Qualcomm: Επιβεβαιώνει απόρριψη του Snapdragon 810 από μεγάλο πελάτη

Η Qualcomm ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2015 και τα πήγε εξαιρετικά καλά με έσοδα στα 7.1 δισεκατομμύρια δολάρια που σημαίνει 7% αύξηση σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι και 2 δισεκατομμύρια καθαρά κέρδη (5%). Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση από την ανακοίνωση είναι η παραδοχή ότι ο Snapdragon 810 δεν θα έρθει σε μια μεγάλη ναυαρχίδα.

Η Qualcomm ανακοινώνοντας ότι χαμηλώνει τις προσδοκίες της για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2015 έκανε την έκπληξη λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι ένα μεγάλο όνομα δεν θα επιλέξει τον Snapdragon 810: “expectation that our Snapdragon 810 processor will not be in the upcoming design cycle of a large customer’s flagship device”.

Αν και η Qualcomm δεν είπε ποιο είναι αυτό το μεγάλο όνομα ούτε αν αυτό θα ισχύει για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, όμως μπορούμε να φανταστούμε για ποια ναυαρχίδα μιλάμε. Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung δεν θα βάλει τον Snapdragon 810 στο επερχόμενο Samsung Galaxy S6 λόγω του ότι παρουσίασε προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι για αρχή, μέχρι να λυθούν τα προβλήματα θα κυκλοφορήσει με τον δικό της Exynos επεξεργαστή.

Στη συνέχεια νέες πληροφορίες έλεγαν ότι η Samsung απλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 810 όχι λόγω υπερθέρμανσης αλλά επειδή θέλει αποκλειστικά τον δικό της octa-core, 14nm Exynos 7420 επεξεργαστή. Οπότε στην ουσία η Qualcomm φαίνεται να επιβεβαιώνει το “διαζύγιο” μεταξύ των δυο εταιρειών.

Μένει μόνο να δούμε κατά πόσο θα κάνει καλή επιλογή ή όχι η Samsung αφήνοντας εκτός τον Snapdragon 810.

snapdragon 810 δεν θα είναι σε μεγάλη ναυαρχίδα, Qualcomm: Επιβεβαιώνει απόρριψη του Snapdragon 810 από μεγάλο πελάτη

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Μήπως τελικά η Sammy έχει δίκιο;

dark_master

@jon jon αν ισχύουν όλες οι μέχρι τώρα φήμες η Samsung θα στραφεί αποκλειστικά σε δικά της parts για την κατασκευή του S6 Έτσι ώστε να “δυναμώσει” τα δικά της τμήματα παραγωγής.
Άλλωστε αν δεις τις φήμες για υπερθέρμανση όλες μα όλες προέρχονταν από την Κορέα και καμία από την Κίνα η την Ταϊβάν.
Λογικό επακόλουθο είναι αν είχε παρθεί η απόφαση από πριν για χρήση αποκλειστικά του δικού της επεξεργαστή να θέλει να τονίσει τα πλεονεκτήματα της έναντι της Qualcomm (η οποία είναι η νούμερο ένα μέχρι τώρα εταιρεία παραγωγής επεξεργαστών).
Άλλωστε αν δεις ο 810 ενώ επίσημα δεν έχει καν κυκλοφορήσει σε ναυαρχίδα, πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει σχετικά είναι προκατειλημμένος έναντι του μόνο κ μόνο από τις φήμες που κυκλοφόρησαν.

Παναγιώτης

Και πολύ καλά κάνει η Samsung. Αφού έχει δικούς της επεξεργαστές γιατί να προμηθεύεται από άλλον; Λές και θα καταλάβει ο μέσος/οχι τόσο ψαγμένος user, την διαφορά.

Tom

Υποστηρίζω αυτη την κίνηση. Η Samsung εχει πολυ εμπειρία σε κατασκευές επεξεργαστών και φτιάχνει πολυ καλα chip. Δεν χρειαζεται την Qualcomm πιστεύω αν μπορέσει η παραγωγή της να ειναι τοσο μεγάλη. Φτιάχνει για Apple αν φτιάξει και για τον εαυτό της οι μηχανές πρεπει να δουλεύουν φουλ.

Βαγγέλης

Το θέμα είναι το development του community.. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους exynos πάντως οι mtk δεν το έχουν και πολύ.. Ελπίζουμε..

Λευτερης

Αν μπειβσε ναυαρχιδα της Samsung ο exynos τοτε θα υπαρξει και development. Οπως υπηρξε και με το S2 και το S3. Στα 14nm θα φυσαει ο exynos και θα εχει και απιστευτο ηχο οπως συνηθιζει. Αυτο που με απασχολει ειναι η GPU και καποια αλλα features οπως fast charging που υπερηχε η Qualcomm στα τελευταια μοντελα. Ιδωμεν…

Nikos Stefanopoulos

Snapdragon(LG G4) vs Exynos(Sasung Galaxy S6). Η απολυτη μαχη των μεγαθηριων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.