Smartphones και βακτήρια, Μήπως πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο την καθαριότητα;

Το smartphone βρίσκεται διαρκώς στο χέρι μας, το έχουμε κολλημένο στο αυτί μας, το χειριζόμαστε διαρκώς με τα δάχτυλά μας, αλλά αυτό που δεν κάνουμε είναι να κοιτάμε το ζήτημα της καθαριότητας της αγαπημένης μας συσκευής. Τα βακτήρια πάνω στη συσκευή μας μπορούν να προκαλέσουν σειρά ενοχλητικών παθήσεων, όπως γρίππη, διάρροιες και άλλες μολύνσεις, επομένως είναι καλό να παίρνουμε τα μέτρα μας.

Τα ειδικά πανιά για τον καθαρισμό μίας οθόνης αφής δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικά στην πλήρη απαλλαγή του κινητού μας από τα βακτήρια. Οι ερευνητές εξέτασαν 8 συσκευές με οθόνη αφής και είδαν πως υπήρχαν πάνω τους από 2700 έως 4200 μονάδες βακτηρίων, σε υψηλότατη συγκέντρωση, ενώ το μέγιστο επιτρεπτό όριο στο πόσιμο νερό είναι μία μονάδα σε 100 ml νερού. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού από τα βακτήρια είναι με αλκοολούχα διαλύματα, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο για την οθόνη αφής, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Το σκέτο νερό, εννοείται ότι είναι η λιγότερο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού. Οι κατασκευαστές δεν προτείνουν ένα συγκεκριμένο διάλυμα για τον καθαρισμό. Η κατασκευάστρια εταιρεία του Gorilla Glass δηλώνει ότι το πανί με μικροίνες είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό των οθονών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επάρκεια ερευνητικών δεδομένων για το ποια είναι τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω στο smartphone μας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι ένα ποσοστό 20 έως 30% των ιών μπορούν να μεταφερθούν από μία οθόνη αφής στο σώμα μας, μέσω των δαχτύλων μας. Δεν υπάρχει άμεση λύση στο πρόβλημα, αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να πλένετε καλά τα χέρια σας, μετά από τη χρήση πληκτρολογίων, οθονών αφής και άλλων gadget-οεπιφανειών…

, Smartphones και βακτήρια, Μήπως πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο την καθαριότητα;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MasterMind

αμα πλένουμε τα χέρια μας καθε φορά που χρησιμοποιούμε το Smartphone θα βγάλουν λέπια…

Θανάσης

και αν βάλουμε και τα πληκτρολόγια, ποντίκια που χρησιμοποιούμε δεν τελειώνουμε ποτέ….!

Superuser

Εγώ το x8 μου το καθαρίζω με azax
Ρίχνω σε χαρτί κουζίνας μία ποσότητα
περνάω όλο το κινητό και μετά το καθαρίζω με στεγνό πανί!
Δύο χρόνια τώρα..δεν έπαθε τίποτα

Άλλες φορές το έχω κάνει και με οινόπνευμα,.ντετολ,μωρομάντηλα….

Vanzel

Υπάρχει λύση και λέγεται waterproof smartphones και γενικά αδιάβροχες συσκευές. Εχω ένα xperia active και κάθε τρεις και λίγο το ρίχνω ένα σαπούνισμα κάτω απ τη βρύση.
Απορρώ πραγματικά για πιο λόγο οι mobile συσκευές δεν είναι αδιάβροχες.
Σίγουρα δεν είναι θέμα κόστους. Οταν δίνουμε 300 ευρά για ένα κινητό, άντε να δίναμε 310 για την έξτρα αδιαβροχοποίηση.

Γιαννης Ρ

βαμβακι οινοπνευμα και αγιος ο θεος!τπτ δεν παιθαινει σε σονυ χ10, galaxy s1 kai htc radar που το κανω που και που!

ορεστης

εγω δεν κανω τιποτα

Γιώργος Κ.

Οινόπνευμα και μια χαρά είναι!! (x10 mini)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.