Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση

Μετά τις περιπέτειες που είχε με τον Snapdragon 810, ο οποίος τις απέφερε αρκετά μεγάλες απώλειες, η Qualcomm είναι έτοιμη να βγει από την δύσκολη θέση με τον νέο Snapdragon 820. Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες λεπτομέρειες για την απόδοση των γραφικών και του νέου επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP, image signal processor).

Δυστυχώς η εταιρεία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με την CPU που θα βρίσκεται στο Snapdragon 820 SoC, ωστόσο να θυμίσουμε να είναι το πρώτο chip που θα έχει custom 64-bit Kryo πυρήνες από την Qualcomm, αντί για Cortex A series.

Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση, Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση

Adreno 530 GPU

Το πρώτο που μαθαίνουμε σήμερα είναι ότι ο Snapdragon 820 θα έχει για τα γραφικά Adreno 530 GPU, που σημαίνει αύξηση της απόδοσης κατά 40%, το ποσοστό αυτό είναι σε σύγκριση με την Adreno 430 GPU του Snapdragon 810. Παράλληλα με την καλύτερη επίδοση της τάξης του 40% έχουμε και 40% πτώση στην κατανάλωση ενέργειας χάρη στο νέο “power gating”.

Η Adreno 530 θα υποστηρίζει OpenGL ES 3.1 (και αργότερα 3.2) και Vulcan API. Όσον αφορά στα video, υποστηρίζει HDMI 2.0 και μέχρι 4K @ 60fps output, ενώ θα μπορεί να κάνει stream 4K στα 30fps.

Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση, Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση

Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση, Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση

Νέος επεξεργαστής σήματος εικόνας Spectra

Μια ακόμη σημαντική βελτίωση που έχει γίνει στον Snapdragon 820 συγκριτικά με τον Snapdragon 810, είναι ο νέος επεξεργαστής σήματος εικόνας ( Image Signal Processor, ISP) Spectra. Ο νέος Spectra ISP θα δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας στον Snapdragon 820, με υβριδικό autofocus, καλύτερη ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πιο φυσικά χρώματα στο δέρμα κλπ.

Έχε υποστήριξη για multi-camera setups, μπορούν μέχρι και 3 αισθητήρες να λειτουργούν ταυτόχρονα και η μέγιστη υποστήριξη ανάλυσης είναι τα 25 Megapixel με video recording στα 30fps σε μέγιστη ανάλυση.

Προς το παρόν αυτές είναι οι πληροφορίες που διέθεσε η Qualcomm και από όσα έχουν ακουστεί μάλλον θα δούμε 4 πυρήνες και κατασκευή με την διαδικασία των 16nm FinFET. Οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 820 αναμένονται να κυκλοφορήσουν αρχές του 2016.

Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση, Snapdragon 820: Με Adreno 530 GPU για 40% καλύτερη απόδοση

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκάς tiamat

Τοσα χρόνια ανεβαιναν οι πυρινες, φτασαμε τους 10 αν δε κανω λαθος απο mediatek, τωρα κατεβαινουν! Ας ειναι! ετσι και αλλιως ολες οι εφαρμογες και τα παιχνιδια (αν ειναι καλογραμμενα) παιζουν ανετα με τον τετραπυρινο snapdragon600 του s4 !

Βασικα με τον 820 κρινεται η φημη και το μελλον της qualcomm! Δευτερο συνεχομενο λαθος δε νομιζω οτι θα το αντεξει η αγορα και το τεχνολογικο κοινο! Ηδη η mediatek μπηκε στη ναυαρχίδα της htc στο plus ,ενω και ολα τα sony παρουσιαζονται με mediatek ,χωρις να μιλησουμε για samsung που μετα απο χρονια συνεργασιας την εφτυσε στα μουτρα …

4κ stream στα 30fps κανει και ο 810 ,τι σκ@@ βελτιωσεις θα εχει ο 820!
Θα εχει τη μειωμενη καταναλωση που υποσχεται? Γιατι και για τον 810 40% μειον στην καταναλωση υποσχοταν, τεσπα Τουλαχιστον ας μην υποφερει απο throttling …

Gpu δε σχολιάζω, εχει παει σε εξωπραγματικα επιπεδα και τα παιχνιδια εξακολουθουν να παίζονται απο το s4 οπως ειπα…. με λιγα λογια αφου το software ειναι ετη φωτος πισω απο το hardware, το αποτελεσμα ειναι μηδεν ! Τι τη θελουν τοση δυναμη στα γραφικα λοιπον!!

Giannhs

Τη δύναμη τη θέλουν για να είναι future proof το smartphone μάντεψε όμως ποιος το σκοτώνει μετά από 2 χρόνια 🙂 Ο ίδιος ο κατασκευαστής που του κόβει τις αναβαθμίσεις…

nick2010

Μακάρι να μην έχει τα γνωστά τρωτά του παρελθόντος γιατί είναι, κατά τ’ άλλα, αδιαφιλονίκητη δύναμη στους επεξεργαστές !!!!

KostasB

Μιας και αναφέρεται ο 600άρης να πω πως με το ζόρι χειρίζεται τα 1080p. Από sd800 και μετά άρχισαν τα 1080p να πηγαίνουν καλά. Με την ιδέα να φορτώσεις παιχνίδι αρχίζει και ζεστένεται και αν παίζεις και κανένα online παιχνίδι αρχίζουν τα τρελά κολλήματα και καίγονται και τα δάχτυλά σου. Όσο για τον 820 τον βλέπω σαν μια αναβάθμιση του 810 χωρίς να ανεβλαζει υψηλές θερμοκρασίες. Άντε γιατί στο τέλος θα έχουμε και υγρόψυκτα κινητά…

Jim

Ας ελπίσουμε να μην κάνει κανα λάθος πάλι γιατι βλεπω την mediatek να την περναει.

Αλέξανδρος

@KostasB φιλαράκι δεν μας τα λες καλά. Ο 600άρις μια χαρά τα πάει σε 1080p και σου το λέει κάποιος που έχει δύο συσκευές με τον 600άρι ( Lg g pro και Lg g pad 8.3 ). Από εκεί και πέρα αν έχεις αμφιβολίες δες κανά review με αυτές τις συσκευές και άλλες που έχουν τον συγκεκριμένο τσιπ ( στα βίντεο και στα παιχνίδια παίζει ρόλο και η gpu που είναι η πολύ καλή adreno 330 όπως του 800 ).
Ο sd 800 παίζει άνετα 4k βίντεο επίσης από το z ultra μου.

Ας ελπίσουμε ότι ο 820 θα είναι τούμπανο όπως αναφέρουν και τα χαρακτηριστικά του.

alexis touba

Kirin 950 mate8 καλυτερος για μενα ειδικα σαυτα που ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 honor6 plus.Ο kirin καλυτερος και σε ταχυτητα και διαχειρηση ενεργειας και θερμανσης ελαχιστα εος καθολου λαγκ σε συγκρηση με υα προηγουμενα που ειχα

KostasB

Αλέξανδρε δεν έχω καμία αμφιβολία για τον 600άρη. Αν έχει εσύ, σου στέλνω εγώ gaming review από το S4 μου και μετά πες μου αν αντέχει το 1080p ο 600αρης. Και δεν μιλάω για angry birds και subway surfer. Ακόμα και το hungry shark ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες και μην πω για real racing 3 και mortal combat x που σέρνεται. Αφορμή μου να μιλήσω για τον 600 ήταν το σχόλιο του tiamat και η προσωπική μου εμπειρία από το S4. Επίσης ο sd600 δεν έχει 330 gpu αλλά 320 και η συνολική απόδοση του επεξεργαστή δεν έχει καμία σχέση με τον 800. Ξέρω ότι η samsung επιβαρύνει πολύ τους επεξεργαστές με bloatware (το οποίο όσο μπόρεσα το περιόρισα) αλλά κατά καιρούς έχω δει το s4 μου να τρέχει καλύτερα τα παιχνίδια και από one m7 οπότε θεωρώ πως δεν φταίει τόσο το λειτουργικό όσο ο επεξεργαστής. Όλα αυτά πάντα φιλικά και δεν αντιλέγω πως οι δικές σου συσκευές μπορεί να τρέχουν καλά με τον 600. Απλά μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία με το galaxy s4 και τον 600αρη του.

spirios1992

@KostasB
και το m7 sd600 εχει…

KostasB

Αυτό λέω. Ακόμα και από το m7 με τον 600 έτρεχε καλύτερα το s4 τα παιχνίδια. Ανέφερα το m7 γιατί το έχω δει δίπλα δίπλα με το s4 και υποτίθεται πως το m7 έχει πιο προσεγμένο λειτουργικό από το s4 με αποτέλεσμα στα παιχνίδια να μην φταίει κάτι άλλο παρά η απόδοση του επεξεργαστή.

Αλέξανδρος

@KostasB μεγάλη η χάρη σου ρε μπαγάσα να παίζω βραδιάτικα real racing 3 μόνο και μόνο για να δω αν υπάρχει lag, δες το The Dark Knight Rises που είναι πραγματικά βαρύ και μετά τα λέμε.
Βάλε greenify πέρα από την πλάκα για να σταματήσεις κάποια εφαρμογή που απασχολεί τον επεξεργαστή εκείνη την στιγμή που παίζεις το παιχνίδι γιατί αλλιώς δεν εξηγείται.
Καλά η Samsung δε παίζεται στο software ( ……………………………………… ) αλλά ο 600άρις είναι αξιόλογος επεξεργαστής ακόμη και τώρα.
Καλό βράδυ.

KostasB

Βρήκα και βίντεο που φαίνεται ακριβώς πως είναι το mortal kombat x στο s4 για να μην νομίζεις ότι λέω μπαρούφες.
https://youtu.be/X-C8myttaR0
Από τα τελειώματα του πρώτου παιχνιδιού αρχίζει και σέρνεται.
Μπορεί όντως στα χαρτιά ο 600αρης να είναι καλός αλλά προσωπική μου άποψη δεν έπρεπε να μπει ποτέ σε ναυαρχίδα. Γι’ αυτό και αν δεις έχει μπει μόνο σε 3 κινητά και ένα tablet. Με το που βγήκε ο 800 ήταν τόσο καλός που ο 600 ξεχάστηκε με την μία και ότι κυκλοφόρισε, κυκλοφόρισε μέχρι τότε. Όπως επίσης θεωρώ πως ο 800-801 δεν είναι για 2K οθόνες. Από 805 και μετά είναι οι 2K. Και επαναλαμβάνω προσωπική μου άποψη αυτά και δεν είμαι κανένας “ειδικός” εδώ μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.