Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs

Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs και όχι μόνο τα παραδοσιακά desktops, αλλά συνολικά το άθροισμα notebooks, netbooks, tablets και desktops. Μπορεί η εικόνα της αγοράς να έδειχνε προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο σήμερα έχουμε επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν αυτό το γεγονός.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει η μελέτη της εταιρείας στατιστικών ερευνών Canalys, μέσα στο 2011 πωλήθηκαν συνολικά 487,7 εκατομμύρια smartphones, έναντι 414,6 εκατομμυρίων υπολογιστών. Άκρως αποκαλυπτικά είναι όχι μόνο τα νούμερα των πωλήσεων, όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα, αλλά και τα ποσοστά της πορείας κάθε κατηγορίας προϊόντος.

, Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs

Έτσι, επαληθεύεται η πτωτική πορεία των netbooks, με μείωση άνω του 25%, κάτι απόλυτα λογικό, αφού τα tablets σαρώνουν την αγορά με μια τεράστια δυναμική που καταγράφεται από το ποσοστό ανόδου 274,2%! Οπωσδήποτε εντυπωσιακή είναι και η άνοδος των κινητών, αφού οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 62,7%, πάντα σε σχέση με το 2010.

Οι μετρήσεις, που αφορούν την παγκόσμια αγορά, οδηγούν αναπόδραστα σε ένα συμπέρασμα: ότι δεδομένων των ολοένα και αυξανόμενων δυνατοτήτων των smartphones, δεν θα αργήσει πολύ η μέρα που θα είναι σε θέση να υποκαταστήσουν, όχι μόνο τα tablets, αλλά και τα notebooks, τουλάχιστον σε ορισμένες βασικές κατηγορίες χρήσης, όπως οι εφαρμογές γραφείου, το web browsing, οι εφαμρογές επικοινωνίας και το casual gaming.

Η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά δίνει και λύσεις για τους περιορισμούς του φυσικού μεγέθους: π.χ. πάρτε για παράδειγμα κινητά με ενσωματωμένο pico projector, όπως το Samsung Galaxy Beam, ενώ φυσικά υπάρχουν αρκετές συσκευές με έξοδο HDMI και αναπαραγωγή του desktop τους (mirroring) σε κανονικά monitors και TVs.

, Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs

27
0

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
md03582

λογικο μου φαινεται. υπαρχουν smartphone και με 99 ευρω!

manos

δε μου φαίνεται περίεργο γιατί τα smartphones έχουν μεγάλη ποικιλία σε τιμές και όχι μόνο και δεν πιστεύω να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς desktop
και κάτι ακόμα κώστα θέλω τη γνώμη σου για το τι κινητό να πάρω δεν με νοιάζει η τιμή έχω το xperia neo και είμαι μεταξύ των htc sensation xe,xl iphone 4s sony xperia s σε παρακαλώ τη γνώμη σου :))

ΗΛΙΑΣ Χ.

Αναμενόμενο

enigma

Δεν αλλάζω κινητά γρήγορα και παρόλο αυτά το διάστημα που έχω το pc έχω αλλάξει γύρω στα 2-3 κινητά….Βέβαια στο pc έχω αλλάξει οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ram και κάρτα γραφικών….

Antonis

Marios, φίλε μου αν θες την άποψη μου, αναμφισβήτητα το 4ς είναι το καλύτερο .. Εχω αλλάξει πολλά smartphones, εκ των οποίων και το sensation, και πραγματικά δεν πιάνουν μια μπροστά στο μήλο

manos

σ’ευχαριστώ φίλε μου θα το παραγγείλω σήμερα κιόλας

Πάνος

Manos λίγο υπομονή κάνε γιατί έρχονται τα θηρία…..

Antonis

Τίποτα !! Είναι γεγονός πως έρχονται θυσία τετραπυρηνα, αλλα μην ξεχνάς ποτέ ότι χώρις καλο os οι πυρήνες είναι σαν να μην υπάρχουν ! Το iOS 5 είναι το καλύτερο που κυκλοροφορει !! Δεν πρόκειται να δεις lag ποτέ !! Όσο για την συσκευή είναι εκπληκτική θα το διαπιστώσεις μόλις το πιάσεις καμία σχέση με τα πλαστικά τα υπόλοιπα

jimgian

Φίλε Μάνο αν θες τη γνώμη μου πάρε htc! είναι πολύ καλύτερα από τα apple.. δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα!

manos

τώρα έχω προβληματιστεί θα κάνω υπομονή 2-3 μήνες για τετραπύρηνο εάν δε βγει ή iphone 4s ή το htc ville θα πάρω δεν ξέρω η υπομονή με τρελένει :p θέλω να αλλάξω κινητό το συντομότερο δυνατό ξέρετε κάνα καλό τετραπύρηνο που προκειτε να κυκλοφορισει ή να παραγγείλω το 4s

Vanzel

Είναι νομίζω καιρός να σταματήσουν να τα λένε smartphones αφού πλέον δεν υπάρχουν κλασικά κινητά ή αν υπάρχουν δεν τ αγοράζει κανένας. Πρέπει να τα λένε σκέτο phones.

Antonis

Φίλε μου, ρώτησα και φίλο μου ο οποίος ειδικεύεται σε τέτοια θέματα .. Μου είπε πως το 4ς είναι το καλύτερο που κυκλοροφορει, το πιο εμπιστο.. Ωστόσο αν προτιμας το android πάρε το sgs2 η αλλιώς περίμενε για το sgs3 η το iPhone 5 οποίο βγει πρώτα … Προσωπικά, όπως σου είπα εχω αλλάξει 200 κινητά (π λέει ο λόγος) να κανένα δεν με ευχαριστούσε.. Ολα στην αρχή με ενθουσίασαν ( ήταν ολα android arc s, sgs2, sensation,razr,galaxy s plus) να στην συνέχεια εμφάνισαν προβλήματα και κοληματα επάνω στο software .. Δεν εφταιγαν τα κινητα θέλω να πω άλλα το android.. Όπου πήρα το 4ς ( το οποίο το σνομπαρα υπερβολικά ) και κατάλαβα τι σημαίνει smartphone …

md03582

manos ριξε και καμια ματια στα windows phone, παρα πολυ καλο λειτοργικο

manos

παίδες κατέληξα παράγγειλα το iphone 4s σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε ;))

Antonis

Τιποταα!! Δεν πρόκειται να το μετανιωσεις!!!

md03582

manos με γεια σου!!

λεο7

λογικό όταν πληρώνεις ένα μισθό πλέον να καταλαβαίνεις τι σημαίνει smartphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.