Ποιο smartphone να αγοράσω σήμερα με 199 ευρώ;

Android εναντίον Windows Phone 7 (WP7) ή αλλιώς σήμερα οι επιλογές είναι δύο στα 199 ευρώ. Huawei Ideos X5 από τη WIND ή ένα από τα δύο LG Optimus 7 και HTC Trophy 7. Το Ideos X5 έρχεται φορτσάτο με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και Android, τα Optimus 7 και Trophy 7 έριξαν την τιμή τους από 499 ευρώ, στα 399 και σήμερα στα 199 ευρώ. Οπότε Android ή WP7;

, Ποιο smartphone να αγοράσω σήμερα με 199 ευρώ;

Η απάντηση στο ποιο smartphone να αγράσετε σήμερα με 199 ευρώ είναι μια, το LG Optimus 7 που το έχει προσφορά η Vodafone. Ναι, με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 δεν θα έχετε σήμερα ελληνικό πληκτρολόγιο ούτε ελληνικό μενού (μετά το καλοκαίρι με την αναβάθμιση σε Mango θα έχουμε) αλλά η ποιότητα κατασκευής του Optimus 7 και το feeling κατά την χρήση των Windows Phone 7, δεν το προσφέρει το Huawei Ideos X5. Εγώ πάντα σε όλα τα κινητά μου έχω Αγγλικό μενού ενώ τις επαφές τις αποθηκεύω πάντα με greeklish για να μην έχω πρόβλημα με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων όταν αλλάζω συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Έχετε ακούσει τι συμβαίνει με τα ελληνικά στις επαφές του ZTE Blade… όλες εμφανίζονται στο λατινικό γράμμα Z.

Σκεφτείτε ότι το Ideos X5 με το ζόρι προσπάθησε να κρατήσει την τιμή του κάτω από το ψυχολογικό όριο των 199 ευρώ που σημαίνει ότι η ποιότητα κατασκευής έχει κρατηθεί χαμηλά. Τα LG Optimus 7 και HTC Trophy 7 ξεκίνησαν από τα 499 ευρώ ακόμα και 100-150 ευρώ πάνω αν πεις ότι είχαν υπερκοστολογηθεί και δεν το άξιζαν, σήμερα από τα 499 στα 199 μιλάμε για 300 ευρώ κάτω. Τα κινητά είναι σε τιμή χάρισμα και πιστέψτε με θα το ευχαριστηθείτε το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Η ποιότητα κατασκευής του LG Optimus 7 είναι ανώτερη από αυτή του HTC Trophy 7 και σίγουρα το κινητό πολύ πιο όμορφο.

Πήρα τηλέφωνο σε κατάστημα της Vodafone στο Φάληρο και μου είπαν ότι η πρόκειται για μείωση τιμής στα 199 ευρώ για το LG Optimus 7 και το HTC Trophy 7 και δεν είναι κάποια προσφορά που μετά το Πάσχα ίσως να ανέβει και πάλι η τιμή του. Άρα έχετε χρόνο να το σκεφτείτε και να αποφασίσετε.

Κάποιες σημειώσεις:
• Όποιο κινητό και αν αγοράσετε από τα τρια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με κάρτα SIM οποιασδήποτε εταιρείας.
• Copy-paste έχει στα Windows Phone 7 (αφού κάνετε πανέυκολα το update).
• Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο δεν έχουν τα Windows Phone 7, θα αποκτήσουν όμως μετά το καλοκαίρι.
• Αν βιάζεστε υπάρχει τρόπος να βάλετε ελληνικό μενού (δεν γνωρίζω να σας καθοδηγήσω για το πως).
• Ένα τυπικό ελληνικό πληκτρολόγιο υπάρχει ως εφαρμογή και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Windows Marketplace μέσα από το κινητό σας.
• Για να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές του Windows Marketplace θα πρέπει όταν βάλετε για πρώτη φορά το email σας στο κινητό, αυτό (το email σας), π.χ. hotmail.com θα πρέπει όταν το έχετε δημιουργήσει την πρώτη φορά να είχατε/ έχετε επιλέξει χώρα Αμερική.
• Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις δωρεάν εφαρμογές από το Windows Marketplace αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε όσες έχουν τιμή. Αυτή η επιλογή ανακοινώθηκε από τη Microsoft ότι θα διατεθεί στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Μπορείτε όμως να δοκιμάζετε τις επι πληρωμή εφαρμογές για μερικές ημέρες 🙂

LG Optimus 7 E900
Λειτουργικό: Windows Phone 7
Δίκτυα: GSM Quad Band (850/900/1800/1900) / HSDPA 7,2Mbps
Τύπος οθόνης: Capacitive WVGA LCD 3,8 ιντσών
Ανάλυση οθόνης: 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixels LED Flash με Auto Focus
Μνήμη: Εσωτερική 16GB
Αναπαραγωγή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 30fps
Εγγραφή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 24fps
Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής: (MP3, AAC, AAC+, e AAC+, WMA pro, WAV, AMR-NB, MIDI)
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n / Bluetooth 2.1 EDR / USB 2.0
Stereo FM Radio
Αισθητήρες: Accelerometer / Proximity / Ambient Light Sensor / Digital Compass
SMS / MMS / Email (IMAP 4, SMTP, POP3) / SNS (Facebook, WM Live, Twitter)
Πρόσθετες λειτουργίες: Play To (DLNA), Scab Search, Voice-to-Text, Panorama Shot
Τύπος μπαταρίας: LiOn 1500mAh
Διαστάσεις (χιλ.): 125×59,8×11,5
Βάρος: 157 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

276 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chrysanthos

ενδιαφέρον..

hlias

ωραιος ρε κοστα. το περιμενα κατι μερες αυτο για να αποφασισω. αλλα μαλλον προς ητω θα παω γιατι ειμαι προκατελιμενος με τα lg δυστιχος

tolis

Και το HTC Trophy 7 καλο ειναι !!

Chris

μωρέ καλά όλα, αλλά είναι windows. είχα κινητό με win mob 6, οκ, καμία σχέση ούτε η συσκευή ούτε το λογισμικό αλλά κόλλαγε. στα win phone το πρώτο update brick-αρε πολλές συσκευές. και γενικά ούτε καν copy-paste δεν έχει. o μόνος λόγος που θα το έπαιρνα είναι η θέληση μου να εξερευνήσω την τεχνολογία και η τιμή.
πχ, η πλοήγηση στο νετ πως θα είναι?
εφαρμογές θα παίρνει? κάτι σαν office θα τρέχει?

GK

τωρα με μπερδευεις εκει που ειπα οτι θα παω να κλεισω το Htc ερχεσαι και μου λες το lg ειναι καλυτερο. εκτος απο την διπλασια μνημη που αλλου υπερτερη του trophy??

GK

οκ ευχαριστω. δηλαδη ειναι κυριος προσωπικη επιλογη κατα τα αλλα ειναι ” ιδια” . γιατι απο θεμα εμφανισης εμενα με ελκυει περισοτερο το htc και ως εταιρια με κανει περισοτερο κλικ απο την lg. thanks και παλι και πολλα μπραβο για το site σου.

Χάρης

κωστα το αγορασες ? αν ναι εκανες καλη επιλογη (γνκ)!
ειναι branded ?

dimitris7

συμφωνω και εγω για το optimus 7.πραγματικα απιστευτο κινητο ειδικα για 199Ε. παντως εγω θα περιμενω λιγο ακομα γιατι οι τιμες στα 7αρια πεφτουν κατακορυφα και εχω βαλει στο ματι το omnia και το hd7

NikosVolos

Και εγω ειμαι πολυ επιφυλακτικος οσο αναφορα την LG στο θεμα των κινητων,δεν ξερω γιατι.
Mηπως εχεις κανει καποιο hands-on του optimus 7 για να παρουμε μια ιδεα;

vasilis

Εγώ βλέπω τα χρώματα της vodaphone με εικονίδια της στην φωτογραφία
μπορούν να φύγουν ?

akis

Κωστα απο αποψη εφαρμογων και gaming πιστευω το android ξεφευγει? Ασχετα απο την ποιοτητα κατασκευης ο κινεζος δεν ειναι εξισου αξιολογος?

nikos

@akis

Δές μερικά video στο youtube και θα καταλάβεις. Η ποιότητα κατασκευής είναι χάλια. Κανει πολλά πράγματα η συσκευή, αλλα δεν κάνει τιποτε καλα. πχ λεει οτι τραβάει video 720p, αλλα μέχρι 15 fps, με πολύ θορυβό στην εικόνα. Λέει ότι εχει 800αρη cpu, αλλα laggάρει μέχρι και στο angry birds. Δεν είναι μόνο αυτά όμως. όπως προείπα, ψάξε λιγο και θα καταλάβεις

Χρήστος Στάμος

Κώστα μπορείς να μου απαντήσεις για μια λεπτομέρεια που δεν βρήκα σε κανένα review? Διάβασα ότι το HTC Trophy, δίπλα από το logo της HTC, έχει ένα notification LED που αναβοσβήνει σε περίπτωση χαμένων κλήσεων, εισερχόμενου sms κλπ. Έτσι δεν χρειάζεται να ξεκλειδώνεις κάθε φορά το κινητό για να ελέγξεις στα “tiles” αν έχασες κάποια κλήση, αλλά το βλέπεις με μια ματιά. Υπάρχει αντίστοιχο notification LED στο Optimus 7? Στο Andoid Ideos X5 της Huawei?

Επίσης, το dedicated camera button, που ξεκλειδώνει αυτόματα το κινητό και φορτώνει το πρόγραμμα για φωτογράφιση, υπάρχει και στις δύο συσκευές windows phone 7? (για το Ideos X5, φαντάζομαι αποκλείεται…)

el_mac

Κωστα εχω κανα δυο-τρεις σημαντικες ερωτησεις για τα WP7…

Πρωτα να σου πω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με το αν το κινητο μου εχει αγγλικο μενου !!!

Ομως… εαν π.χ. μου στειλουν ενα sms με ελληνικους χαρακτηρες θα μου το εμφανισει κανονικα ??? ή για τις επαφες μου ??? ή εαν μπω σε καποια ελληνικη ιστοσελιδα ???

2ον… το ελληνικο πληκτρολογιο στο marketplace ειναι καλο ή εστω ικανοποιητικο ???

και 3ον… μετα το καλοκαιρι το ελληνικο μενου και πληκτρολογιο που θα εχουμε οπως λες θα ειναι μεσω update στα τηλεφωνα που θα παρουμε τωρα ή σε νεες συσκευες ???

Περιμενω να μου απαντησεις εαν μπορεις γιατι ειμαι ετοιμος να αγορασω…

Nikos

Το HTC Trophy όμως έχει SLCD ενώ το LG όχι και αυτό είναι πολύ σηματνικό

Κωστής

@nikos

1) το X5 τραβάει βίντεο 720p με 30 f/s…
2) εγώ δεν είδα το Χ5 να λαγκάρει ΠΟΥΘΕΝΑ όταν το “βασάνιζε” ο Κώστας (και καλά έκανε) στο βίντεο που το παρουσίαζε,ούτε σε εφαρμογές,ούτε σε βίντεο,ούτε ο Browser ούτε τίποτα
3) ο επεξεργαστής είναι 1Ghz και απλά είναι “κλειδωμένος” στα 800Mhz που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να τον ξεκλειδώσουν οι developers…

Αυτά για σένα…

Όσο αναφορά το άρθρο,μπορεί όντως η ποιότητα κατασκευής του LG,και του Trophy να είναι ανώτερη από το κινέζικο…

Ωστόσο,τι να το κάνεις ένα κινητό όταν το πολύ σε 3 μήνες θα το έχεις βαρεθεί,γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί να σου προσφέρει τίποτα διαφορετικό το λειτουργικό του…

Ενώ το android δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ!

nikpro

Υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες (- +) που μονο με την χρηση μπορεις να τις καταλάβεις, ανάμεσα σε trophy and optimus ?

Πάνος

Στο site της vodafone οι τιμές αυτές είναι με το Unlimited 15. Δεν αναφέρει τιμή συσκευής χωρίς πρόγραμμα. Εκτός εάν εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφουν.

https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/detailsWithRates-42132.action

https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/detailsWithRates-42127.action

Vasilios Bouras

Και να σκεφτεί κανείς ότι ήθελα να αγοράσω το htc trophy με 499…
ΕΛΕΟΣ…. Τόση κατρακύλα?

Ισίδωρος

Γιατί έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές τους ρε παιδιά; Είναι πολύ καλά κινητά και τα δύο.
Λέτε να χτυπήσω το HTC 7 Trophy;

Thanos

To LG optimus one P500 πως ειναι σε σχεση με αυτα τα κινητα? και αυτο στα 199Ε ειναι…

manos.d

Πανος : Τα κινητα εχουν για τιμη χωρις συμβολαιο 199 απλα στο unlimited 15 επειδη ειναι πολυ λιγα τα λεφτα δεν εχει καποια εκπτωση…και αλλο κινητο να βαλεις στο unlimited 15 παλι το ιδιο θα ισχυει….

Sotiris

Για να μην ψαχνεστε παραθετω τον συνδεσμο απο την επισημη ιστοσελιδα της εταιριας οπου εχω βρει τα κινητα τα εχω βαλει σε φορμα συγκρισης και (νομιζω) φαινετε καθαρα αυτο που αναγραφει πανω απο την τιμη τους. ——> (Τιμή χωρίς σύνδεση) ——> https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/comparisonList-characteristics.action?wizardAction=newConnection

Χμμμ, καποιο προβλημα θα υπαρχει γιατι δεν ανοιγει ο συνδεσμος που εδωσα παντως σε καθε περιπτωση μπορειτε να το βρειτε και μονοι σας η τιμη ειναι χωρις συνδεση 199ε. Προσωπικα βλεπω θετικα την κινηση αυτη αν και δεν με ενδιαφερει (μεχρι στιγμης) το εν λογω λειτουργικο. Ελπιζω σε παρομοια μειωση τιμης και σε android κινητων 🙂

GiannisIrakleio

Μεγαλο μειον του Trophy η καταγραφη βιντεο, ειδικα τη νυχτα.. δειτε εδω https://goo.gl/TTHBo , μαλλον πως θα παω τελικα για το Optimus, αν κ μου αρεσει περισσότερο το Trophy..

Αντώνης

οτι το huawei κολαει? εγω στα benchmark το βλεπω να πεταει, εφαγε ηδη και overclock αλλα και χωρις αυτο πεταει. Τα αλλα αλήθεια εχουν adreno 205? OXI

οτι το huawei εχει κακη ποιοτητα κατασκευης? μα στο ιδιο σαιτ μας λεγατε ποσο καλο ειναι το κρυσταλο και το μεταλο και το μαλακο πλαστικο. Τωρα πρεπει να αγνοησουμε αυτο που βλεπουμε και να πουμε ααα για να κανει 200 ειναι κακο.

οτι το windows phone 7 αξίζει? αμα αυτο που βλεπετε (interface) σας προδιαθετει για συσκευη 500 ευρω, τι να πω. Εγω προσωπικα θα ντρεπομαι να το κυκλοφορησω, το interface ειναι υπεροχο για ατομα μονο με σοβαρα προβληματα ορασης, για κανενα αλλο. Σα να βαζεις στα windows high contrast theme ειναι. Πηγαμε πολλα χρονια πισω μονο και μονο για να πεταει…

οτι αποτελει προσφορα κελεπουρι? Απλα δε τα παιρνε κανεις και ειπαν να τα σπρωξουν μηπως και χαλασουν τις πωλησεις της wind.

Καλες αγορες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

@Χρήστος Στάμος AN EXEΙΣ ANDROID…..ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑRKET THN EΦΑΡΜΟΓΗ [NoLED]

antonis

Κώστα κάποιες ερωτήσεις για τα WP7

1.Μπορείς να μεταφέρεις όποιο αρχείο θες από το κομπιούτερ?

2.μπορείς να στείλεις ή να λάβεις αρχεία με bluetooth?

3.έχει file manager?

4.έχει πρόγραμμα GPS? (εννοώ όπως iG0,SYGIC,GARMIN κτλ)

Γιωργιος

ρε παιδια νομιζω οτι δεν εχει bluetooth το WP7 Os εισαι σιγουρος Κωστα; Ακομα τα Wp7 δεν υποστηριζουν ουτε flash ουτε multitasking(θα λυθει ομως με το mango update)

chris0v

Κωστα για πες μου τα win phone 7 διαβαζουν ελληνικους χαρακτηρες σε SMS ?

antonis

κι εγώ είμαι με την εντύπωση ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία με bluetooth.τουλάχιστον έτσι είχα ακούσει.

ακόμα μπορείς να βάλεις οτιδήποτε ήχο κλήσης θέλεις?

όλες οι εφαρμογές πρέπει να είναι από το marketplace?

Ισίδωρος

Σπασμένες εφαρμογές; #paranomos

antonisRodos

μια ερώτηση ποίος ξέρει για το Marketplace υπάρχουν εφαρμογές ???και πάνω από όλα πόσες free υπάρχουν …έχω ακούσει ότι δεν υπάρχουν πολλές μάλλον είναι ανύπαρκτες !! ακόμα υπάρχει κάποιο σπάσιμο όπως στο iphone ..

kostas

παιδια εγω πηγα και το πηρα το λ τσι…ειναι τελειο ..κινητο..το πηρα 199 ευρο και το φορτιζω τωρα …θα το μαθω που θα παει..εκανα χωρα αμερικη..για να χω μαρκετ πλαισ..και ευχαριστω τον κωστα…ποιοτητα απο οτι βλεπω τελεια…πολυ ωραιο κινητο για τα λεφτα του..μπαντε να το παρετε..χωρισ παγιο..199 ευρω..οι υπαλιλοι ιδεα δεν ειχαν που εχει 199 ευρο.εγω τουσ ελεγα………….ενα μεγαλο ευχαριστω στον κωστα που ειπε τα νεα…φιλακια σε ολουσ τα λεμε με νεοτερα..καλο πασχα με υγεια σε ολουσ..κωστασ απο κουφαλια θεσσαλονικησ

βασιλης

https://www.youtube.com/watch?v=7fyahMMMHtA&NR=1 video απο lg optimus 7 σε 720 πολυ καλο ..

kostas

παντε να το παρετε η ποιοτητα κατασκευησ του δεν πεζεται..ειναι σαν το αι φον 4 η ποιοτητα του…199ευροπουλακια

Νίκος Κυμπαρίδης

Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω….τα παιδιά απο το κατάστημα μου λενε το Htc λόγω Brand και εμφάνισης.Εγω σκέφτομαι οτι τα hard keys του LG ειναι καλυτερα απο τα Touch του Htc.Tι να παρω; Να σημειώσω οτι ηδη εχω (το πρώτο μου Smartphone!!!!) το Χ8 αλλα δεν με ικανοποιει ουτε η κατασκευη του ουτε το Android σαν λειτουργικο και ουτε οι εφαρμογες του Market.Θα βρώ στα WP7 τον παραδεισο μου ή θα καταληξω με το 3ετείας πια G700;

GiannisIrakleio

Αν κ μ αρεσουν κ τα 2, και αυριο το πρωι ειχα σκοπο να παω να παρω το Optimus 7,μαλλον δεν θα κανω την κινηση..μετα απο επισκεψη μου στο xda, ειδα πως παρα πολλα Optimus 7 εχουν ενα θεμα με το wifi και το bluetooth(μερικες φορες συνδεονται αλλες οχι), υπαρχουν κανα δυο ατομα εκει π αλλαξαν της συσκευες τους με doa, αλλα ειχαν το ιδιο προβλημα κ τα καινουρια που επερναν….Στο Trophy τωρα, απ οτι φαινεται(απ το ιδιο forum) ολες οι συσκευες Trophy εχουν ενα προβλημα με την οθονη https://vimeo.com/16371727 , ωστοσο αυτο εμφανιζεται κ εξαφανιζεται σε ανυποπτες στιγμες(ορισμενοι λενε πως αυτο οφειλεται στην υγρασια)…αυτο το θεματακι, με το Trophy το παρατηρησα κ εγω σημερα στο Πλαισιο, οπου πηγα να το δοκιμασω .. Ισως ειναι αυτος ο λογος που επεσε η τιμη τους και θελουν να ξεπουλησουν.Ακομα, μια πωλητρια εκει (Πλαισιο) μ ειπε,τουλαχιστον για το Optimus 7(για το Trophy δε ρωτησα), πως θα σταματησει η κυκλοφορια του κι οτι ειχαν αποθεμα μονο το εκθεσιακο κοματι..Αυτα απο μενα.. Ξεχασα να γραψω καποια πραγματα για το προβληματακι στο Optimus 7… το προβλημα ειναι κυριως στο bluetooth και ισως να μην εμφανιστει απο την πρωτη μερα, αλλα καποια μερα θα το κανει..καποιοι λενε… Συνέχεια »

Nickolas

Πριν λιγες μερες αγορασα το lg και μπορω να πω οτι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. Θα ηθελα να κανω λοιπον ενα mini review. Αρχικα οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο, η συσκευη ειναι στοιβαρη με μεταλλικη πλατη και με πολυ καλο μεγεθος. Δεν εχει καποιο led για να ειδοποιει για τυχον αναπαντητες και μηνυματα και το ηχειο μετριας εντασης παιζει διπλο ρολο και σαν ακουστικο στις κλησεις. Η οθονη ειναι ποιοτικη, φωτεινη αν και κατω απο δυνατο ηλιο ειναι μετρια. Το κινητο τραβαει καλες φωτογραφιες και video, στις νυχτερινες ληψεις ομως δεν τα παει και τοσο καλα καθως το led flash ειναι αδυναμο. Βρηκα τη διαρκεια της μπαταριας καλη και με μετρια χρηση (μια ωρα κλησεις την ημερα, μιση ωρα μουσικη, μιση ωρα πλοηγηση στο internet και χρηση μερικων εφαρμογων) το κινητο εβγαλε με ανεση δυο μερες. Τωρα οσον αφορα το λειτουργικο ειναι απλα απολαυση. Η κυληση στην αρχικη οθονη και τα μενου ειναι τρομερα ομαλη και γρηγορη και οι εφαρμογες ανοιγουν αμεσως. Στα ασχημα τωρα, για την ανταλλαγη αρχειων χρειαζεται η εγκατασταση ενος προγραμματος για να γινει συγχρονισμος με τον υπολογιστη, ομοιο με αυτο που χρησιμοποιει η apple με το iphone, τα updates γινονται επισης… Συνέχεια »

Γιώργος Στείρος

Παιδιά πόσο καιρό κυκλοφορούν αυτά τα μοντέλα; Προσπαθώ να μπω στην θέση αυτών που έδωσαν 500€ και τώρα το πουλάνε 200€.

Maelko

Παιδιά να ρωτήσω επειδή θέλω να αγοράσω ένα από τα δύο αλλά για να κάνω την οριστική επιλογή με προβληματίζει το SAR Number στα LG τα οποία είχαν πάντοτε μεγαλύτερο νούμερο από τις άλλες εταιρίες, ξέρει κανείς πόσο έχει πόση είναι διαφορά με το TROPHY? Είναι ένα θέμα σοβαρό πιστεύω για να μην καταλήξουμε με “ψημένο” κεφάλι σε λίγα χρόνια.

xenos

παντως το SAR το ανώτερο για το huawei μετρήθηκε σε 0,562W/kg ….! μου εκανε ιδιαίτερη εντυπωση ποσο χαμηλά ήταν γιαυτο το αναφέρω

Σπύρος

Παιδία δεν έχω δει τα δύο αυτά κινητά από κοντά αλλά όταν είδα το Samsung Omnia 7 έπαθα πλάκα! Απίστευτη οθόνη Super AMOLED και από πίσω μέταλλο! Και όλα αυτά σε τιμή 275 με 8GB και 290 με 16GB! Το αγόρασα για δεύτερο… μια που έχω και το Sony Ericsson X10.. αλλά τελικά το Χ10 αποσύρθηκε! Ακόμα και το Galaxy Tab μου πλέον δεν χρησιμοποιώ συχνά. Η AMOLED οθόνη δεν παίζεται! Τώρα τα Windows 7 θέλουν δουλεία ακόμα. Τους λείπουν πολλές δυνατότητες που έχει το android ακόμα και τα Windows Mobile 6.5, αλλά έχουν μια εκπληκτική αισθητική και απόκριση στο άγγιγμα. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που προς το παρόν περιορίζεται αρκετά η λειτουργικότητά τους λόγο απουσίας multitasking. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει το φθινόπωρο με το μεγάλο τους update. Κάτι επίσης πολύ βασικό είναι ότι τα updates τα παρέχει πλέον κατευθείαν η Microsoft και δεν έχει να ασχοληθεί ο κατασκευαστής. Αυτή ήταν και η χρησιμότητα του πρώτου update που δημιούργησε το πρόβλημα σε κάποιες παρτίδες της Samsung. Επίσης οι επαφές συγχρονίζουν μια χαρά με Gmail, όπως και το ημερολόγιο και τα emails, πράγμα που με βόλεψε τρελά… λόγο της ταυτόχρονης εμπλοκής μου με το android. Αν κάποιος μετακινηθεί από android σε… Συνέχεια »

ASDF

Μια διαφορά αναμεσα στα 2 WP7, που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους είναι πως το HTC χρησιμοποιεί (αν θυμάμαι καλά) nandflash μνήμη που είναι πιο αργή από αυτή του Omnia7 και του Optimus7. Ως αποτέλεσμα είναι και το κινητό πιο αργό, όπως φαίνεται για παράδειγμα και σε αυτό το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=4Ket6SdocM4

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος (μαζί με τα εξτρα 8 GB ) που αρκετοί προτιμούν το LG

Αντώνης

Για οσους ζαχαρωνουν τα windows phone 7 μια λίστα απο αρνητικά τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο: Το «κλειδωμένο» λειτουργικό σύστημα που πρακτικά σε υποχρεώνει να κάνεις μόνο όσα η Microsoft έχει προκαθορίσει. Η απουσία κάποιου ενσωματωμένου File Manager για τη διαχείριση αρχείων μέσα από το μενού των Windows Phone 7. Το «κλειδωμένο» (όπως και στο iPhone) Bluetooth, που επιτρέπει μόνο τη σύνδεση με ασύρματα headsets για ομιλία και στερεοφωνικό ήχο. Ξεχάστε λοιπόν την αποστολή και λήψη δεδομένων μέσω Μπλε Δοντιού… Η μη εγγενής υποστήριξη για τη λειτουργία Mass Storage Device. Ο χρήστης δεν μπορεί να συνδέσει το κινητό με κάποιον Η/Υ για να εκμεταλλευθεί τα 16GB αποθηκευτικού χώρου σαν εξωτερική μνήμη flash. Τα Windows Phone 7 δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Flash για εμφάνιση ιστοσελίδων στο Web. Παραδόξως όμως ΔΕΝ υποστηρίζουν ούτε την –made by Microsoft- τεχνολογία Silverlight. Η διαχείριση των δεδομένων της συσκευής και ο συγχρονισμός τους γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το λογισμικό Zune. Μια εφαρμογή μεγέθους 120MB η οποία κατεβάζει άλλα τόσα στον Η/Υ σας για να επιτρέψει τα…βασικά: sync, διαχείριση εικόνων από κάμερα, videos και μουσικής από τον Η/Υ. Προσοχή στην εγκατάστασή της, κατάφερε να «γονατίσει» τον Η/Υ μας… Απουσία δεύτερης βιντεοκάμερας, που σημαίνει μη υποστήριξη… Συνέχεια »

nikpro

Καμια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε trophy και optimus υπάρχει ? Εκτός απο την NAND μνήμη που εχει το Optimus εναντι της εσωτερικής SD CARD του Trophy ..

Thanasis

Ideos X5 ! Android 2.2 – Flash 10.1
Ο καθενας επιλεγει αυτα που θελει και αυτα που ζηταει να κανει με το τηλεφωνο του, δεν μπορω να τα συγκρινω με βαση μονο την τιμη τους.
Θα προτιμησω αυτο που κανει αυτα που θελω να κανω εγω!
Τα windows ισως τα επιλεξω αργοτερα οταν θα οριμασουν ισως να ειναι και καλητερα!
Φιλικα και καλη ανασταση!

Αντώνης

1)το ideos χωρις αναβαθμισεις ειναι τζιτζι
Τα windows χωρις αναβαθμισεις ειναι σε εμβρυακο σταδιο
οποτε τις χρειαζονται πολυ περισοτερο απο το ideos

2)Με τα Windows Phone 7 έχεις αγοράσει καλύτερη ποιότητα κατασκευής
Απο ποτε το λειτουργικο καθοριζει τη ποιοτητα κατασκευης?

3) μεγαλύτερη οθόνη. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ 3,8 οθονη

4) κανεις υπομονη πολυ ωραια το ειπες, με το ideos δεν εχεις να περιμενεις ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

5)Με λιγα λογια παρε windows phone 7 για να εισαι του χρονου ευχαριστημενος! χαχαχα τι αλλο θα ακουσω!

NikosVolos

Eγω παντως εχω καταληξει στο Χ5 μετα απο τοσες μερες ψαξιματος και τοσα video.
Αυτη την εποχη που διανυουμε υπερτερει το android απο τα windows phone 7 και επειδη συνηθιζω να αλλαζω τακτικα συσκευες γιαυτο θα παρω το Χ5 και το χειμωνα βλεπουμε.

@cVlachaki Τι εννοεις μεγαλυτερη οθονη;3.8 ιντσες δεν εχουν και τα 3 μοντελα;

NikosVolos

Aντωνη ειναι πολλοι ανθρωποι που δεν αλλαζουν συσκευες καθε 3-6 μηνες και καλα κανουν,οποτε πιστευω απο αυτη την αποψη το λεει για τα Windows Phone 7.Τωρα σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.

Αντώνης

το οτι απο τα windows λειπουν τα κερατα τους ειναι γνωστο και δεδομενο ωστε να περιμενεις αναβαθμισεις.

αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι τι λειπει απο το x5 με το πληρως εξεληνισμενο android 2.2 και την flash υποστηριξη του. Γιατι οπως περιγραφεις θα περασω αγωνιωντας το καλοκαιρι μου για το αν θα παω σε 2.3? Λειπει κατι ουσιαστικο απο τη 2.2 ωστε να σκασω απο την αγωνια?

Να υπενθυμησω οτι στα phone 7 εχουμε:
κλειδωμένο λειτουργικό
απουσία κάποιου ενσωματωμένου File Manager
κλειδωμένο (όπως και στο iPhone) Bluetooth
Η μη εγγενής υποστήριξη για τη λειτουργία Mass Storage Device
τα 7 δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Flash
Απουσία πραγματικής λειτουργίας multi-tasking
Αδυναμία προσθήκης προσωπικών μας ringtones
Δεν υποστηρίζεται η λειτουργία Copy-Paste
Μη υποστήριξη για τα Ελληνικά σε ολόκληρο το UI
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής- καμία υποστήριξη για αναπαραγωγή αρχείων σε φορμά Divx/XviD
Δεν υπάρχουν notifications (ειδοποιήσεις) για updates σε Facebook, Twitter κλπ

Το κελεπουρι που ακριβως ειναι?

Paul

Κώστα μην τρελενόμαστε με το 2.3 , στο xda έχει ήδη ολόκληρο section υποστίριξης του X5, και η εταιρία έχει ηδη δώσει το kernel, οπότε το 2.3 είναι απλά θέμα χρόνου. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ 2.1 και 2.2 είναι η υποστίριξη αποθηκευσης apps στην SD και το Flash, ενώ με το 2.2 και 2.3 είναι καλύτεροι χρόνοι στην μπαταρία και είναι πιο γρήγορο. (Το x5 ειναι ηδη γρήγορο κατα την γνωμη μου) Για την ποιοτητα κατασκευης δεν θα αναφερθώ γιατι αυτα τα κινητα ειχανε 500 ευρω και επεσαν στα 200. Ενω το Χ5 ειναι κατευθειαν στα 200 πραγμα λογικο να ειναι κ χαμηλοτερης ποιοτητος. Για μένα προσωπικά μόνο android διότι οπως προείπε και ενας φίλος οτι δεν θα τα ΒΑΡΕΘΕΙΣ, ενώ με τα WP7 δεν ισχυει κάτι τέτοιο.. Ουτε ringtone δεν αλλάζουμε; Πλάκα κάνει η Microsoft και την είδε Apple. Είναι καθαρά θέμα άποψης, εγώ επιλέγω X5 καθαρά για το Android.

arjerico

Καλημερα και καλή Ανάσταση σε όλους,θα πω κατι και μη με λιθοβολίσετε ετσι?
Εχω το ΟΜΝΙΑ το 1 με Windows 6.5 και touchflo έχω αλλάξει οθόνη,το έχω 3 χρόνια και (απο πλεύρας τεχνολογίας την ακολουθώ κατα γράμμα μιας και έχω σταθερό lenovo B500 all in one 23” laptop lenovo netbook acer και dell tablet archos 70) και ακόμα δεν έχει βρεί κάτι που να με εντυπωσιάζει σε smartphone..και μη με πείτε κολλημενό το κινητο αυτό έχει πολλές δυνατότητες που ξεπερνάνε κινητά του σήμερα..

Thanasis

Άποψη μου, θέλω το τηλέφωνο που θα πάρω να κάνει αυτά που θέλω ΣΗΜΕΡΑ και όχι να περιμένω το καλοκαίρι της οποίες αναβαθμίσεις.
λυπαμε αυτούς που πήραν τα wm7 με της παλιές τιμές και αφού πήγαν απάτα τα βλέπουν Σήμερα στα 200 ευρώ, αυτοί πόσο θα μπορέσουν να τα δώσουν σαν μεταχειρισμένα? Μαλών τα ”παντρευτήκαν”.. Ψάρωσα…. με τα ΝΕΑ WM7…..

kostas_falcon

ideos x5 και απο μενα..οι παραπανω με καλυψαν απολυτα….να πω οτι ηδη η cpu εχει ξεκλειδωθει και δουλευει χαρμα στα 1056 mhz….

Nickolas

Νομίζω είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων, καθένας απο εμας επιλεγει το κινητό που θα αγοράσει με τα δικά του κριτήρια. Για παράδειγμα πιο πάνω πολλοί αναφέρουν σα μειονέκτημα το κλειδωμένο bluetooth και την αδυναμία να χρησιμοποιήσεις δικά σου τραγούδια σαν ringtone, επιλογές τις οποίες έχω στο κυρίως κινητό μου (Nokia N8), αλλά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, καθώς αντι για bluetooth προτιμώ να χρησιμοποιώ το usb on the go και όσο για το δευτερο χρησιμοποιώ τα ήδη υπάρχοντα ringtone. Προσωπικά πολλά χρόνια χρήστης symbian, περισσότερο με απασχολεί η έλλειψη file browser και η δυνατότητα να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου σα μέσο αποθήκευσης παρα οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο είμαι σίγουρος οτι σε λίγους μήνες εν μέρη θα έχουν λυθεί και τα δύο θέματα με τον ίδιο τρόπο που λύθηκαν και στο iphone, με εφαρμογές! Έχω χρησιμοποιήσει android και δε μπορώ να πω οτι εχω μείνει ευχαριστημένος από την αίσθηση που μου έχει αφήσει σα λειτουργικό και σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση ενέργειας που έχουν (στο μεγαλύτερο ποσοστό συσκευών), δε νομίζω να τα ξαναχρησιμοποιήσω. Όπως και να χει πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε μια έρευνα αγοράς, ακόμη κι αν μια συσκευή κοστίζει μόλις 200 ευρω και δε μιλάω μόνο για τα lg και htc… Συνέχεια »

Jason Matsoukas

Και κάτι που ίσως δεν έχει ειπωθεί.. ο επεξεργαστής του IDEOS ρίχνει σκόνη στα άλλα κινητά.

stavrakis

Σήμερα αγόρα το htc trophy wp7 απο το site της vodafone γαι τους εξης λόγους:
1) Καλύτερη ποιοτητα κατασκευής απο το huawei χ5.
2) Λειτουργικό που παει σφαίρα με copy-paste (update Μαρτιου) και με μια αναβαθμιση που αναμένεται να απογειώση το κινητό και με υποστήριξη html5 (για οσους ξερουν και καταλαβένουν).
3) Συνοπτικά!!!!! https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3118&idPhone2=3596.
4) απροβληματιστο wifi σε αντιθεση με το κινεζικο που διαβασα οτι εχει ελαττωματική λειτουργία.
5) Εγγυηση αντιπροσωπείας που έχει έδρα και την Ελλάδα σε αντίθεση με το κινέζικο.
6) Μικροτερη πιθανότητα να εκραγει στο αυτί σου (αν τον βρεις κανε μυνηση στον κινέζο μετα)
Για να είμαστε ρεαλιστές ΤΩΡΑ το καλυτερο λειτουργικο ειναι το ANDROID αλλα ΜΗΝ κολλατε στα wm5 και wm6 τωρα ήρθαν τα WP7 που ειναι εντελωσ διαφορετικα και θα μεγαλουργήσουν

και κατι ακομα!!!! (Δεν ειμαι απο αυτουσ που χαλανε τα λεφτα τουσ στα κινητα και τα αλλαζουν καθε 3-4 μήνες.. Πειρα τωρα ενα σε ευκαιρια και θα το κρατησω για αρκετο χρονο οποτε μετα απο 1.5 χρονια βλεπουμε ξανα την αγορα κινητων)

Γεια χαρα και καλεσ επιλογες!!!!!!!!!!!!!!

mitsos

εγώ αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα από τα 3 κινητά που αναφέρουν HTC Trophy 7, LG Optimus 7, Huawei Ideos X5. θα έπαιρνα με κλειστά μάτια HTC Trophy 7. έχω στην κατοχή μου το HTC wildfire android 2.2 και έχω μείνει ευχαριστημένος από την συσκευή, καινούρια συσκευή HTC με 200 ευρώ και με αυτά τα χαρακτηριστικά HTC Trophy 7
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 1GHz
Μνήμη RAM: 576MB
Οθόνη: S-LCD, 3,8 ιντσών, αφής, 480×800 pixels, 16 εκ. χρώμματα
Κάμερα: 5 Megapixel, auto focus, LED flash, 720p HD video
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Υποδοχή για κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, Bluetooth 2.1, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 118.5×61.5×11.96 χλστ.
Βάρος: 140 γρ.

Paul

Σταυρο,

1) Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης; Λογικο, αν κρινεις τα λεφτα που κοστίζαν και τα δυο, μην ξεχνας οτι έκανε 500 ευρω, οποτε οτι πληρωνεις παιρνεις.
2) Για το λειτουργικο που ειναι Closed Source δεν θα μιλησω γιατί στο δικο μου μυαλο ειναι λογικο οτι η εταιρια το εφτιαξε ετσι ωστε με το καταλληλο hardware να πηγαινει σφαίρα, αλλα του λείπουν πολλά πραγματα. (Αν θελεις να μαθεις ποιά διάβασε λίγο παραπάνω.)
3) Επιστρέφω στα λεφτά που έκαναν.
4) Για το WiFi το πρόβλημα ήτανε λογισμικού και όχι hardware το οποίο έχει λυθεί.
5) Εγγύηση έχει και αυτό αντιπροσωπείας που βρίσκετε εξίσου στην ελλάδα.
6) Απο την στιγμή που μπαίνει στην Ευρώπη και με τους νόμους που υπάρχουν πέρι ασφάλειας συσκευών και SAR δεν θα εκραγεί τίποτα απο την στιγμή που το φέρνει εταιρία ΝΟΜΙΜΑ και μετα απο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. Κινέζικο είναι, οχι βομβα. Και η Huawei είναι απο τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, φτιάχνει ανταλακτικά κινητων για πολλές “Επωνυμες” εταιρίες. Ελπίζω να διαφώτισα..

Κώστα για το CPU, εχει δείξει οτι το X5 ειναι στα ιδια επιπεδα με Nexus S που έχει και 2.3 , οποτε πιστέυω οτι το κινητο «σφυράει…

Αχιλλεας Τ.

Κωστα λες ο Γερμανος να ριξει και αυτος τις τιμες του?Παντως το HTC το βλεπω πολυ καλο κινητο και σκυλι.Σκευτομαι πολυ σοβαρα να το αγορασω.Δωρεαν εφαρμογες εχει αρκετες το market ?

βασιλης

μην κολατε ρε παιδια στο οτι εκαναν 500 ευρο τα τηλεφωνα και τι εγεινε δηλαδη νομιζετε οτι η vodafon τα πηρε απο τις εταιρειες 450 για να τα δωσει 500 να βγαλει 50 κερδος???? κοψοχρονια τα παιρνουνε και τα δεινουν οσο θελουν βγαζουν τα αντερα τους σε κερδη απλως πληρωνεις μυθους και διαφημησμενες μαρκες αλλα υπαρχουν και τηλεφονα φτηνα οπως το χ5 που ειναι καλα και κανουνε αξιοπρεπως τη δουλεια τους λεει φιλος αλλος για κινεζικο και οτι θα σκασει στο αυτι!!!! γιατι το κορεατικο ειναι δηλαδει θεος και το αλλο οχι? σε πληροφορω οτι ολλα στην κινα φτιαχνοντε εγω εχω το joy 845 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος τιμιο κινητο κανει τη δουλεια του με 110 ευρο απλο αλλα αξιοπρεπες τωρα με το χ5 θα το παρω και αυτο για τα καλα χαρακτιριστικα του και θα εχω καλυτερη αναλυση -επεξεργαστη- οθωνη και λειτουργικο -εφαρμογες και ολα τα καλα οποτε θελω και οχι να ειμαι παντα ομηρος του λειτουργικου των wp 7….

kostas

παιδια εγω το αγορασα για 199 ευρο..μπορει να ειναι δυσκολο σαν κινητο να το μαθω .αλλα αξιζει τα λεφτα του απο πλευρασ ποιοτητασ…το ελ τσι πηρα..πολυ καλο..ουτε πλαστικουρα ουτε τιποτα …καλο πασχα σε ολουσ

Michael

Δείτε αυτό https://channel9.msdn.com/Events/MIX/MIX11/KEY02 μήπως και καταλάβετε ότι αξίζουν το κόπο (έχω htc mozart και τα wp7 είναι No1 και αν δεν είναι ακόμα θα γίνουν σύντομα :P)

enigma

H vodafone μπορεί να μην το πήρε 450 όπως λες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έριξαν τις τιμές οι ίδιοιες οι εταιρίες μιας και λένε ότι δεν είναι παροδική προσφορά…

Όσο για το κινέζικο…με την προσφώνηση κινέζικο εννοούμε προϊόντα που στο βωμό της χαμηλής τιμής παρουσιάζουν φοβερές εκπτώσεις παραλήψεις σε σημαντικούς τομείς. Άλλο να κατασκευάζει κάποιος ένα προϊόν σε μια χώρα εκμεταλευόμενος τα εργατικά χέρια και χρησιμοποιόντας την τεχνογνωσία του και άλλο να τα κατασκευάζεις απλά εκεί…Το made in china δεν σημαίνει ότι θα είναι top ή failure ένα προϊόν….

Βέβαια οι ΖΤΕ-huawei είναι εταιρίες σοβαρές εν αντιθέση με άλλες κινέζικες και μπαίνουν δυναμικά με αξιώσεις…

Πάντως το όμηρος των windows 7 σαν έκφραση δεν το καταλαβαίνω…Αν το λειτουργικό διορθώσει κάποιες ελείψεις τότε θα ναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα…Άλλωστε και για τα android έχουν ακουστεί μειονεκτήματα…Δεν έχω κανένα κινητό με κάποια “έξυπνη” πλατφόρμα αλλά επειδή σχεδιάζω να προσωρήσω στο μέλλον σε αγορά κάποιου κινητού θα ήθελα τουλάχιστον να παίρνει πρώτα τηλ και μετά όλα τα άλλα…Και για την ώρα μόνο το symbian το κανε καλά αυτό από ότι βλέπω…

Kostashd2

οσοι θελουν ελληνικο πληκτρολογιο κανονικο σαν τον αγγλικων και οχι app
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917886

πρεπει ομως να ξεκλειδωσετε την συσκευη ομως με το chevronwp7 unlocker

στελνετε το .cer στο email σας με attatch το ανοιγετε απο το κινητο σας τρεχετε το cer το οποι γινεται install

ρεχετε το .exe απο το pc βαζετε τα 2 τικ και πατατε unlock
thats all

το zune πρεπει να ειναι ανοιχτο πρεπει να εχει τελειωσε καθε λειτουργια οπως sync και να μην ειναι κλειδωμενο με pin αλλα ουτε και να εχει κλειδωσει η οθωνη στο κινητο
επισης Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΛΑ ΣΑΝ GUEST

μετα με το ΤΟΜ xap intaller pernas to πληκτρολογειο στο κινητο και γινεται εγκατασταση

τα windows πρεπει να ειναι 7004 ι 7008 στα 7390 δεν δουλευει το unlock σε αυτη την περιπτωση ξανα περνας τη εργοστασιακη ρομ και πριν κανεις τα update κανεις ολα τα παραπανω και κανεις μετα τα update

kostas

ερωτηση..εχω παρει το ελ τσι…εκανα χοτμαιλ ,δηλωσα αμερικη σαν χωρα..κατεβασα το ζουνε..τωρα παω να κατεβασω απο το μαρκετπλαισε..τα φρεε που ειναι πολλα αλλα δεν κατεβαζει..ενω με τα διχντει και λενε ινσταλ…μηπωσ ξερει καποιοσ να με βοηθησει αναλυτικα………………ευχαριστω καλο πασχα με υγεια και χαρα σε ολουσ

stavrakis

Το μεγάλο update του wp7 (mango) θα έρθει τέλος σεπτεμβριου αρχεσ οκτωβριου συμφωνα με αξιόπιστη πηγή στις Η.Π.Α.και θα γίνετε σταδιακά και θα περιλαμβάνει σίγουρα και Ελληνικά!!
αναβαθμιση μέσω pc και οχι on the air η οποια ειναι ετοιμη αυτη τη στιγμη για testers σε φαση beta1 ενω απομένουν η beta2, rc1, rc2 και τελικα η final
καλο οκτωβρη λοιπον
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

dgkostas

Πλοηγηση (οχι μεσω internet ή 3G) π.χ. με MLS Destinator & για εξωτερικο , μπορουμε να εχουμε στο optimus 7 ή στο HTC trophy ;;; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

spiros

διαβαζουμε πολλα, αλλα τελικα υπαρχει εστω και ΕΝΑ χαρακτηριστικο των 7 που να ειναι καλυτερο απο το android 2.2?
ναι οκ, λες Κωστα οτι οποιος παει σε 7 θα ειναι ευχαριστημενος. Γιατι αν παει σε 2.2 δε θα ειναι?

η ποιοτητα κατασκευης του κινητου δεν εχει καμια σχεση με το sw.

Paul

Για να μην πολύ μιλάμε για το ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο πάρτε μια γεύση εδώ :

https://static.droidnetwork.net/wenwm/Images/wp7.png

fg

Μία απλή ερώτηση… Στα WP7 αν βάλω ξυπνητήρι και κλείσω το κινητό το ξυπνητήρι θα χτυπήσει κανονικά; Ή πρέπει να έχω πάντα ανοιχτό το κινητό όπως στα android; Ευχαριστώ!!
Καλή Ανάσταση!!

Michael

Paul δεν μιλάμε για ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο! Επίσης η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα λειτουργικό από ένα πίνακα που έχει τσεκαρισμένα κουτάκια για συγκεκριμένες λειτουργίες . Τα περισσότερα από αυτά που λέει ο πίνακας θα έρθουν με το mango και μη μου πεις ότι θα έπρεπε να τα είχε από την αρχή γιατί μάλλον ξεχνάς πως ήταν το iOS και το android όταν είχαν κυκλοφορήσει .Ο πίνακας αυτός συγκρίνει 3 λειτουργικά που το ένα από αυτά έχει μόνο 1 ΧΡΌΝΟ στην αγορά σε σχέση με τα αλλά 2 που έκαναν 3 – 4 χρονιά για να τα διορθώσουν όλα αυτά.

Paul

Michal, ξέρω πολύ καλα και έχω χρησιμοποιήση και τα 3 λειτουργικά, αυτός ο πίνακας είναι ενδεικτικός για να έχει κάποιος ένα μέτρο συγκρισεις αυτην την χρονική στιγμή, γιατί τον ενδιαφέρει το τώρα και όχι μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο αυτά τα κουτάκια που λές είναι τα πιό σημαντικα σημεία που θα έπρεπε να έχει ένα λειτουργικό.
Επισης δεν έχεις αδικο που ανέφερες οτι το WP7 είναι μόνο ενός χρόνου λειτουργικό, αλλά και πάλι μιλάμε για το τώρα και όχι το μετά. Μετά μπορεί το iOS ή το Android να εξαφανιστούν και να πάρει την πρωτιά το WebOS ή WP7.

Ανέφερα το λειτουργικό γιατί κάποια παιδιά παραπάνω μίλησαν για διαφορές μεταξύ λειτουργικών.

Έχω όμως μία απορία, πώς γίνεται τα μοντέλα της HTC η LG εν προκειμένη περιπτωση με τα ίδια specs αλλα με Android να εχουνε τουλάχιστων 150+ ευρώ πάνω; Δεν υποδηλώνει κάτι αυτό;;

Αντώνη το swype το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις, γλώσσα – πληκτρολόγιο και το βρήκες

Michael

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν την υπάρξει των wp7 του symbian και του android . Αν ρωτήσεις ένα χρήστη iPhone νομίζεις πως θα ξέρει ότι έχει iOS μάλλον όχι γιατί απλά το αγόρασε επειδή είναι μόδα ! Όπως και κανένας χρήστης Nokia δεν ήξερε ότι έχει symbian .Τα wp7 δεν έχουν διαφημιστεί καθόλου στην Ελλάδα και οι περισσότεροι τα αποφεύγουν επειδή δεν έχουν ελληνικό μενού .Αν πάει η μάνα μου να πάρει κινητό και της πει ο πωλητής ότι αυτό δεν έχει ελληνικό μενού σίγουρα δεν θα το αγοράσει έτσι και έπεσαν οι τιμές προκειμένου να πωληθούν τα αποθέματα που τούς έχουν μείνει .

Αντώνης

οτι απλα κανεις δεν αγοραζει wp7 και τα διωχνουν οπως οπως 🙂

Kostashd2

αυτον τoν πινακα με τα τικ των γεμιζει εδω και ποσα χρονια τα WM5,6,6.5 δεν παιρνεις ομως πια WM σωστα οχι οτι ειναι ασχημα αλλα ξεπερασμενα.. μη ευκολα για τους developers..

copy/paste Πια εχει λοιπουν πολλα την στιγμη που μιλαμε αλλα ο σεπτεμβρης δεν ειναι μακρια η κοπελα μου εχει το ericsson x8 και μαλλον ποτε δεν θα παρει 2.2 λιγο πιο αργα να ειχε αναβαθμιση θα επαιρνε wp7

τα wp7 εχουν ελειψεις τωρα αλλα ειναι η καλυτερη βαση που υπαρχει αυτη την στιγμη για λειτουργικο συγκρινετε με δυπηρινο android σε πολλα θεματα οπως navigation μεσα σις φωτογραφιες σου η rendering στο pinch to zoom στον explorer στο ποσο γρηγορα ανοιγουν η εφαρμογες.. και τι παιχνηδια σηκωνει με παλιοτερης γενιας επεξεργαστες.. αυτα δεν τα λεει κανενας πινακας..

τελευταιους drivers γοα τον επεξεργαστη και gpu κατι που απο βιασινει δεν παιρνουν τα android..

https://www.youtube.com/watch?v=MZEdxqZt6uw&feature=player_embedded

ps. Αυτη την στιγμη που μιλαμε κανεις πιο ολοκληρωμενη την δουλεια σου με android..

kostas

κωστα..το εχω κανει οπωσ με ειπεσ ..ευχαριστω πολυ κατεβαζω εφαρμογεσ..καλα που εισαι και συ αλλιωσ να ψαχνω κανα μηνα να το βρω…ευχαριστω φιλε με υγεια και οτι επυθιμεισ…………………….καλεσ γιορτεσ σε ολουσ

ASDF

Επίσης επειδή βλέπω πολλούς να το λένε, αμφιβάλλω κατα πόσο η Vodafone έριξε μόνη της την τιμή για να διώξει απόθεμα. Πιστεύω πως είναι συμφωνία με την MS για την προώθηση του λειτουργικού, μιας και γενικά το αγνοούν.

Προσωπικά ψάχνομαι τελευταία για νέο κινητό και ενώ πάντοτε μου άρεσε το LG Optimus 7, ακόμα και για 200ε δε νομίζω πως θα ήθελα ένα WP7 στη τωρινή του μορφή. Αν το τωρινό κινητό μου δεν ήταν παμπάλαιο (και καλα σαν πισινή) ή αν έπαιρνα το Optimus για 2ο τότε θα ήταν η καλυτερη επιλογή, αλλά τώρα θα κυνηγήσω Android (ίσως SGS).

dimitris

Χριστος Ανεστη σε ολους. βασικα μου βαλατε ιδεες με τα wp7 και για να ειμαι ειληκρηνης μου αρεσε το htc. βεβαια αυτην την στιγμη εχω 2 N8 οποτε θα δωσω το ενα και με τα λεφτα του θα το παρω. το θεμα ειναι¨ δεν με πειραζει αν δεν εχει ακομη ελληνικα, ουτε το n900 που ειχα ειχε ουτε το omnia i7500 με android. το ερωτημα μου ειναι, επειδη ειπατε πως δεν εχουν bluetooth για αποστολη και ληψη, υπαρχει καποιο προγραμμα που να το αφηνει να στειλει?

Konstantinos

Πολύ καλό το άρθρο σου…

Είναι πολύ σημαντικό η αναβάθμιση της συσκευής να εξαρτάται από ένα και μόνο παράγοντα.

Τέλος, το android δεν έχει την ίδια φιλοσοφία με τα WM6.X???

Παραμετροποίηση στο UI από οποιονδήποτε, χαρακτηριστικά στις συσκευές ότι θέλει ο καθένας, updates όποτε και αν “θελήσει” ο κατασκευαστής και πολλά άλλα…

Στην ουσία ο πυρήνας έχει αλλάξει – από Windows CE σε Linux…

Aris

Αν προκειται να παρεις WP7 smartphone σημερα και να περιμενεις τα updates της MS να ερθουν Σεπτεμβρη…γνωμη μου αναμονη και για τα NOKIA με WP7 που ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ανωτερα τουλαχιστον σε ποιοτητα κλησης και camera και πολυ πιθανο και CPU,αλλιως δε βλεπω γιατι να μη παρεις το HUAWEI εκτος απο το προβλημα της πλαστικουρας.

Aris

Το Ελληνικο menu και πληκτρολογιο δεν ειναι καν ελλειψη για μενα προσωπικα και πιστευω για την πλεινοτητα των ατομων απο ηλικιες 15-45,το flash καλα θα ηταν να υπηρχε εξ’αρχης..οσο αναφορα τα NOKIA θα υπαρχουν 2 low-end συσκευες προσιτες στο ευρυ κοινο..απο τις 4 που ανακοινωθηκαν ηδη..και δε νομιζω να ενοουν 400 ευρω https://www.mobile-review.com/articles/2011/birulki-115-en.shtml

Αχιλλεας Τ.

Κωστα το LG παιζει flash videos ?? Ειναι η μονη διαφορα που με απασχολει γτ και τα δυο κινητα ειναι σχεδον ισαξια…Οταν ανοιξουν τα μαγαζια παω να δοκιμασω το HTC γτ με εντυπωσιασε πιο πολυ.Εκτως αν το LG παιζει flash…

Kostashd2

απο κινητα μονο το android υποστιριζει flash για ολα τα αλλα εχει πει πως η adobe θα βγαλει αλλα δεν βλεπω να πολυ εργαζετε επι του θεματος…silverlight ερχετε στο update kai o ie9 θα υποστιριζει flash αν η adobe το εχει ετοιμο στο επομενο update..

Αχιλλεας Τ.

εσυ απο τα 2 πιο λες να παρω?Θα ειναι το 1ο μ κινητο με οθονη αφης αλλα εχω αρκετη εμπειρια σε iphone…Υ.Γ σε μια ξενη ιστοσελιδα η οποια συγκρινε τα κινητα ελεγε πως μπορει φαινομενικα να εχουν τον ιδιο επεξεργαστη αλλα το μοντελο του HTC ειναι ελαφρος καλυτερο!

Jason Matsoukas

Αν και λιγοστά mhz, ο επεξεργαστής τότε Χ5 αποδίδει καλύτερα.

AN7

Ρε παιδιά, για μισό λεπτό. Δεν έχει ελληνικά, δεν έχει flash δεν εχει της παναγιας τα μάτια και συζητάμε ότι δεν ενδιαφέρει έναν απλό χρήστη? ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ? Ας το προσπεράσουμε αυτό, έστω ότι δεν τον νοιάζει τον απλό χρήστη. Γιατί να επιλέξει ένα smartphone που θα είναι πιο πολύπλοκο και να μην πάρει ένα απλό κινητάκι με την καμερούλα του και το wifi του? Όταν ένας απλός χρήστης επιλέγει smartphone ξέρει ότι ζητάει κάτι παραπάνω και τα wp7 δεν το δίνουν. λέτε για το Ideos ότι θα έχεις άγχος για την 2,3. Για την Mango δεν θα έχεις άγχος δηλαδή? Και οι 2 έχουν ανακοινώσει αναβάθμιση επίσημα, ότι ρίσκο έχει το ένα έχει και το άλλο με την διαφορά ότι στο android δεν πας για να σου διορθώσει τα αυτονόητα, αλλά απλά για να σου μεγιστοποιήσει την “εμπειρία” σε αντίθεση με την MS που απλά πάει να σου δώσει τα αυτονόητα… Επίσης μιλάς για εμπειρία χρήσης. Τι εμπειρία χρήσης σου προσφέρει το wp7 ? Που η εμπειρία χρήσης είναι η ευελιξία του χρήστη και όχι να τον κλειδώνεις μέσα σε ένα κιβώτιο ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί. Εκτός αν για εσένα η εμπειρία χρήσης είναι απλά… Συνέχεια »

Αχιλλεας Τ.

Εγω σχετικα με το LG και το HTC αναφερομαι.Το Χ5 δεν με εντυπωσιασε κ τοσο.

Giannis Voutirakis

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το HTC 7 Trophy θα υποστηρίζει gps navigation μετά την επόμενη αναβάθμιση.Πολλά μπράβο για την βοήθεια που δίνετε σε όλους εμάς. A και κάτι άλλο.΄Μόνο από τη Vodafone μπορώ να βρω το HTC 7 Trophy σε αυτή τη στιγμή.Να στε καλά.

ASDF

@AN7

To θέμα με το “άγχος” είναι πως το Mango θα έρθει απευθείας σαν διεθνές update, στη περίπτωση του X5 θα πρέπει μάλλον να περιμένεις από την ελληνική Wind και τρέχα γύρευε, κάτι που συμβαίνει ήδη με το Blade.

Ναι, εφόσον είναι ξεκλείδωτο κτλ. υπάροχυν ήδη Cyanogenmod κτλ για να του βάλεις 2.3, αλλά όπως έχεις πει κι εσύ αλλα και ο Βλαχάκης, συζητάτε για casual χρήστες και πιθανόν (σχεδόν σίγουρα) δε θα ασχολούνται με modding.

Για σούμα αυτό που εννοεί ο Βλαχάκης είναι πως στα WP7 όταν βγει το update από την MS θα το πάρουν αυτόματα όλοι παγκοσμίως, ούτε “θα δούμε” ούτε τίποτα δικαιολογίες για περαιτέρω αναμονές.

Thanos

επειδη εγω δεν αλλαζω συχνα κινητα και θελω κατι που θα κρατησει ( αρα χρειαζομαι καλη ποιοτητα και αξιοπιστια), μου φαινονται ενδιαφερον τα W7. Αλλα στο Skroutz υπαρχει το Samsung I8700 Omnia 7 με σχεδον 100 Ε παραπανω. Αυτο που θελω να ρωτησω το συντακτη ( ή οποιον γνωριζει απο εμπειρια) ειναι αν αξιζει τη διαφορα σε σχεση με το LG, λογω Super amoled οθονης και ποιοτητας.

επισης για οποιον γνωριζει…κατα ποσο ειναι αξιοπιστα τα μικρα καταστηματα που βρισκονται στ skroutz? θα ειναι η πρωτη φορα που θα το χρησιμοποιησω αν το χρησιμοποιησω.

ευχαριστω και καλες γιορτες.

versavel

Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα! Η δικη μου γνωμη ειναι πως απο τα τρια κινητα καλα ειναι να μην παρει κανεις ακομα κανενα απο τα τρια. Αν εγινε αρχη με μειωσεις τιμων,αυτο σημαινει οτι θα φθηναινουν και αλλα μοντελα ακομα πιο αξιολογα. Επισης για το Χ5,καλο ειναι να περιμενουμε λιγο να περπατησει στην αγορα,να δουμε καλα τα συν πλην και μετα αποφασιζουμε..τουλαχιστον ετσι σκεφτομαι εγω..Οσο για τα δυο 7αρια,η αληθεια ειναι οτι εχουν πολλες ελλειψεις..Αληθεια,η microsoft απο το φθινοπωρο τι εκανε ως τωρα και εχει ακομα τα κινητα της γυμνα? Μας εγραψε στα παλια της τα παπουτσια και τωρα θελει να μας καλοπιασει με μειωση τιμων..εγω δεν ειμαι ‘αμερικανακι’ ομως και δεν την τρωω…

kostas

παδια εγω το πηρα χθεσ..και με την βοηθεια του κωστα το ενεργοποιησα…καταβαζω αφθονεσ εφαρμογεσ τισ δωρεεαν…πολυ καλο τηλε..το λ τσι πηρα..το αγγλικο μενου δεν ειναι προβλημα τελικα…για 199 ευρο ειναι τελειο μεταλικο στιβαρο και ποιοτηκο τηλλ..ενω ηθελα να μου δωστουν το ητσ αλλα δεν το ειχε..τελικα το λ τσι μαρεσει πολυ..σε μια μερα το χω μαθει..σκεφτειται σε λιγο καιρο…αν ειχε και καμερα μπροστα στο τηλ θα ηταν τελειο..και μπαταρια καλη απο χθεσ ακομα εχει…να πω πωσ δεν ειχα κινητο ανδροιτ ποτε μου για να σασ πω την διαφορα..τωρα δεν το αλαζω αυτο ……………..καλη χονεψη σε ολοουσ απο το αρνι

spiros

να παρεις τωρα ενα κινητο με win7 και να περιμενεις αλλους 5 μηνες για να αναβαθμιστει, και αυτο να θεωρειται ΕΠΕΝΔΥΣΗ???

συγνωμη, αλλα εμενα αυτα μου θυμιζουν ιθαγενεις, χαντρες κτλ κτλ.

ειτε παιρνεις τωρα καποιο που ειναι κομπλε, ειτε περιμενεις 5 μηνες για να παρεις κατι αλλο που θα ειναι πληρες “out of the box”. Ασε που τοτε τα αναφερθεντα κινητα θα τα δινουν 100€…

προφανως η πτωση της τιμης εχει να κανει με τις ανυπαρκτες πωλησεις.

παντα φιλικα, Σπυρος.

ASDF

@versavel Έβγαλε το ΝoDo update βάζωντας copy-paste και κάποιες άλλες βελτιώσεις. Θα το έβγαζαν πιο νωρίς αλλά προέκυψε πρόβλημα με το updating λογω vendors. Ισχυρίζονται ότι το έλυσαν ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον, ποιος ξέρει…Από εκει και μετά τον Mαιο θα βγάλουν τα καινούρια dev kits οπότε τα app θα πάρουν τα πάνω τους. Τέλος από το Μάιο και μετά πέρα από τίποτα hotfixes που μπορεί να βγάλουν θα τελειώνουν με το mango που θα βάλει αληθινό multitasking, ελληνικά μενου κτλ.

AlexCY

Παιδιά να ρωτήσω κάτι εκτός από αυτά που λέτε? το htc wildfire σαν κινητό και smartphone που το βάζετε ? Σκέφτομαι εντός της ερχόμενης εβδομάδας να το πάρω γι’αυτό.

ASDF

Το απλό Wildfire? Εγώ προσωπικά δε θα το άγγιζα καν. Έχει χάλια οθόνη για τα λεφτά του και υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις.

Πέρα από τα κινητά στα οποία αναφερόμαστε εδώ υπάρχει το ZTE Blade και LG Optimus One που είναι καλύτερες επιλογές στα ίδια χρήματα.

Kostashd2

για το φιλο και το omnia 7 το εχω παρει εγω απο skroutz τωρα στα κινητα ειναι σχετικο αν αξιζει τα 100ε η οθωνη ειναι φανταστικη και η κατασκευη το ωραιο με την οθωνη ειναι οτι εχι το ιδιο μαυρο με το κινητο και δεν καταλαβαινεις απο που αρχιζει η οθωνη και που τελειωνει και το μενου ειναι σαν να βγαινει απο το πουθενα

το σκρουτζ εχει αξιολογησεις για να μαθεις ποσο καλο ειναι ενα μαγαζι και σχολεια το ομνια ομως τουλαχιστον μεχρι να ερθει το update και τα ελληνικα η samsung hellas δεν το φαιρνει αυτο σημαινει οτι αν παθει κατι το δινεις στο eshop και το στελνει στην samsung germany

ενα αλλο κακο ειναι οτι δεν εχει παρει ακομα το nodo μαλλον απο οτι ακουγετε θα το παρει πριν το τελος του μηνα και περιμενουνε καινουρια ρομ που εχει βγει αλλα πρεπει να παρει εγκρυση απο microsoft

εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και εχω περασει και ελληνικο πληκτρολογειο..

mitsos

Προς AlexCY: αν θέλεις ένα κινητό για να παίζεις παιχνίδια 3D Games τότε μην το πάρεις το htc wildfire. για πλοήγηση στο ίντερνετ facebook twitter κ.α είναι καλό το έχω εδώ και ένα χρόνο και δεν είχα κανένα πρόβλημα. εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το HTC Wildfire S θα έρθει γύρω στα 300 να δεν κάνω λάθος. Πηγεναι και στην vodafone και δες και το HTC Trophy 7 δεν θα βρεις κινητό με 200 ευρώ με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Samo

Κώστα τα Win. Phones με 6.5 λογισμικό, για να κάνεις share φωτογραφίες έπρεπε πρώτα να ανοίξεις τα bluetooth και μετά να πας και να πατήσεις πάνω στο αρχείο. (Μετά σου βγάζει επιλογή “Αποστολή μέσω bluetooth”).
Άμα θες δοκίμασε το κι στα Win. Phones με λογισμικό 7. Πιστεύω ότι είναι κουτό να μην έχουν share μέσω bluetooth.
Φιλιά.
🙂

antonisRodos

πραγματικά εδώ και 2 εβδομάδες σχεδόν ψάχνω για κιν έχω γίνει εξπρές από αυτά που έχω διαβάσει.. λοιπόν τα WP7 είναι ( και να το θυμηθείτε αυτό) ανερχόμενη δύναμη είναι τελείως διαφορετικά από τα WM6 η νύχτα με την μέρα όσο για εφαρμογές είχαν πει στην αρχή ότι τα WP7 θα ήταν συμβατά με τις εφαρμογές των WM6 αλλά τελικά δεν είναι… τα WP7 είναι στην αρχή τους πολλοί προγραμματιστές άρχισαν να ασχολούνται με την κατασκευή εφαρμογών άρα σε ένα 6 μηνο θα φτάσει σίγουρα κάπου 30.000 τώρα έχει 15.000 όσο για το κλείδωμα και το iphone είναι κλειδωμένο αλλά δεν έχω δει κανένα να παραπονιέται για αυτό μετά το καλοκαίρι όλα τα κιν που θα έχουν WP7 θα εκτοξεύσουν τις τιμές τους στα ύψη η MS ξέρει ότι αυτοί είναι η τελευταία ευκαιρία της να κάνει κάτι καλό άρα πιστεύω ότι σε 1 χρόνο θα υπάρχει iphone και WP7 τα άλλα θα είναι απλά για πλάκα μπροστά τους … τώρα όλα όμως είναι θέμα επιλογής εγώ θέλω πολλές εφαρμογές παιχνίδια και να έχω πράγματα που δεν έχει ακόμα τα WP7 και στην παρούσα φάση θέλω άμεσα αυτές τις εφαρμογές είμαι πρωτάρης στα smartphone έχουν όλοι και ήρθε η ώρα… Συνέχεια »

Γιωργιος

Κωστα θα ηθελα να μου επιβεβαιωσεις κατι. Το mango update στα WP7 θα δωσει την δυνατοτητα bluetooth FTP? Ειναι βασικο αυτο με τις αλλες ελλειψεις μπορω να αντεξω αλλα αυτο ειναι βασικο.Και κατι αλλο γιατι παροτι ειναι κλειδωμενο το bluetooth στα WP7 κανενας developer δεν το εχει ξεκλειδωσει ακομα; Τοσο ασφαλες ειναι η απλα δεν ασχολουνται;

dimitris

επειδη βλεπω οτι συγκρινουμε πολυ το android με τα wp7 και το ποσο αυτονοητα σας φαινονται καποια πραγματα. αν θυμαστε πριν κανα 2 χρονια τα android με 1.5 δεν ειχαν ουτε μπλε δοντι ουτε ελληνικο μενου. οποτε μην λεμε μονο για να λεμε. Επισης δεν νομιζω πως το ui σε ενα λειτουργικο παιζει καθοριστικο ρολο. ο καιρος και η ορεξη της ms θα δειξει πως θα εξελιχθει το wp7

AN7

@antonisRodos

Με το συμπάθιο φίλε, αλλά αυτό ότι το wp7 θα είναι τρελή δύναμη σε μόλις 1 χρόνο, μην το πεις παραέξω. Δεν λέω ότι δεν μπορούν να γίνουν, αλλά απλά σε 1 χρόνο, όχι αδύνατο δεν είναι, αλλά ούτε στην MS δεν το σκέφτονται.
Για να φτάσει να είναι δυνατή, δεν έχει να περάσει μόνο το android που μην ξεχνάς υποστηρίζεται από κολοσσούς όπως η Intel+ARM.

Δες εδώ το market share του 4ου οικονομικού τριμήνου του 2010 απ την Canalys:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Smartphone_share_current.png

@dimitris
Κάνεις λάθος, το android απ την 1,0 έκδοση είχε wifi + bt. Αν είχε ελληνικά θα σε γελάσω.
Ξεχνάς ότι το android ξεκίνησε απ το 0 και ήταν μια καινούργια πλατφόρμα. Η MS είχε 10 χρόνια εμπειρία πάνω στα mobile+pocket pc λειτουργικά. Απλά δεν της έκατσε η φάση, είχε πολύ κακό timming σε αντίθεση με την google που έσκασε το Android την εποχή που τα smartphones γινόντουσαν must.

NikosVolos

Ας ερθει ο καιρος που θα εξελιξει και θα εμπλουτισει η microsoft τα WP7 και εδω θα ημαστε παλι και θα το συζηταμε,προς το παρον για μενα το android ειναι μονοδρομος!
Μου αρεσει παρα πολυ το Τrophy 7 της HTC και αλλα μοντελα της,αλλα οταν μας σεβαστει και βαλει ελληνικο μενου τοτε θα της δωσω και εγω τα λεφτα μου σαν καταναλωτης.
Εξαλλου δεν πιστευω να υπαρχει καποιος που μην εχει καταλαβει για ποιο λογο το Trophy 7 και το Optimus 7 απο 5 κατοσταρικα ξαφνικα τα χαριζουν 200 ευρω,μηπως επειδη μας αγαπανε ή μας λυπουνται ξαφνικα;

Nikos

ΑΝ7

Το Android v 1.0 και 1.6 είχανε BT αλλα ήτανε κλειδωμένο από το λογισμικό και δεν μπορούσε να γίνει κοινή χρήση αρχείων και αυτό λύθηκε στην v 2.1!!

Kostashd2

το android δεν ξεκινησε και απο το 0 οταν το core ειναι linux ελληνικα δεν ειχε μεχρι 1.6 και να αγοραζεις app μπορει να μην εχει ουτε μεχρι το σεπτεμβρη που θα εχουν τα wp7 στην ελλαδα

AN7

@Nikos,
έχεις δίκιο, απλά με το “δεν έχει bt” νόμιζα ότι εννοούσε πως δεν υποστήριζε.

@KostasHD2
ο kernel δεν είναι όλο το σύστημα. Είναι ένα κομμάτι απ το σύστημα και δεν ήταν έτοιμο, έπρεπε να γίνει ported για τα κινητά και το android.

Η 1,6 είχε κανονικά ελληνικά όπως έχουν όλες μέχρι την 2,3,3.

Αυτό που λες “και να αγοραζεις app μπορει να μην εχει ουτε μεχρι το σεπτεμβρη”, θες να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς?

Nα σου θυμίσω ότι το Android Market έχει 60% free applications. Το διπλάσιο ποσοστό απ το istore και σχεδόν το τριπλάσιο από το wp market που μετράει μόνο ~15.000 εφαρμογές. Πως ακριβώς θέλει να προωθήσει η ms το market της με μόνο 22% free εφαρμογές?

nikpro

Προς cVlachakis ..
γιατι προτιμάς περισσότερο το LG παρά το HTC ?

kostashd2

το lg γιατι εχει παεαπανω μνημη και πιο γρηγορη που κανει τα loading πιο γρηγορα νομιζω εχει και μεταλικα σημεια

Darklord

cVlachakis, στο site της Vodafone δείχνει πως το HTC δεν είναι διαθέσιμο. Μήπως γνωρίζεις εάν θα το ξαναφέρουν στην ίδια τιμή;

Κωστής

Αν ήμουν 90-10 υπέρ της αγοράς του Χ5,αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 50-50 με το Trophy 7

Και ο μόνος που έχει καταφέρει να μου αλλάξει τη γνώμη,είναι ο “μπαγάσας” ο Κώστας…

Και σκέφτομαι…από την μία μεριά,με 200ευρώ παίρνεις ένα κινητό των 500 ευρώ, με ένα πολλά υποσχόμενο και συνεχώς αναπτυσσόμενο λειτουργικό,και από την άλλη ένα κινητό με το καλύτερο λειτουργικό αυτή τη στιγμή στην αγορά που κάνει εξίσου καλά την δουλειά που κάνουν άλλα των 500ευρώ…

Και κάπου εδώ τίθεται ένα άλλο ερώτημα…τι γίνεται την επόμενη μέρα?

Δηλ. το Χ5,και να μείνει με την 2,2 έκδοση δεν χάθηκε ο κόσμος…το λειτουργικό του θα εξακολουθήσει να είναι τέλειο και δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτε…

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η HTC για διάφορους λόγους (όπως κάνει και τώρα με Android συσκευές) δεν αναβαθμίσει έγκαιρα ή και καθόλου με νεότερη έκδοση των WP7,το Trophy? Μένεις με ένα πολύ κατώτερο λειτουργικό (σε σχέση με το Android 2.2) στο χέρι,με μόνο θετικό…την ποιότητα κατασκευής της συσκευής!

Και σε ρωτάω φίλε Κώστα…θεωρείς ότι αρχικά η HTC και τελικά η Microsoft θα υποστηρίξουν το συγκεκριμένο κινητό ή θα ασχοληθούν μόνο με τις ακριβές συσκευές με WP7?

enigma

Mα η ίδια η MS θα βγάλει τις αναβαθμίσεις και αναφέρεται σαν πλεονέκτημα το γεγονός ότι όλοι θα την λαμβάνουν ανεξαιρέτως εταιρίας.

Nassos

Να ρωτήσω κάτι γιατί σκοπεύω συντομα πολυ συντομα μαλιστα(πιθανοτατα αυριο)να αγοράσω μαλλον το lg το bing maps μπορει να δουλέπσει εστω αξιοπρεπώς σαν gps και αν ναι πρεπει να ειμαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ για να λειτουργει?

θανασης

εγω μπορω να παρω ενα απο τα 2 κινητα με 20% εκπτωση δηλαδη 160ευρω
το htc μου αρεσει περισσοτερο απο το lg αλλα δεν ειναι διαθεσιμο
τι να κανω? να παρω το htc ή το lg?

Κωστής

@enigma

Με αυτή τη λογική…όλα τα WP7 θα αναβαθμίζονται συνεχώς και δεν θα σταματάνε ποτέ… 😛

Που σημαίνει ότι αυτό δεν θα συμφέρει ούτε την HTC αλλά και γενικά όλες τις εταιρίες κινητών που έχουν WP7,αφού οι καταναλωτές δεν θα έχουν κάποιο σοβαρό λόγο για να αλλάξουν συσκευή και έτσι οι εταιρίες θα χάνουν από τις πωλήσεις συσκευών… 🙂

Επίσης,η αναπαραγωγή flash στον browser είναι σίγουρο ότι θα είναι εφικτή με την πρώτη αναβάθμιση ή θα περιμένει κάποιος παραπάνω?

Αλέξης

Στο site της vodafone γραφει και για το htc και για το lg “Μη διαθέσιμο απόθεμα”…γνωριζεί κανείς τίποτά? παίζει όντως να τους τελειώσανε?? πάνω που ειχα αποφασισει για το htc.. 🙁

Γιωργιος

Οποτε Huawei Ideos X5 και ξερο ψωμι. Κωστα οντως το κινητο θα κυκολοφορησει την επομενη βδομαδα η ακομα ειμαστε στα σκοταδια. Το review θα γινει πριν την κυκλοφορια του κινητου η μετα;

Paris

σίγουρα θα βρεις κάποιο σε κατάστημα, το θέμα είναι σε πιο κατάστημα για να πάμε και εμείς.

fteros

πάντως οι τιμές των 199 ευρω αφορούν μόνο για συμβόλαιο ετσι δεν είναι;
σκέτη συσκευή πάνε στα 250-260 ευρω απότι βλέπω.
κάνω λάθος ή δεν κοιτάζω εκεί που πρέπει;

giannis

Καλημέρα παιδιά….ο Κώστας έχει δίκιο το lg εχει καλύτερα χαρακτηριστικά….αλλα είναι λιγο ”αγαρμπο” σαν τηλεφωνο δεν έχει χαρακτήρα, στυλ…..ενω το htc είναι πάρα μα πάρα πολύ όμορφο σε σ΄χεση με το lg….η ομορφια θέλει θυσίες για αυτο λοιπόν πάμε για το τρόπαιο

Maelko

Για όσους ρωτάνε ότι δεν υπάρχει <>… Πήρα στο υποκατάστημα Vodafone Νέου Κόσμου και ρώτησα για το Htc Trophy 7, μου είπαν ότι υπάρχει απόθεμα στις αποθήκες τους. Το παράγγειλα γιατί έχω επιδότηση 80 € και έτσι θα το πάρω μόνο 120. Οπότε όποιος ενδιαφέρεται να πάρει μια από τις δύο συσκευές να ξέρει ότι δεν τις έχουν ετοιμοπαράδοτες σχεδόν σε κανένα κατάστημα vodafone, και αυτό γιατί τους έχουν μείνει stock στις αποθήκες, οπότε πρέπει να τις παραγγείλετε τηλεφωνικά ή πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα vodafone. Μετά από αρκετή σκέψη και βλέποντας χιλιάδες reviews sto youtube και για τα δύο τηλέφωνα, κι ενώ ήθελα το Lg Otimus 7 λόγω της μεγαλύτερης μνήμης και διάρκειας μπαταρίας κατέληξα στο Trophy επειδή πήγα και το είδα Live σε κατάστημα και το <, το design του ήταν μακράν καλύτερο από αυτό του Lg το οποίο το είχαν δίπλα σαν δείγμα δεν μπορούσα να το δω live, αλλά όταν το πήρα στα χέρια μου ήταν σαν τρένο ρε παιδιά, κατά δύο εκ μακρύτερο από το HTC και θεοβαρύ, επίσης τα τρία κουμπιά στο κάτω μέρος ήταν τεράστια, πλαστικούρα τα οποία αργά ή γρήγορα από την πολύ χρήση θα ξεβάψουν και θα φαίνονται χάλια, δεν μου άρεσε… Συνέχεια »

Χρήστος

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά! Εγώ επειδή είμαι ένας “μέσος” χρήστης, όπως αναφέρθηκέ πιό πάνω σε κάποιο σχόλιο, πρίν από λίγο παρήγγειλα το Χ5. Οι τεχνικές μου γ΄νωσεις πάνω σε επεξεργαστές και ram και rom και rim κτλ. είναι ελάχιστες. Απλά θεωρώ ότι αφού αποφάσισα νε στραφώ σε smart-phone καλύτερα θα ήταν να είναι όσο το δυνατόν πιό εύκολο στην χρήση του. Τώρα προσωπικά στο θέμα “εμφάνιση” , συγχωρήστε με αλλά θεωρώ από τα τρία το Χ5 το πιό ευπαρουσίαστο.
Τα παραπάνω χωρίς καμία πρόθεση να θίξω ή να προσβάλω την γνώμη οποιουδήποτε.

Panos

Ρε παιδια μια ερωτηση γιατι ειμαι ελαφρος ασχετος.Για μια διαδρομη που θα θελω να κανω με το bing maps για παραδειγμα θα πρεπει να ειμαι συνδεδεμενος συνεχεια στο ιντερνετ η απλα θα πρεπει να βρει τη διαδρομη το gps για παραδειγμα μεσω wi-fi και μετα θα την εχει αποθηκευμενη και θα μπορω να κατευθηνθω κανονικα

P.S:Μαλλον θα προτιμησω HTC καθαρα λογο εμφανισης.Μου φανηκε τεραστιο το lg:)

STELIOS

Καλησπέρα Παιδιά ,

Μια ερώτηση η οποία για μένα είναι πολύ σημαντική για την αγορά μιας εκ των δύο συσκευών win mobile 7. Προγράμματα πλοήγησης όπως πχ destinator υπάρχουν για αυτές τις συσκευές ;
Μπορώ να τις χρησιμοποιήσω δηλαδή ως πλοϊγό χωρίς internet ή WIFI ; Στο παλιό καλό HTC 3350 που έχω χρησιμοποιώ DESTINATOR 4 χρόνια σχεδόν ( με bluetooth gps βέβαια) . Με τα 2 αυτά κινητά θα μπορέσω να κάνω το ίδιο ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

mustanggre

STELIOS δεν υπαρχει λογισμικο πλοηγησης ακομα για καμια συσκευη με wp7, εχουν ομως ενσωματομενη εφαρμογη το bing maps που ειναι οπως το google maps για android. Δεν σε συμφερει να κανεις πλοηγηση μ αυτο οπως καταλαβαινεις.

mustanggre
θανασης

δια8εσιμα και παλι τα κινητα απο την vodafone

akis

Φιλε κωστα με ολο τον σεβασμο για το εργο σου βλεπω οτι αυτοαναιρεισαι σε καποια σημεια. Βλεπω οτι αναφερεσαι συνεχως στον μεσο χρηστη. Δεν ενδιαφερει τον μεσο χρηστη ενα λογισμικο με πολυ περισσοτερες διαθεσιμες εφαρμογες ΑΜΕΣΑ και οχι μετα απο 5 μηνες? Δεν τον ενδιαφερει το ελληνικο μενου και οι ελληνικοι χαρακτηρες? Δεν τον ενδιαφερει η αποστολη και ληψη αρχειων μεσω bluetooth? Και τον ενδιαφερει αν σε λιγους μηνες αναβαθμιστει σε 2.3 το κινητο που πρακτικα δεν θα φαινεται καμια διαφορα(στον μεσο χρηστη) απο το 2.2. Αλλα κατα τ’ αλλα τον ενδιαφερει η λιγο καλυτερη αποκριση της οθονης στα αλλα 2 γιατι σε απεικονιση ο κινεζος οπως ειπες ειναι πολυ αξιολογος και τα πλαστικα του κινητου παρολο που ειπες οτι κι αυτα ειναι πολυ καλα με καλη συναρμογη. Αναφερεις επισης οτι τα WP ειναι καλυτερα σε τεχνικα χαρακτηριστικα ενω οταν ενας αλλος φιλος παραπανω σου λεει οτι εχει καλυτερη gpu και επεξεργαστη ο κινεζος λες οτι δεν μπορεις να συγκρινεις τα 2 κινητα επειδη εχουν διαφορετικο λογισμικο. Ποια ειναι τα καλυτερα χαρακτηριστικα δηλαδη το καλυτερο multitouch? Οι περισσοτεροι μεσοι χρηστες μπορει να μην ξερουν καν τι σημαινει. Μην τρελαθουμε τελειως! Και αμα λαβουμε υπ’οψιν μας και το πολυ χαμηλοτερο sar… Συνέχεια »

θανασης

αυτοι στην vodafone ειναι ελεηνοι
στο κτιριο που ειναι το τηλεφωνικο τους κεντρο, τυχαινει να δουλευει και η μανα μου
και εχει 20% μειωση στα κινητα
της ειπα το lg kai to htc και της ειπαν οτι ειναι παλια και δεν τα εχουν
ελεος

LGe900

Εγώ πήρα το LG τελικά, αφού κατάφερα να το βρω σε μαγαζί μετά από ψάξιμο σε 6 μαγαζιά..
Πολύ καλό, αν και ακόμα δεν το έχω πολυψάξει μιας και το θέλω για 2ο κινητό, με βασικό κινητό το SGS2 μόλις βγει…Διάβασα κάπου όμως ότι το ManGo θα προσθέτει τις 16 γλώσσες μόνο σε καινούριες συσκευές, και ίσως γι’αυτό να έπεσε τόσο η τιμή εδώ… Ίσως όμως και να’ναι ράδιο αρβύλα..Only time will tell…

χρηστος

Εχω 4 κινητα τηλεφωνα το nokia n8, το htc desire hd που το εχω δωσει στον γιο μου, το desire s και το lg optimus 7. Το i phone 4 το εχω δοκιμασει αρκετα αφου το εχει ενας φιλος του γιου μου. Για μενα η αισθηση αλλα και η απλοτητα του optimus 7 δεν συγκρινεται με κανενα. Ειναι το αγαπημενο μου τηλ αυτο που χρησιμοποιω καθημερινα, Στα μειον του η καμερα που δεν ειναι και τοσο καλη, και οι χαρτες που ειναι κακοι θα ελεγα. Μακραν οι καλυτεροι χαρτες οι ovi της νοκια.
Το τονιζω πως για μενα τα wp7 δεν παιζονται, καμια σχεση με τα παιδικα android.
To i phone 4 εξαιρετικο αλλα για μενα αδιαφορο. Γουστα ειναι αυτα παιδια. Οτι αρεσει στον καθενα εξ αλλου δεν ειναι δικες μας οι εταιρειες για να γινομαστε φανατικοι.

Στεφανος

Μεγάλο δίλημμα η αγορά , απτήν μια λέω να παραμένω να βγει και το zte skate , απτήν άλλη αν αγοράσω το x5 πρέπει να δώσω 30 εύρο για κάρτα μνήμης 16gb η να πάρω καμία κινεζική από e-bay με 15 ευρώ και ο θεός ο βοηθός συν κάποια προστατευτικά όπως θήκη λόγο τις μέτριας κατασκευής του , απτήν άλλη δεν παίζονται σε ντιζάιν και κατασκευή τα htc και lg αλλά δεν είναι αντροιντ που βεβαία αυτό σημαίνει πολλές αναβαθμίσεις τουλάχιστον για 1 χρόνο μέχρι να βγουν windows 8 , μετά απλά θα μείνουν πίσω ,επίσης με αυτά τα δυο δεν χρειάζονται κάποια έξτρα μνήμη λόγο της ενσωματωμένης άρα εκεί δίνεις καθαρά 199 ευρώ .
Το καλύτερο πιστεύω πως θα ήταν το HTC με 16gb ενσωματωμένη μνήμη και αντροιντ λογισμικό 🙂 .

Και μια απορία που έχω , υποστηρίζουν και τα 3 gps χωρίς να είσαι συνδεμένος στο internet ?

mustanggre

Στεφανος θα σου λυσω την απορια σου, ειναι απλα τα πραγματα κ οι τρεις συσκευες εχουν ενσωματομενο δεκτη gps που σημαινει βαζεις καποιο λογισμικο για πλοηγηση(sygic,garmin,igo κτλ) με εγκατεστημενους τους χαρτες της αρεσκειας σου κ κανεις απειρες πλοηγησεις χωρις να χρεωνεσαι απ το ιντερνετ. Ομως για τις δυο συσκευες με wp7(trophy,optimus7) δεν εχουν ακομα κυκλοφορησει τα παραπανω λογισμικα που αναφερα,καποια απο αυτα ισως μεσα στο καλοκαιρι να τα δουμε.

Hakeem

παιδιά υποστηρίζει το LG E900 Optimus 7 Java?γιατί εδώ λέει πως όχι:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3532&idPhone2=3118

και κάτι τελευταίο που θέλω να ρωτήσω γιατί σκέφτομαι σοβαρά να κάνω την αγορά ενός εκ των 3ων, τα προβληματα με τα ringtone και το bluetooth θα λυθούν με την νέα έκδοση? και ο πωλητής στην βονταφον γιατί μου είπε ότι το LG δεν έχει ράδιο? Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ονομα

Οτι και να λεμε η microsoft παντα ακολουθει στις εξελιξεις ποτε δεν εχει κανει καποια καινοτομια. Δεν τιθεται καν θεμα μεταξυ android και wp. Οι wp κατοχοι θα τα βρειτε μπροστα σας. Θεωρω καπως αστειο editor σε tech blog να εχει wp αλλα δεδομενου οτι ειμαστε σε κριση κ δεν μπορουμε να εχουμε ολοι desire το καταλαβαινω. Μην φοβαστε τις κινεζικες συσκευες. Οποιος εχει παρει μερικα ελαφρια μαθηματα marketing καταλαβαινει οτι οι τιμολογησεις γινονται με γνωμονα το πως θα παρεις το max απο καθε target group καταναλωτη. Τα wp, το bada και το blackberry OS ειναι ενα epic fail που ουσιαστικα το περιμενουν να πεθανει σιγα σιγα και δεν το σκοτωνουν γιατι εχουν επενδυσει πολλα πανω τους.

θανασης

παιδια μπορειτε να μου πειτε τα αρνητικα και τα θετικα του lg και του htc ωστε να ειναι μαζεμενα καπου και να μπορει να αποφασισει καποιος? ευχαριστω

Michalis vek

Το HTC Trophy έχει έξοδο hdmi?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG Optimus 7 Smartphones Windows Phone Smartphones

LG Optimus 7, Δεν θα αναβαθμιστεί σε Windows Phone 7.8

Η αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8 της πρώτης και δεύτερης γενιάς smartphone με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft WP7 αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Πολωνός κάτοχος του LG Optimus 7 που επικοινώνησε με το τμήμα υποστήριξης της εταιρείας του και έλαβε την απάντηση ότι το κινητό του δεν θα αναβαθμιστεί σε WP7.8.

Smartphones LG LG Optimus 7 Smartphones

LG Optimus 7, Πέφτει και… σπάει!

“Τυχερά” Χριστούγεννα έκανε ο φίλος του Techblog Ηρακλής μιας και όπως μας εξιστορεί το κινητό του ένα LG Optimus 7 με Windows Phone του έπεσε από ύψος 20-30 εκατοστά και το γοριλο-γυαλι του όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έγινε θρύψαλα. Φίλε Ηρακλή συγνώμη αλλά μετά αφού σου έπεσε κάτω μήπως το πάτησε και ο γορίλας ο ίδιος […]

Smartphones Android Smartphones Huawei X5

Huawei X5, Ίσως αναβαθμιστεί και μέχρι τις γιορτές

Το Huawei Χ5 είναι είναι ένα από τα smartphones που πρέπει να έχει πουλήσει καλά στην ελληνική αγορά, δεν έχω στα χέρια μου επίσημα στοιχεία, οι εταιρείες ποτέ δεν δίνουν σε τοπικό επίπεδο αριθμούς το καταλαβαίνω όμως από τα σχόλιά σας εδώ στο Techblog. Ίσως η Huawei σας κάνει δώρο τα Χριστούγεννα την ελληνική αναβάθμιση […]

Smartphones LG LG Optimus 7 LG Windows Phone Smartphones

LG E900 Optimus 7, Αναβαθμίσατε σε Windows Phone 7.5 Mango;

Από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε η διάθεση της αναβάθμισης Windows Phone 7.5 Mango, οι κάτοχοι του μοντέλου LG Optimus 7 αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση. Με κόλπα και συμβουλές αναγνωστών κάποιοι τα είχα καταφέρει. Τελικά όπως αποδείχθηκε υπήρχε πρόβλημα με τα Optimus 7 το οποίο έχει λυθεί.