Ποιές τεχνολογίες στα smartphones θα μας απασχολήσουν στο μέλλον;

Οι διαγωνισμοί που πραγματοποιούμε στο Techblog μοιράζουν μεγάλα/απίθανα δώρα και λειτουργούν ως παλμογράφος της ελληνικής αγοράς τεχνολογίας. Μέσα από τις απαντήσεις σας στις τυπικές ερωτήσεις που θέτουμε για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτούς, καταγράφονται τα θέλω και οι προτιμήσεις σας.

Στον διαγωνισμό που τρέχει αυτή την περίοδο (συμμετοχή εδώ) ρωτάμε ποιά τεχνολογία στα smartphones πιστεύετε ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον και οι δημοφιλέστερες απαντήσεις σας μέχρι σήμερα ακολουθούν…

• Μπαταρία, μπαταρία, μπαταρία!
• Ανέπαφες συναλλαγές-πληρωμές με NFC
• Έυκαμπτες και διαφανείς οθόνες
• Επιδόσεις PC
• Χρήση του smartphone χωρίς να το αγγίζουμε
• Αναλογικό ζουμ στην κάμερα
• Καλύτερες οθόνες 3D
• Αδιάβροχα
• Ενσωμάτωση βιντεοπροβολέα

Ποια είναι η δική σας άποψη, τι πιστεύτε εσείς για τις μελλοντικές τεχνολογίες στα smartphones;

, Ποιές τεχνολογίες στα smartphones θα μας απασχολήσουν στο μέλλον;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αγγελος χυτηρογλου

Ολα αυτα που εγραψες Κωστα αλλα θα ηθελα επισης να δω μπαταριες σε μικρο μεγεθος με μεγαλη χωριτικοτητα ωστε οι οθονες των κινητων να μην ειναι πανω απο 4 με 4,3 ιντσες αν και λατρευω το GS3 που ειναι πανω απο αυτα που λεω.

MEDS

Σε 10 χρόνια, το “κινητό” θα είναι (για τις αναπτυγμένες χώρες), ταυτότητα, πιστωτική, ΑΦΜ-γενικά, κλειδιά σπιτιού-αυτοκινήτου, εισιτήριο ΜΜΜ-γενικά, τρόπος εργασίας, α… και τηλέφωνο!

Φυσικά θα έχουν καλύτερες μπαταρίες, κάμερες και οθόνες αφής με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος.

Παναγιώτης Λ.

Όλα τα παραπάνω Κώστα αλλά κατά τη γνώμη μου και οι επεξεργαστες….

greeceandroid

Αυτό που είπε ο MEDS, το κινητό θα γίνει πολυεργαλείο που θα μας συνοδεύει στις περισσότερες δουλειές της ζωής μας. Γενικά θα μας απασχολήσει το concept του “smart-home” / “smart-living” μέσω του κινητού.

Τώρα αν αυτό θα γίνεται με Wifi, bluetooth 5, nfc, ή συνδιασμό όλων των προηγούμενων αυτό δεν το ξέρω.

μάρκος xperia

Εγώ πιστεύω πως τα smartphones κάποια στιγμή θα σταματήσουν να ειναι τόσο μικρά. Παλιά αν έδινες σε κάποιον ένα xperia neo v η οποιοδήποτε smartphone με οθόνη μεγαλύτερη από 3,5″ το θεωρούσαν παντόφλα. Σήμερα ένα κινητό όπως το iPhone, neo v, galaxy ace, αυτα πλέον θεωρούνται μικρά κινητά και κινητά με 4,3″ ειναι το νορμάλ μέγεθος. Σε λίγα χρόνια θα δείτε πως ένα κινητό με 4,6-4,7″ θα ειναι το νορμάλ.
Θέλω να πω πως πολλοί κατασκευαστές θα το γυρίσουν στα ταμπλετόφωνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει 3D οθόνες, μπορεί και εύκαμπτες, παρά πολύ μεγάλες επιδόσεις και όπως πολλοί λέτε το NFC, ακόμα και σήμερα πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν το κινητό σαν πορτοφόλι. Αυτό πιστεύω πως θα το κάνουν όλοι. Γενικά η ιδέα ειναι να κουβαλάς ένα πράγμα για κινητό, για κάμερα, για υπολογιστή και τώρα θα κουβαλάς ένα ακόμα και για πορτοφόλι.

Panos7GR

Σχετικά με τα λεγόμενα των MEDS & greeceandroid: (Πέραν ότι συμφωνώ απόλυτα!!)

Ωχ! Αφού πηγαίνει εκεί το πράγμα άμα χάσουμε το κινητό ένα έχω να πω… Την γ…με!!! 😛

MEDS

@Panos7GR, ας ελπίσουμε σε οθόνη αναγνώρισης αποτυπώματος παρά σε εμφύτευση μικροτσίπ για την ασφάλεια των δεδομένων μας “και καλά”! 😉

Dimos

Σε μερικά χρόνια τα κινητά θα κάνουν τα πάντα. Θα μπούνε στην καθημερινή μας ζωή αφού η καθημερινότητα μας στις συναλλαγές, τον τρόπο επικοινωνίας, στον επαγγελματικό τομέα καθώς και στην ψυχαγωγία θα εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό απο τα smartphone!

Stratis

Φυσικα με ενδιαφερουν ολες οι τεχνολογιες.Αλλα θα ηθελα αμεση αναπτυξη των τεχνολογιων στην αντοχη της μπαταριας.

dimitris

Εγώ κοιτάω πολύ μπροστά, οι μπαταρίες και αυτά όλα θα βελτιωθούν, εγώ μιλάω για μια εποχή που δεν θα υπάρχουν υπολογιστές μόνο ασύρματες οθόνες στις οποίες θα συνδέεται το κινητό. Δίνω σε αυτή την προοπτική το πολύ 5 χρόνια. Ήδη το κινητό μου είναι καλύτερο από τον Η/Υ που έχω στο πατρικό μου.

Γιώργος Mclaren

Παιδιά εγώ πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει πολύ το Wi-Max…

George

Δεν ξέρω αν θα μας απασχολήσουν και πολύ αυτές οι τεχνολογίες. πχ απ΄οτι διαβάζω το νεο iPhone θα υποστηρίζει NFC άρα αυτόματα η Apple απο του χρόνου κάθε εταιρεία που θα βάζει nfc θα της καταπατά πατέντες. Θα γίνει δικαστήριο η Apple θα κερδίσει και το nfc τέρμα.

Do the math. Oλες είναι τεχνολογίες μέχρι να μπουν σ3ε συσκευή της Apple…

Jimakoylis

Εγω πιστευω τελος τα Smartphone και σε 20 το πολυ χρονια θα υπαρχουν μονο τα Tablet φυσικα με την δυνατοτητα να πραγματοποιουν κλησεις και φυσικα οχι με 1-1,5 GHz 4,5 και θα βλεπυμε στον δρομο μια κοπελα να απανταει στο τηλ με ipad αλλα επησεις πιστευω οτι λογω του μεγεθους θα δωσουμε βαση σε Bluetooth , handsfree κτλ.

FarmaS

Ολα αυτα
• Μπαταρία, μπαταρία, μπαταρία!
• Ανέπαφες συναλλαγές-πληρωμές με NFC
• Έυκαμπτες και διαφανείς οθόνες
• Επιδόσεις PC
• Χρήση του smartphone χωρίς να το αγγίζουμε
• Αναλογικό ζουμ στην κάμερα
• Καλύτερες οθόνες 3D
• Αδιάβροχα
• Ενσωμάτωση βιντεοπροβολέα

μαζι με τα υπαρχοντα..

ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.