Snapdragon 820: Φήμες για προβλήματα με την θερμοκρασία του

Ο Snapdragon 810 μας απασχόλησε αρκετά φέτος με το ζήτημα της υπερθέρμανσης το οποίο εμφανίστηκε σε συσκευές όπως Sony Xperia Z3+ και HTC One M9, αλλά η ίδια η Qualcomm δεν το παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά. Με δήλωσή της επεσήμανε ότι η υπερθέρμανση προέκυψε στις αρχικές δοκιμές και ότι οι αντίπαλοι που έχουν να επωφεληθούν από το ζήτημα, το διαδίδουν.

Όπως και να έχει όμως μεγάλα ονόματα της αγοράς όπως Samsung Galaxy S6 και LG G4 επέλεξαν να μην φορέσουν την φετινή ναυαρχίδα της Qualcom, και τα βλέμματα στράφηκαν στον επερχόμενο Snapdragon 820.

Ήδη άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες φήμες και για τον Snapdragon 820, όπου μέσω του Twitter ο leaker Ricciolo δηλώνει ότι σε θέματα θερμότητας ο Snapdragon 810 και ο διάδοχός του, δεν είναι τόσο διαφορετικοί και ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον Snapdragon 830 να λύσει εν μέρει το πρόβλημα. Ωστόσο, ο Snapdragon 830 δεν αναμένεται πριν από το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Qualcomm θα ξεκινήσει την αποστολή του Snapdragon 820 τον Δεκέμβριο και η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει είναι το Xiaomi Mi 5 Plus.

Ωστόσο, προς το παρόν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επιβεβαιωμένο, βρισκόμαστε ακόμη σε επίπεδο φημών και κρατάμε επιφυλάξεις.

Snapdragon 820: Φήμες για προβλήματα με την θερμοκρασία του, Snapdragon 820: Φήμες για προβλήματα με την θερμοκρασία του

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

What is behind the fake Qualcomm Snapdragon 810 overheating rumors?

https://semiaccurate.com/2015/03/02/behind-fake-qualcomm-snapdragon-810-overheating-rumors/

Kioses

Ρε Huawei p8 και παλι Huawei.
Οτι εργαλειο φοράει exynos.
Πας για κλείσιμο Qualcomm.

Κώστας Ζ.

@Kioses Έχεις πιασει πολλες συσκευές με τον 810 και το λες αυτο;

Αλέξανδρος

Εγω πάντως όσα κινητά έχω χρησιμοποιήσει με Snapdargon επεξεργαστές (400, 600)
φτάνουν μεγάλες θερμοκρασίες, πιο συγκεκριμένα στο τάμπλετ με τον 600 μετά από 10 λεπτά ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ χρήσης η φωτεινότητα έπεφτε στο 85% και η συσκευή φούντωνε σε ενα συγκεκριμένο σημείο.

Μέχρι και το lumia 730 που έχω τώρα μετά απο browsing/εγγραφή video, ο εεπεξεργαστής θερμαίνεται αρκετά.. Και μιλάμε για SD400 και όχι κάτι τρελό!

Πρέπει να κάνει τα κουμάντα της η qualcomm γιατί με αυτή την πορεία πάει προς ολοταχώς για κλείσιμο..

Γιάννης σε λέω

Χρησιμοποιώ το Lumia 930, με snapdragon 800, και μετά από αρκετή ώρα που το δουλεύω ζεσταίνεται. Φίλος είχε το LG G3 με snapdragon 801 και πάθαινε τα ίδια. Γενικά όλοι οι επεξεργαστές νομίζω ζεσταίνονται μετά από υπερβολική χρήση. Τα ίδια κατήγγειλαν και όσοι αγόρασαν το Galaxy S6 με τον Exynos. Παλιά είχα το Huawei Honor 2 με επεξεργαστή Kirin και ζεσταινόταν και αυτό.

Νομίζω ότι έχουν πάρει χαμπάρι την αδυναμία της Qualcomm να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό της και της βγάζουν βρώμες όσοι έχουν άμεσο συμφέρον από τη λασπολογία (Samsung, Huawei, Lenovo, Mediatek και λοιποί)

alexis touba

Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb huawei mate7 και τωρα honor6 plus.Το iphone και το g3 ζεστενοντουσαν περησοτερο απο τα αλα αρκετα.Το s5 και τα huawei σε φυσιολογηκα επηπεδα και ισως πιο λιγο απο ολα ταλα.Για μενα πηστευω οτι καλυτερη διαχειρηση σε θεμα ενεργειας υπερθερμανσης κτλπ εχει ο kirin της huawei..Ο sd ισως να ειναι λιγο πιο γρηγορος σε σημειο που δε καταλαβαινεις διαφορα.mate8 note5 θα ειναι οι βασιλιαδες πηστευω

Darth

@Γιάννης το “ζεσταίνετε” του sd800 σε σχέση με της θερμοκρασίες πού πιάνει το 820 ειναι σαν σπίρτο μπροστα σε πυρκαγιά……..

καλα αν παλι υπαρχουν ίδια θεματα με ψισιμμο με το sd820 βλεπω η qualcomm να χανει πελάτες…….. ειδικα οταν κατι συσκευές οπος p8 ειναι ποιο κρύες και από πάγο……..

Giorgos

Και η προπαγάνδα συνεχίζεται…………

Κλτουμπασ

Ριχνουμε οχι στην προπαγανδα
Λεμε οχι μακριά απο πολιτικη τα προστασιασ συμφεροντων
Διαβαστε τη λιστα τησ
Γκρινπισ και εμπαργκο σε πολεμικα προιοντα

Μαρκος

κανουν δυσφημιση του επεξεργαστη,μολις ειδε η samsung εναν πιο πανισχυρο chipset απο το δικο της κανουν προπαγανδα

Βαγγελης

Νομιζω οτι τα περιστασιακα heat tests απο διαφορα sites πρεπει να γινουν μονιμα και να διαδοθουν αφου τα κινητα εχουν φτασει τα επιπεδα ισχυς που ειχαν laptops πενταετιας και δεν εχουν καν συστημα ψηξης.Ετσι θα αναγκαστουν οι κατασκευαστες να δοσουν εμφαση σε αυτο το θεμα.

forneveverarrow

Πάλι τα ίδια αρχίσανε… Και στο τέλος θα είναι όλα οκ.

inblx

Απλά θέλουν να κλείσουν την εταιρία. Ή προπαγάνδα πάει σύννεφο. Βγάζουν τις φήμες, ο κόσμος δεν αγοράζει συσκευές με τον εν λόγο επεξεργαστή και απλά λέει αυτά που λένε (παπαγαλίζους μάλλον) τα πληρωμένα sites και οι φήμες που βγάζουν οι αντίπαλες εταιρίες…

Υπερθερμαίνονται οι Qualcomm 810 και 820, αλλά οι A8-A8X, Exyno 7420 κτλ. μένουν κρύοι με θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών. Ακόμα θυμάμαι πως με το Ζ3 έκανα, την ώρα που ήμουν στο fb messenger, Wi-Fi Tethering με 4g και φίλος με το iPhone 5s, μόνο με το Wi-Fi ανοικτό έκανε restart από υπερθέρμανση….

thanoik

Όχι πάλι…

dark_master

Αν ρε παιδιά υπερθερμαίνεται ο 820 (που δεν έχει καν κυκλοφορήσει…) τότε οι υπόλοιποι τι κάνουν? Το S6 γιατί δεν έχει πραγματικό multitasking? Μήπως γιατί αν έχει το κινητό θα υπερθερμαινότανε και η μπαταρία θα εξανεμιζότανε? Όλοι οι επεξεργαστές θερμαίνονται γιατί πολύ απλά με τις κάρτες γραφικών που φοράνε επάνω σε απαιτητικές εαρμογές χτυπάνε κόκκινο. Σκεφτείτε την επεξεργαστική ισχύ που έχουν (GPU & CPU), σκεφτείτε τι υπάρχει σε αντίστοιχο φορητό/PC/κονσόλα και μετά σκεφτείτε τι ψύξη έχουν τα κινητά και τι τα παραπάνω για να καταλάβεται διαφορές. Alexis Touba & Darth τα Huawei με τον Kirin τι κάρτα γραφικών έχουν επάνω και τι ο 810 ή ο exynos? Επίσης αν δεν κάνω λάθος και το P7 Kirin είχε επάνω και το lag πήγαινε σύννεφο… Δεν είναι μόνο θέμα σχεδιασμού ο επεξεργαστής αλλά και τα υπόλοιπα υποσυστήματα (πχ GPU,Modem) που φοράει επάνω… Επίσης επειδή ακούω για τους Kirin εσείς που τους έχετε λύστε μου μια απορία… αφού είναι τόσο καλοί (και μην ξεχνάμε πως είναι ίδιας κατασκευής της Huawei) γιατί τα Huawei δεν παίρνουν maximum επάνω από 2 αναβαθμίσεις? Γιατί αν είναι να κρίνουμε μια εταιρεία επεξεργαστών να κρίνουμε και τα επιμέρους όπως αν οι drivers είναι ανοιχτοί σε devs, τα υποσυστήματα… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Καλά μιλάμε εχουν φάει σκάλωμα για τα καλά!!!!
m9 γνωστού μου (έχει και m8) ζεσταίνετε λιγότερο απο το 8…
Αρχισε απο τώρα η καραμέλα ότι υπερθερμαίνεται και ο 820 για να μη κάνουν πωλήσεις συσκευες που θα τον έχουν!!!!
The war of the processors just have begun….

dark_master

@ιωαννης jb καταρχήν πριν κάποιοι βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα ας σκεφτούν τα εξής:
1 ο 820 θα ξεκινήσει να αποστέλλεται σε κατασκευαστές αρχές του επόμενου χρόνου.
2 Τον 820 τον κατασκευάζει η Samsung (που έχει και τους exynos).

Αλήθεια που βρέθηκε δείγμα του 820 για να ισχύουν οι παραπάνω φήμες?Μήπως είναι πάλι στοχευμένες?

Πέραν αυτού, αν ισχυαν όλα τα κακά που λένε για τον 810 τότε γιατί η Google τον βάζει στα επόμενα Nexus και δεν προτιμά έναν από τους Kirin,Exynos,MediaTek?
Η MS γιατί προτιμά και αυτή Qualcomm και όχι κάποιον από τους παραπάνω?

dark_master

Κοινώς μαζί σου σε όλα αυτά που λες αλλά δυστυχώς έχουν κολλήσει στις φήμες και όχι στο τι πραγματικά ισχύει…

Darth

@dark_master για ενα μπορω να απαντήσω……. η qualcomm ειναι μοναδικη με των open source drivers για το sock της………… και nexus και closed source δεν πανε μαζι….. ετσι ακομι και μπαμ να εκανε το cpu αλλη ενναλακτικη δεν εχει………

dimitrisdim14

Πόσο ακόμα παραπληροφόρηση και προπαγάνδα απο κάποιους πληρωμένους μάλλον ..
Χωρίς να έχει δει κανεις τον 820 και χωρίς κανεις να έχει γνώση πως λέει ο γνωστός leaker ότι και καλά έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης ; Που στο κάτω κάτω ποιο κινητό δεν έχει ;; Μας δουλεύουν για τα καλα μου φαίνεται … Και να έχουν βγει και δοκιμαστεί κάποια κοματια … Λέμε τώρα … Ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει και σηκώνουν ακόμα βελτίωση … Αλλά δεν νομίζω. Μάλλον μια ηλίθια φήμη ακόμα θα ειναι …! Η Qualcomm ειναι πολύ δυνατή εταιρία !Δεν προκειτε να κλείσει … Αλλά οι μαλ…κιες θα συνεχίζονται μου φαίνεται μέχρι τον snap 880 ! Όλοι μα όλοι οι επεξεργαστές υπερθερμαίνονται!!! ΟΟΟΟΛΟΙΙΙΙ… Είτε ειναι σαμσουγκ είτε ιντελ … Είτε amd είτε Kirin είτε Qualcomm…

Fhritp

Να φάει σκατά η Qualcomm.

Strkablos

Φιλε darkmaster η σειρα 8χχ χρησιμοποιηται τα τελευταια χρονια ως αντικαταστατης το 730 σε πυραβλικα συστηματα οπως οι s400 στην εκδοση 40Ν6 (αυτα με το short range)

Giorgos

Αρχίσαμε πάλι…το SoC εδώ δεν έχει ξεκινήσει ΚΑΝ η παραγωγή του, πόσο μάλλον να διατεθούν δοκιμαστικά μοντέλα σε κατασκευαστές και έχει ήδη ακουστεί ότι υπερθερμαίνεται…ΠΩΣ στο καλό υπερθερμαίνεται κάτι που δεν υπάρχει ρε π@@στη μου? Δηλαδή πραγματικά όποια εταιρία το ξεκίνησε αυτό, ειδικά αν είναι η Σάμμυ πραγματικά ξεφτίλα και μόνο για τέτοιες πολιτικές αν δεν υπήρχε περίπτωση μία φορά να αγοράσω συσκευή της πριν, τώρα δεν υπάρχει δέκα φορές..προπαγάνδα και λασπολογία στο τετράγωνο…είπαμε να προσπαθήσεις να προοθήσεις το δικό σου SoC, αλλά όχι να μαμάς την υπόλοιπη αγορά του κόσμου..και για την ιστορία..και ο Exynos της Σάμμυ υπερθερμαίνεται εξίσου και κάνει throttling με πραγματικά απίστευτη μείωση επιδόσεων. Με τόσες μετρήσεις και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει όποιος το αρνείται πραγματικά έιναι fanboy και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υποστηρίξει την αγορά που έκανε..και μην βγεί κανείς και μου πεί ότι “Μα ακόμα και να υπερθερμαίνεται το Exynos, και πάλι βγάζει μεγαλύτερο σκορ από τον 810…ναι σωστά…μιας και η Σάμμυ δεν είναι καθόλου φημισμένη να έχει περάσει λογισμικό δικό της που “μαγειρεύει τα νούμερα στα benchmark στις συσκευές τις..

ΓιώργοςMclaren

Μισο να σας εξηγησω λιγο να καταλαβαιτε! ολοι οι επεξεργαστες θερμαινονται ειναι λογικο…το προβλημα που εχει ο 810 ειναι ΥΠΕΡθερμανση και ΟΧΙ δεν το εχουν ολοι οι επεξεργαστες. υπερθερμανση σημαινει να μην μπορει ο επεξεργαστης να αντεξει την μεγαλη θερμοκρασια και να χαμηλωνει τον συγχρονισμο του να χαμηλωνει την φωτηνοτητα του η να κλεινει το λειτουργικο εφαρμογες για να μπορει να κρυωσει λιγο. αυτο το εχουν μονο οι snapdragon ( απο οτι εχω διαβασει και ξερω). Οποτε σταματηστε για προπαγανδες και βλακειες γιατι το προβλημα υπαρχει το εχουν παραδεχτει ολες οι εταιριες ακομα και η ιδια η qualcomm(εμμεσα)

Giorgos

@ΓιώργοςMclaren Αυτό που περιγράφεις λέγεται thermal throttling και το κάνουν σχεδόν ΟΛΑ τα φετινά μοντέλα, κυρίως ναυαρχίδες ανεξάρτητα απο το SoC. Ότι συσκευή και να πιάσεις αν την λιώσεις στα παιχνίδια και τις εφαρμογές θα ζεσταθεί τόσο πολύ που θα υποχρονίσει τους πυρήνες του για να ρίξει την θερμοκρασία. Όλη η φάση ξεκίνησε με την παρουσίαση του G Flex 2 για τον 810 που όλοι περίμεναν τόσο πολυ..πέσαν όλοι με τα μούτρα στις συσκευές που είχαν στην παρουσίαση για να δει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι και έλιωναν ο ένας μετά τον άλλο σαν τα γίδια τις συσκευές στα benchmark που είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να τερματίσεις την χρήση του SoC με 100% load και λογικό είναι να ζεσταθεί μετά απο αυτό το κινητό..μόνο από το πρώτο bench κιόλας..φαντάσου να περάσουν απο μια συσκευή 50 καραγκιόζιδες και ο ένας μετά από τον άλλο βαράνε benchmark. Και μετά βγήκε η φήμη ότι υπερθερμαίνεται…μιλάμε για εξυπνάδα όχι αστεία..το ίδιο έγινε και στο M9..ακριβώς ίδια διαδικασία και “επιβεβαιώθηκε” το πρόβλημα τις υπερθέρμανσης..καλά κρασιά.. Όποιος εδώ μέσα αμφιβάλει για αυτό που λέω τον προκαλώ να πιάσει την συσκευή του, όποια ναυαρχίδα και να είναι και να κάνει έστω 10 benchmark στο καπάκι το ένα… Συνέχεια »

ntsikos

Όλοι οι επιστήμονες εδω μεσα βλέπω μαζευτήκατε. Και οσο για την υπερθέρμανση του 810 το έχουν παραδεχθεί και οι εταιρίες άμεσα η έμμεσα. Ενημερωθειτει λιγο πριν πείτε ότι όλοι οι επεξεργαστές αν τους “τρέξεις” 10 benchmark ζεστενονται

ΗΛΙΑΣ

Πάντως σαν το lg g2 αποκλείεται να ζεσταίνεται κανένα κινητό περισσότερο !!

LeoG4

Ο 808 είναι καλύτερος επεξεργαστής από τον 810:

https://www.youtube.com/watch?v=HltGLYZLySs

Στο LG Flex 2 και στο Sony Ζ3+ ψήνεις αυγά στο πίσω μέρος.

https://www.youtube.com/watch?v=8kWQEDCgBqY

Όποιος λέει το αντίθετο είναι άσχετος.

Παρης

1.Αν ηταν πραπαγανδα της samsung γιατι πολλες αλλες εταιριες δεν επελεξαν,ειδικα τον 810?
2.Το προβλημα αρχισε να εμφανιζεται απο τοτε που γινονται unibody μεταλλικες συσκευες.Αυτο σημαινει ταχυτερη κ μεγαλυτερη ανοδο θερμοκρασιας.

kakalos

Βγήκε τώρα ένας στο τουιτερ είπε μια ασυναρτησία και το βγάζουν σαν φήμη. Εδώ δεν έχει βγει ο 820 και ο τύπος ξέρει και για τον 830 ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει! Χαχαχαχα ! Άκουσα ότι ο 860 έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης παιδιά!

j

Γεια σας. 1000 συγνωμη για το ασχετο comment αλλα αν μπορει καποιος να μου λυσει την εξης απορια. εχω τον hp pavilion g6 με windows 7 και office 7. 1)να κανω την αναβαθμιση σε w10 οταν ερθει 2) θα λειτουργει κανονικα το office μετα την αναβαθμιση;

Sotiris

Απο την στιγμή που η Lg δεν επελεξε τον 810 στη ναυαρχίδα της αλλά τον 808 αλλά και οι Sony, Htc και άλλες έβγαλαν update για τις συσκευες που χρησιμοποιούν τον 810, τα σοφίσματα ορισμένων περί προπαγάνδας πάνε περίπατο.

Γιάννης σε λέω

Το γεγονός ότι πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο snapdragon 820 βγαίνουν βρώμες ότι υπερθερμαίνεται, αποδεικνύει ότι και οι βρώμες για τον 810 ήταν απλά και μόνο μια φτηνή προπαγάνδα.

Μη με κάνεις να επαναλάβω @Sotiris την εμπεριστατωμένη μου άποψη περί σωσίματος της Sony mobile από τη Samsung και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται μεταξύ των εταιριών.

Giorgos

@Sotiris
Και η LG και η Qualcomm έχουν ανακοινώσει ότι η LG είχε επιλέξει τον 808 για την ναυαρχίδα της πολύ πριν κυκλοφορήσει ο 810 και η υποτιθέμενη υπερθέρμανση..το έχουμε πεί χίλιες φορές..έκανε η LG την τσιγκουνιά της όπως κάνουν όλες οι εταιρίες και βγάλατε εσείς το πόρισμα οτί ήταν ύποπτη κίνηση..γεμίσαμε ντετέκτιβς και δικηγόρους εδω μέσα…

Giorgos

Όλοι βγαίνεται και λέτε ότι είμαστε άσχετοι εμείς που λέμε για την προπαγάνδα..αλλά κανένας δεν έχει δικό του παράδειγμα απο το κινητό του ή γνωστού που πήρε 810 και είχε πρόβλημα..έχω 2 Μ9 από αδερφό και φίλη και δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα..αλλά κατα τα άλλα ναι..το πρόβλημα υπάρχει..για να αναπαράγεται ότι μπούρδα σας πετάνε διάφορα ιντερνετικά άρθρα απο “αξιόπιστες” πηγές που τα έχουν κονομίσει καλοί είστε..

Nick

Είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πως ο ΜΟΝΟΣ επεξεργαστής που υπερθερμαινεται είναι ο 810 και ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος είτε της Qualcomm είτε άλλης εταιρείας. Αν κάποιος γράψει κάτι για τον 820 ή τον 830/840 δεν έχει σημασία αν ισχύει, ΙΣΧΥΕΙ πολύ απλά μόνο και μόνο επειδή γίνεται τεράστιο αντικείμενο συζήτησης παντού, είναι win-win για τους ανταγωνιστές των Αμερικανών. Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία παντού -και πρώτα απ’όλα στο Ελλαδιστάν βεβαίως βεβαίως – απαρτίζεται από τους κορυφαίους μυγοχαύτες (βλ. δημοψήφισμα προσφάτως).

ΥΓ. Φήμες λένε ότι ο 890 θα λύσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης οριστικά, μέχρι τότε μαύρο στην Qualcomm. Χαχαχ

παπαροκάς tiamat

Να το κλεισει το μαγαζι τοτε! Ηδη απο τωρα με τον 810 ο κόσμος ακουει για snapdragon και τρεχει μακρια! Φαντασου να συνεχιστει αυτο τι θα γινει…!

dark_master

@παπαροκάς tiamat δηλαδή ο exynos… παραδειγμα επεξεργαστή… αλήθεια το S6 γιατί δεν υποστηρίζει multitasking όπως τα περισσότερα Android κινητά? Μήπως γιατί οι θερμοκρασίες θα χτύπαγαν κόκκινο?

@Πάρης
LG: G Flex 2
Xiaomi: Note Pro 2
HTC: One M9
Sony: Xperia Z3+/Z4
1+2
Αν εξαιρέσεις Samsung & Huawei που βγάζουν δικούς τους επεξεργαστές ποια εταιρεία δεν τον προτίμησε?
Για να μην αναφέρω τα νέα Lumia, Nexus που φημολογούνται ότι θα τον έχουν…

Γιάννης σε λέω

@dark_master

Συμφωνώ 100%!
Να πούμε όμως ότι είναι δύσκολο να πείσεις έναν έφηβο να δει τα πράγματα έτσι όπως είναι πραγματικά. Η πιτσιρικαρία πολλές φορές είναι στον κόσμο της και πιστεύει ότι ανοησία διαβάσει στο internet.

Επίσης διάφορα πληρωμένα trolls θα συνεχίσουν να λένε τις δικές τους μπαρούφες.

spyrosnakm9

Εμένα πάντως το m9 δεν το λες κ δροσερό. Χτες στην παραλία με λίγο σερφαρισμα σε σκιά άναψε. Το ίδιο μου έκανε όμως και το m8 που δεν ήταν 810 αλλά της ίδια εταιρειας.Αν δε φταίνε οι qualcom,τότε έχει δίκιο ο Πάρης, μεταλλικά κλουβια θερμοτητας.

Γιάννης

Ακόμη και το Ζ4 tablet έχει θέμα με τον Snapdragon 810….

The SoC provides more than enough performance, which is also noticeable in the benchmarks. Still, the Sony Xperia Z4 only manages top results in some tests. It seems that there are once again temperature issues similar to the latest top smartphone from the Japanese. We will see that the Z4 Tablet also suffers from throttling over the course of the review. The resulting performance drop can explain the deficit to its own predecessor in Geekbench 3 and AndEBench, for example. Overall, the system performance is behind one or more – sometimes nominally weaker – rivals in almost all tests.

https://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z4-Tablet-Review.146228.0.html

Sotiris

Giorgos, δηλαδή θες να μου πεις οτι η Lg πρόλαβε να παραγγείλει τον 810 για το Flex 2 που παρουσίασε προβλήματα υπερθέρμανσης και το κυκλοφόρησε νωρίτερα από το G4 και για την ναυαρχίδα της επέλεξε από την αρχή μη τελευταίο μοντέλο επεξεργαστή έτσι από… άποψη! Και η γη είναι τετράγωνη.

LeoG4

@Γιάννης σε λέω
“Η πιτσιρικαρία πολλές φορές είναι στον κόσμο της και πιστεύει ότι ανοησία διαβάσει στο internet.”
Φιλική συμβουλή , μην κρίνεις με βάση όσα κάνεις εσύ τους υπόλοιπους. Σου εύχομαι καλή επιτυχία πάντως του χρόνου στις πανελλήνιες. Και πάρε και κανένα κινητό της προκοπής επιτέλους.;-)

Γιάννης σε λέω

@Sotiris @LeoG4

Είστε το ίδιο πρόσωπο, έλα φάνηκε ξεκάθαρα ότι χρησιμοποιείς διπλό όνομα 🙂

Φιλική συμβουλή ΣωτήρηG4, μόνο εσύ ξέρεις τους λόγους για τους οποίους τρολάρεις γράφοντας μπαρούφες εδώ μέσα.

Πάντως η LG εβαλε τον 808 στο G4 για να μειώσει το κόστος, όπως και έγινε 🙂

LeoG4

Αν έβλεπες το video παραπάνω ο 808 δεν κάνει throtling και έχει καλύτερες επιδόσεις από τον 810 όσο περνάει η ώρα. Όσο για το ποιος είναι πιο φτηνός δες την τιμή του G Flex 2 και του G4.
Βέβαια αν καταλάβαινες βασικά πράγματα δεν θα έλεγες συνέχεια αρλούμπες και δεν θα είχες κινητό μπακατέλα με το πιο αποτυχημένο λειτουργικό.
ΥΓ. Όχι δεν είμαι το ίδιο άτομο με τον Σωτήρη και πάλι έξω έπεσες ως συνήθως.

dark_master

@Leo G4 από ποτέ η τιμή ενός κινητού εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή που φορά? Επίσης δεν νομίζω να κυκλοφόρησαν μαζί αλλά με διάφορα 6 μηνών σχεδόν. Ακόμη, από τη στιγμή που οι Α57 δουλεύουν το κινητό κάνει throttling όπως κ τα υπόλοιπα κινητά με που δουλεύουν σε υψηλές συχνότητες.Τεστ που έχουν κάνει το έχουν δείξει. Επίσης το throttling μπορεί να προκληθεί και από το μη Καλό “δέσιμο” software με hardware. Ίδιο τηλέφωνο κ μετά από αναβάθμιση μπορεί να είναι πιο κρύο ή πιο ζεστό μετά από ίδια χρήση. Αν όντως ο 810 είχε πρόβλημα το Huawei nexus δεν θα έβγαινε με τον 810. Όπως κ οι νέες ναυαρχιδες της MS. Ο 808 σε καμία περίπτωση δεν υπερτερτερεί του 810. Και από θέμα μνημών και από θέμα GPU. Από την άλλη βέβαια δεν είναι λογικό να ζητάς από μια Ferrari να έχει κατανάλωση ενός διλιτρου. @Spyrosnakm9 λογικό είναι να σου ανάψει.Καλοκαίρι είναι. Άλλο να το δουλεύεις στους 10 βαθμούς και άλλο στους 35. Απλώς αν ήταν πλαστικό δεν θα το έπαιρνες είδηση και Θα το καταλάβαινες μόνο όταν πήγαινες να ανοίξεις καμία εφαρμογή κ θα έβλεπες το μηνυματακι που θα σε ενημέρωνε για αποτυχία κατά την εκκίνηση της εφαρμογής. Επίσης… Συνέχεια »

Γιάννης

To Huawei Nexus δεν είναι επίσημο ακόμη , υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να έχει τον 820 (όχι τον 810) αλλά δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να έχει και κάποιο HiSillicon.

Giorgos

@spyrosnakm9
Ρε φίλε συγνώμη κιόλας αλλά είσαι στην παραλία με μεταλλική συσκευή και πιο συγκεκριμένα από αλουμίνιο που είναι από τους καλύτερους αγωγούς της θερμότητας… Πραγματικά παιδιά έχω αρχίσει να μην θέλω μεταλλικές συσκευές γιατί πιο πολύ για όλα τα προβλήματα θερμότητας αυτό φταίει..μετατρέπεται το εσωτερικό του κινητού σε φούρνο γιατί πέρα από την θερμοκρασία που παράγει μέσα το εσωτερικό από την CPU γίνεται και μεταφορά τις εξωτερική θερμότητας όπως στο παράδειγμα στην παραλία και ψήνεται το κινητό..πάμε πίσω στο πλαστικό ή τουλάχιστον μέταλλο μόνο περιμετρικά…

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα αλλά δεν αντέχω άλλο και ας είπα δεν θα ασχοληθώ.
Άλλο θερμαίνεται και άλλο υπερθερμαίνεται. Όλοι οι επεξεργαστές κάνουν throttling γιατί αν παίζεις παιχνίδια ή κάνεις βαρύ multitasking λογικό είναι να ανεβαίνει η θερμότητα και να ρίχνει την συχνότητα ο επεξεργαστής αλλά και η κάρτα γραφικών.
Αν δεν είχε θέμα ο 810 δεν θα έβγαινε η Qualcom να τον υπερασπισθεί;
Προσωπικά με το xperia z ultra που το έχω λιώσει το καημένο και έχει τον 800άρι δουλεύει άψογα, δεν ανεβάζει θερμοκρασία; Φυσικά και ανεβάζει αλλά δεν ρίχνει τις επιδόσεις του λες και έχω sd 400.

Iraklis

Ολο προβληματα αυτα τα αντροιντ ρε πστ..100 εταιριες και ακομα να βγαλουν ενα σωστο κινητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».