμα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο δημιουργώντας μια ειδική λωρίδα για όσους ασχολούνται με το κινητό η οποία έχει άνοδο και κάθοδο.

Τελικά το κοινωνικό πείραμα του National Geographic παίρνει σάρκα και οστά στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Chongqing η οποία είναι μια από τις 5 μεγαλύτερες πόλεις στην Κίνα. Διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να βάλει τέλος στο “χάος” που δημιουργείται στα πεζοδρόμια από εκείνους που περπατούν ενώ έχουν τα μάτια κολλημένα στο κινητό και εκείνους που κάνουν ζικ ζακ για να τους αποφύγουν.

Κίνα
πεζοδρόμιο για κινητά, Κίνα, ειδική λωρίδα για πεζούς εθισμένους με το κινητό

Το πείραμα στις ΗΠΑ
πεζοδρόμιο για κινητά, Κίνα, ειδική λωρίδα για πεζούς εθισμένους με το κινητό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimos

Ηλίθιε κόσμε, πως κατάντησες έτσι…

Chris

Και κάπου εδώ όλη αυτή η εξέλιξη και η είσοδος των smartphones στην ζωή μας σταματά να είναι αθώα. Τέτοιες ειδήσεις θα έπρεπε να μας βάζουν σε σκέψη.

Αλέξανδρος

Σωστός ο Chris, είπαμε το κακό έχει παραγίνει, ok ωραία τα smartphone ( δεν λέω και εγώ το γουστάρω πολύ το Lg g pro μου) αλλά πλέον όχι μόνο περπατάμε σαν “ζόμπι” αλλά και σε μια καφετέρια οι πιο πολλοί αντί να μιλάνε μεταξύ τους έχουν πιάσει τα κινητά και σαν να μην υπάρχουν οι άλλοι γύρω τους.
Μου φαίνεται “οι τεχνολογία αρχίζει να μας απομακρύνει” ….

Tek Thanos

Ότι νάνε εγώ όταν βγαίνω έξω δεν περπατάω με ένα κινητό στο χέρι σαν κάποιους που βλέπω αλλά εντάξει μπορεί κάποιος να το θέλει και για τι δουλειά του αλλά όχι και ιδικό πεζοδρόμιο για αυτούς που είναι με ένα κινητό στο χέρι έλεος πια.

panos kostagiannis

Εχουμε γινει έρμαια της τεχνολογίας,αντι να την χρησιμοποιουμε την αφήσαμε να μας χρησιμοποιεί.Τετοιες λωριδες θα γινουνε παντου και ακομα χειροτερα.Ολη μερα τα ματια μας μεσα σε οθονες,Απο την τηλεοραση στον υπολογιστη και απο κει στο τηλέφωνο, μετα στο ταμπλετ και αντε παλι απο την αρχη………….καταντια.

RigoMS

Το connecting people είχαμε που κράταγε….παει κι αυτό!

i love rihanna

Αυτοι που ειναι κολημενοι στα κινητά τους να κατσουν σπτια τους να καουν ποιος ο λογος να βγουν εξω για να σερφαρουν η να μιλησουν? Εκει που πραγματικά χρειάζεται να γίνει κάτι είναι με τους οδηγούς που μιλαν στο κινητό αυτοι πραγματικά μπορουν να προκαλεσουν σοβαρα ατύχηματα!

lorian

Omg το 666 ηρθε η καταστροφη παιδια εχετε ΟΛΟΙ δικιο. Μπραβο στο techblog για το φοβερο iq του κοσμου που διαθετει εδω μεσα. Τραβατε σε καμια εκκλησία να φυγει το κακο απο πανω σας αμην. Ευτυχως που υπαρχουν αυτες οι λωρίδες γιατι οι ιδιοι οι ανθρωποι θα περπατουσαν στην μεση του δρομου και θα ξέφευγαν και θα ειχαν αλλα. Σκέφτηκαν κατι να μοιρασουν. (οργανωση τον κοσμο)γιατι αλλιως πιστευεται δεν θα ηταν με το κινητο ολη μερα?(ποσα ατυχηματα εχουν γινει λογω οτι ξεχνιούνται και πεφτουν πανω ο ενας στον αλλον στα αμαξια κτλ δειτε youtube) πηγαν δημιουργησαν δρομο να αποφευγονται αυτα και μιλατε πωπω (οχι ο μρ πωπω απο dragon ball) πως καταντησε ετσι ο ανθρωπος τωρα το πηρατε χαμπαρι? Τι και καλα πωπω ελα έχουμε δρομο να πωρωθουμε, ο δρομος φταίει? Πριν δεν το καναν?

Μιχάλης Φ.

Στο τέλος θα γίνουμε σαν τους χαμαιλέοντες που μπορούν να στρέφουν τα μάτια τους ξεχωριστά το ένα από το άλλο και όπου θέλουν. Έτσι θα έχουμε στραμμένο το ένα μάτι στο κινητό και το άλλο στον δρόμο!

akis

για Ελλαδα θα δουμε τιποτα???

Salonigi

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για νορμάλ πεζούς κι αλλού κάνουν κι έξτρα λωρίδες γι αυτούς με τα κινητά. Εκατό χρόνια πίσω είμαστε.

Sot11

Και μόλις επιβεβαιώνεται η φράση: ‘η ανθρώπινη βλακεία ειναι ανίκητη!!’

nikos

the walking dead season 1

Parastas

Δεν θα ασχοληθώ με την κατάντια μας… Αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει ευκολότερος τρόπος.. Απλά ένα app που σε μικρό παραθυράκι στην οθόνη θα κρατάει ανοιχτή την κάμερα για να βλέπεις από την οθόνη που πηγαίνεις..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.