Snapdragon 800 benchmarks, Εξωπραγματικές ταχύτητες

Η Myriam από το Engadget είχε την ευκαιρία να δει και να παίξει από κοντά με δύο prototypes smartphone και tablet με τον νέο τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) και να τρέξει τα δημοφιλέστερα benchmarks. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά, με εξωπραγματικές ταχύτητες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα σκορ από τα screenshots που δημοσίευσε η Myriam.

Το smartphone είναι με οθόνη 4.3 ίντσες ανάλυσης HD και το tablet με οθόνη 11.6 ίντσες ανάλυσης Full HD και 2GB μνήμη RAM.

Smartphone
Quadrant: 22022
AnTuTu: 33828
Vellamo: 2914

Tablet
Quadrant: 20763
AnTuTu: 35783
Vellamo: 2997

Snapdragon 800 benchmarks, Snapdragon 800 benchmarks, Εξωπραγματικές ταχύτητες

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RG

Μια λέξη μόνο, λιποθυμάω!!!

Darth

δεύτερη λέξη τι να τα κάνουμε αυτά αφού για τιν ώρα ούτε το s4 pro δεν έχει αξιοποιηθεί

από την άλλη αν είναι φτηνός με χαμηλή κατανάλωση θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα server farm με τεράστιο κέρδος στην κατανάλωση ρεύματος

dimicedon

Πωωω πλακα παθαμε!
Γιαυτο βγαζει η Samsung to S4 Advance στην Κορεα να προλαβει τυχον ανταγωνιστες με αυτο θηριο chip.
Εμεις που πηραμε το S4 με τον 600αρι (αν και η αληθεια ειναι σφαιρα παει) μηπως να το στειλουμε πισω για μια “αναβαθμιση” ? 😛

RG

@Darth Κι όμως ο S800 είναι απαραίτητος γιατί το Android ως λειτουργικό και η πλειονότητα των εφαρμογών του είναι τόσο κακογραμμένο και με κακή αξιοποίηση πυρήνων και γενικά της επεξεργάστικης δύναμης που για να εξαφανιστεί το lag χρειάζεται οσο δυνατό περισσοτερη “ιπποδύναμη” έτσι ώστε να ξεπεράσει αυτες τις ατελειες και να τρεχει ομαλα, σε αντιθεση με το ios που λογω παραμετροποιησης της Apple και των developers,αλλα και λογω του ο,τι εχει τις μισες δυνατοτητες απο το Android βολευεται και με διπυρηνους!

Leonidas

RG, Άρα τι προτιμάς μισές δουλειές ή lag?
Ανοικτό κώδικα ή κλειδωμένο και πλήρωνε για εφαρμογές?
Πληθώρα επιλογών ή μονοτονία???

RG

@Leonidas Φυσικα και προτιμαω Android με τα καλα του και τα κακα του, παρα το κλειστο συστημα της Apple, απλα ευχομαι να βελτιωθεί το Android οσο γινεται στο τομέα της βελτιστοποιησης και του lag που ακομα και με Jelly Bean υπαρχει γιατι στο τελος θα φτασουμε σε κινητα με 4 gb ραμ και χαρακτηριστικα υπολογιστη και παρολα αυτα ακομα και τα Windows θα τρεχουν καλυτερα απ το Android… 😛

Apostolis Vlv

Πιστεύω ότι κ το EOS αυτόν τον επεξεργαστή θα έχει!

Vasilis_G

Παρατάω ΤΩΡΑ το S4 μου για ένα Note3 αν και εφόσον έρθει με αυτό το ΤΕΡΑΣ….Άντε να ‘ρθει ο Σεπτέμβρης…

Kostas K.

@ RG για όλο το lag δεν φταίει το android αλλα το bloatware των εταιριών..Μια χαρά είναι το android και είναι το μονο λειτουργικό που τρεχει καθε καρυδιας καρύδι..Βάλε stock android σε μια συσκευη και θα δεις οτι τρεχει μια χαρα..Και μιας και ανεφερες τα Windows phones,ξέρεις δηλαδη εσυ καποια android συσκευη με Krait επεξεργαστη διπυρινο (γιατι τετοιες απαιτήσεις έχουν) να μην τρέχει απροβληματιστα? εγώ πάντως όχι..
Στι θεμα μας τωρα μιλαμε για τερας ο 800αρης..Εχουμε να δουμε πολλα απο Σεπτεμβρη!

RG

@Kostas K. Εχεις πολυ δικιο,οι εταιριες φταινε πολυ γι αυτο. Και δεν εννοουσα τα Windows phone, εννοουσα τα κανονικα Windows 😛

Δημήτρης

@RG. Μάλλον δεν έχεις δουλέψει Windows 7 η ακόμα καλύτερα τα 8 αλλα έχεις μεινει ακόμα στα Vista που ήταν απλα για πέταμα. Το Android τρέχει τέλειa και χωρίς lag στο Xperia J που έχω, το οποίο έχει μονοπύρινο Snapdragon S1, Α5 αρχιτεκτονικης στο 1Ghz. Ειδικά μετα την αναβάθμιση σε Jelly Bean πραγματικά πετάει για τα specs του. Οσο για τον Snapdragon S800 ναι πραγματικά θηρίο, αν και εγω και με τον S1 βολέυομαι μια χαρα…

dimicedon

@ Δημητρης
Το xperia J της γυναικας μου πραγματικα σερνετε ομως.Λιγο με nova launcher κατι γινεται αλλα γενικα δεν μπορεις με μονοπυρηνο και 512mb ram με τιποτα.

Δημήτρης

Ειναι με τι θα συνηθίσεις dimicedon. Αν εσυ χρησιμοποιείς κανα galaxy s και οποιο αλλο κινητο δουλεψεις στο πρωτο lag λες οτι σερνεται δεν ειναι μετρο συγκρισης αυτο. Μια χαρα πας με μονοπυρινο και 512 ram αρκει να μην περιμένεις το κινητο σου να κανει παπάδες. Εχω υπολογιστη για να κάνω οτι θέλω πολυ πιο σωστα και πιο αποδοτικα απο οτι στο κινητό μου οπως σερφάρισμα. Τα περισσότερα με τους πυρινες και τα διάφορα τετοια είναι για marketing και αν θες να μετατρεψεις το κινητό σου σε παιχνιδομηχανή.

dimicedon

o καθενας λειτουργει αναλογα με τις αναγκες του.Και εγω PC αλλα το smartphone μου καλυπτει τις αναγκες πληρως οταν δεν μπορω να βρισκομαι κοντα σε αυτο.ετσι δημιουργηθκαν και τα tablets επισης.μεσα απο την αναγκη να εχεις αμεσα PC λειτουργιες σε mobility κατασταση.αν εισαι εσυ εισαι ικανοποιημενος απο το κινητο σου κ αυτο που θες πολυ καλα κανεις.και οχι το κινητο μου δεν το εχω για παιχνιδομηχανη καθολου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Benchmarks Windows

Aida64: Οικιακό Benchmarking και περισσότερα

Στη βιομηχανία των υπολογιστών, οι περισσότεροι καταναλωτές δε γνωρίζουν τι «φοράει» ο υπολογιστής τους ή πιο είναι το πλήρες των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν αρκετά προγράμματα benchmarking ή αναγνωριστικού των χαρακτηριστικών του υπολογιστή, με κορυφαία επιλογή το Aida64.

News Android Android Smartphones Benchmarks

LG G4: Πρώτα benchmarks από το κορεάτικο μοντέλο

Τα παιδιά από το GSMArena είχαν στα χέρια τους την κορεάτικη έκδοση του LG G4 (F500L) που κυκλοφορεί σήμερα στην χώρα παραγωγής του (Νότιο Κορέα) και πραγματοποίησαν κάποια πρώτα test με δημοφιλή λογισμικά benchmarks.

Smartphones Android Android Smartphones AnTuTu

Galaxy S6 Edge vs. Galaxy S6: Benchmarks [MWC 2015]

Πόσο ισχυρά είναι τα νέα Galaxy S6 Edge και Galaxy S6 σύμφωνα με το AnTuTu και το Quadrant; Τι ψάρια πιάνει ο οκταπύρηνος Exynos 7420 σε συνδιασμό με τη μνήμη RAM 3GB; Βρισκόμαστε στην ΜMWC 2015 και benchάραμε τις δύο ναυαρχίδες του νοτιοκορεάτη κολοσσού. Δείτε τα αποτελέσματα.

Smartphones Android Android Smartphones Benchmarks

Meizu MX4 Pro benchmarks

Το Meizu MX4 Pro με οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 1536×2560 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos Octa 5430 (4x Cortex-A15 2GHz και 4x Cortex-A7 1.5GHz), μνήμη RAM 3GB και Flyme 4.1 OS βασιμένο σε Android 4.4.4 KitKat μετρήθηκε με τα δημοφιλέστερα λογισμικά benchmarks και δείχνει να τα καταφέρνει πολύ καλά, λίγο πιο κάτω από τον κορυφαίο Snapdragon […]