Τα μικρά tablets δίνουν τη θέση τους στα μεγάλα smartphones

Σύμφωνα με report της NPD DisplaySearch οι πωλήσεις των μικρότερων tablets που είναι από 7 μέχρι 7.9 ίντσες θα αρχίσουν να χάνουν έδαφος σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα tablets λόγω του ανταγωνισμού από τα μεγαλύτερα smartphones.

Ήδη έχουμε δει το 5.5 ιντσών LG G3 και το trend επιτάσσει ναυαρχίδες με οθόνες 5+ ιντσών. Το report αναφέρει ότι το 2013 οι αποστολές των μικρών tablets ήταν στο 58% της συνολικής αγοράς (tablets). Ωστόσο το ποσοστό αναμένεται να πέσει και θα δοθεί έμφαση στα tablets με οθόνες από 8 έως 10.9 ίντσες. Η NPD προβλέπει ότι μέχρι το 2018 το ποσοστό των μεγάλων tablets θα ξεπεράσει εκείνο των μικρών.

Η Samsung ανέφερε πρόσφατα στα αποτελέσματα τριμήνου της ότι οι αποστολές smartphones 5 και 6 ιντσών αντικατέστησαν τη ζήτηση για 7-8-ιντσα tablets.

Τα tablets με οθόνη 11 ίντσες και άνω αναμένονται να ανέβουν κατά 10% στο μερίδιο της αγοράς μέχρι το 2018.

Τέλος, η NPD χαμήλωσε τις προβλέψεις της για τις αποστολές tablets μέσα στο 2014 στα 285 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως λόγω της καθυστέρησης κυκλοφορίας νέων προϊόντων.

μικρά tablets χάνουν έδαφος, Τα μικρά tablets δίνουν τη θέση τους στα μεγάλα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Someone

Σε λίγο θα πάρουν και τη θέση των μεγάλων 😛

Αντώνης Μαρίνος

Tablets των 7″-8″ δεν έχουν πραγματικό νόημα ύπαρξης. Γιατί ούτε δουλειά μπορείς να κάνεις, ούτε και τόσο φορητά μπορείς να τα χαρακτηρίσεις. Άρα όντως θα συνεχίσουν να χάνουν μερίδιο, από κάτω από τα μεγάλα smartphones και από πάνω από τα σαφώς πιο λειτουργικά tablets των 10″-11″. Δηλαδή smartphone των ~5″ και tablet των 10″, συνδυασμό που ήδη εφαρμόζω στην πράξη και αποδεικνύεται πάρα πολύ λειτουργικός.

Γιώργος

Τα κινητά με πάνω από 4.5″ οθόνη είναι υπερβολή για μένα! Πλέον χάνεται η έννοια της κινητής συσκευής. Εγώ μια χαρά βολευομαι με κινητό 4.5″, tablet 7″ και laptop.

GeoChiosGR

Οτι βολεύει τον καθένα… Αν το κινητο δεν χωράει στην τσέπη η αν χωράει και σε δυσκολεύει στο περπάτημα τι να το κάνεις; 4.5-4.7 είναι το ιδανικό για μένα…

giannis

ΨΙλοάσχετο αλλά μιας και είμαστε σε θέμα με τάμπλετς.
Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιές οι διαφορές μεταξύ Samsung Galaxy Note Pro 12.2 και Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.