Έξυπνα τηλέφωνα, Έξυπνη χρήση;

Τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), διανύουν περίοδο άνθησης. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών WDS Global, στις ώριμες αγορές τα smartphones κατέχουν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των κινητών που πωλούνται. Ταυτόχρονα η εταιρεία συμπληρώνει ότι αν και οι χρήστες αλλάζουν χωρίς πολύ σκέψη συσκευές, δεν αλλάζουν εύκολα και συνήθειες.

, Έξυπνα τηλέφωνα, Έξυπνη χρήση;

Αν και έχουν στα χέρια τους μια εξελιγμένη συσκευή επικοινωνίας, το πρώτο 24ωρο θα το το διαθέσουν για να ρυθμίσουν τον ήχο κλήσης, να εισάγουν τις επαφές τους και να αλλάξουν το wallpaper. Στο σημείο πώλησης η έρευνα καταδεικνύει ότι ένα 20% δείχνει ενδιαφέρον να ρυθμίσει τους λογαριασμούς email ενώ άμεσο setάρισμα Facebook και Twitter επιθυμεί το ηλικιακό group 16-34.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της έρευνας που αναφέρει ότι οι χρήστες δεν θα διαθέσουν περισσότερο από 17 λεπτά προσπαθώντας να ρυθμίσουν το email τους ή την σύνδεση με το ίντερνετ. Πέραν αυτού του χρονικού διαστήματος, παραιτούνται και επιστρέφουν στις κλασσικές και σίγουρες επιλογές του SMS.

Κατά τη γνώμη μου αυτή η έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη οι πωλητές στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας αλλά και στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών να είναι ενημερωμένοι και να λύνουν άμεσα κάθε απορία του χρήστη, παρουσιάζοντας λύσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως μπορεί να “εκμεταλλευτεί” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το smartphone του. Στην τελική, οι ίδιες οι εταιρείες θα έχουν όφελος από το data traffic που θα καταναλωθεί.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Βασικά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι τα “data traffic” να γίνουν φθηνότερα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούμε.Ελπίζω πολύ για το 2011 να δώ 1-1,5 γίγα σε όλες τις εταιρείες ή δωρεάν με μία ανανέωση ή μέχρι και 10 ευρώ κόστος

Ερωτόκριτος

“δείχνει ενδιαφέρον να ρυθμίσει τολογαριασμούςύςύςύς ” εγκεφαλικο; 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.