Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση

Ο Snapdragon 820, το chipset ναυαρχίδα της Qualcomm, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, αλλά σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το απαραίτητο hype, η εταιρεία κατά καιρούς μας δίνει διάφορες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά. Τα τελευταία νέα που έρχονται σήμερα είναι πράγματι ενδιαφέροντα και αφορούν στην φόρτιση και την ταχύτητα δεδομένων.

Eντυπωσιακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι ο Snapdragon 820 θα έχει X12 LTE modem, ανοίγοντας το δρόμο για εντυπωσιακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Στο κομμάτι του download, ο 820 υποστηρίζει Cat. 12 ταχύτητες δεδομένων έως και 600Mbps, ενώ στο upload έχουμε μέγιστη ταχύτητα 150Mbps. Φαίνεται ότι ο Snapdragon 820 θα είναι το πρώτο chipset στον κόσμο με τέτοιες download και upload ταχύτητες δεδομένων.

Επίσης, το chipset της Qualcomm θα είναι το πρώτο με υποστήριξη έως και 4×4 MIMO (multiple input και output) συνδέσεων σε ενιαίο πάροχο LTE. O Snapdragon 820 έρχεται LTE-U (από το LTE Unlicensed), τεχνολογία που επιτρέπει στους παρόχους να εγκαθιστούν συμπαγείς κεραίες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με υψηλή ζήτηση για LTE. Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα του Snapdragon 820, η Qualcomm φαίνεται έχει δώσει μεγάλη βάση.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που δεν έχουμε δει σε άλλο chipset είναι το Advanced Closed Loop Antenna Tuning feature, που έχει στόχο να μειώσει το ποσοστό των αποτυχημένων κλήσεων και να βελτιώσει το σήμα σε συσκευές που χρησιμοποιούν μεταλλικό design.

Έχουν γίνει βελτιώσεις και στη Wi-Fi συνδεσιμότητα, υποστηρίζει multi-gigabit 802.11ad συνδεσιμότητα με μέγιστη ταχύτητα 4.6Gbps και 2×2 MU-MIMO 802.11ac με μέγιστη ταχύτητα έως 867Mbps. Αυτό μεταφράζεται σε 2 με 3 φορές πιο γρήγορα download speeds σε κορεσμένα δημόσια δίκτυα.

Εξυπνότερη φόρτιση

Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, ασχολήθηκε με ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι, που είναι η μπαταρία. Σύμφωνα με την Qualcomm o Snapdragon 820 επικεντρώνεται στην έξυπνη γρήγορη φόρτιση. Το νέο Quick Charge 3.0 είναι έως 27% πιο γρήγορο όταν φορτίζει την μπαταρία ενώ παράλληλα έχει έναν αλγόριθμο που εξοικονομεί ενέργεια κατά την διάρκεια των γρήγορων φορτίσεων.

Συγκριτικά με την προηγούμενη τεχνολογία Quick Charge 2.0, χάνουμε 45% λιγότερη ενέργεια, που θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί στην μπαταρία του κινητού ή του tablet. Επίσης, η νέα τεχνολογία Quick Charge 3.0 έχει καλύτερη ικανότητα να επιλέξει την τάση που χρειάζεται η μπαταρία, μειώνοντας τον κίνδυνο να υπερθερμανθούν οι συσκευές.

Ο Snapdragon θα είναι έτοιμος τέλη του έτους, αλλά θα τον δούμε στις πρώτες συσκευές αρχές του 2016.

Δείτε τα video:

Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση, Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση

Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση, Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση

Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση, Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση

Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση, Snapdragon 820: Ο πρώτος με 600Mbps LTE και πιο έξυπνη φόρτιση

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Παίζει να είναι τρομερό chipset!!!!
Νομίζω θα είναι το καλύτερο του 2016

vasilist

Δεν με νοιάζει ή μεταφορά δεδομένων και με 100 να πιάσει με καλύπτει.
Θέλω να δω επεξεργαστική ισχύ και θερμοκρασία αυτά είναι περιττά για ταχύτητες που δεν θα πιάσεις ποτέ και αν τις πιάσεις δεν θα δεις διάφορα από μια 150.
Μάρκετινγκ για να φύγουμε απ τα δύο βασικά που ανέφερα.
Και την κάρτα γραφικών δεν την ανέφερα γιατί ή Qualcomm έχει πολύ καλή απόδοση στα γραφικά αλλά έχασε τον παιχνίδι σε επεξεργαστική ισχύ με τον 810, όμως ελπίζω για το καλύτερο για χάρη του ανταγωνισμού.
Και πριν πείτε ο 810 είναι τέρας σας λέω Συμφωνώ αλλά για ποσό? Για 10 δευτερόλεπτα? Μετά είναι σαν να έχεις έναν 801.

Nick

Ο 810 με καλή ψύξη είναι πάντα τέρας χωρίς να πέφτει η απόδοση του για παράδειγμα με επαγωγική και 2μπουκες όπως το το z5 δεν χάνει ποτέ την απόδοση του και τραβάει 4k για όσο έχεις χώρο στην sd. Για τον 820 πιστεύω πως θα είναι ο καλύτερος cpu για το 2016 διότι οι φήμες για υψηλές θερμοκρασίες έθιξε το γόητρο της Qualcomn που αυτή την φορά θα έχει τρελές επιδόσεις και με σωστή temp.

Bloodmaster

Απιστευτα γρηγορο ιντερνετ αλλα αχρηστο εδω ουτε απλο 4G δεν μπορουμε να πιασουμε.Μακαρι να μην ζεστενεται και πιστευω θα φορεθει σε πολλες ναυαρχιδες του 2016.

vkrd

Προετοιμάζεται το πεδίο για να μπορεί κανείς πλέον να κάνει πολλά πράγματα από την συσκευή του. Στο εγγύς μέλλον θα αποκαλυφτούν οι δυνατότητες των συσκευών που θα έχουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας.

τελειο chipset για το 2016 δεν θελω και δεν θελουμε να εχει θεμα με την θερμοκρασια οπως ο 810 τι θα ειναι 10 πυρινες ο 820 RAM σηγουρα DDR4 4GB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».