Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Η σχολική χρονιά σημαίνει όχι μόνο τις υποχρεώσεις που έχουν οι μαθητές στο σχολείο, αλλά είναι και οι εξωσχολικές δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο. Τα παιδιά πρέπει να λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, τις ξένες γλώσσες, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς ανησυχούν περισσότερο για το που βρίσκεται το παιδί μιας και δεν μπορούν να το έχουν κάτω από την επίβλεψή τους.

Η λύση σήμερα είναι πολύ εύκολη και ονομάζεται κινητό, και πιο συγκεκριμένα smartphone. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος επικοινωνίας ενώ παράλληλα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα που θα συμβάλει στις σχολικές δραστηριότητες.

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Οι κάμερες των κινητών αποδεδειγμένα προσφέρουν εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα. Μπορείς να καταγράψεις τις σχολικές εκδρομές, τις δραστηριότητες, να τραβήξεις φωτογραφίες με το κινητό γα να τις χρησιμοποιήσεις σε κάποιο project σχετικό με το μάθημα. Επίσης ένα smartphone προσφέρει αναμφισβήτητα την πιο εύκολη πρόσβαση στο internet, κάνοντας έτσι μια γρήγορη έρευνα για κάθε σχολικό θέμα που θα απασχολήσει τον μαθητή, λύνοντας τις απορίες του.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικές εφαρμογές, σχετικές με κάθε μάθημα βοηθώντας τον μαθητή. Για παράδειγμα εφαρμογές που προσφέρουν πρόσβαση σε εγκυκλοπαίδειες, σε αριθμομηχανές, λεξικά και πολλές άλλες. Εκτός από την επικοινωνία, το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί το κινητό ως εργαλείο και πηγή που μπορεί να του δώσει πολλά γνωστικά ερεθίσματα.

Εάν λοιπόν, ως γονείς θεωρείτε πως το παιδί σας είναι στην κατάλληλη ηλικία και ήρθε η ώρα να του αγοράσετε ένα κινητό, οι επιλογές είναι ατελείωτες και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε χρήστη. Οι τιμές επίσης είναι κατάλληλες για τις δυνατότητες και επιλογές κάθε οικογένειας.

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Μια ακόμη επιλογή που πρέπει να γίνει, είναι το λειτουργικό σύστημα, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ένα. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ Android, iOS και Windows Phone smartphone.

Τέλος, κοιτάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας να επιλέξουμε με βάση την ποιότητα της κάμερας για όσους θέλουν καλές φωτογραφίες, η χωρητικότητα και εάν μπορεί να επεκταθεί, για τους power users σημαντικό είναι το μέγεθος της μπαταρίας ενώ οι πιο απαιτητικοί πρέπει να κοιτάξουν την απόδοση του επεξεργαστή και την μνήμη RAM.

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Low-end Smartphones
Ένα low-end smartphone μπορεί να διαθέτει 3.5”-4” οθόνη ανάλυσης μέχρι WVGA (800×480), ύπαρξη κύριας κάμερας ανάλυσης 2mpx-5mpx, διπύρηνο με 512MB-1GB RAM, με υποδοχή κάρτας μνήμης.
● Ευκολία μετακίνησης και τοποθέτησης σε τσέπες
● Αναπαραγωγή μουσικής
● Αναπαραγωγή ραδιοφωνικών σταθμών (αν το υποστηρίζει η συσκευή)
● Αναπαραγωγή βιντεο μέσω YouTube
● Καταγραφή φωτογραφιών/βίντεο με την κάμερα της συσκευής
● Συνομιλία στα κοινωνικά δίκτυα
● Περιήγηση στο διαδίκτυο
● Διασκέδαση μέσω βασικών games μικρών απαιτήσεων (επεξεργαστή και μνήμης RAM) από το εκάστοτε App store.
● Ανταλλαγή email με συμμαθητές και δασκάλους για αποστολή εργασιών/σχολίων/παρατηρήσεων

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Mid-range Smartphones
Σε ένα mid-range smartphone μπορούμε να έχουμε οθόνη 4”-5” ανάλυσης HD-FullHD (1280×720 – 1920×1080 pixels), κύρια κάμερα ανάλυσης 5mpx-8mpx και εμπρόσθιας ανάλυσης 2mpx-5mpx, τετραπύρηνο επεξεργαστή μέχρι 2.0GHz, μνήμη RAM 2GB και ύπαρξη κάρτας μνήμης.
Επιπλέον των low-end smartphones
● Δυνατότητα βιντεοκλήσεων μέσω μαθητών και καθηγητών για επίλυση αποριών και συζήτησης περί μαθημάτων
● Αναπαραγωγή video games

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

High-end Smartphones
Τα high-end smartphone διαθέτουν οθόνη 5”-6” ανάλυσης FullHD – QuadHD (1920×1080 – 2560×1440 pixels), κύρια κάμερα 8mpx-20mpx και εμπρόσθια ανάλυσης 2mpx-8mpx, οκταπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM 2-4GB και ύπαρξη κάρτας μνήμης.
Επιπλέον των mid-range smartphones
● Αναπαραγωγή απαιτητικών video games εκμεταλλευόμενα τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής
● Δυνατότητα σύνδεσης της συσκευής με την τηλεόραση για αναπαραγωγή των δεδομένων του κινητού σε πολύ μεγάλη οθόνη, επιτρέποντας ακόμα και τη συμμετοχή των γονέων σε κάποια διαδικασία μέσα στο κινητό (games, παρακολούθηση σημειώσεων των μαθημάτων)
● Ταυτόχρονη αναπαραγωγή εφαρμογών σε split-screen στην οθόνη του κινητού, δίνοντας τη δυνατότητα σε έντονο multitasking
● Χρήση ψηφιακής πένας ενσωματωμένης στη συσκευή για σχέδιο και χειρόγραφες σημειώσεις ελαχιστοποιεί το χρόνο εκτέλεσης εργασιών
● Επεξεργασία φωτογραφιών και βιντεο

Μέγεθος οθόνης
Μπορούμε να διαλέξουμε μέγεθος οθόνης ανάλογα με το τι εργασίες σκοπεύουμε να κάνουμε με το κινητό. Αν το χρειαζόμαστε για βασική χρήση, μέχρι 4 ίντσες είναι αρκετή. Αν θέλουμε να παίζουμε video games και αναπαραγωγή πολλών πολυμέσων (βιντεο/εικονες) σε υψηλή ανάλυση, τότε κοιτάζουμε οθόνες μεγέθους 5 ιντσών και άνω.

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Λειτουργικό σύστημα

Android
Μεγαλύτερη ευελιξία, άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης του περιβάλλοντος χρήσης με τη χρήση τροποποιημένων εκδόσεων του Android επιτρέποντας στο χρήστη να έχει ένα απόλυτα προσωποποιημένο περιβάλλον ανάλογα με τις ανάγκες του.

iOS
Άμεσος συγχρονισμός μεταξύ περιβάλλοντος υπολογιστών με OS X και χρηστών iPhone, δυνατότητα καταγραφής βιντεο και φωτογραφιών τα οποία ταυτόχρονα αποθηκεύονται και στους Mac υπολογιστές. Εαν καταγράφονται σημειώσεις και εργασίες στο iOS μέσω της σουίτας της Apple αντίστοιχης του Microsoft Office, θα είναι αυτόματα διαθέσιμες και στους υπολογιστές μιας και υπάρχει η υπηρεσία iCloud που όλα καταγράφονται ταυτόχρονα στις συμβατές εφαρμογές με την υπηρεσία αυτή.

Windows
Άμεσο και γρήγορο περιβάλλον εργασίας ακόμα και με συσκευές που έχουν μνήμη RAM 512MB, άμεσος συγχρονισμός (σύντομα διαθέσιμο) των εφαρμογών και όλου του περιβάλλοντος των Windows 10 με το αντίστοιχο περιβάλλον ενός Window Phones 10. Όποιες εφαρμογές υπάρχουν στα κινητά θα λειτουργούν και στα Windows 10, άμεσος συγχρονισμός, πλήρη εξοικίωση των χρηστών μεταξύ Η/Υ και Windows 10 smartphone.

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο, Ποιο κινητό να διαλέξω για το παιδί μου, για το σχολείο

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick2010

Όταν μιλάμε για παιδιά και κινητό καλό είναι, πέρα από αξία συσκευής, μέγεθος οθόνης και λειτουργικό, κυρίως να βλέπουμε θα έλεγα το SAR του κινητού, γιατί μιλάμε για τρυφερά εγκεφαλικά κύτταρα, που δεν πρέπει – από καθαρά ιατρική σκοπιά – να επιβαρύνονται με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, πέραν του αναγκαίου…. και γνωρίζουμε ότι, άμα έχουν οι νέοι μας κινητό δικό τους στα χέρια, κυριολεκτικά κοιμούνται και ξυπνούν με αυτό.

Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, κοιτάμε απαραίτητα και δείκτη SAR και ψάχνουμε το πιο χαμηλό.

Λουκάς

Εγώ πολύ θα έβαζα τίτλο στο άρθρο τι μπάλα να διαλέξω για το παιδί μ.. ΠΑΙΔΙ είναι ας το αφήσουμε να χαρεί λίγο αυτή την ηλικία .. Στην τεχνολογίας θα μπει θέλοντας και μη αργότερα …

Darh

iPhone 6s plus προφανώς, το παιδί από μικρό πρέπει να αποκτήσει κάποιο κύρος, για να ξέρει τι ν; α κάνει όταν μεγαλώσει

nick2010

Σωστός ο Λουκάς !!!!!

Πέτρος Π

Η απάντηση είναι κανένα!! Έχει καταντήσει γελοίο το όλο θέμα με παιδάκια 5 χρονών να χειρίζονται τα κινητά σαν να είναι επαγγελματίες… Δηλαδή εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς κινητά τι πάθαμε?? Μ’αρέσει που λέει στον τίτλο οτι θα είναι και για το σχολείο… Λες και θα μπαίνουν τα παιδάκια στις εγγυκλοπαίδειες… Όλη μέρα στο farmville και στο candy crush θα είναι!

Λευτέρης

Σωστών

Ekimolaos

@nick
Τα κινητά που χρησιμοποιούσαμε εμείς μικροί, είχαν τον 4πλάσιο βαθμό SAR από τα τωρινά… Εγώ προσωπικά το πρώτο μου κινητό το πήρα όταν μπήκα γυμνάσιο, δηλαδή στα 12 μου, και ήταν το nokia 3510. Άμα τσεκάρεις τιμές SAR σε 3310, 3330 και 3510, θα πάθεις φρίκη… μια χαρά είναι τώρα οι τιμές SAR σε σχέση με τότε…

Γιώργος

Δεν ξέρω τι ηλικίες έχουν τα άτομα που σχολιάζουν , πάντως περίμενα να δω περισσότερες απαντήσεις όπως του Πέτρου , η απάντηση μου είναι : δεν χρειάζονται κινητά τα παιδιά .

Bloodmaster

Κανονικα δεν θα επρεπε να αναφερετε το ios λογο της εξοφρενικης τιμης ενος smartphone με τέτοιο λειτουργικό. Αλλα πρεπει να παρουμε iphone 6s στα παιδια μας για να κανουν μοστρα στις γυναίκες.

giannis

Πετρος +1000
Η απαντηση ειναι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ SMARTPHONE ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Μιλαως για τις μικρες ηλικιες μεχρι τριτη γυμνασιου.
Εχω dedicated tablet για τη μικρη αλλα το χειριζεται σπιτι. Οχι να το παιρνει και στο σχολειο.

Κώστας

Πραγματικά έχει γίνει σχεδόν επικίνδυνο αυτό το πράγμα με τα παιδιά και τα κινητά και γενικά με όλους μας (Εγώ μένω Σουηδία και εδώ βλέπεις 6χρονα με iPhone στο χέρι όλη την ώρα Γενικά εδώ είναι κάπως σαν ζόμπι όλοι ) και δεν νομίζω ότι οι Ποιο πολύ μπενουν για την Wikipedia απλά πρέπει να απεξαρτιθουμε όχι να τα βάζουμε στο τρυπακι που εμείς έχουμε μπει

Νικος

Κατ’αρχας ειμαι 1η λυκειου και εχω αλλαξει ως τωρα 4 συσκευες απο το 2011.Ξεκινησα με ενα ZTE Racer.Μονοπυρηνο με Android 2.1 και οθονη 2,8 ιντσων.Στην αρχη με ικανοποιησε αλλα μετα ειχε θεματα με την αφη και θεμα με την υποδοχη των ακουστικων.Μετα πηγα σε ενα ZTE Blade 3,καλο σχετικα αλλα το ηχειο του απλα ηταν χαλια για μουσικη και η καμερα απλα τρωγοτανε.Μετα πηρα ενα σοβαρο τηλεφωνο,samsung s duos 2.Καλα τα samsung αλλα με τον καιρο ετρωγε τα λαγκ του.Εκανα ροοτ λιγο το στρωσα αλλα στο τελος η μπαταρια τα χε φτυσει και χαλασε το power button.Τωρα ειναι σαν 2η συσκευη απλα.Πλεον πηρα WP γιατι ηθελα να δω κατι αλλο.Απλα πλεον βρηκα λιμανι για μενα.Δουλευει τοσο καλα και δεν μου λειψε τιποτα απο το android.Για μενα ειναι το iOS των φτωχων λογω οτι η Nokia-Microsoft βγαζει συσκευες για ολες τις τσεπες.Εχω πιασει lumia 630,530,520 και απλα πετανε.Με 512MB Ram πανε σφαιρα.Το lumia 535 που εχω ειναι απλα αριστο εκτος απο το gps του,το οποιο εχει αποκλιση στο στιγμα(δεν βρισκει ακριβως που εισαι) χωρις δεδομενα η wifi.Αλλα το χρησιμοποιω σπανια οποτε δεν με ενοχλει.

Νικος

Επισης θελω να επισημανω οτι τα WP ειναι πολυ καλα για οσους ψαχνουν low-end τηλεφωνα και αμα παρει το παιδι android να βρειτε κατι καλο που να μη κολλαει. Για iphone προτεινω 5s και πανω ή κανα 5-5c σε καλη τιμη(μεταχειρησμενα εχει πολλα).Για το 4s δεν το προτεινω παρα μονο αμα θελετε να το παρετε για μουρη.

Σωτήρης Μπ.

Και γιατι να ασχολειται με το κινητο και να μη παιζει πχ μπαλα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.