Ερευνητές μετέτρεψαν το γυροσκόπιο του smartphone σε μικρόφωνο

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το μικρόφωνο συνήθως ζητούν άδεια από τον χρήστη, αλλά τι θα γίνει αν στην θέση τους χρησιμοποιούμε τους αισθητήρες κίνησης. Ίσως ακούγεται παράξενο αλλά ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Standford και η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών Rafael ανακάλυψαν έναν τρόπο να μετατρέψουν τα γυροσκόπια των Αndroid συσκευών σε μικρόφωνο.

Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται Gyrophone και δουλεύει με τον εξής τρόπο: Τα μικρά γυροσκόπια του κινητού δουλεύουν χρησιμοποιώντας δονούμενες πλάκες πίεσης, οι οποίες από ότι φαίνεται μπορούν να εντοπίσουν τις μικρές δονήσεις από τα ηχητικά κύματα. Οι περισσότερες συσκευές Android μπορούν με το υπάρχον hardware να εντοπίσουν ήχους με εύρος συχνότητας 80-250Hz, η οποία συμπίπτει με αυτή της ανθρώπινης φωνής.

Αντιθέτως το iPhone χρησιμοποιεί συχνότητες που είναι χαμηλότερες των 100 Hz, πράγμα που δεν είναι χρήσιμο για την καταγραφή ομιλιών. Παρόλο που δεν έχουν καταφέρει μεγάλη ακρίβεια στην καταγραφή της φωνής σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί. Αυτή την στιγμή μπορεί να καταλάβει την ύπαρξη ομιλίας καθώς και το φύλο του ομιλητή. Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί ένα paper για αυτή την έρευνα στο Usenix Security Conference. Επίσης η Google φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για την έρευνα καθώς τα πρώτα στάδια της έρευνας είναι σημαντικά την δημιουργία αμυνών κατά της κακόβουλης χρήση αυτής της τεχνολογίας.

γυροσκόπιο μετατρέπεαι σε μικρόφωνο, Ερευνητές μετέτρεψαν το γυροσκόπιο του smartphone σε μικρόφωνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo

Συντακτης ειναι αυτος που γραφει ενα αρθρο, οχι αυτος που παταει το enter στο google translate, οποτε Λορενα, οταν “δανειζεσαι” ολοκληρα αρθρα απο το engadget, καλα θα κανεις την επομενη φορα, να μας δινεις και την πηγη τους.

Κώστας Βλαχάκης

Παντα και σε ολα τα αρθρα αναφερουμε την πηγη, οπως αναφερουν και εμας διεθνη site οταν αναμεταδιδουν αποκλειστικες πληροφοριες και φωτογραφιες του Techblog. Την πηγη θα την βρεις κατω απο την φωτογραφια του αρθρου μας.

BraveNewWorld

@Geo ρε geo πας καλά; θα πεις στους ανθρώπους οτι δεν βάζουν πηγες ενω σε όλα τα άρθρα στο σάιτ βάζουν. Εχεις ζωή ή κάθεσαι και σημαδεύεις ανθρώπους επειδή είσαι αποτυχημένος;

Κώστας Βλαχάκης

Ηρεμιες παιδια, μην χρησιμοποιειτε ασχημες λεξεις, παρεα ειμαστε εδω. Προσπαθηστε ολοι για να εχουμε ηρεμο και ευχαριστο κλιμα 🙂

spazyjay

Εγω δεν εχω καταλαβει για πιο λογο να δημοσιευτει μια τοσο σπουδαια ανακαληψη?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.