Snapdragon 810, η Qualcomm προσθέτει “kill switch”

Το πρόβλημα με τα κλεμμένα smartphones έχει γίνει πολύ μεγάλο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κατασκευαστές και software developers να ενσωματώνουν το “kill switch” στα προϊόντα τους. H Google έβαλε kill switch στο Android 5.0 Lollipop, στο iOS 8 είναι ενεργοποιημένο by default όπως και στο Windows Phone 8.1.

Το kill switch επιτρέπει την εξ αποστάσεως απενεργοποίηση του κινητού έτσι ώστε στην περίπτωση που πέσει σε λάθος χέρια να μην έχει κανείς πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Η Qualcomm, που ηγείται στην αγορά των chipsets κάνει το μεγάλο βήμα και προσθέτει στον νέο Snapdragon 810 το kill switch feature το οποίο αποκαλεί “SafeSwitch”. Το SafeSwitch επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης από απόσταση, να διαγράψει και να ανακτήσει τα δεδομένα, να εντοπίσει ή να κλειδώσει ένα χαμένο ή κλεμμένο κινητό.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια chipsets εκτός από τον Snapdragon 810 θα έχουν SafeSwitch, αλλά η Qualcomm δήλωσε ότι θα το κάνει standard feature στο μέλλον. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι το δικό της SafeSwitch είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να χακαριστεί καθώς είναι ενσωματωμένο στο hardware αλλά και επειδή ενεργοποιείται πολύ νωρίς κατά την διάρκεια της εκκίνησης, πολύ πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκκίνησης firmware.

Πως σας φαίνεται η κίνηση της Qualcomm;

snapdragon 810 kill switch, Snapdragon 810, η Qualcomm προσθέτει “kill switch”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ωραια κινηση εκανε η QUALCOMM ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΙΝΗΤΟ LG G4 ME TON QUALCOMM SNAPDRAGON 810 octa core οκταπιρινος 3GHZ 4GHZ DDR4 RAM 2 στερεοφονικα ηχεια 2 watt knoc on knock code μονο να προστατευψουμε τις συσκευες μας τα αρχεια μπραβο της καλη δουλεια εκανς ι QUALCOMM ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ SNAPDRAGON 810

vasilist

Δηλαδή μπορώ να πουλάω το τηλέφωνο μου και οπότε θέλω θα μπορώ να βλέπω τι αρχεία έχει ο αγοραστής η αν μου την βιδώσει να του κλείσω το τηλέφωνο.
Μου φαίνεται η αξία μεταπώλησης θα κλονισθεί.

αλιάκμων

εγώ θέλω να δω τι θα γίνει αν καταφέρει και βρεθεί κάποιο κενό ασφαλείας στη διαδικασία, τουλάχιστον για τις software μεθόδους. ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα μετά;

MrLiakoss

@vasilist
λογικα θα γινεται να αλλαξει ο κωδικος οποτε δεν θα υπαρχει προβλημα.

Nik

@vasilist
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.
Η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενεργοποιείτα κατά την πρώτη εκκίνηση που λογικά θα σου ζητήσει να την ενεργοποιήσεις κάνοντας εγγραφή τη συσκευή σου.
Σε περίπτωση που την πουλάς ο αγοραστής μπορεί να σου ζητήσει να απενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο feature για να το ενεργοποιήσει αυτός με το δικό του λογαριασμό. Η Apple εδώ και καιρό έχει τέτοια λειτουργία. Στην πρώτη εκκίνηση πρέπει οπωσδήποτε να ενεργοποιήσεις τη συσκευή με το Apple ID, Δε μπορεί μετά να ενεργοποιηθεί με άλλον λογαριασμό, μόνο εάν ο ιδιοκτήτης απενεργοποιήσει τη συσκευή από το δικό του Apple ID.

nick2010

Όπως τα λέει ο Nik, είναι θέμα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης λογαριασμού και κωδικού πρόσβασης.

Όταν το πουλάς πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει το λογαριασμό που έχεις συνδέσει με τη συσκευή. Αυτό εύκολα τσεκάρεται κατά τη συναλλαγή.

Bottox

ΑΠΟΡΙΑ:
αν νομίζω ότι μου έκλεψαν το κινητό και το κλειδώσω αλλα στην πραγματικότητα κάπου ήταν κρυμμένο και το βρήκα τι γίνετε μπορώ να το ξεκλειδώσω η πάει για πέταμα;;;

Λεόντιος

ROMs root ??? τί γίνεται αδέρφια με πρόσχημα την ασφάλεια μας πάλι θα μας φυλακίσουν ???

σκεφτείτε το λίγο σφαιρικά !!!!

Darth

@Λεόντιος λογικα ειναι σε επιπεδο hardware………. αλλα αν ειναι να κοπουν ολα αυτα παω και ios

Αλέξανδρος

@Λεόντιος και @Darth είναι στο hardware το λέει και στο άρθρο αλλά και να πάει και να το κάνει η Qualcom αυτό (δηλαδή στην εκκίνηση να βλέπει αν υπάρχει root) και να κλειδώνει η συσκευή μόνο χαμένη θα βγεί (βλέπε knox-samsung). Android χωρίς root και κατά συνέπεια xposed και busy box (για roms,kernel, recovery και φυσικά nandroid ούτε θέμα) δεν αξίζει, δε διαφέρει στη τωρινή του μορφή από ios και wp.
Αν γίνει αυτό στο μέλλον δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα smartphone.

Theodore.

Στα εκατομμύρια των τηλεφώνων που πουλιούνται,πόσοι λες να είναι αυτοί που νοιάζονται για κάτι τέτοια;

Konstantinos

Ποιο feature είναι στα windows phone ?

Darth

@Theodore περισσότεροι power users που με την σειρά τους θα σύρουν από πίσω τους ότι φίλους και γνωστούς έχουν (βλεπε περίπτωση samsung) έτσι μιλάμε για σοβαρό ποσοστό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».