Qualcomm: Ο Snapdragon 810 δεν υπερθερμάνθηκε σε κανένα smartphone

Η φετινή ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 810 μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές φέτος, αλλά όχι για καλό λόγο. Τα προβλήματα υπερθέρμανσης οδήγησαν τη Samsung να στραφεί στον δικό της Exynos, αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του HTC One M9 επηρεάστηκαν αρνητικά ενώ ούτε το LG G4 πήγε σε Snapdragon 810.

Ωστόσο, η Qualcomm περνά στην αντεπίθεση μέσω του επικεφαλής του τμήματος marketing, Tim McDonough και λέει ότι ο Snapdragon 810 δεν είχε ποτέ πρόβλημα υπερθέρμανσης. Μιλώντας στο Forbes, ο McDonough επισημαίνει ότι όλες αυτές οι φήμες περί υπερθέρμανσης είναι “σκουπίδια”.

Κάποιος είχε συμφέρον από τις φήμες

Ο ίδιος παραδέχεται ότι κάποιες αρχικές εκδόσεις των HTC One M9 και LG G Flex 2 όντως υπερθερμάνθηκαν, αλλά οι συσκευές αυτές δεν προορίζονταν για την αγορά. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάποιος πήρε τα πρώτα αποτελέσματα και τα διέρρευσε διότι είχε όφελος από αυτό.

Nα σημειώσουμε ότι αυτό άνοιξε την πόρτα στη Samsung να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τον Exynos 7420 σε Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, αν και ο McDonough δεν επεκτάθηκε σε ονόματα, επεσήμανε ότι πέρσι σε Samsung Galaxy S5 και Samsung Galaxy S4, η Samsung χρησιμοποίησε αποκλειστικά τα chips της Qualcomm.

Αναφερόμενος στο LG G4 που χρησιμοποιεί Snapdragon 808 αντί για 810, ο McDonough τονίζει ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από 18 μήνες, άρα πριν ξεκινήσει η όλη συζήτηση για τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Qualcomm έχει υψηλές προσδοκίες από τον νέο Snapdragon 820, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 με μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Zeroth και θα γνωρίζει αν ο χρήστης βρίσκεται μέσα ή έξω, αν είναι μέρα ή νύχτα, οπότε θα μπορεί να ρυθμίζει την κάμερα κατάλληλα για σωστές φωτογραφίες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Qualcomm: Ανακοίνωσε επίσημα Snapdragon 820

Qualcomm: Ο Snapdragon 810 δεν υπερθερμάνθηκε σε κανένα smartphone, Qualcomm: Ο Snapdragon 810 δεν υπερθερμάνθηκε σε κανένα smartphone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

“να σημειώσουμε ότι αυτό άνοιξε την πόρτα στη samsung να χρησιμοποιήσει τον δικό της επεξεργαστή”
εντάξει,πειστήκαμε τώρα….εγώ λέω ότι επειδή ήθελε να χρησιμοποιήσει τους δικούς της επεξεργαστές,επιδόθηκε σε φουλ δυσφήμηση κατά της qualcomm.από μα’ι’μουδιές η samsung καλά πάει.
αφού τελικά είχε καλύτερο επεξεργαστή,γιατί και καλά ήθελε να βάλει της qualcomm?….α ρε σανό που θέλουν να μας τα’ί’σουν!!!
μια απλή απορία….ο exynos παράχθηκε πριν η μετά το πρόβλημα υπερθέρμανσης του 810?
αν παράχθηκε μετά,να καταποιώ την γλώσσα μου,αν όμως παράχθηκε πριν είναι το λιγότερο τραγικοί!!!!

υ.γ. γραμμένο από samsung galaxy note 10.1 2014,για να μην αρχίσουν τίποτα απαντήσεις τύπου hater κτλ.

Dimitrinho

Αν δεν κανω λαθος και στα iphone δεν βαζουν τους επεξεργαστες της samsung;νομιζω οτι καιρος ηταν αφου ειναι πραγματικα αξιοπιστοι

takaros31

tarif16_ πόσο δίκιο έχεις φίλος…

Γιάννης σε λέω

Ενώ εμείς είχαμε πειστεί ας πούμε πριν απ τα λόγια της Samsung. Προφανώς και ήθελε να δυσφημίσει την Qualcomm για να προωθήσει τον δικό της πανίσχυρο επεξεργαστή. Σανό φάγανε μόνο τα Samsung – sheeps, αυτούς και να τους πεις ότι η Samsung δήλωσε ο γάιδαρος πετάει, θα το πιστέψουν.

Αντώνης

takaros31 η Apple δεν χρεισειμοποιει επεξεργαστή samsung (exynos) απλά αναθέτει στην samsung να φτιάξη τον δικό της επεξεργαστή δηλαδή η Apple φτιάχνουν τον επεξεργαστή και απλά αναθέτει απλά την παραγογη του στην samsung.

Spyros

@Dimitrinho στα iphone οι επεξεργαστες ειναι apple κατασκευασμενοι απο τη samsung και την tsmc αλλα σχεδιασμενοι απο την apple γιαυτο και δενουν τοσο καλα με το κειτουργικο κ απογειωνετε το τηλ.
Κατα τη γνωμη μ ο exynos ειναι καλυτερη επιλογη απο τον sd 810

Dimitrinho

Οκ καταλαβα ευχαριστω παιδια.πιστευω οτι η samsung εκανε την καλυτερη επιλογη κατι που επρεπε να ειχε κανει ηδη εδω και 2 χρονια μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει κατι αρνητικο για τους exynos των s6 παντως πιστευω οτι η qualcomm η μονη φορα που εχει κανει κατι της προκοπης ηταν ο sd 800 που φοραει και το g2 μου αυτο οπως και το iphone 5s μου πανε σαν σφαιρα

παναγιωτης

Παιδια μην μασατε με αυτα που λεει η qualcommm.ειναι σαν το παραληρημα της κ κατινας που θελει οσο τπτ αλλο να μασ πεισει οτι δεν το κανε αυτη αλλα ολα υποδουλωνουν το αντιθετο,και τι εννοω.αν φιλη μας qualcomm ο επεξεργαστης δεν εχει προβλημα και ολα τελεια τοτε γιατι οι εταιριες δινουν διορθωτικα update για να μειωσουν τον χρονισμο και τα ρευματα του επεξεργαστη?μηπως επειδη οντως υπαρχει προβλημα?
παιδια το προβλημα δεν ειναι ουτε τηs samsung ουτε της lg ουτε καμιας εταιριας.ειναι το μονοπωλιο που ειχε η qualcomm και η αναπαυση της για σωστη δουλεια.μονο σκεφτειτε οτι μια εταρεια επεξεργαστων με τμηματα σχεδιασμου,επιστημονες,πρωτοπορα κτλ εχασε σε ολα απο μια εταιρια που φτιαχνει και ασχολητε με τα παντα.αν αυτο δεν ειναι τεμπελια και αναπαυση απο την qualcomm τοτε τι ειναι?για μενα μακαρι να κατρακυλησει κι αλλο η qualcomm μπας και ξεκηνησει να δουλευει και να καινοτομει.

petros

Εχω το htc one m9 εδω και 20 ημερες και δεν εχω κανενα προβλημα υπερθερμανσης και το λιωνω στα games!!!Το κινητο πεταει, δεν μασαει πουθενα. Πιστευω σαν ιδιοκτητης smartphone με Snapdragon 810 δεν χρειαζεται να πω τιποτα παραπανω, εχει δικιο ο επικεφαλής του τμήματος marketing, Tim McDonough.

Γιώργος

Ορίστε με αποδείξεις για την υπερθέρμανση του snapdragon:

https://arstechnica.com/gadgets/2015/04/23/in-depth-with-the-snapdragon-810s-heat-problems/

Όσο αφορά το M9 πιάνει μέχρι 42 βαθμούς , δεν είναι και τόσο τραγικό (το Z3 σε παρόμοιο τεστ έπιασε 48):

https://www.youtube.com/watch?v=FOCz4msdaOA

Γιάννης σε λέω

@Γιώργος

Χωρίς παρεξήγηση φίλε είσαι τραγικός. Σ έχει πάρει χαμπάρι όλο το fun club του techblog. Είναι δυνατόν να βασιστούμε σε πιθανή προπαγάνδα διαδικτύου για να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα? Και ο περσινός snapdragon 801 ζεσταινότανε μετά από υπερβολική χρήση, αλλά δεν είδα κανένα Samsung sheep να το κάνει θέμα. Μάλλον επειδή τον φορούσε και το S5.

Ζήσε στον κόσμο σου. Η υποκειμενική σου κριτική δε μας αφορά.

Χαρης

Ρε παιδια βλεπω παντου στα αρθρα, οτι κινητο εχει τον SD 810 και πριν καν κυκλοφορησει, σχολια τυπου: Καλα πάτωσε,αντε γεια, αυτο θα τηγανιζει αυγα κλπ εξυπναδες ελληνικου ξερολισμου. Γραφετε,ξαναγραφετε, κρινετε και κατακεραυνωνετε και ΕΝΑΣ εδω μεσα δεν εχει πει ποτε: Ναι παιδια οντως το κινητο μου λαμπαδιασε, δεν μπορουσα να το χρησιμοποιησω, εψησα και 2 πανσετακια μεχρι να κρυωσει…Μονο αναδημοσιευσεις αρθρων επι αρθρων και φημες…Δλδ ελεος, αφου τα ξερετε ολα φτιαξτε εσεις ενα επεξεργαστη 500πυρινο, 17 gb RAM στα 52000 gHZ και θερμοκρασιες υποθερμιας….Τι φανμποισμός ειναι αυτός πια…???

panos

@Γιάννης σε λέω Σε καταλάβαμε και εσένα 2 φορές λες την λέξη sheeps δηλαδη εσύ τι είσαι και μιλάς το τι θα λέει ο καθένας?? μήπως apple sheep

Γιάννης σε λέω

@Panos

Έχω δουλέψει Samsung, Motorola, Sony, Huawei, Lumia και Apple όχι ακόμα!

Οπότε σίγουρα είμαι πιο διαβασμένος και πιο ανοιχτόμυαλος από σένα.. 🙂

Peter Giankls

Παιδια η sammy ειχε σωστο marketing βρηκε την δικαιολογια για να βαλει τον δικο της επεξεργαστη και πετυχε. ο SD 810 ειναι τουμπανο και υπερ αρκετος για οτιδηποτε.π.χ. το LG G Flex 2 εχει προβλημα με το UI για αυτο δεν ετρεχε καλα,το M9 το ειδα μονο μια φορα να τραβαει κολλημα στην MWC που ειχε περασει απο υπερβολικα benchmark.Συμπερασμα ο Exynos 7420 ειναι λιγο καλυτερος απο τον SD 810 αρα παιδια μπορειτε να παρετε αφοβα κινητα με SD 810.

YΓ.Ειμαι φαν της Sony

MANOS

Καλά μας έπεισαν, γι αυτό η Xiaomi τόνισε ότι έλυσε το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Mi Note Pro με ειδικό έξυπνο σχεδιασμό της συσκευής ώστε να κάνει καλύτερη κατανομή της θερμότητας.

Γιώργος

@Γιάννης σε λέω
Φίλε μου ψάξε πρώτα και μετά μιλάς:

HTC M9 Benchmark Proves Snapdragon 810 Overheating>>
https://www.xda-developers.com/htc-m9-benchmark-proves-snapdragon-810-overheating/

Για να λύσει η HTC και η LG το πρόβλημα της υπερθέρμανσης δημιούργησε άλλο πρόβλημα το λεγόμενο throtling (ρίχνει την συχνότητα ο επεξεργαστής για να μην καεί)>>

https://sonictech101.blogspot.gr/2015/02/snapdragon-810-overheating-and.html

https://www.phonearena.com/news/The-secret-of-Snapdragon-810-keeping-cool-50-shades-of-thermal-throttling-on-the-G-Flex-2_id66053

Olethron

Γεια σας παιδιά. Είμαι κάτοχος του HTC One M9 εδω και 5 μέρες, και πιστεύω πως μπορω να μιλήσω αντικειμενικά, και όχι να αφήνω links απο μερικά sites που το μονο που κανουν για να τεσταρουν το κινητό είναι benchmarks. Mονο καλά λογια έχω να πω για το κινητό. Αλλά μιας και άρθρο μιλάει για τον Snapdragon 810 θα μιλήσω γι αυτόν κύριος. Καταρχάς, για να το ξεκαθαρισουμε απο τώρα, είμαι μεγαλος φαν της Sony και προηγούμενος είχα αγοράσει το Xperia Z3, με πολύ μεγάλη βοήθεια που είχα μέσα απο το community του techblog, απλα η αγορά του HTC ηταν απο βλακεία φίλου…. Επίσεις, προηγούμενος είχα κάθε Samsung ναυαρχίδα, απο το Galaxy S έως το galaxy S4 (snapdragon 600). Απλα μετα πήγα σε Sony λογο καλύτερου πακέτου, σαν ολοκληρωμένο κινητό. Δεν εχω κανενα θεμα με καμια εταιρία, δεν είμαι fun boy και φανατικός καμιαςτ εταιρίας. Τέσπα….. Για τον επεξεργαστή έχω να πω πολλά καλά λογια. Πολύ γρήγορος, υπερβολικά γρήγορος μπορω να πω, με LP-DDR4 – Dual channel RAM, και πολύ δυνατή GPU. Στο One οι εφαρμογές ανοίγουν πολύ γρήγορα, πολύ γρηγορότερα απο το Ζ3 που είχα προηγούμενος, και γενικότερα όλα ρολάρουν πολύ ομαλά, χωρίς κανένα απόλυτος lag η frame drop.… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Olethron

Αυτά να τα πεις στο Γιώργο που κάθεται και πιστεύει την κάθε βλακεία ή την κάθε προπαγάνδα που υπάρχει στο internet.

Ούτε εγώ πιστεύω ότι έχει θέματα υπερθέρμανσης ο snapdragon 810. Απλώς μετά από υπερβολική χρήση ίσως ζεσταθεί λίγο η συσκευή, ότι γινόταν δηλαδή και με τους προηγούμενους επεξεργαστές snapdragon 800 και 801.

H Samsung έκανε καλή δουλειά (προπαγάνδα) πάνω σε ορισμένα μυαλά(?) τελικά..

Γιώργος

@Γιάννης σε λέω
Όπου και να το ψάξεις ο Snapdragon 810 έχει θέματα , σημερινό από το Android Authority>>
https://www.androidauthority.com/snapdragon-808-vs-810-overheating-test-605273/

Αν εσύ δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις η ευφυία ή σε τυφλώνει το μίσος για την Samsung (λες και φταίει η Samsung που τα έκανε μούσκεμα η qualcomm) είναι δικό σου θέμα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο με άτομα που έχουν κόμπλεξ και σύνδρομα λυπάμαι.

Γιάννης σε λέω

@Γιωργο

τι ηλικία έχεις φίλε μου? Για να μιλάς για κόμπλεξ και σύνδρομα στον πιο ακομπλεξάριστο άνθρωπο σίγουρα είσαι μικρός ή λίγο ανώριμος… 🙂

Δεν μισώ τη Samsung, είχα στην κατοχή μου Tablet της και έχω να πω καλά λόγια μόνο. Όπως επεσήμανα και την πολύ καλή της κίνηση να βελτιώσει (επιτέλους) την ποιότητα κατασκευής και υλικών στα νέα Galaxy S6 και S6 Edge. Στα μόνα σημεία που τη θεωρώ απαράδεκτη αυτήν την χρονιά είναι οι τιμές της και η συγκεκριμένη προπαγάνδα εναντίων της Qualcomm, που είμαι σίγουρος ότι την έκανε καθαρά για λόγους προώθησης του δικού της επεξεργαστή. Αυτό που σου λέω είναι καθαρή λογική και καμία διάθεση μίσους.

Το θέμα είναι, εσύ Γιώργο έχεις δουλέψει κάτι αλλο πέρα απο Samsung? Για να δούμε ποιος είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλος, όχι τίποτε άλλο.

panos

@Γιάννης σε λέω
Ναι οκ φίλε αν θες να λέγεσαι ανοιχτόμυαλος εσυ δεν λες ολους τους άλλους πρόβατα επειδή εχουν διαφορετική αποψη είτε είναι σωστή είτε οχι αν ξέρεις κάτι παραπάνω πεσ τα να μαθαίνουν και οι άλλοι 🙂

Γιάννης

Υπάρχουν νέα , βγήκε σιωπηλά νέα έκδοση του Snapdragon 810 (v2.1). Revised Snapdragon 810 boasts performance and thermal improvements in Xiaomi Mi Note Pro benchmarks…

https://www.phonearena.com/news/Revised-Snapdragon-810-boasts-performance-and-thermal-improvements-in-Xiaomi-Mi-Note-Pro-benchmarks_id69011

Βέβαια αφού (δήθεν) δεν υπήρχε θέμα γιατί κυκλοφόρησε νέα έκδοση? Πρέπει να μας το απαντήσει η Qualcomm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».