Smartphones 2011, Ποιο είναι το πιο λεπτό

Όπως συμβαίνει σε κάθε διεθνή έκθεση τεχνολογίας, έτσι και στην CES 2011 οι εταιρείες κατεβάζουν το βαρύ πυροβολικό στις συσκευές μέσα από τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης. Για να κερδίσουν όμως τις εντυπώσεις, μερικές φορές τα παραλένε. Η πιο φωτεινή οθόνη, το πιο γρήγορο και άλλα worlds first! Το Techblog έψαξε και ανακάλυψε πιο είναι το λεπτό smartphone.

Το πιο λεπτό smartphone στο σύνολο του μήκους του είναι το LG Optimus Black με πάχος 9.2 χλστ. Το Sony Ericsson XPERIA Arc μπορεί να καυχιέται για τα 8.7 χλστ. αλλά όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου “at its thinnest part” που σημαίνει στη μέση ακριβώς του κινητού γιατι όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες προφίλ, όσο πάει προς τις άκρες “παχαίνει”. Ακολουθεί το iPhone 4 με πάχος μόλις 9.3 χλστ. ενώ λίγο πιο παχουλό είναι το Samsung Galaxy S με 9.9 χλστ. τη λίστα συμπληρώνουν το Motorola ATRIX με 10.1 χλστ. ενώ στην ίδια θέση βρίσκονται τα LG Optimus 2X και Samsung Nexus S με 10.9 χλστ. πάχος. Πιο παχουλό είναι το Nokia N8 με 12.9 χλστ.

Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το gsmarena.com. Φωτογραφίες, βίντεο και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά, θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο στο όνομά του.
, Smartphones 2011, Ποιο είναι το πιο λεπτό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Α.Α.

Κώστα το ξέρω οτι δεν είναι δικό σου άρθρο αλλα πρεπει να υπάρχει ένα λάθος στο πάχος του ATRIX. Λεει οτι ακολουθεί μετά το NEXUS S (10.9) αλλά έχει πάχος 10.1… Πιθανότατα εννοεί 11χιλιοστά… Διαφορετικά είναι πιο λεπτό απο το Nxs S.

Αλέλανδρος Αντωνιάδης

Ξερουμε τι αναλυσεις εχουνε οι οθονες τους;

Αλέλανδρος Αντωνιάδης

Το motorola μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση στα τεχνικα χαρακτηριστικα..απο αποψη σχεδιασμου ομως το xperia δινει ρεστα!για το iphone δε θα πω τιποτα μιας και ειμαι κατοχος του..αν ομως συνεχιζει να εκπλησει τοσο θετικα ο ανταγωνισμος σε συνδιασμο με το android τοτε μαλλον θα πω αντιο στον θειο steve..

Α.Α.

Κοίταξε Κώστα νομίζω οτι ουσιαστική διαφορά δεν έχουν. Πόσο μεγάλη διαφορά στην τσέπη να κάνουν 2 χλστα. Και εννοώ διαφορά που να σε αποτρέψει ή να σε οδηγήση σε ολόκληρη αγορά κινητού έτσι;
Δεν ξέρω εσύ που κατα καιρους δουλεύεις διαφορετικά κινητά είχες ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα με το πάχος;
Όχι το σχέδιο έτσι, το πάχος.
Δε νομίζω οτι μπορεί να είναι αποτρεπτικός παράγοντας όταν μιλάμε για 2χιλιοστα (δεν περιλαμβάνω το Ν8 γιατί δε μαρέσει 😛 )

Κάτι λίγο άσχετο που θα ήθελα όμως να σημειώσω μιας και είδα και τα λινκ χωριστά και είδα ένα σχολιό σου στο LG,είναι η τιμές που πλέον το 600αρι έχει γίνει fix.
Δεν ξέρω τι γνώμη σου αλλά ρε συ μου φαίνεται οτι ξεφεύγουμε… 600 ευρώ πέρνεις πολύ αξιόλογο laptop και να μη μιλήσω για desktop…
Σίγουρα στα specs είναι σαν υπολογιστές αλλά νομίζω δεν τίθεται σύγκριση…
Συγγνώμη για το off.

nassos

ξεχασες το desire hd

giorgosk

sony ericsson arc

ΜanosXperia

πιστευω πως ολοι σας πατησατε το λινκ για το xperia arc και με τα για τα αλλα

lorentzos

η κανονικη σύγκριση πρεπει να γινει στο χερι να δεις ποιοτητα βαρος οθονη, τωρα απο φωτο δεν μπορω να σου πω πιο ειναι λεπτοτερο, και το λεπτοτερο δεν σημενει καλητερο εαν το πιασεις στο χερι και αρχισει κρατσα και κρουτσα σιγουρα θα μετρηση………

Spiros

Sony Ericsson Arc 🙂 λέω εγώ ,…………

giorgos

Κώστα, εμμμ, Iphone 4 2010 hello O.o

el_mac

Κωστα νομιζω οτι πρωτα απ’ολα πρεπει να βαλουμε και την παραμετρο ”hardware” σε αυτην την ατυπη κοντρα (γιατι ατυπη ειναι και συμφωνω με οσα λεει ο Α.Α.)… τι θελω να πω με αυτο… οταν εχεις ενα κινητο με μεγαλη οθονη αρα εχεις και μεγαλη επιφανεια… εχεις αρκετο χωρο σε πλατος και υψος για να βαλεις μια μεγαλη μπαταρια, μεγαλο επεξεργαστη, μεγαλη ραμ, τελος παντων εχεις χωρο για να βαλεις πολλα και καλα specs στο κινητο… οποτε αν μιλησουμε αναλογικα νικητης βγαινει το iphone λογο του οτι εχει μικροτερη επιφανεια και και προσφερει τουλαχιστον ανταγωνιστηκα specs εαν οχι και καποια καλυτερα… υποψιν δεν ειμαι ifun ισα ισα την αντιπαθω 😀

giorgos

to xperia arc einai ousiasthka pio lepto gt exei idio paxos me to lg ala sth mesh einai pio lepto enw to lg ftanei ta 6mm sthn kato akri pou teleiwnei to kinhto.

michalis-mclaren

ας μην τα κάνουν πιο λεπτά γιατί θα χαϊδεύεις την οθόνη και θα σπάνε,δεν μιλάμε να κάτσεις μια και μόνο φορά κάπου με το κινητό αφηρημένος στης πίσω τσέπη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S25: Φήμες για μεγαλύτερη οθόνη 6,36 ιντσών

Με το Galaxy S24, η Samsung έφερε μια οριακά μεγαλύτερη οθόνη 6,2 ιντσών, συγκριτικά με την οθόνη 6,1 ιντσών του Galaxy S23.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 series: Νέα φήμη θέλει να έχει Exynos παντού

Νέα φήμη θέλει την επόμενη σειρά Samsung Galaxy S να έχει το νέο chipset Exynos σε όλες τις αγορές, σύμφωνα με έναν leakster στο Χ.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE & Buds FE: Δείτε και τις τρεις συσκευές

Το υποκατάστημα της Samsung στην Αργεντινή δημοσίευσε μια εικόνα και με τα τρία προϊόντα -Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE και Galaxy Buds FE.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S23 FE: Πιστοποιήθηκε με φόρτιση 25 W

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα το Galaxy S23 FE, παρά το γεγονός ότι δεν το έχει παραδεχτεί επίσημα.