Νέα τεχνολογία υπόσχεται smartphones με 1 TB μνήμη

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να έχετε όλες τις φωτογραφίες και όλα τα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς μαζί αποθηκευμένα στο smartphone; Αυτό δεν θα αργήσει πολύ καθώς μια νέα εφεύρεση του Rice University φαίνεται ότι ολοκλήρωσε το παζλ και φέρνει τις συσκευές αυτές πιο κοντά.

Οι περισσότερες ανακαλύψεις που γίνονται στον χώρο της τεχνολογίας για διάφορους λόγους, όπως το κόστος αλλά και τις μεθόδους παραγωγής δεν κρίνονται έτοιμες για ευρεία κυκλοφορία.

Ερευνητές όμως από το Rice University κατάφεραν να δημιουργήσουν μία RRAM (resistive RAM) η οποία μπορεί να φτιαχτεί με τα υπάρχοντα εργαλεία σε θερμοκρασία δωματίου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υιοθέτηση της από τους κατασκευαστές. Η συγκεκριμένη κατασκευή χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, έχει πολύ υψηλό memory density και η θερμότητα δεν είναι πρόβλημα πια.

Η RRAM αναμένεται να αντικαταστήσει την τωρινή flash memory με chips στο μέγεθος ενός γραμματοσήμου και θα έχουν χωρητικότητα έως 1 ΤΒ. Ελπίζουμε ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία να εφαρμόζεται πολύ σύντομα.

smartphones 1tb μνήμη, Νέα τεχνολογία υπόσχεται smartphones με 1 TB μνήμη

smartphones 1tb μνήμη, Νέα τεχνολογία υπόσχεται smartphones με 1 TB μνήμη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris F.

Εδώ με το ζόρι γεμίζουμε το 1ΤΒ στο pc βρε παιδιά! Τι να το κάνουμε στο smartphone;!

Γιαννης-Τ

Καλά δεν πειράζει ας μας το δώσουν και είμαι σίγουρος οτι θα βρω τροπο να το αξιοποιήσω. Βασικά με ρώτησε χθες ένας μεγάλος (ηλικιακά): “Δηλαδή με το ταμπλετ μπορω να κάνω οτι κάνω με τον υπολογιστή? ”
Αυτή η τεχνολογία είναι ενα βήμα για να μπορούμε να λέμε ναι. Τα κινητά πρεπει να καταφέρουν να αναλάβουν όλες τις εργασίες μας (πέραν του gaming φυσικά) και αυτό θα γίνει στο μέλλον

Nio

Εδώ τώρα που υπάρχουν οι επιλογές 16,32,64 η στάνταρ είναι η 16αρα. Αυτή θα έπρεπε να ναι στα low end κινητά. Η 32αρα στα mid range και η 64 στάνταρ στα high end. Ας φτιάξουν αυτό πρώτα.

Ανεστης

Νεα τεχνολογια?????
Αν ψαξετε για την RRAM θα δειτε οτι εχει τις βασεις της σε ερευνες απο το 1967 οπου εψαχναν για μονωτικα υλικα τα οποια μπορουσαν να εχουν καλη χωρητικοτητα δεδομενων.
Γενικοτετερα η ReRAM βασιζεται στα διηλεκτρικα υλικα τα οποια ειναι καλοι μονωτες.
Οι ερευνες για την αναπτυξη ενος τετοιου μεσου αποθηκευσης δεδομενων ξεκινησε αμα ψαξετε τον Φεβρουαριο του 2013 απο μια εταιρια Rambus (δεν την ξερω καν αλλα λεει οτι αναπτυσει τεχνολογιες RAM και οτι η RAM στα PS3 ειναι της Rambus :-p ) και αργοτερα τον Μαιο του 13 μπηκε στο κολπο και η Panasonic.

spiros s

Το κάνουν καθαρά για να φέρουν παιχνιδιάρα ισάξια με τις κονσόλες! Άμα σκεφτούμε ότι αυτή την στιγμή ο tegrak1 παράγει καλύτερα γραφικά από ένα ps3 xbox 360 και σηκώνει unreal engine 4 τότε με μια τέτοια μνήμη σε ένα κινητό ή ταμπλέτα θα δούμε φοβερά πράγματα.

Genesis

Νιο είδη μερικά μπορούνε να πάρουνε και 128 GB κάρτα το lumia 630 που έχω παίρνει μέχρι 128 αλλά τι να το κάνεις τόσο πολύ….εδώ καν δεν έχω γεμίσει τη 16αρα μου…

Vagelis

Καμιά μπαταρία 10.000 mah θα βγάλουν ;

Όμως πόσες φορές μπορείς να γράψεις στην μνήμη χωρίς να πέφτει η απόδοση και τις ταχύτητες έχει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.