Snapdragon 810, σημαντικά προβλήματα καθυστερούν Galaxy S6, LG G4;

Πολλές από τις σημερινές ναυαρχίδες βασίζονται πάνω σε Snapdragon SoC της Qualcomm όπως για παράδειγμα Samsung και LG. Η νέα σειρά Snapdragon 810 έχει ακουστεί ότι θα μπει σε Samsung Galaxy S6 και LG G4, όμως οι νέες πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα αναφέρουν ότι η Qualcomm αντιμετωπίζει προβλήματα με την κατασκευή του.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει άμεσα τους τεχνολογικούς γίγαντες Samsung και LG όσον αφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας των ναυαρχίδων τους αλλά και άλλους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Qualcomm αντιμετωπίζει προβλήματα με την μαζική παραγωγή του Snapdragon 810 λόγω της σοβαρής υπερθέρμανσης που παρατηρείται σε ορισμένες τάσεις και αυτό επηρεάζει σημαντικά την απόδοση. Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα καθώς φέρεται να έχει μπελάδες και με τον ελεγκτή της RAM αλλά και πιθανά bugs στους Adreno 430 GPU drivers.

Αν και τα παραπάνω προβλήματα θεωρητικά μπορούν να διορθωθούν, είναι αρκετά σημαντικά ώστε να καθυστερήσουν την διαδικασία της μαζικής παραγωγής του Snapdragon 810, άρα και τις ναυαρχίδες του πρώτου εξαμήνου του 2015 εκτός αν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν άλλα chipsets. Η Samsung για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει backup plan με τον Exynos SoC.

snapdragon 810 construction issues, Snapdragon 810, σημαντικά προβλήματα καθυστερούν Galaxy S6, LG G4;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος

Μάλλον πάμε για 805 στις καινούργιες ναυαρχίδες. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και περισυ με τον 801 και τον 805. Και ειδικα στην περιπτωση τις Samsung το s6 μου φαίνεται απίθανο να έχει το 810 και τον note 4 τον 805.

Kostas

@Πάνος
Γιατί το λες αυτό; Το Note 3 έχει τον 800 και το S5 τον 801.

Me

Ρε παιδιά δεν είχαν ανακοινώσει και τον snapdragon 808;Αρα μήπως δούμε αυτόν όπως έγινε πέρυσι με τους snapdragon 800-801

DimitrisZ

@Me Η Qualcomm ειχε ανακοινωσει παλιοτερα οτι πρωτα θα τοποθετηθει ο 810 σε συσκευες και μετα ο 808

NIKOS90

Εγω απο την αρχη δεν πιστευα οτι οι φετινες ναυαρχιδες θα ειχαν τον 810 αλλα τον 805 λεω κατι θα γινει στο τελος δεν μπορει γιατι αν το s6 φοραει τον 810 το note 5 η πραγματικη ναυαρχιδα της samsung τι θα φοραει τοτε

nick

Ο Snapdragon 810 θα εμφανιστεί το 2ρο εξάμηνο του 2015 οπότε οι ναυαρχίδες που θα παρουσιαστούν στην CES και MWC θα έχουν τον Snapdragon 805 και ίσως τον 808…

Tο Galaxy S6 θα έχει τον Exynos 7420 που στην ουσία είναι ο Exynos 5433 που φοράει το Note 4 με ξεκλειδωμένη την αρχιτεκτονική x64 bit.

Για μένα ανούσια η αναβάθμιση από Snapdragon 800 σε 801 και 805 οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ελάχιστες. Η Qualcomm σαν να έμεινε λίγο πίσω. Όσο καθυστερεί στην ανάπτυξη των νέων 64bit SoC τόσο μένει πίσω στον ανταγωνισμό.

inblx

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Qualcomm αντιμετωπίζει προβλήματα με την μαζική παραγωγή του Snapdragon 810 λόγω της σοβαρής υπερθέρμανσης ”

Τι τα θέλουν 2.0 GHz
Θα μπορούσε να τρέχει στα 1.5GHz άνετα. Χωρίς προβλήματα.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι χρησιμοποιούν Little-Big τεχνολογία. Ποια η χρησιμότητα? Αφού όταν τρέχεις μια εφαρμογή, δουλεύουν οι “Big” πύρινες, και οι υπόλοιποι μένουν κλειστοί. Το θυμάμαι σε συγκεκριμένο video της Samsung που εξηγούσε την little-big τεχνολογία.
Παντός βλέπω πως το iPhone, με έναν δυπύρηνο επεξεργαστη τρέχει τα παντα απροβληματιστα, και απο παιχνίδια και απο εφαρμογές. Μπορεί να φταίει το λειτουργικό βέβαια, αλλά δεν νομιζω αν έβγαζε η Qualcomm εναν τετραπύρηνο επεξεργαστη στην ίδια αρχιτεκτονική στα 1,5-1,6 GHz, με τούμπανο GPU τύπου PowerVR G7900, που λέει μπορεί να φτασει το 1TFlop, πιστεύω έτσι θα πήγαινε πολύ καλά. Η Adreno 430 λέει θα είναι 650mhz, στα 20nm. Αλλά η PowerVR g7900 είναι πιο δυνατή, “στα χαρτιά” τουλαχιστον, γιατι εχει 512 FP32 ALUs, και 16 clusters… Πλεον μιλάμε για GPUs που ξεπερνάνε την ηδη πολύ δυνατή GPU του tegra K1…

αρης

Nick λες ασχετα
Sorry oο 800 με 801 όντως δεν έχουν άλλο ο 805 έχει μεγάλη διαφορά κάτ αρχάς έχει άλλη κάρτα γραφικών και είναι τουλάχιστον 50% πιο αποδοτικός σε όλα τα θεματα….μην λέμε και ότι Θέλουμε πάντως πιστεύω ότι τον 810 θα τον δούμε στο νοτε 5

Ιωάννης jb

Κάτι δε πάει καλά και αυτό λέει και το συγκεκριμένο άρθρο!
Εξ αρχης όλη αυτην η ιστορία με τους 808 και 810 δεν μου είχε αρέσει καθόλου!!! πως να το κάνουμε ρε qualcomm είναι βλακεία να λες απο τέλη του 13 (αν θυμάμαι καλά) ότι αρχες του 15 θα έχεις διαθέσιμο τον 810 μου φαίνεται λες και πάνε με 5km/h αυτοί, ή ότι μας κοροιδευουν και μας λένε μια πρόβλεψη (ε μέχρι τότε κάτι θα βρω και θα το ονομάσω 810).

nick

Φίλε Άρης εσύ λες άσχετα ο 805 έχει ίδια απόδοση με τον Snapdragon 800 μόνο στην GPU είναι λίγο καλύτερος.. Θα ήθελες πολύ να δεις τον Snapdragon 810 στο Note 5 κάνε όνειρα.

Spyros

@inblx πολύ σωστός φίλε και αν δεν κάνω λάθος τη συγκεκριμένη power vr τη φοράει το iPad air2 και έχει για πλάκα το k1..τις επιχώσεις του A8X της Apple δεν τον πλησιάζει κανένας arm επεξεργαστής τολαχιστον πριν το 2016

inblx

@Spyros, η G7900 δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα σε κανένα SoC. Το iPad Air 2 φοράει την G6650. Οχι πως είναι αδύναμη, αλλά δεν πιάνει την απόδοση τις G7900 για κανένα λογο. Επίσεις δεν υποστηρίζει τα Open GL 4,3 και Direct X11,2. Που σηγουρα η apple στον επόμενο επεξεργαστη της λογικά, θα έχει να λέει για τις δυνατότητές και την δυναμη. Επίσεις, για τον Κ1 που λες. Δεν είναι και τόσο δυνατή η GPU, όσο αλλες τουλαχιστον, απλα επειδή έχει ίδια αρχιτεκτονική με τις GPU στα laptops και desktops, και OpenGL 4,3 – DirectX11,2 υποστήριξη, δέχτηκε πολύ μεγαλο ενδιαφέρον από προγραμματιστές και καταναλωτές λογο των port που μπορει να δεχτεί με ευκολία απο PC και κονσόλες, απευθείας στο tablet. Προσωπικά, εμένα δεν με ενθουσίασε και πολύ, γιατί δεν μπήκε, και ουτε θα μπει ποτε σε κινητό αυτός ο επεξεργαστής. Λόγο έλλειψης modem, και “μεγαλο” TDP στα 4.5W. Στο ίδιο TDP είναι και οι καινούριοι Intel Core M (14nm), πoυ τρέχουν σε λάπτοπ με 3Κ οθόνη (Lenovo Yoga 3 pro). Και να μου το θυμηθείς, η Nvidia σε κανένα 4μηνο θα πιάσουν να βγαίνουν φήμες, και σε κανένα 7-8μηνο θα ανακοινώσει τους νέους Tegra, με επεξεργαστη και GPU στα 20nm ο οποίος… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».