Snapdragon 810, δοκιμές με LTE Cat 9 support στην Ευρώπη

Ο Qualcomm Snapdragon 810 θα είναι διαθέσιμος στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και πολύ πιθανό να τον δούμε σε ναυαρχίδες που θα ανακοινωθούν σε CES και MWC. Θα έχει octa-core 64-bit επεξεργαστή, νέα Adreno 430 GPU και νέο Qualcomm modem. Η αρχική ανακοίνωση έλεγε για LTE support Cat 6 που σημαίνει 300 Mbps downlink και 50 Mbps uplink.

Να πούμε ότι η Samsung φημολογείται πως ετοιμάζει LTE Cat 10-enabled Exynos chipset για το Samsung Galaxy S6. Από την άλλη η Qualcomm είχε επιβεβαιώσει ότι θα προσθέσει LTE Cat 9 modem για το Snapdragon 810.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές στη Μ.Βρετανία που σημαίνει ότι η ΕΕ θα είναι από τις πρώτες που θα αναβαθμίσει στη νέα LTE τεχνολογία. Το LTE Cat 9 θα φέρει 450 Mbps download και μέχρι 50 Mbps upload, ενώ ο Exynos 6 της Samsung θα έχει το ίδιο downlink ενώ το uplink 100 Mbps.

snapdragon 810, Snapdragon 810, δοκιμές με LTE Cat 9 support στην Ευρώπη

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wrangler10

τουμπανισταν

Makis

Ζημιά. Θα βγει το s6 και το note 5 με τον, 810 και τι θα κάνουν αυτοί με τον 805… Κρίμα, έπρεπε να κρατήσουν τον 805 για καμία δεκαετία 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Qualcomm Snapdragon 810 Sony Sony smartphones

Sony Xperia Z5 Compact: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810

Θα λήξει ποτέ το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 που μας έχει απασχολήσει περισσότερο απ΄ότι περιμέναμε; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική αν σκεφτούμε ότι το επόμενο στη λίστα smartphone που αναφέρεται ότι θερμαίνεται πάνω από το κανονικό, είναι το Sony Xperia Z5 Compact.

News Android Qualcomm Snapdragon 810 Sony

Sony Xperia Z3+: Update που διορθώνει το πρόβλημα υπερθέρμανσης

Τον περασμένο μήνα η Sony είχε δηλώσει ενήμερη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Sony Xperia Z3+/Xperia Z4v τα οποία από πολλούς θεωρείται ότι προκύπτουν από τον Snapdragon 810. H Qualcomm από την πλευρά της δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει τονίσει ότι τα προβλήματα αυτά έρχονται από κάποιους που έχουν σκοπιμότητες από τις φήμες.

News OnePlus OnePlus 2 OnePlus Android smartphones

OnePlus 2: Με Snapdragon 810 v2.1 που δεν θα υπερθερμαίνεται

Καθώς πλησιάζει η ανακοίνωση του OnePlus 2 ξεκινούν αν έρχονται διάφορες επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μέσα από το Facebook η OnePlus επιβεβαιώνει ότι η νέα ναυαρχίδα θα φορά τον Snapdragon 810, κάτι που είχε φανεί από τα benchmarks, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι λόγω διάφορων προβλημάτων υπερθέρμανσης.

News Qualcomm Qualcomm Snapdragon 810 Sony

Sony: Παραδέχεται την υπερθέρμανση σε Xperia Z3+ και Z4

Σταματημό δεν έχει η ιστορία με την υπερθέρμανση του Snapdragon 810 η οποία έχει κοστίσει πολλά στην Qualcomm, όπως το γεγονός ότι έχασε την Samsung από πελάτη και άλλοι όπως η LG, προτίμησαν τον εξαπύρηνο Snapdragon 808. H Qualcomm έχει αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο.