Όλα τα smartphones με οθόνη 5 ιντσών FHD 1080p

Από τις αρχές της εβδομάδας τρέχει μια μεγάλη δημοσκόπηση εδώ στο Techblog και καταγράφει την άποψή σας σχετικά με το μέγεθος της οθόνης που μπορείτε να “αντέξετε” σε ένα smartphone. Την πρώτη θέση μέχρι στιγμής καταλαμβάνουν οι 4.7″, ακολουθεί η επιλογή 4.3″ και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα μοντέλα με οθόνη 5 ιντσών.

Για όλους εσάς που το έχετε πάρει απόφαση, αλλά και τους υπόλοιπους που ακόμα το σκέφτεστε, συγκεντρώσαμε όλα τα μοντέλα που έχουν ανακοινωθεί με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920×1080 pixels.

, Όλα τα smartphones με οθόνη 5 ιντσών FHD 1080p

Sony Xperia Z (Ευρώπη)
HTC Butterfly (Ευρώπη ίσως)
ZTE Grand S (Ευρώπη)
Sony Xperia ZL (Ευρώπη)
Huawei Ascend D2 (Ευρώπη)
Oppo Find 5 (Ευρώπη)

Sharp Aquos SH930W (Ρωσία)
ZTE Nubia Z5 (Κίνα)
Lenovo IdeaPhone K900 (5.5″, Κίνα)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mikekodima

Εμένα μου αρέσει πολύ το Oppo Find 5 που είναι κινεζικής κατασκευής,βέβαια να αναφέρω εδώ ότι εγώ δεν θα έπαιρνα smartphone με οθόνη 5 ιντσών την θεωρώ πολύ μεγάλη για μένα η 4.3 ιντσών την θεωρώ normal βέβαια ποτέ μη λες ποτέ!!!

TTquatro

Sony Xperia ZL (Ευρώπη) όπως λέει παραπάνω , μακάρι να έρθει !!!

versavel

Προσωπικά θεωρώ πως όποιος πληρώνει αρκετά λεφτά για ένα κινητό, θέλει αυτό να είναι ‘πλούσιο’ σε όλα… Άρα και το μεγάλο μέγεθος είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Το μεγάλο πάντα σου δίνει την αίσθηση ότι πήρες ‘πράμα’… Εμένα μου αρέσουν οι μεγάλες οθόνες, αλλά μέχρι 5”. Μια χαρά μέγεθος και κάνεις τα πάντα άνετα. Όσο για συσκευή, είμαι οπαδός της HTC, οπότε Butterfly λόγω Sense και ποιότητας κατασκευής, αν και το αλουμίνιο λόγω των θηκών δεν το ευχαριστιέσαι. Τελικά αλουμίνιο ή πλαστικούρα δεν έχει σημασία αφού τα ακριβά κινητά κλείνονται στις θήκες προστασίας. Δεύτερη επιλογή Sony Xrperia Z λόγω καταπληκτικού Service και ‘ορεξης’ της εταιρίας ολική επαναφορά, και μετά OPPO Find 5 αλλά εξαρτάται από την τιμή του και το Service γενικά…

andreas kor

Εμενα προσωπικα μου αρεσουν τα κινητα με μεγαλη οθονη…Δλδ μια οθονη απο 4,7 εως 5 ιντσες
ειναι οτι πρεπει για τα γουστα μου!!! Αναμενουμε να δουμε το galaxy s4 αλλιως φυγαμε για xperia Z!! Η sony ανεβηκε παρα παρα πολυ!!!

vang_tsog

Εγω ειμαι φαν των μεγαλων οθονων αλλα οχι των πολυ μεγαλων κινητων,οποτε αν ηταν να επιλεξω απο τα παραπανω θα επαιρνα το xperia ZL που ειναι και το μικροτερο σε σασι.

Αποστόλης Ρόδος

@ andreas kor … μαζί σου… μια από τα ίδια και εγώ… 😉

Αντώνης Μαρίνος

Μετά την σχεδόν δίμηνη συνύπαρξή μου με το GNex, έχω να πω ότι, ακόμα και για μεγαλόσωμους ανθρώπους (είμαι 1.87), οθόνες 5″ και άνω είναι απλά μη αξιοποιήσιμες/χρηστικές με το ένα χέρι. Ως εκ τούτου, και επειδή το κινητό πρέπει να είναι “κινητό” (και όχι tablet), θεωρώ ότι η 5″ (για την ακρίβεια στις 4.7″ ήδη υπάρχει θέμα) είναι οριακή διάσταση για κινητό….

Πάντως από τα κινητά που αναφέρει ο Κώστας, προφανώς και επιλέγω Z, λόγω του technological excellence που παρουσιάζει…καθαρά ακαδημαϊκά όμως, δεν μπορώ και δεν θέλω να δώσω 7-8 κατοστάρικα για κινητό που θα κρατήσω ούτε ένα χρόνο…

lorentzos

Για μενα εχω να πω το εξης, η θεωρια απο την πραξη ειναι ομιες οσο η μερα με την νυχτα, και αποψη εκφραζω για πραγματα που εχω δει με τα ματια μου και εχω επεξεργαστή ο ιδιος. Αλλο να σε βολεύει μια οθονη 4,7 και αλλο να λεμε οτι οι μεγαλες οθονες 5+ ειναι άχρηστες δεν κανουν τιποτα. Και επειδή ήμουν κάτοχος Galaxy Nexus και τωρα Note 2 εχω να πω οτι τα δυο smartphone ειναι μεταξυ τους η μερα με την νυχτα. Το Note 2 κανει τα πολλα πραγματα καλυτερα απο οτι το GN + οτι εχει κορυφαια οθονη. Και με smart πας Θεσσαλονίκη αλλα με μια mercedes πας καλύτερα, και τα δυο ομως θα σε πανε!!!! Καταλάβαμε???

takis1994

Συμφωνο με lorentzos

Αντώνης Μαρίνος

Παρακαλώ να διαβάσετε ξανά -όσοι έχετε πρόβλημα κατανόησης γραπτού κειμένου- τη πρόταση “… οθόνες 5″ και άνω είναι απλά μη αξιοποιήσιμες/χρηστικές με το ένα χέρι…”, και ακολούθως να την συγκρίνετε με την φράση “…και αλλο να λεμε οτι οι μεγαλες οθονες 5+ ειναι άχρηστες δεν κανουν τιποτα…”. Όποιος εξηγήσει επαρκώς αν, πως και με ποιο τρόπο αυτές οι δύο εκφράσεις ως προς το συμπέρασμά τους μοιάζουν στο ελάχιστο, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον από την προσωπική μου Made in China συλλογή. Προφανώς έχουμε μπλέξει τις έννοιες και τα μεγέθη…ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο ονομάζεται μια συσκευή που μπορείς να έχεις μονίμως επάνω σου, χωρίς να χρειάζεσαι θήκες, τσάντες, τσαντάκια, προστατευτικά, να μην φοβάσαι να σκύψεις/κάτσεις/γυρίσεις απότομα και το σπάσεις, και γενικώς να μπορείς να το χειριστείς ως ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο (χωρίς να χρειάζεσαι οπωσδήποτε δύο χέρια, δύο hands-free, 2-3 καλώδια κ.α.). Σύμφωνα με την δική μου, αρκετά εμπεριστατωμένη και βασισμένη σε δοκιμές δεκάδων τηλεφώνων στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ, η διάσταση των 4,7″ είναι οριακή για χρήση με ένα χέρι. Για να κάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δουλειά (και όχι απλώς “καλύτερη δουλειά”), έχω πάρει και ένα TABLET Asus Transformer TF300 (+dock), το οποίο ΔΕΝ είναι ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο, και κάνω τη δουλειά μου όπως κανονικά πρέπει. Τα κεφαλαία είναι για… Συνέχεια »

lorentzos

Ο/Η Αντώνης Μαρίνος πρωτον μην αρπαζεσαι διαλογο κανουμε, δευτερον σωστο αυτο που λες για το ενα χερι εγω δεν το διατύπωσα σωστά, τριτον και εγω ειμαι ακριβός 1,87 και το Note το δουλευω με το ενα χερι με τον τροπο που θελει αυτο το smartphone. πεμπτον αν παρεις smartphone τον 350+ ευρω για να το βαζεις στις τσεπες απο εδω και απο εκει γνωμη μου δεν παει!!!. Και όσο για την καθημερινη χρηση δουλειας ομιλιας πέταμα απο εδω και απο εκει και στα παντελονια και στις τσεπες εγω εχω ενα ΚΙΝΗΤΟ samsung τον 19.90 ευρω και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!! Φιλικά πάντα:))

Rossonero

Ρε παιδια της Techblog… Καταρχας πολλα μπραβο στο site σας για την φροντιδα που του δειχνετε και την συνεχη και επαρκη ενημερωση που προσφερετε! Επειδη ομως δεν την πολυπαλευω με τοσες συσκευες, επεξεργαστες, μνημες και καμερες… μπορειτε αν σας ειναι ευκολο να κανετε ενα topic με τα κινητα και τις ιντσες τους? Καλες οι 5 ιντσες αλλα… ΠΟΛΛΕΣ! Δεν λεω, τις χαιρεσαι, αλλα απο εργονομια… Στην τσεπη μου θελω να το βαζω και οχι σε τσαντα για laptop… Εγω ας πουμε προσωπικα ειμαι της αποψης 4 ιντσες αααααααντε 4.5 το πολυ. Να εχετε ολοι μια πολυ καλη χρονια με υγεια και χαρες! (και πολλα λεφτα!)

mixtri

Κι εγώ αν είχα σσμμυ θα φοβόμουν την χρήση του ως κινητό. Πολύ ψεύτικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.